Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παρακολουθώ ειλικρινά τόση ώρα το θέμα (όλο το απόγευμα δηλαδή!) και ατυχώς δεν έβγαλα μια λογική άκρη...

Αν όντως οι φίλοι που κυνηγούν υδρόβια η αλλα θηράματα, κυνηγούν σε όλες τους τις κυνηγετικές εξόδους σ' αυτές τις περιοχές στους -15 και στους -20 βαθμούς όντως μπράβο τους για το ζήλο τους, και ειλικρινά εύγε αν έχουν και επιτυχίες, που δεν αμφιβάλω...

Εγώ προσωπικά σαν νησιώτης και λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν θα μπορούσα...

Νομίζω όμως χωρίς να είμαι βέβαιος οτι αυτό σχετικά με το όλες που προανάφερα , αγγίζει το όριο της υπερβολής, και ίσως η αναφορά σε θερμοκρασίες που ίσως όντως έτυχαν κάποτε, αποπροσανατολίζει την συζήτηση για να δημιουργηθούν εντυπώσεις , που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν μας αρμόζουν...(βάζω και τον εαυτό μου μέσα!)...;)
Το παπί ξεκινάει από το Σεπτέμβρη και τελειώνει 10 Φλεβάρη εγώ επειδή κυνηγάω πρωινό,το πολύ δλδ μέχρι 10,αποκλειστικά και τις μέρες που έχει κακοκαιρία ημερήσιο το εύρος θερμοκρασιών ξεκινάει από 15-20 βαθμούς μέχρι και πολλά μείον στον τόπο μου από τέλη Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη αρχίζουν τα πρώτα μείον όποτε κατά κύριο λόγο είναι μονοψήφιες θερμοκρασίες ή κάτω από το 0 και δουλεύω από νο6 μέχρι 3 σε κάποιες περιπτώσεις δουλεύω και πιο χοντρά σκάγια νο1 0 ή ΒΒ λόγω αποστάσεων

Παρακολουθώ ειλικρινά τόση ώρα το θέμα (όλο το απόγευμα δηλαδή!) και ατυχώς δεν έβγαλα μια λογική άκρη...

Αν όντως οι φίλοι που κυνηγούν υδρόβια η αλλα θηράματα, κυνηγούν σε όλες τους τις κυνηγετικές εξόδους σ' αυτές τις περιοχές στους -15 και στους -20 βαθμούς όντως μπράβο τους για το ζήλο τους, και ειλικρινά εύγε αν έχουν και επιτυχίες, που δεν αμφιβάλω...

Εγώ προσωπικά σαν νησιώτης και λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν θα μπορούσα...

Νομίζω όμως χωρίς να είμαι βέβαιος οτι αυτό σχετικά με το όλες που προανάφερα , αγγίζει το όριο της υπερβολής, και ίσως η αναφορά σε θερμοκρασίες που ίσως όντως έτυχαν κάποτε, αποπροσανατολίζει την συζήτηση για να δημιουργηθούν εντυπώσεις , που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν μας αρμόζουν...(βάζω και τον εαυτό μου μέσα!)...;)
Φίλε σε μπεκάτσα όταν έχει -2 και ποιο κάτω όταν περπατάω μέσα στα πυκνά ρεματα και κοπανάει το οπλο σε κλαριά εχει υγρασία πάντα η κάννη στην άκρη πιάνει ένα στρώμα πάγου επανω όλα επηρεάζουν την ντουφεκια.. αλλο να έχει -5⁰ στο βουνό σε ρεματιά σε μεγάλο υψόμετρο και αλλο σε σε βάλτους -5⁰... και ακούς ένα κλουφ και γελάς.

Ο βαλτος ιδικα θελει διβασική...κατα την αποψη μου παντα...
Οι υπόλοιπες, θελουν δουλεια για να σου κανουν τα γουστα στο κρυο κ την υγρασια....

Τυχαία θα αναφερθώ: π.χ. ο Κωστης @kostasbak για να του βγαζει γουστα η Α0 σε τετοιες θερμοκρασιες, εχει ασχοληθεί με την κυρια για να την κανει να λειτουργήσει....

Ο βαλτος ιδικα θελει διβασική...κατα την αποψη μου παντα...
Οι υπόλοιπες, θελουν δουλεια για να σου κανουν τα γουστα στο κρυο κ την υγρασια....

Τυχαία θα αναφερθώ: π.χ. ο Κωστης @kostasbak για να του βγαζει γουστα η Α0 σε τετοιες θερμοκρασιες, εχει ασχοληθεί με την κυρια για να την κανει να λειτουργήσει....
Κώστα στο παπί ρε φίλε δουλεύω s4 sipe AO και ssb σε διαφορά σεταπ ανάλογα τι θέλω να δουλέψω και σε τι απόσταση θέλω να ρίξω όλες ψάξιμο θέλουν και δοκιμές στον τόπο σου το ότι κάτι δουλεύει σε εμένα δεν σημαίνει πως θα δουλεύει και σε εσένα ή το αντίθετο!!αυτο είναι και η μαγεία της ιδιογομωσης το ψάξιμο το να σου πω ένα σεταπ δεν έχει νόημα αν δεν το ψάξεις να το φέρεις στα μέτρα σου!!

Το παπί ξεκινάει από το Σεπτέμβρη και τελειώνει 10 Φλεβάρη εγώ επειδή κυνηγάω πρωινό,το πολύ δλδ μέχρι 10
Ένα- Ένα λοιπόν έχεις +10 ως πόσο πιο κάτω...
,αποκλειστικά και τις μέρες που έχει κακοκαιρία ημερήσιο το εύρος θερμοκρασιών ξεκινάει από 15-20 βαθμούς μέχρι και πολλά μείον στον τόπο μου
εδώ λες +15 με 20 ως πόσα μείον .....
από τέλη Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη αρχίζουν τα πρώτα μείον όποτε κατά κύριο λόγο είναι μονοψήφιες θερμοκρασίες ή κάτω από το 0 και δουλεύω από νο6 μέχρι 3 σε κάποιες περιπτώσεις δουλεύω και πιο χοντρά σκάγια νο1 0 ή ΒΒ λόγω αποστάσεων
υποθέτω εδώ είναι +9(μονοψήφιο) ως πόσο κάτω από το μηδέν...

Βλέπω Κωστή μια αναφορά και μόνη στο εύρος θετικών θερμοκρασιών(+15 με 20) (και ως +10 τα πρωινά) , αλλα καμιά στο εύρος αρνητικών διότι λογικά πολλά μείον δεν είναι πάντα...νομίζω χωρίς να είμαι βέβαιος...και σου ομολογώ οτι και τώρα δεν κατάλαβα....think.

Ένα- Ένα λοιπόν έχεις +10 ως πόσο πιο κάτω...

εδώ λες +15 με 20 ως πόσα μείον .....

υποθέτω εδώ είναι +9(μονοψήφιο) ως πόσο κάτω από το μηδέν...

Βλέπω Κωστή μια αναφορά και μόνη στο εύρος θετικών θερμοκρασιών(+15 με 20) (και ως +10 τα πρωινά) , αλλα καμιά στο εύρος αρνητικών διότι λογικά πολλά μείον δεν είναι πάντα...νομίζω χωρίς να είμαι βέβαιος...και σου ομολογώ οτι και τώρα δεν κατάλαβα....think.
Μεχρι τις 10 το πρωί εννοούσα πως καθομαι καρτέρι τώρα στο εύρος των θερμοκρασιών από μέσα Σεπτέμβρη που ξεκινάει το παπί παίζουν θερμοκρασίες από 10-20 βαθμούς όσο προχωράει ο χειμώνας πέφτει η θερμοκρασία περίπου τέλη Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη ανάλογα και τη χρόνια ξεκινάνε τα μείον,στις αρχές έχει το πρωί στο ξημέρωμα 0 άντε να φτάσει και -4 μέχρι να φύγω από το καρτέρι ανεβαίνει πάνω από το 0 αλλά πάλι σε μονοψήφιο νούμερο,υπάρχουν και πολλές μέρες ειδικά από μέσα Δεκέμβρη και μετά που φτάνει -8 και -10 το πρωί στο ξημέρωμα και είναι όλα παγωτό,(εχω δει και θερμοκρασία στο κοντέρ του αυτοκινήτου με τα πολλά χιόνια το Γενάρη του 2019 να γράφει -24),φέτος το Γενάρη με τις ξερό παγωνιές έφτασε και -12 το πρωί και για να μπούμε και να κάτσουμε εκεί που θελουμε έσπαγα τον πάγο με τη βάρκα με ένα σίδερο!

Μεχρι τις 10 το πρωί εννοούσα πως καθομαι καρτέρι τώρα στο εύρος των θερμοκρασιών από μέσα Σεπτέμβρη που ξεκινάει το παπί παίζουν θερμοκρασίες από 10-20 βαθμούς όσο προχωράει ο χειμώνας πέφτει η θερμοκρασία περίπου τέλη Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη ανάλογα και τη χρόνια ξεκινάνε τα μείον,στις αρχές έχει το πρωί στο ξημέρωμα 0 άντε να φτάσει και -4 μέχρι να φύγω από το καρτέρι ανεβαίνει πάνω από το 0 αλλά πάλι σε μονοψήφιο νούμερο,υπάρχουν και πολλές μέρες ειδικά από μέσα Δεκέμβρη και μετά που φτάνει -8 και -10 το πρωί στο ξημέρωμα και είναι όλα παγωτό,(εχω δει και θερμοκρασία στο κοντέρ του αυτοκινήτου με τα πολλά χιόνια το Γενάρη του 2019 να γράφει -24),φέτος το Γενάρη με τις ξερό παγωνιές έφτασε και -12 το πρωί και για να μπούμε και να κάτσουμε εκεί που θελουμε έσπαγα τον πάγο με τη βάρκα με ένα σίδερο!
Θα έλεγα λοιπόν μέσο έυρος +10/20(συν) ως -8/10(μείον) κατά την διάρκεια της σεζόν, έτσι?

Θα έλεγα λοιπόν μέσο έυρος +10/20(συν) ως -8/10(μείον) κατά την διάρκεια της σεζόν, έτσι?

Π.χ αύριο στο νησί το πρωί στης 6 έχει 13⁰ και το μεσημέρι στης 4 παει 17⁰ εχεις 4 βαθμούς διαφορά
σε άλλη πόλη εχεις 1⁰ βαθμούς παει εως 10 διαφορά 9 βαθμούς
Και εδω σε εμάς έχει 4⁰και το μεσημέρι 18⁰
Και στο βουνό έχεις 6 το πρωί -2°και το μεσημέρι +18⁰ μιλάμε για αύριο
Πρέπει το πρωί να εχω διβασικη εως της 10 το πρωί 35γρ 36γρ και μετά να εχω μονοβασικές 28-30γρ.think.

Last edited:
Καταρχήν το πως νιώθεις το κρύο είναι διαφορετικό από τόπο σε τόπο έχω βρεθεί μέχρι -15 κοκαλωναν τα δάχτυλα κουνιομουν πέρα δώθε με σωστά ρούχα την παλεύεις .Εάν κάνει -15 μέσα στην Αθήνα τουλάχιστον οι μισοί που θα βγουν έξω θα πάνε αδιάβαστοι όσοι μπορέσουν να βγουν .Και οι μεγαλύτερες διαφορές θερμοκρασίας βραδυ με μεσημέρι συνήθως γίνονται Τρίπολη και Λάρισα συμβαίνει να έχεις διάφορες άνω των 20 βαθμών στην ίδια μέρα εύκολα.Το Νευροκόπι όντως βαράει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά δεν είναι αυτές που θα σε ψοφήσουν στο Γαρδίκι αρχές Νοέμβρη με 0 μπορεί να κρυώνεις περισσότερο και να ακινητοποιηθούν τα δάκτυλα σού τόσο που να τα ανοίγεις ένα ένα από το κοντάκι.
Τωρα που το λες το παρατήρησα έχουμε μεγάλες διαφορές από την νύχτα με το μεσημέρι..

Με 35++ έχω κυνηγήσει πέρδικες ολοημερο πολλές φορές.
Με - 10 κ - 15 να μου λείπει μάγκες. (μόνο με στολή αστροναύτη)
Χαλαλι σας όλες οι πάπιες του κόσμου
Αμα τα βλεπεις να πλαναρουν τα παπια μπροστα στα νερα, θα ξεβρακωθεις απ'τη χαρα σου Στελαρα!!!

Με 35++ έχω κυνηγήσει πέρδικες ολοημερο πολλές φορές.
Με - 10 κ - 15 να μου λείπει μάγκες. (μόνο με στολή αστροναύτη)
Χαλαλι σας όλες οι πάπιες του κόσμου
AD9ABFE6-CF36-4D4A-BAF0-E49C29C4D54A.jpeg
-17 το πρωί -10 έφυγα στις 11 το μεσημέρι ADB3B077-0F16-41F4-98B4-DB7763C389DF.jpeg-14 εδώ στις 12 το πρωί

Status
Not open for further replies.
Back