Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μονόβολο breneke με χαρτάκι - μάλλινη - χαρτάκι και μικρή ξυλόβιδα πίσω (32,7 γρ.όλα μαζί), πετύχαμε βαρέλι στα 200 μ. σε πεδίο βολής στρ.
Στην 3η προσπάθεια και μετά άλλες 2 συνεχόμενες.Το μόνο δύσκολο το κεντράρισμα της μάλλινης.Τώρα βλέπω έχουν έτοιμα με πλαστική ουρά πίσω.
Απλά σαν την μύγα που πάει πάντα στο φρέσκο σκ@το, πήρα να δοκιμάσω τα gualandi gualbo και θέλει αφαίρεση η φούστα του για ευθυβολία.Συμπλήρωσα με φελλό 11 χιλιοστά, χωρίς να τον κολλήσω.

View attachment 33991

Στεφανε επανω στην πυριτιδα για εμφραξη εχεις τον φελλο ???
Μηπως εχεις κατι αλλο και το διακρινω ???

Στεφανε επανω στην πυριτιδα για εμφραξη εχεις τον φελλο ???
Μηπως εχεις κατι αλλο και το διακρινω ???
Όχι. Μπαρούτι (jk6 μάλλον) 1,8 γρ. - 6 φελλοί 11,4 χιλιοστά - και το κομμένο μονόβολο 25,9 γραμμάρια.
Κλείσιμο ρέλι στα 63,30 χιλιοστά.Ο κάλυκας είναι 69,5 ύψος.Πολύ διάτρηση αλλά έχει αστάθεια.Δοκιμή με ατσοκάριστο.
Μονοκόμματο φελλό δεν μπορώ να βρω αλλά και θα με παιδέψει στο κόψιμο.
Το 40σου θα τρυπάει τσιμεντόλιθο και απ'τις δυό πλευρές στα 70 μέτρα.Το θέμα είναι που πάει.

Όχι. Μπαρούτι (jk6 μάλλον) 1,8 γρ. - 6 φελλοί 11,4 χιλιοστά - και το κομμένο μονόβολο 25,9 γραμμάρια.
Κλείσιμο ρέλι στα 63,30 χιλιοστά.Ο κάλυκας είναι 69,5 ύψος.Πολύ διάτρηση αλλά έχει αστάθεια.Δοκιμή με ατσοκάριστο.
Μονοκόμματο φελλό δεν μπορώ να βρω αλλά και θα με παιδέψει στο κόψιμο.
Το 40σου θα τρυπάει τσιμεντόλιθο και απ'τις δυό πλευρές στα 70 μέτρα.Το θέμα είναι που πάει.

Στεφανε νομιζω οτι θα εχεις πολυ καλυτερη αποδοση εαν πανω στην πυριτιδα κανεις εμφραξη με
καποια φουστα απο συγκεντρωτηρα.
Οι θερμοκρασιες που αναπτυσσονται κατα την πυροδοτηση ειναι πολυ μεγαλες !!!
Αντεχει ο φελλος σε τετοιες θερμοκρασιες ???
Εχεις κοιταξει την καννη σου μετα απο καθε ριξιμο να δεις εαν εχεις καταλοιπα ??
Επισεις 10 χιλιοστα ουτε εγω εχω....εχω κοψει απο 1,5 εως 5 χιλιοστα και εχω απο εμποριου 7 χιλιοστα..

Αυτο το ''μαλλον'' για την μπαρουτι....μου κουνησε το μυαλο.....Βρε φιλαρα δεν ξερεις τι πυριτιδα βαζεις ??
Μην με παρεξηγησεις φιλικα τα λεω.....και συζητηση κανουμε.

ΥΓ. Η ασταθεια πιστευω οτι οφειλεται στο ολο στησιμο που κανεις φιλε.

εικόνα_Viber_2021-10-14_07-23-57-571.jpgεικόνα_Viber_2021-10-14_07-40-46-854.jpgεικόνα_Viber_2021-10-14_07-23-50-257.jpg

Δεν υπάρ
Μονόβολο breneke με χαρτάκι - μάλλινη - χαρτάκι και μικρή ξυλόβιδα πίσω (32,7 γρ.όλα μαζί), πετύχαμε βαρέλι στα 200 μ. σε πεδίο βολής στρ.
Στην 3η προσπάθεια και μετά άλλες 2 συνεχόμενες.Το μόνο δύσκολο το κεντράρισμα της μάλλινης.Τώρα βλέπω έχουν έτοιμα με πλαστική ουρά πίσω.
Απλά σαν την μύγα που πάει πάντα στο φρέσκο σκ@το, πήρα να δοκιμάσω τα gualandi gualbo και θέλει αφαίρεση η φούστα του για ευθυβολία.Συμπλήρωσα με φελλό 11 χιλιοστά, χωρίς να τον κολλήσω.

View attachment 33991
Δεν υπάρχει λόγος να κόψεις την τάπα του Gualandi, χάνεις σταθεροποίηση.
Βρες μια σωστή συνταγή και γέμισέ το όπως είναι.

Δεν υπάρ

Αυτη την απορια ειχα και εγω αφου το μονοβολο ειναι ετοιμο γιατι να κανεις αλχημειες !!!

Γιατι.....η Τεκνα σε ''χαλαει'' Μητσαρα ??? :D
Δεν ξερω δεν το εχω δοκιμασει παντως με την mb πρεπει να κοντευει τα 500.:oops::oops: και με την σ4 που το εχω δοκιμασει πολυ καλο ,στο 1,65 τοτε που τα δοκιμασα δεν ειχα ταχογραφο και δεν ξερω ακριβως ταχ,

Δεν ξερω δεν το εχω δοκιμασει παντως με την mb πρεπει να κοντευει τα 500.:oops::oops: και με την σ4 που το εχω δοκιμασει πολυ καλο ,στο 1,65 τοτε που τα δοκιμασα δεν ειχα ταχογραφο και δεν ξερω ακριβως ταχ,

Με Τεκνα στο 2,15 -V1,5- 490m/s τα 32 γραμμαρια....Με SIPE στο 1,70- ειναι αργό..V1,5 -433m/s
Οποτε και στο 1,65 με ς4 την ιδια ταχυτητα εχει....αργό ειναι.
Για 32 γραμμαρια λεω παντα.

Με Τεκνα στο 2,15 -V1,5- 490m/s τα 32 γραμμαρια....Με SIPE στο 1,70- ειναι αργό..V1,5 -433m/s
Οποτε και στο 1,65 με ς4 την ιδια ταχυτητα εχει....αργό ειναι.
Για 32 γραμμαρια λεω παντα.
Καμιά πατέντα για να βρίσκει πάντα το μονόβολο το γουρούνι έχετε ;;;;

.pray to God.

Δεν υπάρ

Κι'όμως elvas πολύ πιο σταθερό είναι κομμένο.Αυτό είδα εγώ στα 35 μέτρα.Όπως είναι έτοιμο χτυπούσε πλάγια στο ξύλο και είχε απόκλιση από 17έως 23 εκατ. από το στόχο.Φαντάσου στα 50 ή 60 μέτρα.Κομμένο πάει βολίδα.Μπορεί να φταίει το όλο στήσιμο,δεν διαφωνώ.
Στεφανε νομιζω οτι θα εχεις πολυ καλυτερη αποδοση εαν πανω στην πυριτιδα κανεις εμφραξη με
καποια φουστα απο συγκεντρωτηρα.
Οι θερμοκρασιες που αναπτυσσονται κατα την πυροδοτηση ειναι πολυ μεγαλες !!!
Αντεχει ο φελλος σε τετοιες θερμοκρασιες ???
Εχεις κοιταξει την καννη σου μετα απο καθε ριξιμο να δεις εαν εχεις καταλοιπα ??
Επισεις 10 χιλιοστα ουτε εγω εχω....εχω κοψει απο 1,5 εως 5 χιλιοστα και εχω απο εμποριου 7 χιλιοστα..

Αυτο το ''μαλλον'' για την μπαρουτι....μου κουνησε το μυαλο.....Βρε φιλαρα δεν ξερεις τι πυριτιδα βαζεις ??
Μην με παρεξηγησεις φιλικα τα λεω.....και συζητηση κανουμε.

ΥΓ. Η ασταθεια πιστευω οτι οφειλεται στο ολο στησιμο που κανεις φιλε.

View attachment 34044View attachment 34045View attachment 34046

Κ.Νίκο η κάνη έχει κατάλοιπα αλλά δεν έδωσα σημασία γιατί και οι κάλυκες με τα καψύλλια είναι 25ετίας+. Για τον φελλό, οι θερμοκρασίες είναι ακαριαίες και νομίζω ότι η πίεση τον διαλύει και όχι η φλόγα.Δουλεύει και σαν αμορτισέρ. Θα δοκιμάσω και με φούστα.

Μέχρι το 94 γέμιζα και αγόραζα.Μετά ''δάνεισα'' τη ρελιάστρα, με τα παιδιά μικρά και ένα κάρο προβλήματα τα άφησα σε μια αποθήκη και τα έβγαλα από το μυαλό μου γιατί έριχνα λίγα φυσίγγια και με φτάναν τα αγοραστά.Φέτος που έφαγα φόλα με τα τρυγόνια, πέφταν ζωντανά, αλλά και πέρσι με σκάγια που δεν τρυπούσαν ούτε το δέρμα του λαγού, το αποφάσισα να μην αγοράσω άλλο έτοιμο. 4 πυρίτιδες είχα, σε αυτήν έσβησε το μελάνι από το χαρτάκι, γι'αυτό το μάλλον.

Κι'όμως@ elvas πολύ πιο σταθερό είναι κομμένο.Αυτό είδα εγώ στα 35 μέτρα.Όπως είναι έτοιμο χτυπούσε πλάγια στο ξύλο και είχε απόκλιση από 17έως 23 εκατ. από το στόχο.Φαντάσου στα 50 ή 60 μέτρα.Κομμένο πάει βολίδα.Μπορεί να φταίει το όλο στήσιμο,δεν διαφωνώ.
Η απόκλιση είναι κάτι που ρυθμίζεται με τα σκοπευτικά.
Αυτό που μετράει είναι η συγκέντρωση (group).
Mου ακούγεται παράξενο που δεν μπορούσε να σταθεροποιηθεί όπως είναι, χωρίς μετατροπές. Σε όσες δοκιμές έχω κάνει δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο.

Καμιά πατέντα για να βρίσκει πάντα το μονόβολο το γουρούνι έχετε ;;;;

.pray to God.
Θα στήσεις έναν ντενεκέ ξαπλωμένο. Με το όπλο γεμάτο με μονόβολο θα περπατήσεις από τον ντενεκέ 50 καλά βήματα.
Θα γυρίσεις αμέσως και θα τουφεκίσεις τον ντενεκέ.Γρήγορη τουφεκιά χωρίς μα-μου.
Αν τον πετύχεις τον ντενεκέ τότε κυνήγα με μονόβολο. Αν όχι τότε μόνο δράμια.

Η απόκλιση είναι κάτι που ρυθμίζεται με τα σκοπευτικά.
Αυτό που μετράει είναι η συγκέντρωση (group).
Mου ακούγεται παράξενο που δεν μπορούσε να σταθεροποιηθεί όπως είναι, χωρίς μετατροπές. Σε όσες δοκιμές έχω κάνει δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο.
Ρίγα είναι, δεν ρυθμίζεται.

Status
Not open for further replies.
Back