Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Aργυρη να ξεκινησεις. Στην αρχη θα σου φανει βουνο, θα εχεις το αγχος οτι τα φυσιγγια σου θα ειναι ανεπαρκη, και αλλα τετοια. Οταν συνηθισεις θα δεις οτι σαν τα δικα σου δεν εχει
Βαλτος εισαι....buy. μην μου την αναβεις...my man.
Τελος παντων να σε ρωτησω πληροφοριακα για τι μπατζετ μιλαμε για να ξεκινησει κανεις ......χρειαζονται μηχανες και διαφορα τετοια που βλεπω στα σαιτ ...η γινεται και με ποιο απλους τροπους

Venetato 3 φορες τον χρονο ανιγη ο βλιτηκος σταθμος της κερκυρας προχρονια χριστουγενα και φοτον δεν σε ειδα να ερθεις στα 100+ τη συνεβη εισουν ψυχρομενος η κιμιθυκες χορης καλτσες ο skyfol ομος ακολουθη και περναει τεστ

Ε όχι και συχνά...;)
Ας αλλάξουμε θέμα, γεμίζεις; :) Με τι όπλο ρίχνεις και ποια είναι η αγαπημένη σου μπαρούτι;
Επισης ειμε λατρης τον νουμερον σκαγιον 3-5-και η μεγαλη μου αγαπη για κατη παραπανοBB

Τελος παντων να σε ρωτησω πληροφοριακα για τι μπατζετ μιλαμε για να ξεκινησει κανεις ......χρειαζονται μηχανες και διαφορα τετοια που βλεπω στα σαιτ ...η γινεται και με ποιο απλους τροπους
Αργύρη εγώ ξεκινάω τώρα με ένα 100αρικο ξεκινάς με ρελιάστρα χειρός κα ιμε τα διπλά με μια μηχανή χειροκίνητη του λαναρά που κάνει και για αστεροειδές.
Τα υλικά σου είναι γύρω στα 25 με 30 € για τα πρώτα 100 φυσιγγια και από κει και πέρα ο εξοπλισμός ζυγαριά και ρελιαστρα χειρός για να κάνεις αρχή και μετά απ ότι έχω καταλάβει sky is the limit οικονομικά

Παλικαρια το ξερετε οτι στα πειραγματα ειμαι πρωτος αλλα με το ενα κ το αλλο, ολο παρασυρομαστε κ ξεφευγουμε απο το θεμα... Ας επανελθουμε στην ιδιογομωση, οπως βλεπετε υπαρχουν αρκετα παιδια που ξεκινανε κ θελουν τη βοηθεια σας με τις ερωτησεις τους να χανονται μεσα στην συνεχομενη ροη των απαντησεων κ των πειραγματων...;)
Συνεχιζουμε στα περι ιδιογομωσης λοιπον...
Κ για να ξαναμπουμε στο θεμα, μια εξαιρετικη συνταγη για περιστερια στα 32 γρ, παρα πολυ μαλακη κ με εξαιρετικα μακρινα σκοτωματα για τους φιλους των ελαφριων γομωσεων με την αγαπημενη ΜΒ32...
ΜΒ32 - καλυκας Fiochi 8 χιλ-616-1,68-32-ΘΩΔΗ24-57,7-αστερι 8 πτυχων- n5,5- 35m *** αστρα

Venetatato απο του χρονου λεο να γεμισω με AO 2,5 ×44 τη λες εση να την δοκιμασω να ανεβασω 5 η να πεξω με τα καψουλια γιατη την ειδα λιγο αδηναμη τη λες εση σαν γκουρου εινε καλη γιατη δεν την βρισκω σε φισινγκια του εμποριου που προτιμω ιδιετερα
Γκουρου φιλος θα βρεις μονο στην Ινδιες οχι εδω.αν σου πω πραγματικα ποσο τη βαζω θα το κανεις η θα ρωτησεις τα φιλαρακια σου στο FB

Venetato 3 φορες τον χρονο ανιγη ο βλιτηκος σταθμος της κερκυρας προχρονια χριστουγενα και φοτον δεν σε ειδα να ερθεις στα 100+ τη συνεβη εισουν ψυχρομενος η κιμιθυκες χορης καλτσες ο skyfol ομος ακολουθη και περναει τεστ
Φιλε εγω κυνηγαω παπι καθε μερα οποτε αυτα δεν τα κανω τα αφηνω για εσας.............

Γκουρου φιλος θα βρεις μονο στην Ινδιες οχι εδω.αν σου πω πραγματικα ποσο τη βαζω θα το κανεις η θα ρωτησεις τα φιλαρακια σου στο FB
φιλαρακι μαλον εση γεμιζεις απο το google και οχι εγω ξερης πολυ καλλα οτη αποτα γενηθυκα τα ηλικα ηδιογομοσεις υπιρχαν στο κατοι μου απο.παπου σε πατερα σε γιο οταν καπγοι μεχρη τα 25 κυνηγουσαν.λαβρακια ξερεις πολυ καλα οτι εγω γεμιζα αρα πιον να ροτισω στο fb pfff τελικα μου φενετε ο sky φτεει που σου ανιξε τα ματια.yelling..sarcastic..guitar.

Φιλε εγω κυνηγαω παπι καθε μερα οποτε αυτα δεν τα κανω τα αφηνω για εσας.............
Δεν τα αφηνεις φιλε και αν τα αφηνες τοτε γιατη μιλας για 70-80 αφου τα προτα σου φισινγκια εινε διασποραζ 6 για 70 -80????.shoot..very funny..shoot..,,,,,.

.hair..hair.Νικολακι κατουρα και λιγο ρε φιλος θα παθεις τιποτα

Έλα να στηθούμε στα 50 με το MaxiNovanta που σου έδωκα με νορμάλ φουσέκια και ένα καλό σιδεροπρίονο και όποιος χάσει να κόψει επιτόπου στη μέση τη παλιομπακατέλα του .yelling.

Μπορω να ρωτησω κατι σαν ανιδεος .......αναλογα με τα γραμμαρια χρησιμοποιουμε και την αναλογη πυριτιδα ? , δηλαδη υπαρχουν μαλακες και δυνατες πυριτιδες ....η ολες εχουν την ιδια δυναμη ,αρα αλλαζουμε την ποσοτητα αναλογα με τα γραμμαρια

Εδώ μπορείς να δεις τις περισσότερες πυρίτιδες της Ελληνικής αγοράς -> http://www.cortiniepezzotti.it/eng/pages/powder.php

Η κάθε πυριτιδα είναι σχεδιασμένη να προωθεί συγκεκριμένο βάρος φορτίου κατά την καύση της.

Ναι, αλλά μπορούμε και να πειράξουμε την καμπύλη καύσης της και έτσι να την κάνουμε πιο νευρική ή λιγότερο νευρική...αλλά αυτό θέλει πολύ ψάξιμο και μεγάλη εμπειρία ;)

Φετοσ σκεφτομε να παρο λιγουσ s.g tubo με το αμορτισερ για no limit φυσηγγακια ασ μασ πει καποιοσ για αυτον ανεβαζη πίεσης κανη για 36/38gr.

+ 150 bar πίεσης για εσένα Λιάκο και - 0,15gr μπαρούτης σε 12/76 για ισοστάθμιση των πιέσεων...

Και με 50 ευρώ ξεκινάς Αργύρη, απλά έπειτα θα ανακαλύψεις ότι θα πρέπει να πάρεις εργαλεία ποιότητας και όσο θα ανακαλύπτεις πράγματα...τόσο θα θέλεις να φτάσεις στην κορυφή, απλά πριν κάνεις κάποια κίνηση ρώτα να σου πούνε 5-10 γνώμες τεκμηριωμένες και έπειτα βλέπεις τι σε συμφέρει να κάνεις και πως σε συμφέρει να το κάνεις... ;)

Καλημέρα και καλό μηνά, Νίκο εσένα ποια η γνώμη σου για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει .. τι θα μας σύστηνες σε υλικά και με τι περίπου κόστος. Όπως καταλαβαίνεις ένας που ξεκινάει (ειδικά στις μέρες μας) δεν μπορεί να δώσει 500+ ευρώ ….δε μιλάω για 1000+ που έχουν οι πατέντες σου. Απλά πράγματα και καλά για να φτιάχνουμε αξιοπρεπή φυσίγγια με νορμάλ παραγωγή , 2-3 κουτιά την ώρα μια χαρά είναι!!

2-3 κουτια την ωρα Τολη, εαν παρεις μια μηχανη αναγομωσης ειτε single stage ειτε progressive, τα πετυχαινεις ανετα. Τι θυσιαζεις ομως. Θυσιαζεις την σταθεροτητα, γιατι η διαδικασια γομωσης σημαινει οτι δεν θα ζυγιζεις μια μια τις δοσεις, απλα θα εχεις ρυθμισει απο πριν το ογκομετρικο και καθε τοσο θα το τσεκαρεις οτι ριχνει την δοση που θες. Δευτερη προυποθεση οτι θα χρησιμοποιησεις πυριτιδα μονοβασικη που θα δουλευεται σωστα χωρις να κολλαει στη φιαλη του ογκομετρικου, και τριτη να κρατας την σταθμη της περιπου σταθερη σε υψος. Αν ζυγιζεις, εστω και μονο την πυριτιδα η διαδικασια καθυστερει σημαντικα, η σταθεροτητα ομως αυξανεται κατα πολυ.

Καποιος που ξεκιναει τωρα, θα χρειαστει στανταρ μια ζυγαρια για πυριτιδα (να ζυγιζει εως 20γρ περιπου, με ακριβεια εκατοστο του γραμμαριου), ακομα μια για σκαγια, με ακριβεια δεκατο του γραμμαριου. Αυτες μπορει να ειναι 2 φτηνες ηλεκτρονικες, ή μπορει να ειναι μια ζυγαρια με ζυγια, ή μηχανικες που ομως ανεβαινει το κοστος. Οσο ανεβαινει το κοστος, το εργαλειο που αγοραζουμε εννοειται οτι μπορει να αντικαταστησει τις δυο ζυγαριες, πχ μια εξειδικευμενη ηλεκτρονικη ζυγαρια για πυριτιδα. Ολα ειναι θεμα μπατζετ, απλα να εχετε υποψιν οτι οι ζυγαριες ειναι κατι που χρειαζεται ειτε γεμιζετε με ρελιαστρα χειρος, ειτε με ακριβοτερο μηχανημα.

Ενα παχυμετρο ηλεκτρονικο. Ευκολος τροπος να δεις ποσο εχεις πατησει το φυσιγγι κατα το κλεισιμο, και το ρελιασμα.

Εργαλεια κλεισιματος υπαρχουν πολλα. Απο ρελιαστρες χειρος εως πεντασταδιακες μηχανες που φτανουν στα 1000€. Σε οσους με ρωτανε, παντα προτεινω τη ρελιαστρα χειρος για αρχη, το κοστος ειναι ελαχιστο, το παραγομενο φυσιγγι εαν το προσεξεις οσο πρεπει ειναι αξιοπρεπεστατο. Μειονεκτημα ο κουραστικος τροπος κλεισιματος, και το οτι δεν εχεις τροπο να τσεκαρεις το ποση πιεση ασκεις οταν κλεινεις. Αμεσως επομενο βημα ειναι η προσαρμογη στροφειου σε δραπανο παγκου, που με το στοπ σε βοηθαει σε αυτο το θεμα.

Βικτωρα το δραπανω μου ακουγεται πιο λογικο! Εχει κ προσφορες π.χ. στο Lidl που το ειχε νομιζω 75 euros ... οποτε με ενα σωστο στροφειο , εγινε η δουλεια ... σωστα?

Βικτωρα το δραπανω μου ακουγεται πιο λογικο! Εχει κ προσφορες π.χ. στο Lidl που το ειχε νομιζω 75 euros ... οποτε με ενα σωστο στροφειο , εγινε η δουλεια ... σωστα?
Τόλη ακριβώς αυτί το δραπανάκι πήρα κι εγώ και είναι πιστεύω αξιοπρεπέστατο για τα λεφτά του, έχω ρυθμίσει και τις τροχαλίες στην min ταχύτητα και περιμένω την ζυγαριά για την πυρίτιδα (εδώ ίσως είναι καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω).

Status
Not open for further replies.
Back