Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η
Γιατι δεν χρησιμοποιεις βυσμα στο ρελι ???
Θέλω να το κάνω όσο πιο παραδοσιακό γίνεται για να δω πως θα πάει.
Λέω να φτιάξω το παρακάτω:
cx2000 T3 12/65,4 s4 1.50-1.55x32-33 obdurator 6,5mm dianna17 και φελό 2-6 χιλιοστα για αμορτισερ όσο χρειαστεί για να μου βγει η ογκομετρία στα 6mm KAX για να έχει και περισσότερο αμορτισερ με 6-8 νουμερο σκαγίων με πλαστικό δισκάκι κλείσιμο ρελι.

Την ποσότητα της πυρίτιδας δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβως γιατί δεν έχω εμπειρία ώστε να μην μου βγει τζουφιο αλλά να μην μου ξεπερνάει και τα 650 bar γιατί θέλω να το ρίχνω και με το πλαγιόκαννο.

Η

cx2000 T3 12/65,4 s4 1.50-1.55x32-33 obdurator 6,5mm dianna17 και φελό 2-6 χιλιοστα για αμορτισερ όσο χρειαστεί για να μου βγει η ογκομετρία στα 6mm KAX για να έχει και περισσότερο αμορτισερ με 6-8 νουμερο σκαγίων με πλαστικό δισκάκι κλείσιμο ρελι.

Την ποσότητα της πυρίτιδας δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβως γιατί δεν έχω εμπειρία ώστε να μην μου βγει τζουφιο αλλά να μην μου ξεπερνάει και τα 650 bar γιατί θέλω να το ρίχνω και με το πλαγιόκαννο.

Η ογκομετρια ετσι οπως το δινεις....δεν βγαινει....
Επισεις εαν εχεις λιγοτερο απο 6χιλιοστα φελλο....το φυσιγγιο θα ''σκορπισει''......και θα εχει περισσορα bar .
Το 1,50χ32 η το 1,55χ33 εξαρταται σε τι καιρο θα δουλεψεις τα φυσιγγια...
Η ς4 αλλαζει συμπεριφορα και κατανομες στην ΙΔΙΑ δοσολογια μονο με αλλαγη καψυλιου....
Κοιτα βλητικες δοκιμες σελιδα 860 να δεις τις διαφορες
Επισεις το ρελιαστο δεν σηκωνει bar σε αυτες τις δοσολογιες παρα μονο εαν κανεις ''ματσολιά'' ..δλδ λαθος !!

Η ογκομετρια ετσι οπως το δινεις....δεν βγαινει....
Επισεις εαν εχεις λιγοτερο απο 6χιλιοστα φελλο....το φυσιγγιο θα ''σκορπισει''......και θα εχει περισσορα bar .
Το 1,50χ32 η το 1,55χ33 εξαρταται σε τι καιρο θα δουλεψεις τα φυσιγγια...
Η ς4 αλλαζει συμπεριφορα και κατανομες στην ΙΔΙΑ δοσολογια μονο με αλλαγη καψυλιου....
Κοιτα βλητικες δοκιμες σελιδα 860 να δεις τις διαφορες
Επισεις το ρελιαστο δεν σηκωνει bar σε αυτες τις δοσολογιες παρα μονο εαν κανεις ''ματσολιά'' ..δλδ λαθος !!
Φελο έχω 2μμ και βαζω το ενα πανω στο αλλο οσο χρειαστεί. Για αυτό ειπα απο 2 έως 6 mm φελο αναλογα την ογκομετρια πως θα βγει.

Φελο έχω 2μμ και βαζω το ενα πανω στο αλλο οσο χρειαστεί. Για αυτό ειπα απο 2 έως 6 mm φελο αναλογα την ογκομετρια πως θα βγει.

H γνωμη μου ειναι περισσοτερα χιλιοστα φελλο +1 χαρτακι cal 12 επανω στον φελλο για να μην
''καρφωθουν'' σκαγια.....και λιγοτερα χιλιοστα ντιανα....
Τωρα φτιαξε οτι εσυ νομιζεις καλυτερο Μανωλη μου !!!

H γνωμη μου ειναι περισσοτερα χιλιοστα φελλο +1 χαρτακι cal 12 επανω στον φελλο για να μην
''καρφωθουν'' σκαγια.....και λιγοτερα χιλιοστα ντιανα....
Τωρα φτιαξε οτι εσυ νομιζεις καλυτερο Μανωλη μου !!!
Ευχαριστώ κ. Νίκο. Δεδομενο ότι θα τα ρίχνω από όπλο με σταθερό τσοκάρισμα 3* και 1* δεν κυνηγάω πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Αρκεί στα 35 μέτρα να μου βγάλει τουλάχιστον 50% με το φουλ τσοκ και είμαι ευχαριστημένος εγώ. Οπότε απο φελό θα βάλω όσο πάρει. Ίσως να κόψω τον κάλυκα στα 67,4 και να το ρελιάσω στα 62mm για να βάλω +2 mm φελο. Θα δείξει ανάλογα πως θα βγει η ογκομετρία. Όπως καταλαβαίνετε πειραματίζομαι.
Απο πυρίτιδα όμως σε αυτές τις αναλογίες καλά ειναι?

Ευχαριστώ κ. Νίκο. Δεδομενο ότι θα τα ρίχνω από όπλο με σταθερό τσοκάρισμα 3* και 1* δεν κυνηγάω πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Αρκεί στα 35 μέτρα να μου βγάλει τουλάχιστον 50% με το φουλ τσοκ και είμαι ευχαριστημένος εγώ. Οπότε απο φελό θα βάλω όσο πάρει. Ίσως να κόψω τον κάλυκα στα 67,4 και να το ρελιάσω στα 62mm για να βάλω +2 mm φελο. Θα δείξει ανάλογα πως θα βγει η ογκομετρία. Όπως καταλαβαίνετε πειραματίζομαι.

Για αρχη σεζον το 1,50 και 1,55 ειναι πολυ.... Θα εβαζα 1,45 οπως εχω τα σεταπ που εχω ανεβασει...
Το 1,50 και 1,55 ειναι για κρυο καιρο....ειδικοτερα το 1,55χ33 - σε Ν6 -7 -8 .
Τωρα βεβαια αυτα ειναι ''γουστα'' ....αλλα στο λεω γιατι θελεις μαλακή τουφεκια .
Ωστοσο δεν εισαι εκτος ''προδιαγραφων''.....κλεινεις με κουβετ- ντιανα -φελλο...οποτε σωστες ειναι
οι δοσολογιες που εχεις...
Σιγουρα θα χρειαστεις καποιες δοκιμες....και ο στοχος + τον ταχογραφο θα σε οδηγησουν στο
καλυτερο Μανωλη μου !!!

Αφου ειναι σε ρελιαστο θα το κανεις 1,5 χ32 για μενα δεν χρειαζεται φελος θα εχεις ακαυτη με αμορτησερ με 686 καψουλι

Η

Πυρίτιδα βάλε στο 1.50 χ32 ή 33 με καψούλι μέτριο ισχυρό 616 ή 686. Η 17χιλ ντιάνα είναι χαμυλή ακομα και στα 65.4 κομένος ο κάλυκας. Βάλε φελό πάνω από το κουβέτ ή ομπτουρέιτορ και κενό χώρο άψησε τουλάχιστον με τζαμάκι από πάνω στα 6χιλ. Εγώ αφήνω 6.5χιλ. Είναι μαλακό και θάνατος, όταν κρυώσει ο καιρός αν χρειαστεί κάνε το 1.55.
Είναι το φυσίγγι που δουλεύω στο 12άρι εδώ και 12 χρόνια

Πυρίτιδα βάλε στο 1.50 χ32 ή 33 με καψούλι μέτριο ισχυρό 616 ή 686. Η 17χιλ ντιάνα είναι χαμυλή ακομα και στα 65.4 κομένος ο κάλυκας. Βάλε φελό πάνω από το κουβέτ ή ομπτουρέιτορ και κενό χώρο άψησε τουλάχιστον με τζαμάκι από πάνω στα 6χιλ. Εγώ αφήνω 6.5χιλ. Είναι μαλακό και θάνατος, όταν κρυώσει ο καιρός αν χρειαστεί κάνε το 1.55.
Είναι το φυσίγγι που δουλεύω στο 12άρι εδώ και 12 χρόνια
Σε ευχαριστώ πολύ έτσι θα το κάνω και θα δείξουν οι δοκιμές. Απλά έλεγα να του βάλω cx2000 γιατί έχω έτοιμους αφρεζαριστους κάλυκες με αυτό το καψουλι. Αλλα έχω και 616 και 686 καψουλια.

Σε ευχαριστώ πολύ έτσι θα το κάνω και θα δείξουν οι δοκιμές. Απλά έλεγα να του βάλω cx2000 γιατί έχω έτοιμους αφρεζαριστους κάλυκες με αυτό το καψουλι. Αλλα έχω και 616 και 686 καψουλια.
Και το cx2000 μια χαρά κάνει. Διαφορές δεν θα δεις ουσιώδεις. Ταχύτητες θα έχεις γύρω στα 390μ/δ. Θα έχεις μία ξερή τουφεκιά λόγο ντιάνας αλλά μην το φοβάσαι, πάνω στο θήραμα δεν θα την νιώθεις. Δώσε μεγάλη βάση στο ύψος κλεισίματος! Όχι κάτω από 6χιλ, θα σε τρελάνει στα ζωντανά. Και αν μπορείς βρες σκούρους σκληρούς κάλυκες.

Καλημερα και καλο μηνα....και απο εδω παλικαρια !!!

Οτι γραφω.....και οτι λεω....δεν το κανω για αντιπαραθεση....προς Θεου....μονο κατι τετοιο δεν
επιδιωκω.
Το κανω για να ανταλλασουμε γνωμες αποψεις και εμπειριες!!

Λοιπον ογκομετρια με πυριτιδα ς4 στο 1,55χ33- Ν6 σκαγια...και καλυκα 65,4 .

εικόνα_Viber_2022-07-01_10-04-07-786.jpg
Εδω εχουμε...Καλυκας 65,4 - 1,55χ33-Ν6- Κουβετ 6,5 χιλιοστα+ ντιανα 16 χιλ.+1 cal12=17 χιλ. μαζι με
την ντιανα + τζαμακι 2 χιλιοστα....και ο Κ.Α.Χ. ειναι 8 χιλιοστα.

εικόνα_Viber_2022-07-01_10-05-04-647.jpg
Εδω εβαλα 2 τζαμακια για επαληθευση της ογκομετριας στα 8 χιλιοστα και οχι για κλεισιμο του φυσιγγιου.

εικόνα_Viber_2022-07-01_10-04-51-741.jpg
Και εδω η ογκομετρια με τα 8 χιλιοστα - κουβετ+ ντιανα + χαρτακι+ τζαμακι - και χωρις καθολου φελλο!!!

Αρα σε καλυκα 65,4 το περιθωριο κενου χωρου για να βαλεις φελλο ειναι μονο 2 χιλιοστα...
Δεν
ξερω τι συμπεριφορα θα εχει αυτο το στησιμο και τι συγκεντρωση θα δωσει στα 35 μετρα με
3* αστρα....
Εαν ειχα περιθωρια δοκιμων θα το εστηνα και θα το βλεπαμε....

Για μενα λεω....δεν κλεινω τιποτα με λιγοτερο απο 6χιλιοστα αμορτισερ....παρα μονο σε φυσιγγια
διασπορας....και σε αυτα αναλογα το ανοιγμα της τουφεκιας που θελω....Εννοω οτι εχω βγαλει
διασπορας και με αμορτισερ...

Εαν καποιος φιλος εχει αποτυπωση στοχου το συγκεκριμενο σεταπ χωρις φελλο , εαν θελει ανεβαζει
φωτο.
Δεν εχω εμπειρια απο φυσιγγια χωρις αμορτισερ...παρα μονο σε διασπορας....
Και το ξανα λεω...Μην θεωρηθει αντιπαραθεση τα οσα ανεβασα και εγραψα...Θα ειναι λαθος σας !!! :)

Καλημερα και καλο μηνα....και απο εδω παλικαρια !!!

Οτι γραφω.....και οτι λεω....δεν το κανω για αντιπαραθεση....προς Θεου....μονο κατι τετοιο δεν
επιδιωκω.
Το κανω για να ανταλλασουμε γνωμες αποψεις και εμπειριες!!

Λοιπον ογκομετρια με πυριτιδα ς4 στο 1,55χ33- Ν6 σκαγια...και καλυκα 65,4 .

View attachment 50758
Εδω εχουμε...Καλυκας 65,4 - 1,55χ33-Ν6- Κουβετ 6,5 χιλιοστα+ ντιανα 16 χιλ.+1 cal12=17 χιλ. μαζι με
την ντιανα + τζαμακι 2 χιλιοστα....και ο Κ.Α.Χ. ειναι 8 χιλιοστα.

View attachment 50759
Εδω εβαλα 2 τζαμακια για επαληθευση της ογκομετριας στα 8 χιλιοστα και οχι για κλεισιμο του φυσιγγιου.

View attachment 50760
Και εδω η ογκομετρια με τα 8 χιλιοστα - κουβετ+ ντιανα + χαρτακι+ τζαμακι - και χωρις καθολου φελλο!!!

Αρα σε καλυκα 65,4 το περιθωριο κενου χωρου για να βαλεις φελλο ειναι μονο 2 χιλιοστα...
Δεν
ξερω τι συμπεριφορα θα εχει αυτο το στησιμο και τι συγκεντρωση θα δωσει στα 35 μετρα με
3* αστρα....
Εαν ειχα περιθωρια δοκιμων θα το εστηνα και θα το βλεπαμε....

Για μενα λεω....δεν κλεινω τιποτα με λιγοτερο απο 6χιλιοστα αμορτισερ....παρα μονο σε φυσιγγια
διασπορας....και σε αυτα αναλογα το ανοιγμα της τουφεκιας που θελω....Εννοω οτι εχω βγαλει
διασπορας και με αμορτισερ...

Εαν καποιος φιλος εχει αποτυπωση στοχου το συγκεκριμενο σεταπ χωρις φελλο , εαν θελει ανεβαζει
φωτο.
Δεν εχω εμπειρια απο φυσιγγια χωρις αμορτισερ...παρα μονο σε διασπορας....
Και το ξανα λεω...Μην θεωρηθει αντιπαραθεση τα οσα ανεβασα και εγραψα...Θα ειναι λαθος σας !!! :)
Ευχαριστώ κ.Νίκο.
Εγώ θα το ρίξω στο 1,5χ32 ή στο 1,45χ31 ώστε να του βάλω πάνω από 2χιλ φελό. Εντάξει δεν είναι και 100% κουτσουρο η dianna ουτε επιδιώκω τεράστια συγκέντρωση δεδομένο ότι θα το ρίχνω με σφιχτό τσοκάρισμα οπότε θα ειμαι μια χαρά. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στις δοκιμές όταν ανοίξει η αδεια.

Καλησπέρα κ καλό μίνα
Έχω φτιάξει ένα φυσιγγι κ θέλω την γνώμη σας
35γ. Ν.5 Τ3 fiocchi 616
Sokol Πολωνίας 1.90
Κάλυκας κομμένος στα 66 κ τελικό 61
View attachment 50762
Στη σοκολ στα 35 γρ εισε χαμηλα.βαλτην 2,10χ35 με 615 καθαρο χειμονιατηκο.για καλοκερη πανο απο 32γρ το ξεχνας

Status
Not open for further replies.
Back