Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μην το λες. Τους μονοκόματους Winchester και Remington δεν τους φτάνουν οι Ευρωπαικοί, τουλάχιστον από πλευράς αριθμού ιδιογομωτικής χρήσης.
Οι Ευρωπαικοί κατασκευάζονται με το σκεπτικό χρήσης από βιομηχανίες φυσιγγίων για χρήση άπαξ, ασχέτως αν μπορούν να ξαναγεμιστούν 3-4 φορές.
Λευτέρη νομίζω οτι στους κάλυκες του λειοκανου δεν έχουμε σαν κριτήριο την αντοχη σε πολλές αναγομωσεις, αυτο είναι σημαντικό στους μεταλλικούς για ραβδωτα. Η μέθοδος που κατασκευάζονται οι ευρωπαϊκοί τους κάνει σχεδόν το ίδιο ανθεκτικους ( 1500+bar), με μεγαλύτερο χωρο καύσης . Οι αμερικανικοί εχουν μεγαλύτερη αντοχη και πιο ποιοτικό πλαστικό . Εκεί που το υλικο κανει τη διαφορά είναι στα βύσματα.

Έτσι είναι, αλλά οι ποιοτικοί Αμερικάνικοι γεμίζονται πολύ περισσότερες φορές απ' ότι οι Ευρωπαικοί, για κάποιους αυτό μετράει.
Όσο για τα βύσματα, αντίθετα πιστεύω ότι τα Ευρωπαικά είναι καλύτερα, τουλάχιστον συγκριτικά με όσα Αμερικάνικα έχω δοκιμάσει και με ευρύτερη ποικιλία επιλογής.

Τι να την κανεις την ποικιλία οταν εχεις κακη εμφραξη , στραβωματα και ασυμμετρα ανοίγματα στα πτερύγια. Δεν γνωριζω πολλά αμερικανικά αλλα σαν το sp12 της Remington ή τα πλαστικά τους δεν υπάρχει κατι αντίστοιχο στην Ευρώπη . Εξαιρεση αποτελεί μονο το πλαστικό των gualandi sg magnum και των lb6 .

Οποιοδήποτε μολύβδινο σκάγι (και δράμια) από 36 μέχρι 64γραμ.
Θα σου πρότεινα να δημιουργήσεις τουλάχιστον 3 (ακόμη καλύτερα 4) πέταλα διαμορφωμένα σε όλο το ύψος του ποτηριού.
Και μην ξεχάσεις, λόγω της "ιδοσυγκρασίας" των συγκεκριμένων συγκεντρωτήρων, να χρησιμοποιήσεις αργές πυρίτιδες.

Ο steel 24 ποσά γραμ μολυβδινα χωράει μέσα στο κυπελλάκι του; Σε 6αρια ή 7αρια ας πούμε;

Xωραει 31-32 γραμαρια σκαγια....αλλα δεν εχει σημασια αυτο....Σημασια εχει να σου βγει η ογκομετρια
στο σεταπ που θελεις να κλεισεις Γερασιμε.

Λευτέρη άρα ο steel 24 είναι ακριβώς για 36 γραμμάρια ν.6. Σκέφτομαι να δοκιμασω χαράζοντας στην αρχή δυο πτερύγια στο μισό βάθος του ποτηριού , αν δεν τα απελευθερώνει τότε μονο θα δω για περισσότερα. Έχεις δικιο για τις πιέσεις αλλα θα ξεκινησω με θερμοκοληση που αν και δεν είναι μετρημένη νομίζω βγάζει 200 bar λιγότερο .

Λευτέρη άρα ο steel 24 είναι ακριβώς για 36 γραμμάρια ν.6. Σκέφτομαι να δοκιμασω χαράζοντας στην αρχή δυο πτερύγια στο μισό βάθος του ποτηριού , αν δεν τα απελευθερώνει τότε μονο θα δω για περισσότερα. Έχεις δικιο για τις πιέσεις αλλα θα ξεκινησω με θερμοκοληση που αν και δεν είναι μετρημένη νομίζω βγάζει 200 bar λιγότερο .
Paci με steel στα 36 με 6 ν ;; αν επιτρέπεται με ποια πυριτιδα κ σε ποιο θήραμα απευθυνεται ;

Δημήτρη δεν είναι paci κατι αναλογο , ανοίγει πιο ευκολα και είναι επιπεδη. Με sipe 1, 65 για μακρινές βολές σε πέρδικα , φασα ή κορακοειδη. Πειραματίζομαι με steel γιατί χρησιμοποιώ πολύ ανοιχτά τσοκ και θελω παράλληλα να εχω και δυνατότητα μακρινής βολής.

Attachments

• 20210323_140841.jpg
    20210323_140841.jpg
    197,8 KB · Προβολές: 45
Δημήτρη δεν είναι paci κατι αναλογο , ανοίγει πιο ευκολα και είναι επιπεδη. Με sipe 1, 65 για μακρινές βολές σε πέρδικα , φασα ή κορακοειδη. Πειραματίζομαι με steel γιατί χρησιμοποιώ πολύ ανοιχτά τσοκ και θελω παράλληλα να εχω και δυνατότητα μακρινής βολής.

Λευτερη 1,65χ36 -Ν6 - με sipe και με αυτο το κλεισιμο....τι ταχυτητες εχεις....Οχι με τον steel , αλλα με τα
αλλα βυσματα που βαζεις ??

Status
Not open for further replies.
Back