Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τι βυσματα να γραψω Λευτερη μου???!!!!
Δεν ειναι θεμα βυσματων.....ειναι θεμα διαφοράς στησιματος....δλδ.....στησιμο με αμορτισερ και χωρις...
Με την ιδια δοσολογια ....με τον ιδιο κενο χωρο και το ιδιο υψος ρελιασματος φιλε !!!!
Υπάρχει βύσμα σε γόμωση με μολυβδινα χωρίς αμορτισέρ ; Εγώ Νίκο κατάλαβα σκληρό ή μαλακό αμορτισέρ.

Υπάρχει βύσμα σε γόμωση με μολυβδινα χωρίς αμορτισέρ ; Εγώ Νίκο κατάλαβα σκληρό ή μαλακό αμορτισέρ.

ΟΚ. Καλε μου φιλε δεν πειραζει .....Εριξα 2 φυσιγγια με ΝΤΙΑΝΑ το ενα με 6 χιλιοστα φελλο για αμορτισερ
και το αλλο χωρις φελλο....για να εχω εικονα....
Θα τις ανεβασω και θα τις δεις...

Δυο δοκιμες με ΝΤΙΑΝΑ με αμορτισερ μόνο 6 χιλιοστα φελλο και χωρις αμορτισερ.
Περιμενα μεγαλυτερες διαφορές.....δεν εχει σημασια τι περιμενα εγω....αλλα το τι ''ειπε'' ο στοχος !!!
Στα 40 μετρα και οχι στα 35 που δοκιμασα....θα ειχαμε ''καλυτερη'' εικονα....
Στα 40 μετρα....αλλη φορα παλικαρια !!!

εικόνα_Viber_2022-02-02_14-08-28-128.jpgεικόνα_Viber_2022-02-02_14-08-36-042.jpgεικόνα_Viber_2022-02-02_14-08-46-019.jpgεικόνα_Viber_2022-02-02_14-08-56-691.jpg

Δυο δοκιμες με ΝΤΙΑΝΑ με αμορτισερ μόνο 6 χιλιοστα φελλο και χωρις αμορτισερ.
Περιμενα μεγαλυτερες διαφορές.....δεν εχει σημασια τι περιμενα εγω....αλλα το τι ''ειπε'' ο στοχος !!!
Στα 40 μετρα και οχι στα 35 που δοκιμασα....θα ειχαμε ''καλυτερη'' εικονα....
Στα 40 μετρα....αλλη φορα παλικαρια !!!

View attachment 41439View attachment 41440View attachment 41441View attachment 41442
Χωρίς αλεύρι ίσως να ήταν μεγαλύτερη η διαφορά Νικολα

Χωρίς αλεύρι ίσως να ήταν μεγαλύτερη η διαφορά Νικολα

Μπορει.....αλλα το ζητουμενο ηταν να δουμε εαν υπαρχει διαφορα με αμορτισερ και χωρις....
Το ηξερα γιατι ειχα κανει δοκιμες πριν αρκετα χρονια....αλλα να το δουν και οι φιλοι που εχουν την
ευκολια των δοκιμων...φιλε !!!

Νίκο ,ευχαριστώ για τις δοκιμές σου, αν και το αλεύρι αλλοιώνει την συμπεριφορά της στήλης των σκαγιων κατά πολύ, παρόλα αυτά δεν κατάλαβα πού διαφωνούμε. Είχα γράψει πως χωρίς αμορτισέρ αυξάνει η διασπορά, οι πιέσεις είπα πως δεν αυξάνουν ή μειώνονται πάντα. Δηλαδή σε μια περίπτωση η μετάβαση από σκληρό σε μαλακό βύσμα μπορεί να μειώσει την μέγιστη πίεση ,και σε μια άλλη να την αυξήσει.

Νίκο ,ευχαριστώ για τις δοκιμές σου, αν και το αλεύρι αλλοιώνει την συμπεριφορά της στήλης των σκαγιων κατά πολύ, παρόλα αυτά δεν κατάλαβα πού διαφωνούμε. Είχα γράψει πως χωρίς αμορτισέρ αυξάνει η διασπορά, οι πιέσεις είπα πως δεν αυξάνουν ή μειώνονται πάντα. Δηλαδή σε μια περίπτωση η μετάβαση από σκληρό σε μαλακό βύσμα μπορεί να μειώσει την μέγιστη πίεση ,και σε μια άλλη να την αυξήσει.

Να εισαι καλα φιλε!!! Ναι την αλλοιωνει.....αλλα εχω και εγω τα ''δικα'' μου....εννοω εχω ''κολλημα'' με
το αλευρι.
Δεν κλεινω τιποτα σε Ν7 και κατω χωρις αλευρι....Τις αποδοσεις των φυσιγγιων χωρις αλευρι τις
εφαγα στην μαπα πριν μερικα χρονια που δεν το ηξερα....
Τωρα που ξερω τις διαφορές το θεωρω ''κουτό'' να μην βαζω αλευρι που μου φτιαχνει την συγκεντρωση
και την κατανομη!!!
Δικα μου φυσιγγια ριχνω....και ψαχνω παντα για το καλυτερο ....
Τελικα δεν διαφωνουμε πουθενα φιλε μου !!!
Λεγαμε τα ιδια πραγματα με αλλα λογια!!!

Ε τι τροφή...νηστεία...σκέτη....το ρόλο του μη αμορτισέρ, τον επωμίζονται τα σκάγια‼️

Οπως τα λες Γιανναρε !!!!! Τα σκαγια πληρωνουν την ''νυφη''.....και αν δεν ειχαν αλευρι θα τα ''ψαχναμε''
φιλε!!!! :)

ΥΓ. Εκλεισα και χωρις αλευρι....Το αποτελεσμα το ξερω απο το παρελθον....αλλα δεν ειναι κακο να το
ξανα δουμε !!!
Οταν τα ριξω θα ανεβασω φωτο.

Status
Not open for further replies.
Back