Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ΜΟΝΟ ατζαμη ρε φιλε ??? Τι καψουλια σκληροτητες ''ψαχνεις'' ????
Βγαλε ογκομετρια στο σεταπ.....και θα δεις οτι ο Ιταλος λεει μαλακιες....
Τιποτα δεν στεκει απο αυτα που γραφει !!!!
Επειδή είναι Ιταλός δεν σημαίνει ότι ξέρει.
εχουμε καλύτερους στην Ελλάδα, σε εργαλεία δεν έχουμε πρόσβαση.

ΛΟΙΠΌΝ
ο Νίκος @ΝίκοςΠ
την ψυλλιάστηκε την δουλειά
για να βγει η ογκομετρία, πρέπει να τίγκαρε στον φελλό ο φίλος (εάν γράφει αληθινή συνταγή, που μάλλον έτσι είναι γιατί πήγε σε διαγωνισμό)
σε αυτό που θέλω να εστιάσω, είναι οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ στις πιέσεις! (και όχι μόνο στις πιέσεις) ανομοιομορφία μέχρι εκεί που δεν πάει!
λες και έριξε 4 διαφορετικές συνθέσεις (η 4 και 5 είναι σχεδόν ίδιες)

ας μείνουμε στις πιέσεις
ας ονομάσουμε Α,Β,Γ,Δ,Ε τα φυσίγγια που δοκιμάστηκαν
168 μπαρ διαφορά η μέγιστη (Ε) από την ελάχιστη (Α)!
και τι κερδίζουμε;
V1 17 m/sec και ΚΥΡΙΩΣ V10 ΜΟΛΙΣ 9 m/sec!!!!
πως όμως; με πόση ΕΚΠΤΩΣΗ στην ποιότητα της τουφεκιάς μας οεο;

σύγκριση Α & Β
το Β με 58 μπαρ παραπάνω δίνει ΜΟΛΙΣ V1 +2 m/sec και ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ V10 από το Α!!!!
σύγκριση Γ & Δ
το Δ με 70 μπαρ παραπάνω δίνει ΜΟΛΙΣ V1 +6m/sec και ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ V10 κατά 2 m/sec από το Γ!!!!

τουτέστιν μεγάλες πιέσεις=> ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ => κακή ποιότητα
αυτό να το δουν οι φίλοι που φορτώνουν με μπούκοβο τα κεμπάπια τους για να τα κάνουν φαρμακερά.....
να το δουν και κάποιοι άλλοι που αμφισβητούν ότι σκάγια που ξεκινούν με μικρότερες αρχικές ταχ. μπορεί να έχουν μεγαλύτερες μένουσες!

να δούμε επίσης πόσο πλασματικά και αποπροσανατολιστικά δρουν οι μέσοι όροι Μ.Ο.!
βλέπεις 775 bar V 1 427 m/s και λες καλό κεμπάπ είναι.... ναι όντως καλό κεμπάπ φουλ στην πατάτα είναι!

ο αείμνηστος Βλαχόπουλος (για να απαντήσω και στον Άλεξ @Berben ), μου είπε να κοιτάω στα 10 μ τις ταχύτητες, σε σχέση με τις αρχικές....... μου είπε κι άλλα που αν τα γράψω θα σας στεναχωρήσω ιδιογομωτάδες μου!

υ.γ. φίλε Νίκο @Νίκος cal 20, σε κάποια στιγμή με ρώτησες για τον συγχωρεμένο και σου ζήτησα να γράψεις εσύ (ίσως να ξέρεις και περισσότερα και πιο τεκμηριωμένα), εγώ όλο κι όλο μίλησα μερικές φορές στο τηλέφωνο μαζί του. Με ρώτησες και για το όπλο του. Ξέρω ότι είχε και ένα 20αράκι και πως ήταν οπαδός του Cal 20., δεν ξέρω αν κυνηγούσε μόνο με αυτό, σίγουρα όμως έφτιαχνε φοβερά φυσίγγια διαμ.20

ΛΟΙΠΌΝ
ο Νίκος @ΝίκοςΠ
για να βγει η ογκομετρία, πρέπει να τίγκαρε στον φελλό ο φίλος (εάν γράφει αληθινή συνταγή, που μάλλον έτσι είναι γιατί πήγε σε διαγωνισμό)
σε αυτό που θέλω να εστιάσω, είναι οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ στις πιέσεις! (και όχι μόνο στις πιέσεις) ανομοιομορφία μέχρι εκεί που δεν πάει!

ας μείνουμε στις πιέσεις
και τι κερδίζουμε;

σύγκριση Α & Β
σύγκριση Γ & Δ
το Δ με 70 μπαρ παραπάνω δίνει ΜΟΛΙΣ V1 +6m/sec και ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ V10 κατά 2 m/sec από το Γ!!!!

αυτό να το δουν οι φίλοι που φορτώνουν με μπούκοβο τα κεμπάπια τους για να τα κάνουν φαρμακερά.....
να το δουν και κάποιοι άλλοι που αμφισβητούν ότι σκάγια που ξεκινούν με μικρότερες αρχικές ταχ. μπορεί να έχουν μεγαλύτερες μένουσες!

να δούμε επίσης πόσο πλασματικά και αποπροσανατολιστικά δρουν οι μέσοι όροι Μ.Ο.!
βλέπεις 775 bar V 1 427 m/s και λες καλό κεμπάπ είναι.... ναι όντως καλό κεμπάπ φουλ στην πατάτα είναι!

ο αείμνηστος Βλαχόπουλος (για να απαντήσω και στον Άλεξ @Berben ), μου είπε να κοιτάω στα 10 μ τις ταχύτητες, σε σχέση με τις αρχικές....... μου είπε κι άλλα που αν τα γράψω θα σας στεναχωρήσω ιδιογομωτάδες μου!

υ.γ. φίλε Νίκο @Νίκος cal 20, σε κάποια στιγμή με ρώτησες για τον συγχωρεμένο και σου ζήτησα να γράψεις εσύ (ίσως να ξέρεις και περισσότερα και πιο τεκμηριωμένα), εγώ όλο κι όλο μίλησα μερικές φορές στο τηλέφωνο μαζί του. Με ρώτησες και για το όπλο του. Ξέρω ότι είχε και ένα 20αράκι και πως ήταν οπαδός του Cal 20., δεν ξέρω αν κυνηγούσε μόνο με αυτό, σίγουρα όμως έφτιαχνε φοβερά φυσίγγια διαμ.20
+1000.shake hands.

Εν κατακλείδι αυτό που μας ενδιαφέρει στον "απώτερο" σκοπό, δηλαδή στον κυνηγότοπο...

ΚΑΤΑΝΟΜΗ
, ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ) ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ(ΔΙΑΤΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ/ΦΟΝΙΚΟΤΗΤΑ)!

Νομίζω κατά σειρά προτεραιότητας, όπως τα έγραψα!

και ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ!

Υ.Γ:
για να μην παρεξηγηθώ όλοι όσοι γεμίζουν και προσπαθούν για κάτι παραπάνω, καλά κάνουν!, τα παραπάνω είναι τα ελάχιστα που χρειάζονται...

ΛΟΙΠΌΝ
ο Νίκος @ΝίκοςΠ

ας μείνουμε στις πιέσεις
και τι κερδίζουμε;

σύγκριση Α & Β
σύγκριση Γ & Δ

Ευχαριστω Μαριε.....καλο θα ηταν εαν θελεις να μας πεις τι αλλο ελεγε και ας ειναι και στεναχωρο.....η αληθεια δεν βλαπτει....!!

Ευχαριστω Μαριε.....καλο θα ηταν εαν θελεις να μας πεις τι αλλο ελεγε και ας ειναι και στεναχωρο.....η αληθεια δεν βλαπτει....!!
Κοιτάζουμε το τέλος και ότι φτάνει εκεί και πως φτάνει, όχι μόνο την αρχή.
Μόνο αυτό έχει σημασία ...

Νίκο (ΝίκοςΠ),
Απ' ότι βλέπω ο Μάριος θέλει να σε βάλει στη διαδικασία να αγοράσεις και δεύτερο χρονογράφο...

Να σου πω....Δεν ειναι ασχημη ιδεα....αλλα το δικο μου σκεπτικο λεει....οτι εφοσον ενα φυσιγγιο ΠΧ.με
V1,5-400m/s που στα 50 μετρα με φουλ τσοκ βγαζει 65% συγκεντρωση....δεν μπορει να εχει παραμορφωμενα
σκαγια...ωστε να χασει τις μενουσες....
Αυτο λεει η δικη μου λογικη....τωρα κατα ποσον ειναι σωστη....το συζηταμε φιλε !!!! :)

Το excelάκι πάντως βγάζει για #7

- 690 Bar - V1 419.0m/s - V2 328.9m/s (V2 excel 328.84m/s) διαφορά +0,06m/s
- 748 Bar - V1 421.2m/s - V2 328.3m/s (V2 excel 330.15m/s) διαφορά -1,85m/s
- 758 Bar - V1 427.7m/s - V2 335.5m/s (V2 excel 334.06m/s) διαφορά +1,44m/s
- 828 Bar - V1 433.3m/s - V2 333.8m/s (V2 excel 337.47m/s) διαφορά -3,67m/s
- 858 Bar - V1 436.2m/s - V2 337.9m/s (V2 excel 339.24m/s) διαφορά -1,34m/s

21 οC
60% RH
1000 mbar

Last edited:
Να σου πω....Δεν ειναι ασχημη ιδεα....αλλα το δικο μου σκεπτικο λεει....οτι εφοσον ενα φυσιγγιο ΠΧ.με
V1,5-400m/s που στα 50 μετρα με φουλ τσοκ βγαζει 65% συγκεντρωση....δεν μπορει να εχει παραμορφωμενα
σκαγια...ωστε να χασει τις μενουσες....
Αυτο λεει η δικη μου λογικη....τωρα κατα ποσον ειναι σωστη....το συζηταμε φιλε !!!! :)
Αν είχε παραμορφωμένα σκάγια στα 50μ θα έψαχνες τα σκάγια στο χαρτί (υπερβολή ... θα είχες πολύ μικρότερες συγκεντρώσεις)
Αυτό πιστεύω ...

Η μέτρηση συγκεντρώσεων όμως δεν είναι εύκολη βιομηχανικής παραγωγής πρακτική για έλεγχο των πυρομαχικών.
Μπορεί να κάνω λάθος ...

Το excelάκι πάντως βγάζει για #7

- 690 Bar - V1 419.0m/s - V2 328.9m/s (V2 excel 328.84m/s) διαφορά +0,06m/s
- 748 Bar - V1 421.2m/s - V2 328.3m/s (V2 excel 330.15m/s) διαφορά -1,85m/s
- 758 Bar - V1 427.7m/s - V2 335.5m/s (V2 excel 334.06m/s) διαφορά +1,44m/s
- 828 Bar - V1 433.3m/s - V2 333.8m/s (V2 excel 337.47m/s) διαφορά -3,67m/s
- 858 Bar - V1 436.2m/s - V2 337.9m/s (V2 excel 339.24m/s) διαφορά -1,34m/s

21 οC
60% RH
1000 mbar

CHEDDITE - T5 -CX2000- 195X36 - N7 -SG14 + ΦΕΛΛΟ -65,50....
Αυτο ειναι το σεταπ του Ιταλου...Βγαλτε μου λοιπον...ποσα χιλιοστα φελλο εβαλε.... και εκλεισε στα 65,50 ??
Πως ειναι δυνατον να κλεισει με 14 χιλιοστα κενο χωρο στα 65,50 ???
Ο μονος τροπος για να κλεισει στα 65,50 ειναι να εβαλε 10 χιλιοστα φελλο cal 20 μεσα στο ποτηρι
του βυσματος....Και αν το εκανε ετσι....τι αποτελεσματα περιμενατε ?? καλυτερα ??
Αυτη ειναι η ογκομετρια του σεταπ του !!!

εικόνα_Viber_2022-02-08_21-03-04-524.jpgεικόνα_Viber_2022-02-08_21-03-11-218.jpg

CHEDDITE - T5 -CX2000- 195X36 - N7 -SG14 + ΦΕΛΛΟ -65,50....
Αυτο ειναι το σεταπ του Ιταλου...Βγαλτε μου λοιπον...ποσα χιλιοστα φελλο εβαλε.... και εκλεισε στα 65,50 ??
Πως ειναι δυνατον να κλεισει με 14 χιλιοστα κενο χωρο στα 65,50 ???
Ο μονος τροπος για να κλεισει στα 65,50 ειναι να εβαλε 10 χιλιοστα φελλο cal 20 μεσα στο ποτηρι
του βυσματος....Και αν το εκανε ετσι....τι αποτελεσματα περιμενατε ?? καλυτερα ??
Αυτη ειναι η ογκομετρια του σεταπ του !!!

View attachment 41926View attachment 41927
Νίκο τα μασάς αυτά σαν τα ... λάχανα!!!.shake hands..sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Υ.Γ: είσαι "εμπειροτέχνης" κλασικός και μ' αρέσεις!!!;)

Νίκο (ΝίκοςΠ),
Απ' ότι βλέπω ο Μάριος θέλει να σε βάλει στη διαδικασία να αγοράσεις και δεύτερο χρονογράφο...

Εαν ειχα τις γνωσεις που επρεπε.....ειλικρινα θα επαιρνα ενα εργαλειο σαν το δικο σου....
Δυστυχως και αυτα τα λιγα Αγγλικα που ηξερα....τα ''αφησα''.....και με αφησαν... :confused:

Νίκο τα μασάς αυτά σαν τα ... λάχανα!!!.shake hands..sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Υ.Γ: είσαι "εμπειροτέχνης" κλασικός και μ' αρέσεις!!!;)
Σίγουρα έκανες καλό copy paste την συνταγή ή σου ξέφυγε τυπογραφικό λάθος, εμείς ψαχνόμαστε και ο Ιταλός έχει λόξυγγα .sarcastic.

Αν είχε παραμορφωμένα σκάγια στα 50μ θα έψαχνες τα σκάγια στο χαρτί (υπερβολή ... θα είχες πολύ μικρότερες συγκεντρώσεις)
Αυτό πιστεύω ...

Η μέτρηση συγκεντρώσεων όμως δεν είναι εύκολη βιομηχανικής παραγωγής πρακτική για έλεγχο των πυρομαχικών.
Μπορεί να κάνω λάθος ...

Βασιλη το εχουμε πει πολλες φορες....Τα σκαγια και η ποιοτητα τους....ειναι πολυ σημαντικο για την
αποδοση του φυσιγγιου.....
Τωρα αυτα που κυκλοφορουν εδω....αστο....τα ξερεις τι να λεω....παλι καλα που μπορουμε και βγαζουμε
καποια φυσιγγια που εχουν λιγη αξιοπρεπεια.......αυτο λεω μονο φιλε !!

Εαν ειχα τις γνωσεις που επρεπε.....ειλικρινα θα επαιρνα ενα εργαλειο σαν το δικο σου....
Δυστυχως και αυτα τα λιγα Αγγλικα που ηξερα....τα ''αφησα''.....και με αφησαν... :confused:
Μια χαρα εισαι!:)

Καλές οι γνώσεις αλλά, έχει... και τρελούς επιστήμονες!!!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Υ.Γ:... ήξερα έναν συνάδελφο, τον γνώρισα όταν παίρναμε το δίπλωμα, καλό παιδί (γκριζομάλλης, μπαρμπά-καπετάνιος, εμείς παιδιά..) ΑΕΤΟΣ, οι Καθηγητές τον τρέμανε...τι να πω οι γνώσεις ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ... έμαθα αργότερα πολύ , πήγε να κάνει μια επιστημονική φόρτωση...το σπασέε το βαπόρι , φίλε...:(, κρίμα.... :(

Βασιλη το εχουμε πει πολλες φορες....Τα σκαγια και η ποιοτητα τους....ειναι πολυ σημαντικο για την
αποδοση του φυσιγγιου.....
Τωρα αυτα που κυκλοφορουν εδω....αστο....τα ξερεις τι να λεω....παλι καλα που μπορουμε και βγαζουμε
καποια φυσιγγια που εχουν λιγη αξιοπρεπεια.......αυτο λεω μονο φιλε !!
Και λίγα λες...

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις Αγγλικής. Άλλωστε η ορολογία είναι λίγο-πολύ γνωστή.
Οποιοσδήποτε με βασικές γνώσεις υπολογιστή μπορεί να το δουλέψει, φτάνει να ακολουθήσει κάποιες βασικές οδηγίες που περιγράφονται αναλυτικά στο εγχειρίδιο χρήσης.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις Αγγλικής. Άλλωστε η ορολογία είναι λίγο-πολύ γνωστή.
Οποιοσδήποτε με βασικές γνώσεις υπολογιστή μπορεί να το δουλέψει, φτάνει να ακολουθήσει κάποιες βασικές οδηγίες που περιγράφονται αναλυτικά στο εγχειρίδιο χρήσης.

Εαν ειμασταν κοντα....θα το ειχα παρει απο εχθες....
Πρεπει να εχεις εναν δασκαλο στην αρχη για αυτο εργαλειο....Εδω πριν μερικους μηνες εμαθα να
ανεβαζω φωτο....ειμαι ασχετος με τους υπολογιστες και το ιντερνετ...
Μπηκα και διαβασα...με την βοηθεια ενος φιλου.....καλα....το πελαγωσα ειναι ΛΙΓΟ....και δεν ντρεπομαι να
το πω...
Ξερεις τι ειναι να εχεις την Ferrari στο γκαραζ....και μην ξερεις να την βαλεις ουτε μπροστα ??? :confused:

αποδοση του φυσιγγιου...
Όταν μιλούσα με τον Μάριο @Prowler® , ένα πράγμα που του είπε ο Βλαχόπουλος ήταν ακριβώς αυτό.
Χωρίς καλής ποιότητας σκάγια δεν φτιάχνεις φυσίγγια.

Μιλούσαμε για διάφορα και δεν συγκράτησα κάτι άλλο που του είπε ο Βλαχόπουλος.

Τώρα τελευταία ασχολούμαι πολύ με πιθανότητες @tratsis .
Εκεί βλέπεις πολύ όμορφα πράγματα.
Βλέπεις πχ την απότομη μείωση των πιθανοτήτων όταν ξεφεύγεις από τα κέντρα.
Βλέπεις ότι αν θες "σχεδόν σίγουρη" κάρπωση με 4 σκάγια στο μέγεθος του πουλιού αυτό που πρέπει να πάρεις στο χαρτί είναι μιάμιση εώς δύο φορές αυτά τα σκάγια.
Βάλε τώρα την επίδραση του ανέμου και της βαρύτητας σε πολύ μακρυνές τουφεκιές και γίνονται όλα πουτ@να.

Γι αυτό είχα γράψει ότι οι επαναλαμβανόμενες καρπώσεις έχουν μεγάλο εύρος ... από 25% μέχρι 99%.

Επίσης θυμάμαι κάποιος είχε αναφέρει ότι η καλή ποιότητα των Ελληνικών σκαγιών πάει για εξαγωγή και τα υπόλοιπα καταναλώνονται από τους ιθαγενείς.
Δεν ξερω αν είναι αλήθεια.

Γι αυτό όταν ακούω για επαναλαμβανόμενες βολές στα μεσούρανα και ειδικά σε παπιά με αέρα με πιάνουν τα γέλια ...

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back