Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
...Χρηστο δεν νομζιω οτι μπορει καποιος να βαλει σε παραγωγη τα φυσιγγια του... Η απολυτη σταθεροτητα στηριζεται στο οτι ενα ενα τα φυσιγγια γεμιζονται στο χερι, αν αρχιοσυν να παρεμβαλονται μηχανες για αυξηση της παραγωγης δεν εχεις να κερδισεις τιποτα απο τα εμπορικα...

Άρη διαβάζοντας τα παραπάνω, αν πάρουμε το ενδεχόμενο ότι έχεις δίκιο τότε σκέφτηκα ότι σε πολλές περιπτώσεις πόσο άδικοι είμαστε όταν κρίνουμε αρνητικά τους βιοτέχνες φυσιγγίων... Επίσης σκέφτηκα ότι σε περίπτωση που είναι σωστή η άποψή σου σύμφωνα με την οποία δεν είναι εφικτή η σταθερότητα σε φυσίγγια παραγωγής, πόσο λάθος είμαστε όταν πίνουμε νερό στο όνομα κάποιων συγκεκριμένων φυσιγγίων όπως π.χ. διαβάζουμε τα καλύτερα για τα f2 ή τα Euromix... Τελικά υπάρχουν σταθερά φυσίγγια εμπορίου ή όχι; Τώρα μπορώ να πω ότι είμαι λίγο μπερδεμένος ... :)

Ας συνοψίσουμε λίγο τα πράγματα, μιας που λίγο-πολύ...οι περισσότεροι από εμάς γνωριζόμαστε αναμεταξύ μας, είτε προσωπικά...είτε ιντερνετικά και επίσης όλοι ξεκινήσαμε από αλού και έπειτα καταλήξαμε χώρια και ξαναβρεθήκαμε εκ νέοι και πάλι...έπειτα από χρόνια εμείς οι παλαιότεροι του νετ. ;)

Δεν γνωρίζω για το πως σκεφτήκατε εσείς την ιδιογόμωση, αλλά στην δική μου περίπτωση είχα ανέκαθεν στο μυαλό μου να την παραμετροποιήσω σε τέτοιο σημείο και βαθμό, ώστε να μπορεί ο καθένας να αντιγράψει εμένα και την δική μου παραμετροποίηση και αυτό μου έμεινε ως μεθοδολογία από τότε που δούλευα Ιταλία και είχα αφήσει τα κόκκαλά μου στις μηνιατούρες σχεδίων εφαρμοσμένης μηχανικής...κτλ...με αποτέλεσμα να στερηθώ για πολλά χρόνια το κυνήγι και την ιδιογόμωση και εδώ να προσθέσω ότι και εγώ την άρχησα την ιδιογόμωση για να ρίξω το κόστος και όλοι μου έλεγαν ότι το κόστος δεν το ρίχνω και τελικά το κόστος το έριξα για όλους τους άλλους...εκτός από εμένα...που δεν κυνηγάω χοντρά θηράματα επειδή δεν μπορώ ακόμη να τα κυνηγίσω!!! .well done.

Ας δούμε όμως και μερικές σκληρές αλήθειες:
1. οι εργοστασιακές μηχανές δεν μπορούν να γεμίσουν βύσματα με διαχωρισμένα πτερύγια και αυτά ήταν τα λόγια του κ.Elio Gualandi στον δημοσιογράφο και ιδιογομωτή κ.Gianluca Garolini, τότε, πριν από αρκετά χρόνια και άρα εάν αυτό το ζήτημα είναι σωστό...τότε απλά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο θέμα αυτό!!!
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΤΕΡΥΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΗΡΑ - 08/03/2011 -> http://www.idiogomosi.com/pages/pos...rizoyme-ta-pterygia-toy-sygkentrotira-101.php
2. με την ιδιογόμωση πέφτει εύκολα το κόστος παραγωγής και γίνεται επίσης άνετα απόσβεση των εργαλείων ή των 500 ή των 1.000 ευρώ, διότι εφόσον μιλάμε για παραγωγή κίχλας με κατανάλωση 2.000~5.000/σεζον ή για χοντρά θηράματα με μικρές καταναλώσεις αλλά με κέρδος περί του 50%...τότε στην διετία ή στην τριετία τα εργαλεία αποσβαίνονται, μένουν και συνεχίζουν να δίδουν...ενώ το κόστος παραμένει ίδιο και το βασικότερο είναι ότι ο κυνηγός θα ξέρει τι ρίχνει και τι δραστικό βεληνεκές έχει
3. οι εργατοώρες θα είναι πάντα απλήρωτες και αυτό είναι το μόνο σίγουρο
4. όσο οι ιδιογομωτές δεν θα παραμετροποιούν τις δοκιμές τους και τα setup τους...τόσο δεν θα βγάζουν άκρη αναμεταξύ τους και θα υπάρχει ασυμβατότητα από τα φυσίγγια του ενός στα φυσίγγια του άλλου και ας έχουν τα ίδια ακριβώς υλικά
5. προσωπικά παραμετροποίησα και συνεχίζω να παραμετροποιώ οτιδήποτε μπορούσε να παραμετροποιηθεί

Παράδειγμα μισόταπας 21 για την ερώτηση παραπάνω: http://www.siarm.it/product_info.php?cPath=119_121&products_id=483

Τώρα θα σας αποκαλύψω και ένα μυστικό για το αλέβρι και το γράφω πρώτη φορά τόσο φόρα-παρτίδα: από ότι κατάλαβα τότε και από ότι αποδείχθηκε αργότερα, κάποιος μεγάλος εκ των έσω...πήγε να κάνει κάτι και φρόντισε αυτό το κάτι να φτάσει σε μένα μέσω άλλου, όμως δεν είχε φροντίσει ότι εγώ θα το έδινα με το ζόρι στους δικούς του και θα του χαλούσα τη πιάτσα και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε και προειδοποιήσεις και τηλέφωνα σε δικό μου από άλλους που θίχτηκαν τα συμφέροντά τους...κτλ...αλλά με την κατάληξη ότι τους έκανα όλους σε διεθνές επίπεδο να αποδεχθούν το νέο αυτό δεδομένο και να μην ξαναμιλήσει ποτε κανένας κατασκευασμένος αμφισβητίας και εδώ επιθυμώ να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που με στήριξαν τότε και τα παιδιά του σκοπευτηρίου Κέρκυρας που μου επέτρεψαν να αποδείξω αυτό που είχα ανακαλύψει εξαρχής και δεν ήταν άλλο από το να υπάρχει δημόσια αυτή η πατέντα από το 2006 και να την κρατάνε κρυφή μερικοί-μερικοί...διαστρεβλώνοντας με κάθε τρόπο και μέσο την αλήθεια...ώστε να μην την μάθει ποτέ ο κόσμος!!!

Παραθέτω και τα σχετικά βίντεο .shake.

Και κλείνω σημειώνοντας ότι όταν εγώ προσπαθούσα να κάνω κάτι το οποίο θα απελευθέρωνε διαπαντός τους Έλληνες ιδιογομωτές, αυτός τότε είχε πει ότι αδιαφορούσε για του Ιταλούς και το έπαιζε υπεράνω και εγώ που γνώριζα εκ των πολύ έσω πως είχαν τα πράγματα και πριν και τότε και τώρα, απλά έφερα τα πράγματα με τέτοιο τρόπο, ώστε να παράγουν οι Ιταλοί για τους Έλληνες και να κάνουν κουμάντο οι Έλληνες στους Ιταλούς και να έρχονται πρώτα πρώτοι οι Έλληνες και έπειτα να έρχονται οι Ιταλοί και αυτό πλέον είναι κάτι το δεδομένο και το πέτυχα εγώ σε βάθος χρόνου και με τις ασταμάτητα σωστές κινήσεις στρατηγικής μου!!! ;)

Χρηστο εξαρταται τι σημαινει σταθεροτητα για καποιον...
Σταθεροτητα για μενα σε ενα εμπορικο φυσιγγια σημαινει να εχει οσο το δυνατον πιο μικρες αποκλισεις στις δοσολογιες, να εχει σταθερα υλικα, να μην αλλαζει καθε τοσο αναλογα με τις τιμες των υλικων και να μπορει να αποδωσει αξιοπρεπως στην πλειοψηφια των καιρικων συνθηκων που θα συναντησουμε...
Σταθεροτητα για μενα στην ιδιογομωση, σημαινει ΟΛΑ τα φυσιγγια να ειναι ΙΔΙΑ μεταξυ τους χωρις καμια αποκλιση...
Στο θεμα του τι μας ταιριαζει βεβαια ειτε το φυσιγγι ειναι εμπορικο ειτε οχι, εχουμε το ιδιο ψαξιμο μεχρι να βρουμε το τι μας καλυπτει... Απλα στα εμπορικα δοκιμαζουμε αγοραζοντας, ενω στην ιδιογομωση δοκιμαζουμε αγοραζοντας κ φτιαχνοντας...
Εμπορικα φυσιγγια που εχουν τα ιδια υλικα τα τελευταια χρονια, που οσες φορες κ αν τα εχω ζυγισει εχουν αποκλισεις μικροτερες των 0,05 στην πυριτιδα η 0,5 στα σκαγια κ τα υλικα που αναφερονται ειναι κ αυτα που χρησιμοποιουνται αξιζουν τα λεφτα τους κ την προτιμηση μας, για μενα...

Θα κάτσω και θα γράψω ένα άρθρο για αυτό το θέμα, αν και μπορώ να σας πω σε δύο μόλις γραμμές ότι οι μηχανές με διπλές ταινίες παραγωγής θα δώσουν υποχρεωτικά μεγαλύτερες αποκλίσεις από τις μηχανές μονής ταινίας ή τις περιστροφικές και επίσης ότι τα υλικά αλλάζουν αρκετά στην ίδια παρτίδα ή σε διαφορετικές παρτίδες και έτσι γίνεται ή όποια τυχόν φανερή ή μη διαφοροποίηση... ;)

Τελικά υπάρχουν σταθερά φυσίγγια εμπορίου ή όχι;
Χρήστο, δεν παραπονιουνται όλοι για τα φυσίγγια του εμπορίου ;) Με έχεις δει να συμμετέχω ποτέ σε συζητήσεις αναζήτησης φυσιγγιων; Εμένα ο μόνος λόγος που θα με έκανε να ασχοληθώ με την ιδιογομωση είναι η οικονομία στα χοντρά. :)

Χρήστο, δεν παραπονιουνται όλοι για τα φυσίγγια του εμπορίου ;) Με έχεις δει να συμμετέχω ποτέ σε συζητήσεις αναζήτησης φυσιγγιων; Εμένα ο μόνος λόγος που θα με έκανε να ασχοληθώ με την ιδιογομωση είναι η οικονομία στα χοντρά. :)

Τώρα εσύ γιατί με μπερδεύεις περισσότερο; .fiurius.
.sarcastic. .sarcastic.

Χρήστο, είμαι ένας εξ αυτών που έχουν "χάσει" την ουσία, σύμφωνα με ορισμένους ", τρέχοντας στους κοντακαδες για να φέρω τα όπλα μου με ακρίβεια χιλιοστών να ρίχνουν εκεί που θέλω. Έχω πληρώσει λεφτά σε δάσκαλο σκοποβολής να με μάθει να σημαδευω και να μπορώ να εφαρμόσω τεχνικές σκοπευσεις αν κάποιος στόχος με δυσκολεύει κτλ.
Δεν λέω ότι όλα τα φυσίγγια του εμπορίου είναι καλά, αλλά όσο ψάξιμο θα χρειαζόμουν να βρω 3 καλά φυσίγγια στην ιδιογομωση, τόσο ψάξιμο έκανα να βρω 3 καλά φυσίγγια εμπορίου.
Γνώμη μου είναι βέβαια ότι βοηθάει και πολύ το όπλο που έχω. Αυτό το όπλο δεν το αφήνω μέχρι να χαλάσει και να μην επισκευαζεται :)

Χρήστο, είμαι ένας εξ αυτών που έχουν "χάσει" την ουσία, σύμφωνα με ορισμένους ", τρέχοντας στους κοντακαδες για να φέρω τα όπλα μου με ακρίβεια χιλιοστών να ρίχνουν εκεί που θέλω. Έχω πληρώσει λεφτά σε δάσκαλο σκοποβολής να με μάθει να σημαδευω και να μπορώ να εφαρμόσω τεχνικές σκοπευσεις αν κάποιος στόχος με δυσκολεύει κτλ.
Δεν λέω ότι όλα τα φυσίγγια του εμπορίου είναι καλά, αλλά όσο ψάξιμο θα χρειαζόμουν να βρω 3 καλά φυσίγγια στην ιδιογομωση, τόσο ψάξιμο έκανα να βρω 3 καλά φυσίγγια εμπορίου.
Γνώμη μου είναι βέβαια ότι βοηθάει και πολύ το όπλο που έχω. Αυτό το όπλο δεν το αφήνω μέχρι να χαλάσει και να μην επισκευαζεται :)
Alter και καποια φυσιγγια εμποριου εινα παρα πολυ καλα οπως αυτο που δουλευεις εσυ και να προτιμας παρα να γεμιζεις να κανεις το καλυτερο και να φτιαχνεις τα κοντακια σου τα οπλα σου και να πληρωνεις μαθηματα σε δασκαλους σκοποβολης.well done.αυτο ειναι το καλυτερο για σενα.......ΟΜΩΣ υπαρχουν και καποιοι σαν εμενα π.χ. που και ας μην τους αρεσει να ντουφεκανε μακρια ψαχνουν το τελειο φυσιγγι και οταν το βρουν αν το βρουν ποτε προσπαθουν να το βελτιωσουν και αλο και μετα απλα αλλαζουν πυριτηδα.......για να βρουν και αυτη.οποτε καταλαβαινεις για τη Ιθακη μιλαμε.αν με ρωτουσες το χειμωνα με τι ηταν γεμισμενα τα 4αρια μου θα σου ελεγα δεν ξερω.....δεν θυμαμε ακριβως οπως και ανα χρονο αλλαζω ντουφεκιες οχι απο αναγκη αλλα γιατι απλα δεν καθομαι 2 χρονιες με τις ιδιες.φυσικα υπαρχει κοσμος που βρισκει 2 ντουφεκιες και τις εχει για χρονια και καλα κανει.ταξιδη ειναι η ιδιογωμοση αλλος παει μεχρι την επομενη πολη και αλλος προσπαθει να κανει το γυρο του κοσμου.

Ο Γιωργος λιπον, εχει φροντηση να φτιαξει το εργαλειο του προεκταση του χεριουτου ,και τα σκαγια να βρησκουν τοστοχο τους, εχει απομηθ. τον παραγοντα φησιγκι.Εχει ασχοληθη με την ουσια, που ειναι τα σσοστα μετρα. ΚΑΤΙ που οι περ. απο εμας περνανε στο ντουκου.hit.. Σεσηναρτηση με ενα καλο φουσεκι εχει λυση το προβληματου 90%.

ΟΜΩΣ υπαρχουν και καποιοι σαν εμενα
Εννοείται φίλε, είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα. Μερικοί απολαμβάνουν το ψάξιμο. Εγώ μίλησα μόνο για τον εαυτό μου.:)
Υπάρχει πολύ σαβούρα στου εμπορίου όπως και φυσιγγακια διαμάντια. :)

Μα δεν αμφισβήτησα το αποτέλεσμα της ιδιογομωσης. Κάθε άλλο, η κουβέντα ξεκίνησε για τα φυσίγγια του εμπορίου. Όπως και να έχει, εγώ δεν γκρινιάζω για τα φυσίγγια του εμπόρου. Μόνο για τις τιμές των χοντρων γκρινιάζω.

Γιωργο εαν αναφερεσε σε εμενα στο σχολιο σου περί ''ορισμενων''(εχω ονομα φιλε) κ ουσίας πραγματικα ρε φιλε πραγματικα ομως απορώ τι ειπα,? τι καταλαβες κ πως το πηρες τοσο στραβα.
Και Να σκεφτεις οτι τονισα το ποσο φιλικα μιλησα κ με καλη θεληση

Να σκεφτεις ακομη οτι δεν εχω ερθει σε αντιπαράθεση με κανενα φιλο στο φορουμ κ δεν εχω ειρωνευτει εξ οσον θυμαμαι κανένα.

Τόσο πολυ παρεξηγείτε αυτός ο γραπτός λογος επιτελους?

Η μηπως στα λιγα χρονια που με ξέρεις μεσω αυτου του χωρου κ πιο παλιων σε εχω ποτε εκθεσει η προσβαλει?

Χανεις σπο την ουσια που εφτιαξες το κοντακι στα μέτρα σου?

Μα αφου ξερεις οτι το χω κανει κ γω.

Εγραψα καθαρα την γνωμη μου οτι για μενα η ουσια ειναι να φτιαχνουμε ομορφα φυσιγγια κ σωστα κατα την γνωμη μας κ οχι να κοντραρουμε ποιος το φτιαχνει καλυτερα.
Οχι γιατι η κοντρα δεν κάνει καλό.
Απλά πανω στην κοντρα λες τεχνικα στοιχεια που καποιος αρχαριος δεν κατανοει κ συγχιζετε.

Περισσότερο δε μιλησα γενικα κ δεν ειδα να αναφερα καποιον συναδελφο συγκεκριμένα.
Τα παιδιά ακολουθως εξηγησαν οτι δεν ειναι κοντρες με μορφη διαμαχης αλλα αστείου.
Δεν ειχα σκοπο ουτε κ ειναι του χαρακτηρα μου να ενοχλησω η να προσβαλω καποιον ποσο μαλλον εσενα που (εξεπλαγηκα από την αντίδραση σου δεδομένης της μέχρι τωρα δθαδικτυακης μας φιλιας ) δεν προσεξα τουλάχιστον καποια ''κοντρα'' σου στο θεμα αυτο.

Αμα εχω πρόβλημα με κάποιον συναδελφο του στελνω μυνημα κ του λεω αυτο κ αυτο.Αν ειχα θεμα οταν εγραφα χτες -μαζί σου- θα χες πάρει μυνημα κ θα μιλουσα σε εσενα η στον α η στον β κ οχι γενικα.

Αμα μιλας γενικα, εγω ξερω οτι φιλικα θελεις να θειξεις κατι το οποιο φαινετε ασχημα η ''δειχνει'' ασχημα τουλάχιστον οπως το έχεις αντιληφθεί αρχικώς.
Και να βοηθησεις στην βελτιωση ενός θέματος.

Τωρα εαν αυτό απαγορεύεται φιλε τοτε παω πάσο.
Ισως να πρέπει να περνουμε άδεια να μιλησουμε.

Απολογουμε στους φιλους γιατι εαν εθειξα καποιον ηταν αθελα κ δεν ειχα κακό σκοπο.

Τωρα εαν εξακολουθεις να χεις καποιο θεμα μαζί μου τοτε δεν μπορω να κανω κατι.
Ούτε κ θα ασχοληθώ παραπανω.
Λυπαμε όμως πραγματικα

Last edited by a moderator:
Μα Σαρντο ο ανθρπος λεει τη του τεριαζει κηνηγετηκα και ειναι ευχαρ.Δεν κανει δηαγ. να φτασει την ιδιογ.???!!!

Μα δεν αμφισβήτησα το αποτέλεσμα της ιδιογομωσης. Κάθε άλλο, η κουβέντα ξεκίνησε για τα φυσίγγια του εμπορίου. Όπως και να έχει, εγώ δεν γκρινιάζω για τα φυσίγγια του εμπόρου. Μόνο για τις τιμές των χοντρων γκρινιάζω.
Και τοτε φιλος τη περιμενεις μια ζυγαρια και μια βαση με τα 3 σταδια με 130-140 ευρο το δραπανο που εχεις σπιτι και παμε.....μετα φοβαμε ομως που απο euromix θα καταντησεις να βγαλεις κανα altermix.sarcastic..sarcastic.και να λες τη μαλακια εκανα τοσα χρονια

Χρυσανθε δεν νομιζω οτι αναφερθηκε σε σενα ο Γιωργος, απλα χρησιμοποιησε μια φραση που χρησιμοποιησες κ εσυ... Αλλο πραγμα εθιξες εσυ, αλλο ο Γιωργος νομιζω...

Καποτε ο sky fall μου ελεγε,αυτο ειναι φανταστηκο φυσιγγι το δουλευει οταδε οκ φιλος φερτο στο τερρεν,ντουφεκια σε συγκριση με τα δικα μας αχρηστο.sarcastic. φιλος του ελεγα κρατα το για καμια τσιχλα....αυτο εγινε καποιες φορες μετα εβαλε μυαλο....εκτος καμια φορα που κανει λιγο τη παπια και βαζει κανα αμερικανο αν δεν τον παρω χαμπαρι και του τα ριξω στο νερο.sarcastic.

Σταθηκα στο οτι εχω Οπτιμα και ολα ΟΚ,αμ δε,αυτο στο διαβεβαιωνο γιατι πριν αρχισω της δοκιμες ολες οι καννες ειχαν αγοραστει,και με εμποριου φυσσιγκια ξεκινησα....με τις πιεσεις ΟΛΑ ειχαν θεμα...και γιαυτο αναγκαστηκα περασα στην ιδιογομωση.Αν υπηρχε καννη που τα εριχνε ολα θα το ειχα γραψει εδω και καιρο,οτι ξερεις η Οπτιμα π.χ ηταν η μονη καννη που παντα βγαζει φουλ με ολα τα φυσσιγκια με το φουλ της.Να βλεπεις εμποριου αριστα στην εμφανιση παρα πολυ προσεγμενα και να ειναι...διασπορας μεσα στο χειμωνα!Για ανοιχτο βαλτο επισεις τα περισσοτερα ειναι για τα σκουπιδια,δε ξερω αυτα που κανουν 50ρικα τη κανουν....εδω η ιδιογομωση βοηθαει παρα πολυ! Στα ψιλα... τσοκ φρενατο και οσο τα βελτιωσει,μονο για δοκιμες γεμιζω ψιλα.
Σαραντο πρεπει να εχεις μεγαλο ερωτα με την optima.....δεν λεω πολυ καλο

Γιωργο εαν αναφερεσε σε εμενα
Όχι Χρυσανθε δεν αναφερόμουν σε κάποιον συγκεκριμένα, δεν είχα κάποιον στο μυαλό μου και στο λέω μπεσα και αντρικια.
Μήπως έχεις επηρεαστεί λίγο αρνητικά για μενα; :)

Μια ωραία και όμορφη φώτο που θα αρέσει πολύ του Σαράντου! ;)

i6zi2f.jpg

Status
Not open for further replies.
Back