Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αρχική ταχύτητα γόμωσης ... ???
Μήκος χήνας από το ράμφος μέχρι την ουρά ??? .. όπως την βλέπουμε ... θα σου υπολογίσω και την απόσταση της τουφεκιάς.
Εγώ στα 12+- σε καθαρό με εξαρια 36 γρ.ειχα από ράμφος ως πόδια ,δεξιά τραβέρσα ‼️ακριβώς 23 σκάγια‼️

Τρομερή διάτρηση. Στα 40 μέτρα με no4 nickel είχα στα 120 φύλλα με πολύ πιο μεγάλες αρχικές ταχύτητες
Στέλιο Καλημέρα!:)

Σε παρακάτω πόστ ο Νίκος έγραψε:

-----------------------------------------------------------------------------

Τα λάθη της δοκιμής ήταν δυο...Το πρώτο ''λάθος'' ...ο Καπτεν μου ζήτησε 40 μέτρα...εγώ την έκανα στα 45.Το δεύτερο λάθος το βιβλίο ήταν μικρό σε πάχος...τα 8χιλιοστα που είχε και οι δυο δοκιμές το ξετρύπωσαν
σαν βούτυρο... Πιστεύω ότι και τα 10 χιλιοστά τα είχαν...

Προσωπικά δεν του ζητώ να επαναλάβει τις δοκιμές διότι απλά επιβεβαίωσε αυτά που γνώριζα(δεν είναι μαγκιά αυτό που λέω , μην παρεξηγηθώ!)

Εσύ που κυνηγάς Πέρδικες και σ' αρέσουν και οι μάκρυνες τουφεκιές έχεις σκεφτεί να κάμεις ένα τέτοιο φυσίγγιο έστω 34-35-36 γρ. με σκάγια ας πούμε Νο 6 (ανεξαρτήτου πυρίτιδας) με πολύ χαμηλές πιέσεις και ταχύτητα V0 365 μ/δλ...που θα χτυπάς στα 45 μέτρα άνετα?

Ρωτώ μόνο από περιέργεια...τίποτα άλλο...διάλεξα εσένα ως πλέον κατάλληλο…:)

1649160724998.jpeg

Στέλιο Καλημέρα!:)

Σε παρακάτω πόστ ο Νίκος έγραψε:

Τα λάθη της δοκιμής ήταν δυο...Το πρώτο ''λάθος'' ...ο Καπτεν μου ζήτησε 40 μέτρα...εγώ την έκανα στα 45.Το δεύτερο λάθος το βιβλίο ήταν μικρό σε πάχος...τα 8χιλιοστα που είχε και οι δυο δοκιμές το ξετρύπωσαν
σαν βούτυρο... Πιστεύω ότι και τα 10 χιλιοστά τα είχαν...

Προσωπικά δεν του ζητώ να επαναλάβει τις δοκιμές διότι απλά επιβεβαίωσε αυτά που γνώριζα(δεν είναι μαγκιά αυτό που λέω , μην παρεξηγηθώ!)

Εσύ που κυνηγάς Πέρδικες και σ' αρέσουν και οι μάκρυνες τουφεκιές έχεις σκεφτεί να κάμεις ένα τέτοιο φυσίγγιο έστω 34-35-36 γρ. με σκάγια ας πούμε Νο 6 (ανεξαρτήτου πυρίτιδας) με πολύ χαμηλές πιέσεις και ταχύτητα V0 365 μ/δλ...που θα χτυπάς στα 45 μέτρα άνετα?

Ρωτώ μόνο από περιέργεια...τίποτα άλλο...διάλεξα εσένα ως πλέον κατάλληλο…:)

View attachment 46010
Καπταιν όταν άρχισα να γεμίζω παρασύρθηκα όπως ήταν φυσικό κ έφτιαχνα φυσιγγια με πολύ υψηλες ταχύτητες της τάξης των 420-440 μ/δ στο 1 μετρο στους 18-24 βαθμούς με κάννη 76 εκ.
Οι δοκιμές σε πέρδικες έδειξαν ότι δεν ήταν αποτελεσματικά από την αρχή μέχρι το τέλος της σαιζόν.
Τα συγκεκριμένα ήταν πολύ καλά σε συνθήκες υψηλής υγρασίας κ ιδιαίτερα ασχημων καιρικών συνθηκών.
Στην πορεία χρησιμοποίησα φυσιγγια με ταχύτητες 395-410 με καλά αποτελέσματα.
Τελευταία έχω κάνει αρκετές δοκιμες με φυσιγγια 35-36 γραμμαρίων με ταχύτητες 380-385 μέτρων σε θερμοκρασίες γύρω από τους 10 βαθμούς με πολύ καλά αποτελέσματα συγκέντρωσης διατρησης στα 40 μέτρα.
Στο παρελθόν χρησιμοποιούσα με πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας σε μεγάλες έως πολύ μεγαλες αποστάσεις βαρεια κ αργά φυσιγγια με χοντρά νο σκαγιων.
Αυτά τα φυσιγγια είχαν γύρω στα 370-380 μέτρα.
Κ ναι... σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω σε πέρδικες φυσιγγια με ταχύτητα V1 365-380 σε νορμαλ συνθήκες κ αν είναι οκ να κατέβω λίγο ακόμα.
Πιστεύω ότι εάν στείλουμε πάνω στην Πέρδικα σφαιρικά σκάγια αρχικής 370-380 στα 40+ μέτρα θα έχουμε ίσο η καλύτερο αποτέλεσμα με τα παραμορφωμενα των 415μ/δ.

Last edited:
Πολύ σωστά όλα όσα είπες Στέλιο, άλλο μονοβολα και δραμια που θέλουν ψηλές ταχύτητες, και άλλο τα σκάγια που η παραμόρφωση είναι πρώτη προτεραιότητα και η ταχύτητα έρχεται δεύτερη.
Με rem shurshot heavy dove cal 20
no7 1/2 με 1165 fps οι πέρδικες έπεφταν ξερες με καλό καιρό.
Τα 1165 πόσα μέτρα είναι?

Με rem shurshot heavy dove cal 20
no7 1/2 με 1165 fps οι πέρδικες έπεφταν ξερες με καλό καιρό.
Τα 1165 πόσα μέτρα είναι?
Ο Τράτσης είχε δίκιο.
Το έψαξα κ είναι 355 μέτρα.
Οι πέρδικες έπεφταν με 355 κ καλά σκάγια. Εννοείται ότι είναι για καλό καιρό
Δεν θα πάμε χειμώνα για πάπιες με αυτά

Ο Τράτσης είχε δίκιο.
Το έψαξα κ είναι 355 μέτρα.
Οι πέρδικες έπεφταν με 355 κ καλά σκάγια. Εννοείται ότι είναι για καλό καιρό
Δεν θα πάμε χειμώνα για πάπιες με αυτά
Στέλιο κοίτα τι έγραφε ο Νίκος ... για τα Rem Express

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Παρουσίαση-Φυσιγγίων.2698/page-108#post-581366

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Παρουσίαση-Φυσιγγίων.2698/page-110#post-581734

Με την ογκομετρια κατάλαβες τι εγινε
Η διάτρηση είναι ίση με φυσιγγια ιδιογομωσης ίδιας ταχύτητας με νίκελ σκάγια

Με την ογκομετρια κατάλαβες τι εγινε
Όχι .. εχω καιρό που το διάβασα
Η διάτρηση είναι ίση με φυσιγγια ιδιογομωσης ίδιας ταχύτητας με νίκελ σκάγια
Άρα στα νίκελ μπορείς να κόψεις γκάζια ;;;

Πάντως εγώ ρε παιδιά δε θα πήγαινα ούτε στο ορτύκι με 35 βαθμούς με φυσιγγι που να βγάζει 350 360 αρχική....
για ψυχολογικούς λόγους και μόνο.... θα παρακαλούσα από μέσα μου να μη δω τίποτα....
Θα προτιμούσα ένα φυσιγγι που με 10-15 βαθμούς θα έβγαζε 380/390 m/s.

Όχι .. εχω καιρό που το διάβασα

Άρα στα νίκελ μπορείς να κόψεις γκάζια ;;;
Βεβαίως και μπορείς και πρέπει!...με 357 μ/δλ στο 1,5 μέτρο στο φυσιγγιο που δοκίμασε έχει διάτρηση 10 χιλ. υπολογίζει ο Νίκος ....είχε 4 χιλ. μόλις με πολύ παραπάνω ταχύτητα...πόση δεν ρώτησα....μου αρκεί προσωπικά!...είπαμε - ολοστρόγγυλα σκληρά σκάγια = πολλαπλάσια διεισδυτική ικανότητα!

Βεβαίως και μπορείς και πρέπει!...με 357 μ/δλ στο 1,5 μέτρο στο φυσιγγιο που δοκίμασε έχει διάτρηση 10 χιλ. υπολογίζει ο Νίκος ....είχε 4 χιλ. μόλις με πολύ παραπάνω ταχύτητα...πόση δεν ρώτησα....μου αρκεί προσωπικά!...είπαμε - ολοστρόγγυλα σκληρά σκάγια = πολλαπλάσια διεισδυτική ικανότητα!

Καπτεν εχεις δικιο....ΟΛΟΙ εχουμε δικιο ομως....Και εχουμε ολοι γιατι κοιταμε απο διαφορετικες οπτικες
γωνιες....Τι θελω να πω....Οκ το 357 σκοτωνει και σκοτωνει πολυ καλα....
Αυτο που εγραψε ποιο πανω ο Στρατος που το πας ??
Η ψυχολογια στον καθε κυνηγο ειναι πολυ σημαντικο πραγμα !!
Και εγω που εκανα την δοκιμη το ειδα....ΟΚ....Μπορει να κοψω καποια ''γκαζια'' αλλα στο 350 δεν το παω
καπτεν μου...Ειναι καθαρα ψυχολογικο ....και το γαμδι η ανασφαλεια που εχουμε....και το ''ΑΝ'' ??? !!!!

Καλησπέρα σας.
Έχει γεμίσει καποιος την psb+1 σε 67αρι κάλυκα στα 33 γραμμάρια;
Σκέφτομαι να το στησω σε κάλυκα nobelsport t3 12/67 με cx2000 1,75x33 6* κλείσιμο. Βύσμα δεν ξέρω ακόμα, ανάλογα την ογκομετρια θα δω πιο θα χρησιμοποιήσω.
Εγω θα σου πρώτεινα, να βαλεις ενα μαλακο βυσμα λογο του cx2000 κ του 1.75.

Καπτεν εχεις δικιο....ΟΛΟΙ εχουμε δικιο ομως....Και εχουμε ολοι γιατι κοιταμε απο διαφορετικες οπτικες
γωνιες....Τι θελω να πω....Οκ το 357 σκοτωνει και σκοτωνει πολυ καλα....
Αυτο που εγραψε ποιο πανω ο Στρατος που το πας ??
Η ψυχολογια στον καθε κυνηγο ειναι πολυ σημαντικο πραγμα !!
Και εγω που εκανα την δοκιμη το ειδα....ΟΚ....Μπορει να κοψω καποια ''γκαζια'' αλλα στο 350 δεν το παω
καπτεν μου...Ειναι καθαρα ψυχολογικο ....και το γαμδι η ανασφαλεια που εχουμε....και το ''ΑΝ'' ??? !!!!
.shake hands.Συμφωνώ μαζί σου Νίκο!....:)

Για τον λόγο αυτο δεν είμαι αιρετικός και απόλυτος απέναντι στις επιλογές του καθένα...ειλικρινότατα... :)

Νομίζω οτι για τον λόγο αυτο προσωπικά αξίζω και εγώ παρόμοιας μεταχείρισης από όλους τους έχοντες διαφορετική άποψη!

Νομίζω δεν έβγαλα ποτέ την γλώσσα μου σε κανέναν, και νομίζω οτι αξίζω το λαϊκότερο τουλάχιστον "όπως κοιτάς τον καθρέπτη θα σε κοιτάξει και αυτός"...!!!

Και ο καθείς βέβαια όταν βγάζει την γλώσσα του στον καθρέπτη πρέπει να λαμβάνει την ίδια απάντηση...όμορφα πράγματα!...αν και βέβαια κανονικά θα έπρεπε να το σκεφτεί δυο φορές και να μην τη βγάλει...

Υ.Γ...Μιλάω γενικά, και δεν έχω παράπονο από κανέναν!...το ανάφερα όμως γιατί νομίζω οτι έτσι πρέπει να λειτουργεί και το φόρουμ...;)

Status
Not open for further replies.
Back