Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τα βυσματα LBRS ειναι τα πιο σκληρά που κυκλοφορούν.....συνηθως βγάζουν πιο ψηλη ογκομετρια...αρα υπολογίζω πως θα τεριαξει με τη SIPE περιπου στα 30-31 gr σε 65,5 καλυκα κ ρελιαστο κ με τη ΜΒ 32 στα 31-32 σε αστέρι & 68.5 καλυκα....εχει βαθύ ποτήρι το οποίο θα σου δώσει καρτεράτες κατανομές.
Στα 32 33 γραμμάρια με τίποτα! Δεν βγαίνει η ογκομετρία ούτε σε αστέρι ούτε ρελι. Με την sipe με την συγκεκριμένη μισόταπα πας αναγκαστικά στα 34 - 35 γραμμάρια

Με Sipe ισως σε παρει...με την ΜΒ32 ποσο θα το κανεις??? Δεν ξερω...αλλα η ΜΒ εχει μεγαλυτερο
ογκο απο την sipe!!

Κωστή μου.....τι παπαρια εκανα...και εσβησα το μηνυμα μου βρε φιλε ?? :D
Νίκο όπως είπα και πιο πάνω με sipe με τίποτα! Μου βγήκε με MB 32 2000 1,70 X 33 και σκάγια νούμερο 9. Κενός ελεύθερος χώρος 12 - 13 χιλιοστά με στατική πίεση. Θα το ρελιάσω στα 57

Και ομως ,απ'οτι λεει ο φιλος μου.....αυτος ο κυνηγος κανει μπεκατσες παιδες!!! :)
και όχι μόνο...
αν κάτσει κανά λαγός έχει ελπίδες

άντε να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου

σκεφτείτε 34 γρ #6 με ντεμί τσοκ μέχρι ποια απόσταση είναι αποτελεσματικό σε μπεκάτσα (και σε κατανομή και σε διάτρηση)

η μπεκάτσα θέλει 1,3 με 1,5 joule,
ENA σκάγι εξάρι έχει 1,5 j στα 55 μ και 1,3 j στα 60 μ

Θα μου πείτε ότι σπανίως θα ρίξεις τόσο μακρυά σε μπεκάτσα, θα συμφωνήσω
οι περισσότερες βολές γίνονται μέχρι τα 20μ
όμως το 6αρι σκοτώνει και στα 20 και στα 60 ενώ το 10αράκι;
κι αν σε κυνήγι μπεκάτσας τύχει λαγός, φάσσα, αλεπού ακόμα και πέρδικα;

όλος ο κόσμος κυνηγάει μπεκάτσα με 7αρια κι 8αρια εκτός από εμάς και τους φρατέλους μας....... τυχαίο;

Εγώ θα το ξαναπώ και ας γίνομε γραφικός,
Κυνηγώ μπεκάτσα με 27 γραμμάρια με άπλυτη επιτυχία με νούμερα 7 και 8 αυστηρά όπως ειχα μάθει από το δώδεκα.
Πρωτα είναι το κοντάκι, και μετά τα υπόλοιπα. Ο φίλος παραπάνω με ένα κοντάκι στα μέτρα του και με κύλινδρος και μισο με Dianna τάπες μπορεί να κυνηγά παντού και να καλυπτη όλες της αποστάσεις. Πριν το εικοσαρι κυνηγούσα ετσι με το Φράνκι μου.
Όλα αυτά κατά την γνώμη μου πάντα.

Κυνηγοί που στα αλήθεια έχουν χορτάσει θηράματα και δεν τους ενδιαφέρει η επίδειξη αλλά η απόλαυση της κυνηγετικής εμπειρίας,( εγώ δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία), στο κυνήγι της μπεκάτσας και του ορτυκιου στρέφονται σε μικρα διαμετρηματα και γομώσεις ακόμη μικρότερες. Το γιατί το ξέρουν αυτοί, διότι υπάρχουν πολλοί που στρέφονται στα μικρα διαμετρηματα και κατόπιν προσπαθούν να τα ξεχειλωσουν όσο μπορούν καταστρεφοντας την γοητεία τους. Κλασικό παράδειγμα το μαγκνουμ, 410, που προσπαθούν να ρίξουν 20 γραμμάρια με πάνω από 1000 bar, και στον αντίποδα το 36αρι με καλυκα 2 ιντσών (51mm) που είναι από τα καλύτερα παιχνίδια για άντρες ( χωρίς παρεξήγηση).

Αμα κοπεί 3-4 χιλ. ο έλικας ωστε να μπουν απο πανω λιγα σκαγια δεν θα κρατησει λογα μετρα παραπάνω;
Θα κρατήσει ,απλά ακυρώνεις την χρήση του ελικωειδους διασπορεά.Χρησιμοποιησε κανονικό διασπορεα με πτερυγια αν θέλεις περισσότερα μέτρα ή μεσοταπα

Νομίζω με κάλυψες απόλυτα. Δεν θέλω τρελή διασπορά όπως αυτη που προσφέρει τελικά ο διασπορέας του Θώδη. Τον πείρα όμως μη γνωρίζοντας ότι έχει τόσο μεγάλη διασπορά. Ουσιαστικά λόγο των κλειστών σταθερών chocks που έχω demi και Full θέλω ένα φυσίγγι διασποράς όπου στα 20 μέτρα θα μου δίνει μία κατανομή αντίστοιχη με αυτή που θα έδινε ένα κανονικό φυσίγγι με συγκεντρωτήρα στα 35 μέτρα με 4* chock. Να μπορώ δηλαδη να τουφεκίσω με τα chocks μου την τσίχλα στο περπατητό σε αποστάσεις των 15-25 μέτρων χωρίς να την διαλύσω έχοντας μία καλή κατανομή σε αυτά τα μέτρα.
Η γνώμη μου είναι ότι μέχρι τα μέτρα που λες αν φτιάξεις 32 γραμμάρια ν 10 είσαι απόλυτα καλυμμένος με τον θωδη

Αυτη τη τουφεκια πως την βλεπετε για μπεκατσα? Στα 20 μετρα ν9.5 33γρμ choke 4x μαμα

Για 20 μετρα ''μαζεμενη''..... εχει εντονο κεντρο . Προσωπικα θα την ηθελα ποιο ανοιχτη....Αλλα εαν
εσενα σε ικανοποιει....ολα οκ.
Απλα ειπα την γνωμη μου!!!

Status
Not open for further replies.
Back