Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν εχω καθόλου χαρτινους δεν αγόρασα κατι γτ δεν ήξερα να τους γεμίσω και δεν ξερω σεταπ για τέτοιους κάλυκες και φοβήθηκα να πω την αλήθεια ...Προτείνεις κατι συγκεκριμένο που μπορω να αγοράσω και να ξεκινήσω?
Δυστιχως μας λείπει ο ιδικός για τον χαρτινο καλυκα.....αρε Βικτωρα....

Καλησπέρα στην παρεα σκεφτομαι για την χρονιά που μας έρχεται να γεμίσω χαρτινους κάλυκες ποιο πολυ για πέρδικα και λιγο μπεκάτσα... Γνωρίζει κάποιος ή μπορεί να με βοηθήσει ωστε να φτιαξω κάποια τέτοια φυσίγγια ..Αυτην την στιγμή μονο σιπε και mb32 εχω δεν ξερω αν κανουν αυτες οι πυριτυδες..
....φτανει.....RESPECT..big smile.
Παναγιώτη παρε S4 φίλε,,,,,,, άκου φτάνει!!!.yelling..big smile.

Γουστα είναι αυτά, εχω κάψει και από τις δυο ,μου αρέσει η S4 πιο πολυ, νομίζω είναι λίγο πιο γρήγορη!
Γενικά μου αρέσουν τα γρήγορα φυσίγγια!
Ναι αλλά δε μπορεις να πεις:
βάλε s4ααα!!!!
Ακούγεται καλύτερα το
Βάλε sipeeeeee!!!

.yelling.

Ο.Κ!

Και εγώ το πιο ελαφρύ που βρήκα είναι με CX2000, αυτό...

MBx36 - Cheddite T5-12/70-CX2000 - 1.95x36gr/Nikel N.7 - Gualandi SuperG 14 + Φελλός - O - 65.50mm
- 690 Bar - V1 419.0m/s - V2 328.9m/s - TC 3112 - INT 0.587
- 748 Bar - V1 421.2m/s - V2 328.3m/s - TC 3080 - INT 0.588
- 758 Bar - V1 427.7m/s - V2 335.5m/s - TC 2987 - INT 0.582
- 828 Bar - V1 433.3m/s - V2 333.8m/s - TC 2918 - INT 0.585
- 858 Bar - V1 436.2m/s - V2 337.9m/s - TC 2852 - INT 0.605

Υ.Γ1: έχει 775 bar / V 1 427 m/s average. Προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί με ένα 686 να πήγαινε περίπου 720 bar με 400+ m/s , που δεν είναι άσχημα...

Υ.Γ2: Στράτο και οι υπόλοιποι , εγώ τώρα μαθαίνω από εσάς ε; και σας ευχαριστώ!:)
Το v2 είναι 20 μέτρα❓

Ο.Κ!

Και εγώ το πιο ελαφρύ που βρήκα είναι με CX2000, αυτό...

MBx36 - Cheddite T5-12/70-CX2000 - 1.95x36gr/Nikel N.7 - Gualandi SuperG 14 + Φελλός - O - 65.50mm
- 690 Bar - V1 419.0m/s - V2 328.9m/s - TC 3112 - INT 0.587
- 748 Bar - V1 421.2m/s - V2 328.3m/s - TC 3080 - INT 0.588
- 758 Bar - V1 427.7m/s - V2 335.5m/s - TC 2987 - INT 0.582
- 828 Bar - V1 433.3m/s - V2 333.8m/s - TC 2918 - INT 0.585
- 858 Bar - V1 436.2m/s - V2 337.9m/s - TC 2852 - INT 0.605

Υ.Γ1: έχει 775 bar / V 1 427 m/s average. Προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί με ένα 686 να πήγαινε περίπου 720 bar με 400+ m/s , που δεν είναι άσχημα...

Υ.Γ2: Στράτο και οι υπόλοιποι , εγώ τώρα μαθαίνω από εσάς ε; και σας ευχαριστώ!:)
παγαπόντε ιταλιάνο
κουτουρου φουσεκ χαρμαν
κελεπουρ φουσεκ
ντουμαν βελοσιτά
καρτουτσο σπαγγετο καρμπονάρα
Αφεριμ

να σας δω ιδιογομωτάδες μου: τι βλέπετε σ' αυτόν τον πολύ ωραίο πίνακα που μας παράθεσε ο καπετάνιος μας;
σχόλια;
μην το προσπεράσουμε έχει ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑ....

Τζων' η V2 είναι V10 στα 10 μ, στα 20μ ανάμενε γύρω στα 270 μ/δ

Υ.Γ. ΑΕΙΜΝΗΣΤΕ Γ. Βλαχόπουλε πάντα μπροστά μου σε βρίσκω!

παγαπόντε ιταλιάνο
κουτουρου φουσεκ χαρμαν
κελεπουρ φουσεκ
ντουμαν βελοσιτά
Αφεριμ

να σας δω ιδιογομωτάδες μου: τι βλέπετε σ' αυτόν τον πολύ ωραίο πίνακα που μας παράθεσε ο καπετάνιος μας;
σχόλια;

Καλημέρα Μάριε.
Βλέπω ατζαμη ιδιογομωτη φίλε.
Στην αντίθετη περίπτωση ίσως φταίει κάτι από τα παρακάτω.
Καψυλι, σκληρότητα βυσματωσης, σκληρότητα καλυκα, διαφορετικός τρόπος ρελιασματος κάθε φορά,
Βολές η μία μετά την άλλη κ ίσως έχει ζεσταθεί το όργανο μέτρησης.

παγαπόντε ιταλιάνο
κουτουρου φουσεκ χαρμαν
κελεπουρ φουσεκ
ντουμαν βελοσιτά
Αφεριμ

σχόλια;

Μαριε....τι ελεγε ο Βλαχοπουλος?

σχόλια;
Εμένα με μιρκή πείρα στην ιδιογόμωση (2 μήνες μόλις αλλα με πολύ διάβασμα και ψάξιμο) πάει σε πολλά το μυαλό μου.
1)μη σταθερό ρέλιασμα από κάλυκα σε κάλυκα.
2)Ανακριβής ζυγαριά ή γεμισμένα με ογκομετρικό οπότε η πυρίτιδα και τα σκάγια δεν έχουν σταθερή ποσότητα απο φυσίγγι σε φυσίγγι.
3)Μη σταθερό καψύλι γιατί ακόμη και από το ίδιο Lot μπορεί να έχει διαφορές.
4)Λάθος ή απόκλιση στις μετρήσεις από τους αισθητήρες στο κανονάκι που έγιναν οι δοκιμές.
5)Ασταθή πίεση στην πυρίτιδα και στα υλικά γενικότερα? Πιο απίθανο δεδομένο ότι κλεινονται όλα στο ίδιο ακριβώς μήκος αλλά όχι και αδύνατο.

Πιο πιθανόν θεωρώ το 1 το 3 και το 4 μιας και δεν αναφέρεται που και πως έγιναν οι μετρησεις και οι δοκιμές.

Όλα τα παραπάνω δεδομένο ότι όλοι οι κάλυκες των δοκιμών είναι πρώτη τους χρήση , μετρημενοι σωστά με καλό παχύμετρο πριν και μετά το κλεισιμο ώστε να είναι οι ίδιοι ακριβώς στο μήκος καθώς και ίδιο lot πυρίτιδας και ίδια βύσματα που λογικά είναι τα μοναδικά σταθερά στα φυσίγγια των δοκιμών.Αν δεν ισχύουν ούτε αυτά τότε βάλτε και αυτά στις παραμέτρους.

Παρε σεντιτ η φιοκη.με δινατα καψηλια.εχω σεταπ με μαλινα πολα.ααα και χαρτονακια 2χιλ για εμφραξη.απο μαλινες προτιμο γνησιες αλα και με diana μια χαρα βγενουν
Γιαννο καποτε ειχες δειξει ενα σεταπ με μβ36 στα 34γρ,με μαλιννη καi overpowder card πανω στη μαλλινη,μιλαμε για φοβερη αποδοση μεχρι και στα 40μετρα...το ριχνω παντου...

Καλημέρα Μάριε.
Βλέπω ατζαμη ιδιογομωτη φίλε.
Στην αντίθετη περίπτωση ίσως φταίει κάτι από τα παρακάτω.
Καψυλι, σκληρότητα βυσματωσης, σκληρότητα καλυκα, διαφορετικός τρόπος ρελιασματος κάθε φορά,
Βολές η μία μετά την άλλη κ ίσως έχει ζεσταθεί το όργανο μέτρησης.

ΜΟΝΟ ατζαμη ρε φιλε ??? Τι καψουλια σκληροτητες ''ψαχνεις'' ????
Βγαλε ογκομετρια στο σεταπ.....και θα δεις οτι ο Ιταλος λεει μαλακιες....
Τιποτα δεν στεκει απο αυτα που γραφει !!!!

Status
Not open for further replies.
Back