Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τόλη ακριβώς αυτί το δραπανάκι πήρα κι εγώ και είναι πιστεύω αξιοπρεπέστατο για τα λεφτά του, έχω ρυθμίσει και τις τροχαλίες στην min ταχύτητα και περιμένω την ζυγαριά για την πυρίτιδα (εδώ ίσως είναι καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω).
περιμενουμε νεα σου μετα την δοκιμη!!!!

Δυστυχώς Τόλη η ζυγαριά θα έρθει σε 10-15 εργάσιμες.hit..hit..
Βέβαια ελπίζω μέχρι τότε να έχει ανοίξει και το Σχιστό γιατί αν γεμίσω τα πρώτα μου φυσίγγια και δεν μπορώ να τα δοκιμάσω θα το ρίξω στα ναρκωτικά.badboys.
.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι να έχουμε! :)

Καλημέρα και καλό μηνά, Νίκο εσένα ποια η γνώμη σου για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει .. τι θα μας σύστηνες σε υλικά και με τι περίπου κόστος. Όπως καταλαβαίνεις ένας που ξεκινάει (ειδικά στις μέρες μας) δεν μπορεί να δώσει 500+ ευρώ ….δε μιλάω για 1000+ που έχουν οι πατέντες σου. Απλά πράγματα και καλά για να φτιάχνουμε αξιοπρεπή φυσίγγια με νορμάλ παραγωγή , 2-3 κουτιά την ώρα μια χαρά είναι!!

Νομίζω ότι με είχες ρωτήσει για παπιοφύσιγγα και για το αλεβρωμπάφερ και σου είχα απαντήσει πολύ συγκεκριμένα, αλλά εδώ στο θέμα της ιδιογόμωσης έχεις μπερδέψει τα πράγματα και ο Βίκτωρας σε μπέρδεψε με τον Averel περισσότερο και αυτό είναι οφθαλμοφανές, αλλά είμαστε εδώ για να ξεμπερδεύουμε τα πράγματα! ;)

Τη ρελιάστρα χειρός την ξεχνάς, διότι δεν πρόκειται να ρελιάσεις δύο ίδια φυσίγγια στο κουτί και επίσης ξεχνάς τα 2 και τα 3 κουτιά την ώρα για τα χοντρά θηράματα και αυτό να το βάλεις καλά στο μυαλό σου!!! Για να αρχίσεις και να μην δώσεις λεφτά, άσε τις ακριβές πατέντες και τις μηχανές ρελιάσματος, θα χρειαστείς ένα δράπανο πάγκου και έπειτα προς τον άλλο μήνα πάρε τηλ. στον ΚΕΝΤΑΥΡΟ και ζήτα τη νέα βάση τεσσάρων σταδίων για δράπανο πάγκου που θα βγει νομίζω στα 150 ευρώ και θα σου επιτρέπει να έχεις αυτόματα κέντρα και στοπ στο δράπανο πάγκου και επίσης να μπορείς να βάλεις επάνω το μαχαιράκι του Λαναρά με 12 ευρώ, την κωνική χάραξη με 35 ευρώ, το απλό τρίτο στάδιο με 45 ευρώ και το επαγγελματικό στροφείο της Cortini I2S με οδηγό προς 75 ευρώ.

Για παπί, φάσα, λαγό, αγριογούρουνο, χήνα, μπεκάτσα και αγριοπερίστερο, ξεχνάς τα ογκομετρικά και γεμίζεις ένα προς ένα στο χέρι, διότι εκεί θα πας με πυραύλους κόστους 10 προς 15 ευρώ και δεν θα σε πιάνουν ούτε τα εμπορικά των 50 ευρώ το κουτί!!! .shake.

Παχύμετρο ηλεκτρονικό και ας είναι κινέζικο των 10 ευρώ, ζυγαριά ηλεκτρονική και ας είναι κινέζικη...αρκεί να μάθεις να την δουλεύεις σωστά, οπότε κοίτα την μεθοδολογία ζυγίσματος για να καταλάβεις πως λειτουργεί ως μεθοδολογία και πως εξαλείφει τα λάθη χειρισμού και έπειτα εάν και εφόσον...κοιτάς και για τα υπόλοιπα αξεσουάρ όπως λόγου χάρη τα ογκομετρικά που τα χρειάζεται μόνο όποιος πάει κίχλα και γεμίζει ένα και μόνο φυσίγγιο χωρίς να το πειράξει ή να το επαναρυθμίσει...

Μπορείς βέβαια να πάρεις και μια Mec 600 και να τις βάλεις επάνω τα στάδια που σου είπα και το δράπανο με το αξονάκι των 15 ευρώ, την κόντρα των 20 ευρώ και το στροφείο I2S με οδηγό, αλλά και πάλι τα ογκομετρικά της θα τα χρησιμοποιήσεις μόνο στην κίχλα!!!

Προχθές έδωσε ένας φίλος μια Mec supper Modded + δράπανο πάγκου Modded σε φίλο του προς 250 ευρώ για να περάσει σε μηχανή ρελιάσματος A5S και τα σκότωσε στην κυριολεξία, οπότε μπορεί να πετύχεις και κάποια ευκαιρία ή ας πούμε να βρεις μια φτηνή Mec μεταχειρισμένη και να της βάλεις επάνω τα στάδια, αλλά επιμένω ότι τα ογκομετρικά στα χοντρά κυνήγια πρέπει να τα ξεχάσεις!!!

Τέλος όσοι θέλουνε να γεμίσουνε με αλέβρια, να ξεχάσουνε τα ογκομετρικά και να γνωρίζουνε ότι το κάθε αλευροφύσσιγγο θέλει 5 λεπτά από μόνο του, οπότε το ρεκόρ θα είναι από 10 έως 15 φουσέκια την ώρα!!! .shake.

Τόλη ακριβώς αυτί το δραπανάκι πήρα κι εγώ και είναι πιστεύω αξιοπρεπέστατο για τα λεφτά του, έχω ρυθμίσει και τις τροχαλίες στην min ταχύτητα και περιμένω την ζυγαριά για την πυρίτιδα (εδώ ίσως είναι καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω).

Μεγάλο λάθος να ρίξεις τις στροφές ρελιάσματος, στο αστέρι με δράπανο πρέπει να ρελιάζεις πάντα στις 900 στροφές [στροφεία Cortini] και στο στρογγυλό ρέλι στις 600 στροφές [στροφεία Cortini], ενώ με τις μηχανές ρελιάσματος τα πράγματα αλλάζουν ριζικά και πάμε άνετα στις 1.400 στροφές ή και στις 900 για το στρογγυλό ρέλι ;)

Εάν οι στροφές είναι χαμηλότερες του κανονικού, απλά το ρέλιασμα δεν γίνεται ακαριαία και η πλαστική παραμόρφοση του πολυμερικού κάλυκα δεν είναι αυτή που πρέπει...

βάση τεσσάρων σταδίων για δράπανο πάγκου
Μπορείς να μας κάνεις μια παρουσίαση στην αντίστοιχη ενότητα τι ποιος που και πόσο(και καμία φωτό);
Μεγάλο λάθος να ρίξεις τις στροφές ρελιάσματος, στο αστέρι με δράπανο πρέπει να ρελιάζεις πάντα στις 900 στροφές [στροφεία Cortini] και στο στρογγυλό ρέλι στις 600 στροφές [στροφεία Cortini], ενώ με τις μηχανές ρελιάσματος τα πράγματα αλλάζουν ριζικά και πάμε άνετα στις 1.400 στροφές ή και στις 900 για το στρογγυλό ρέλι ;)

Εάν οι στροφές είναι χαμηλότερες του κανονικού, απλά το ρέλιασμα δεν γίνεται ακαριαία και η πλαστική παραμόρφοση του πολυμερικού κάλυκα δεν είναι αυτή που πρέπει...
Τις στροφές θα τις ελέγξω όταν επιστρέψω σπίτι ευχαριστώ;

Πολυ θα ηθελα αν μπορει καποιος φιλος να ανεβασει καποιο βιντεακι η καποιες φωτο με τα καταληλη εργαλεια που χρειαζονται οχι απαρετητα ακριβα και να εξηγει για το καθενα εν συντομια την χρηση τους......δεν ξερω αν ζηταω πολλα...what..xm.ευχαριστω...!!!

Αργύρη, κοίτα προσωρινά αυτά τα 2 λινκ που σου βαζω εδώ, διότι σε λίγο φεύγω με το σκοπευτή της παραπάνω φώτο για να πάμε σκοπευτήριο και όταν με το καλό εστιάσεις τις ερωτήσεις σε πολύ συγκεκριμένα σημεία, τότε θα κοιτάξω να σου απαντήσω πολύ συγκεκριμένα ώστε να μην αναλωνόμαστε σε πολυλογίες! ;)

Τα δικά μου ανεπίσημα βίντεο: https://www.youtube.com/user/HuntingGr/videos
Τα επίσημα βίντεο του Site: https://www.youtube.com/user/IDIOGOMOSI/videos

Τα βίντεο είναι πολλά και μπερδεμένα, αλλά μπορείς να βρεις σχεδόν όλα όσα ψάχνεις και ότι δεν βρεις...εδώ είμαστε... .shake.

Πολυ θα ηθελα αν μπορει καποιος φιλος να ανεβασει καποιο βιντεακι η καποιες φωτο με τα καταληλη εργαλεια που χρειαζονται οχι απαρετητα ακριβα και να εξηγει για το καθενα εν συντομια την χρηση τους......δεν ξερω αν ζηταω πολλα...what..xm.ευχαριστω...!!!
Με προλαβες Αργύρη, για εμάς τους άσχετους θα βοηθούσε πάρα πολύ.

Παιδιά δεν είναι εύκολο αυτό που ζητάτε, εμείς προσπαθούμε να κάνουμε μια τέτοια κατηγορία τόσα χρόνια και ακόμη δεν τα καταφέραμε, αλλά έστω και έτσι με τα πράγματα μπερδεμένα και με ορισμένες συμβουλές πιστεύω ότι βγαίνει άκρη...διότι κάποιος που δεν θέλει να ξοδευτεί πολύ παίρνει στροφείο από 20 ευρώ και όχι από 75 ευρώ και μαχαιράκι από 12 ευρώ και όχι από 90 ευρώ...απλά όμως μετέπειτα που καταλαβαίνει περισσότερα πράγματα πάει για αναβάθμιση όπως γίνεται συνήθως και ξαναξοδεύεται και αυτό είναι το πλέον συχνό φαινόμενο...

Φεύγω να πάω να δοκιμάσω τις βίδες στο σασί του πρωτότυπου EVO και μετά πάω σκοπευτήριο, θα τα πούμε το βραδάκι και θα σας δώκω φώτο σε αποκλειστικότητα με την αφεντιά μου και το σασί! .my man.

ευχαριστώ Νίκο , μόλις με το καλό γυρίσω Ελλάδα θα επικοινωνήσω. Ασε τα αλευρά για τους Long range που τα κατεβάζουν τηγανιτά έτοιμα κάτω αχαχαχα

Για μενα η καυλα της ιδιογωμοσης είναι να φτιάξω 15-30 φυσιγκια δικα μου στο χερι ενα ενα κ να τα απολαύσω στο κυνηγι.
Με απλά εργαλεια κ οχι να χω στο σπιτι ενα μικρο εργοστασιο κ γνώσεις πυρινικου αντιδραστηρα.
Ο νους μου είναι ενα φυσιγκι που να μου δωσει το κερασακι στην τουρτα.
Η τουρτα ειναι η προετοιμασία μου η εξορμηση κ να χαρω τα σκυλιά μου κ το παιξιμο του θηραματος.

Τουρτα τρως με πολλα κερασια....κερασι μονο χωρις τουρτα ομως δεν γινετε.... το καλύτερο φυδιγγι να χω....αν δεν εχω το συνολο ολων να το χαρω ειναι ενα πραγμα αψυχο στο παγκο.

Θελει να του βαλεις κ ψυχη μεσα το φυσιγκι για να χει ομορφιά.

Μου φαίνεται πως χασατε την ουσια κ αντι να χαίρεστε το αποτέλεσμα ενος καλου φυδιγγιου.....χαίρεστε την κόντρα του πιος το φτιάχνει καλυτερα.
Γουστο σας καπελο σας όπως την βρισκει ο καθε ενας....απλα μην ξεχνατε καποιοι βρισκονται στην αρχη...καποιοι θελουν να εκκινησουν....κ ριχνει τοση σκονη πισω σας η κοντρα κ η διαμαχη....που δεν αφηνει να φανει η ομορφιά κ η ουσια της ιδιογωμοσης.

Δεν σας κανω τον ξύπνιο. ....κ δεν είμαι.
Σασ λεω καθαρα πως φαίνετε.
Και πιστεψετε με μιλαω παρα παρα πολυ φιλικα μην με παρεξηγειτε.

Kαπου εχεις δηκιο Φιλε, σηγνωμη και εκ μερους μου για τα πολλα .off topic.Αλλα με τους περισοτερους ειμαστε φηλοι και πανω στην κουβεντα παρασ. Να εισαι σηγουρος οτι δεν ειπαρχει κα μια κακια στις κουβεντες μας. την ουσια δεν την εχουμε χασει , η ουσια ειναι να περναμε καλα αυτο το λιγο χρονο που μας μενει να βρεθουμε με φιλους ειτε στο κυν. ειτε στο καφε. .Δεν νομιζω να εχει ζητησει καποιος βοηθ. και να μην την εχουμε δοση απλοχερα. Δεν παρεξηγη κανενας σηναδελφε.Απλα μερ. ειναι λιγο πηρακτηρια τη να κανουμε??sorry gia to.off topic.

Για μενα η καυλα της ιδιογωμοσης είναι να φτιάξω 15-30 φυσιγκια δικα μου στο χερι ενα ενα κ να τα απολαύσω στο κυνηγι.
Με απλά εργαλεια κ οχι να χω στο σπιτι ενα μικρο εργοστασιο κ γνώσεις πυρινικου αντιδραστηρα.
Ο νους μου είναι ενα φυσιγκι που να μου δωσει το κερασακι στην τουρτα.
Η τουρτα ειναι η προετοιμασία μου η εξορμηση κ να χαρω τα σκυλιά μου κ το παιξιμο του θηραματος.

Τουρτα τρως με πολλα κερασια....κερασι μονο χωρις τουρτα ομως δεν γινετε.... το καλύτερο φυδιγγι να χω....αν δεν εχω το συνολο ολων να το χαρω ειναι ενα πραγμα αψυχο στο παγκο.

Θελει να του βαλεις κ ψυχη μεσα το φυσιγκι για να χει ομορφιά.

Μου φαίνεται πως χασατε την ουσια κ αντι να χαίρεστε το αποτέλεσμα ενος καλου φυδιγγιου.....χαίρεστε την κόντρα του πιος το φτιάχνει καλυτερα.
Γουστο σας καπελο σας όπως την βρισκει ο καθε ενας....απλα μην ξεχνατε καποιοι βρισκονται στην αρχη...καποιοι θελουν να εκκινησουν....κ ριχνει τοση σκονη πισω σας η κοντρα κ η διαμαχη....που δεν αφηνει να φανει η ομορφιά κ η ουσια της ιδιογωμοσης.

Δεν σας κανω τον ξύπνιο. ....κ δεν είμαι.
Σασ λεω καθαρα πως φαίνετε.
Και πιστεψετε με μιλαω παρα παρα πολυ φιλικα μην με παρεξηγειτε.
.RESPECT..well done.

Γουστο σας καπελο σας όπως την βρισκει ο καθε ενας....απλα μην ξεχνατε καποιοι βρισκονται στην αρχη...καποιοι θελουν να εκκινησουν....κ ριχνει τοση σκονη πισω σας η κοντρα κ η διαμαχη....που δεν αφηνει να φανει η ομορφιά κ η ουσια της ιδιογωμοσης
Ακριβώς φίλε, σου φαίνεται. Η δική σου καβλα είναι άλλη, κάποιων άλλων είναι άλλη. Κανένας δεν ζήτησε βοήθεια για κάτι και δεν την πήρε.
Οι διαμάχες και οι κόντρες είναι στο μυαλό αυτών που αρέσκονται να τις φαντασιωνονται.
Εγώ σαν παντελώς άσχετος με την ιδιογομωση έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα από αυτούς που κρίνεις ότι σηκώνουν σκόνη. Μπορείς σε παρακαλώ να μας παραθέσεις τις μέχρι τώρα δικές σου απαντήσεις που οδηγούν στην ομορφιά και την ουσία της ιδιογομωσης;
Όσον αφορά την περιβόητη...ουσία και νοημα διάβασε την απάντηση μου παρακάτω ...

Το πραγματικό νόημα του κυνηγιού δεν μπαίνει σε καλούπια και στεγανά, ούτε και αναζητεί πατρότητα για τον προσδιορισμό του. Είναι φωλιασμενο στις καρδιές όλων μας και για τον καθένα αποτελεί κάτι το μοναδικό που μπορεί να μοιάζει με το νόημα που βιώνει ο διπλανος μας, αλλά πάντα η μοναδικότητα του θα συμπίπτει με την μοναδικότητα των χαρακτήρων μας.
Είναι σίγουρο ότι μέσα σε μια κοινωνία θα μπορέσουμε να βρούμε αυτούς που τα νοήματα τους συμπίπτουν με τα δικά μας και να πορευτουμε ανάλογα, δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να διαβάζει κάτι που δεν τον εκφράζει.
Προσωπικά με αφήνουν παντελώς αδιάφορο τα κυνολογικα θέματα. Γνώρισα ανθρώπους που είχαν τα σκυλιά τους καλύτερα από τα παιδιά τους. Όση υπερβολή και να συνάντησα ποτέ δεν θεώρησα ότι τους αποπροσανατολιζει από το νόημα του κυνηγιού γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζω το δικό τους νόημα.

...

Εάν δεν έχουμε σωστά και καλά εργαλεία, όπως και εάν δεν γνωρίζουμε πως να τα χρησιμοποιήσεις σωστά...τότε απλά νομίζω ότι θα ήταν πρωτιμότερο να σταματούσαμε στα φυσίγγια του εμπορείου και να μην ρισκάραμε των χαμένο χρόνο και τα τυχόν χαμένα θηράματά μας, στον κυνηγότοπο, όπου και θα μας έφευγαν λαβωμένα ή κοψοφτέρουγα... ;)

Επίσης και με εργαλεία από 2.000 ευρώ να έχεις, πάλι φυσίγγια Long Range δεν θα βγάλεις, εάν δεν γνωρίζεις ακριβώς το πως και το γιατι και ευτυχώς ή δυστυχώς, στις φάσες, στις πάπιες και στις χήνες, αυτά τα πράγματα χρειάζονται πάρα πολύ συχνά!!!

Ακριβώς φίλε, σου φαίνεται. Η δική σου καβλα είναι άλλη, κάποιων άλλων είναι άλλη. Κανένας δεν ζήτησε βοήθεια για κάτι και δεν την πήρε.
Οι διαμάχες και οι κόντρες είναι στο μυαλό αυτών που αρέσκονται να τις φαντασιωνονται.
Εγώ σαν παντελώς άσχετος με την ιδιογομωση έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα από αυτούς που κρίνεις ότι σηκώνουν σκόνη. Μπορείς σε παρακαλώ να μας παραθέσεις τις μέχρι τώρα δικές σου απαντήσεις που οδηγούν στην ομορφιά και την ουσία της ιδιογομωσης;
Όσον αφορά την περιβόητη...ουσία και νοημα διάβασε την απάντηση μου παρακάτω ...

Το πραγματικό νόημα του κυνηγιού δεν μπαίνει σε καλούπια και στεγανά, ούτε και αναζητεί πατρότητα για τον προσδιορισμό του. Είναι φωλιασμενο στις καρδιές όλων μας και για τον καθένα αποτελεί κάτι το μοναδικό που μπορεί να μοιάζει με το νόημα που βιώνει ο διπλανος μας, αλλά πάντα η μοναδικότητα του θα συμπίπτει με την μοναδικότητα των χαρακτήρων μας.
Είναι σίγουρο ότι μέσα σε μια κοινωνία θα μπορέσουμε να βρούμε αυτούς που τα νοήματα τους συμπίπτουν με τα δικά μας και να πορευτουμε ανάλογα, δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να διαβάζει κάτι που δεν τον εκφράζει.
Προσωπικά με αφήνουν παντελώς αδιάφορο τα κυνολογικα θέματα. Γνώρισα ανθρώπους που είχαν τα σκυλιά τους καλύτερα από τα παιδιά τους. Όση υπερβολή και να συνάντησα ποτέ δεν θεώρησα ότι τους αποπροσανατολιζει από το νόημα του κυνηγιού γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζω το δικό τους νόημα.
.RESPECT.Alter θα μου επιτρεψεις να κανω μια μικρη παρενθεση.Οποιος ονειρευεται κοντρες και υπεροπλα πρεπει να προσεχει λιγο, γιατι ενας ιδιογομωτης που γνωριζει 2πραγματα μπορει με πολλλλλλλλυ μεγαλη ευκολια να βγαλει 90/95 τις εκατο συγκετρωση στα 50 μετραo_O και ας ειναι αυτο το φυσιγγι μονο για τη καντρα και ΑΧΡΗΣΤΟ στο πραγματικο κυνηγι.
Ας μιλησουμε επιτελους για ιδιογομοση και οχι ποιος τον εχει ποιο μεγαλο η ποιος εβγαλε ποιο πριν τριχες στο μοριο του.

Εάν δεν έχουμε σωστά και καλά εργαλεία, όπως και εάν δεν γνωρίζουμε πως να τα χρησιμοποιήσεις σωστά...τότε απλά νομίζω ότι θα ήταν πρωτιμότερο να σταματούσαμε στα φυσίγγια του εμπορείου και να μην ρισκάραμε των χαμένο χρόνο και τα τυχόν χαμένα θηράματά μας, στον κυνηγότοπο, όπου και θα μας έφευγαν λαβωμένα ή κοψοφτέρουγα... ;)

Επίσης και με εργαλεία από 2.000 ευρώ να έχεις, πάλι φυσίγγια Long Range δεν θα βγάλεις, εάν δεν γνωρίζεις ακριβώς το πως και το γιατι και ευτυχώς ή δυστυχώς, στις φάσες, στις πάπιες και στις χήνες, αυτά τα πράγματα χρειάζονται πάρα πολύ συχνά!!!
Οταν ξαναπατε σκοτευτηριο πες το μου μια μερα πριν........θελω να μου κανεις 2 ταχογραφησεις ετσι να μου λυθει μια περιεργεια

Φετοσ σκεφτομε να παρο λιγουσ s.g tubo με το αμορτισερ για no limit φυσηγγακια ασ μασ πει καποιοσ για αυτον ανεβαζη πίεσης κανη για 36/38gr.
Δοκιμασε και τους B&P stell αφου τους κοψεις στον πατο λιγο.να ξερεις το ολο μυστικο ειναι στο ρελι για να ανοιξουν.προσεχε γιατι συχνα πυκνα πιανουν μονοβολο και δεν ανοιγουν ποτε.........

Κάτσε κουμπάρο να δούμετες πρώτα τι θα γένει με τσου άλλους γιατί εσήμερα εχάλασε η δουγειά και εχαλευομάστενε ε δε κει και θα δούμετες άμα βγάλουμε άκριες από βδομάδας...

Ορίστε και η αφεντομουτσουνάρα μου με σέρφιε .my man.

miki7t.jpg

Κάτσε κουμπάρο να δούμετες πρώτα τι θα γένει με τσου άλλους γιατί εσήμερα εχάλασε η δουγειά και εχαλευομάστενε ε δε κει και θα δούμετες άμα βγάλουμε άκριες από βδομάδας...

Ορίστε και η αφεντομουτσουνάρα μου με σέρφιε .my man.

miki7t.jpg
Κανονισε να σε πιασει η μεση σου γιατι μου φαινετε λιγολακι βαρια.......sarcastic..sarcastic.

Να κανω και εγω μια ερωτηση; Οσοι δεν ασχολουμαστε με την ιδιογομωση ειναι γνωστο οτι ψαχνομαστε για βρουμε ετοιμα φυσιγγια που να εχουν καινοτομια και σταθερη ποιοτητα, πραγμα σπανιο στην αγορα. Συμφωνα λοιπον με αυτο το σκεπτικο, εχει σκεφτει καποιος απο εσας που το κατεχετε αριστα το θεμα, να ιδρυσει μια βιοτεχνια παραγωγης φυσιγγιων και να τους ´´πατησει ´´ ολους στην αγορα εντος και γιατι και εκτοςΕλλαδας;

Status
Not open for further replies.
Back