Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τι εννοείς ζορια??
Μηπως τα αέρια που χτυπάνε πάνω στο ανακοντα είναι ικανά να κάνουν ζημιά?
Δεν ξέρω ούτε το έχω ψάξει.
Αυτό φοβήθηκα κ δεν αγόρασα το κικς για το δίκαννο.
Ανακοντα έχω τα LR-SR κ είναι πολύ καλά.
Το Lr είναι κάτι ανάμεσα στο φουλ κ 2 άστρα αλλά χτυπάει αρκετά μακρυά.
Για OpHp λέω.

Μηπως τα αέρια που χτυπάνε πάνω στο ανακοντα είναι ικανά να κάνουν ζημιά?
Δεν ξέρω ούτε το έχω ψάξει.
Αυτό φοβήθηκα κ δεν αγόρασα το κικς για το δίκαννο.
Ανακοντα έχω τα LR-SR κ είναι πολύ καλά.
Το Lr είναι κάτι ανάμεσα στο φουλ κ 2 άστρα αλλά χτυπάει αρκετά μακρυά.
Για OpHp λέω.
Αυτα έχω και εγώ βέβαια στην καραμπίνα που έχει το ίδιο σπειρωμα έχω βιδώσει το μιντ πάνω σχεδόν όλα τα κυνήγια τα κάνω πλέον με αυτό!!

Π.χ αύριο στο νησί το πρωί στης 6 έχει 13⁰ και το μεσημέρι στης 4 παει 17⁰ εχεις 4 βαθμούς διαφορά
σε άλλη πόλη εχεις 1⁰ βαθμούς παει εως 10 διαφορά 9 βαθμούς
Και εδω σε εμάς έχει 4⁰και το μεσημέρι 18⁰
Και στο βουνό έχεις 6 το πρωί -2°και το μεσημέρι +18⁰ μιλάμε για αύριο
Πρέπει το πρωί να εχω διβασικη εως της 10 το πρωί 35γρ 36γρ και μετά να εχω μονοβασικές 28-30γρ.think.
Νικόλα Καλημέρα!:)

Τα πρωινά στο νησί μέχρι να ζεστάνει καλά, με υγρασία, μια μεσαία γόμωση με διβασική αρκεί...Απο τις 9-10 η ώρα και μετά μια ελαφριά με μονοβασική η τροποποιημένη.... προσωπικά γούστα βέβαια...

Νικόλα Καλημέρα!:)

Τα πρωινά στο νησί μέχρι να ζεστάνει καλά, με υγρασία, μια μεσαία γόμωση με διβασική αρκεί...Απο τις 9-10 η ώρα και μετά μια ελαφριά με μονοβασική η τροποποιημένη.... προσωπικά γούστα βέβαια...
Καλημέρα φιλε! Ναι γούστα είναι αυτά... αλλα βλέπω σε εμάς έχει 15-20 βαθμούς διαφορά το πρωί με το μεσημέρι... μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας και δεν το είχα παρατηρήσει!
Το πρωί ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΝ ΧΆΡΤΙΝΑ ΠΥΡΚΑΛ το μεσημέρι ΘΕΡΙΝΏΝ ΧΆΡΤΙΝΑ ΠΥΡΚΑΛ :cool:

Καλημέρα φιλε! Ναι γούστα είναι αυτά... αλλα βλέπω σε εμάς έχει 15-20 βαθμούς διαφορά το πρωί με το μεσημέρι... μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας και δεν το είχα παρατηρήσει!
Το πρωί ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΝ ΧΆΡΤΙΝΑ ΠΥΡΚΑΛ το μεσημέρι ΘΕΡΙΝΏΝ ΧΆΡΤΙΝΑ ΠΥΡΚΑΛ :cool:
Εγώ Νικόλα θα τα λυπόμουν να τα ρίξω, γούστα είναι, καλά κάνεις αν έχεις και μπόλικα να σου μείνουν...

...ε, μα αυτά είναι παραδοσιακά, θέλουν δίκαννο!...πλαγιόκαννο!;)
Ας είναι καλά εκεί που είναι ο συνγχωρεμενος ο Βικτωρας.....
Του τα έλεγα...
Σου αρέσουν τα χάρτινα φυσίγγια κ οι μάλλινες κ τα ρίχνεις με ποζε...
Πάρε ένα πλαγιοκαννο να το ταιριάξεις.......
Τελοσπαντων.. Τι να λέμε....

Μ'αρεσει η τοποθέτηση μες το κουτί‼️πολύ μπροστά‼️
Άστα ρε εγκληματία να βρίσκονται,εδώ μιλάμε για ΙΣΤΟΡΙΑ‼️
Εριξα με καραμπίνα σαν μεφιστο δυναμιτακη κάνει σε σωλήνα..αν ρίξεις σε θήραμα θα γελάει .sarcastic.
Η ΠΥΡΚΑΛ και η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΗΣ την τιμάω δεόντως και το ξέρουν όλοι... μαζεύω και δείχνω 4 χρόνια τώρα ;)

Τα 700 μπαρ ξεχνατα στην παγωνια γινανε 500 ,και τα 395 μ/δ γινανε 290 ,αμεσως αμεσως τι φυσιγγι εγινε ?
Δημήτρη Καλημέρα!:)

Με αφορμή την συζήτηση που είχαμε , και με την βοήθεια του Νίκου & του Βασίλη λύθηκε τελικά το μυστήριο ...του τι φυσιγγιο έγινε!

Έγινε λοιπόν ένα φυσιγγιο που προσωπικά πιστέυω από τα στοιχεία που αναλυθήκαν οτι στα 40 μέτρα ( όπως είχα ισχυρισθεί αν θυμάσαι;) ) ρίχνει το Πράσινο σίγουρα!

Έστειλα στον Νίκο την συνταγή....

1649067315321.png

Και έστησε Tecna 1,75 Χ 37 Νο 4 νίκελ με UEE και Drago 17 , κλεισμένο στα 57,5....έκανε μια "εξομοίωση" ψύχους(τι είπα.sarcastic.)...το ρίξε στα 45 μέτρα και μέτρησε και διάτρηση...

Πάμε να το δούμε όλοι...

εικόνα_Viber_2022-04-04_09-06-22-765.jpg

εικόνα_Viber_2022-04-04_09-19-27-700.jpg

(συνέχεια στο επόμενο)

...και ο καλός φίλος Βασίλης έκανε και την ανάλυση!

εικόνα_Viber_2022-04-04_09-06-22-765___ (1).jpg

Εκεί λοιπόν απ' οτι φαίνεται από την ανάλυση του Βασίλη στα 45 μέτρα το φυσίγγιο αυτο έχει λίγο παραπάνω ενέργεια (2,24 ποδολίβρες έναντι 2,0 που είναι η ελάχιστη) και λίγο παραπάνω διατήρηση από τη ελάχιστη διάτρηση ( 39,5 χιλ σε 20% τζελ έναντι 38 χιλ που είναι η ελάχιστη) για να καταβάλει το Πράσινο μας!

Προσωπικά πιστεύω οτι στα 40 μέτρα θα το κατέβαλε σίγουρα!

Εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι οι πιέσεις του φυσιγγίου ....πρέπει όμως να ήταν εξαιρετικά χαμηλές!

Έτσι λοιπόν φίλοι μου νομίζω οτι ίσως πρέπει να σκεφθούμε τα περί ΥΨΗΛΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ & ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ όσον αφορά τα προτερήματα τους!

Υ.Γ...Πρέπει να ευχαριστήσω τον Δημήτρη που ήταν η αφορμή για να γίνει η δοκιμή αυτή, τον Νίκο που κοπίασε, και τον Βασίλη που την ανάλυσε. Προσωπικά θεωρώ οτι δεν έκανα τίποτα πάρα μόνο να γράψω πέντε αράδες...:)

Δημήτρη Καλημέρα!:)

Με αφορμή την συζήτηση που είχαμε , και με την βοήθεια του Νίκου & του Βασίλη λύθηκε τελικά το μυστήριο ...του τι φυσιγγιο έγινε!

Έγινε λοιπόν ένα φυσιγγιο που προσωπικά πιστέυω από τα στοιχεία που αναλυθήκαν οτι στα 40 μέτρα ( όπως είχα ισχυρισθεί αν θυμάσαι;) ) ρίχνει το Πράσινο σίγουρα!

Έστειλα στον Νίκο την συνταγή....

View attachment 45949

Και έστησε Tecna 1,75 Χ 37 Νο 4 νίκελ με UEE και Drago 17 , κλεισμένο στα 57,5....έκανε μια "εξομοίωση" ψύχους(τι είπα.sarcastic.)...το ρίξε στα 45 μέτρα και μέτρησε και διάτρηση...

Πάμε να το δούμε όλοι...

View attachment 45950

View attachment 45951

(συνέχεια στο επόμενο)
Καλως Γιαννη, ειναι μια προσομειωση ενος παραγοντα του κρυου φυσιγγιου!! και ειναι με τεκνα και εχασε μονο τοσο ! Αλλα δυστηχως στον κυνηγοτοπο δεν ειναι ετσι τα πραγματα ! Πως εξηγεις την μη διατριση των πολλων φυσιγγιων ενω οχι μονο το βλεπεις αλλα το ακους κιολας ; Οτι εισαι πανω στο πουλι ;

Status
Not open for further replies.
Back