Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το UEE μου άφηνε κάποια κατάλοιπα είναι η αλήθεια....το cx2000 μου άφηνε κάποια κατάλοιπα στα 58.00...μόλις πάτησα στα 57.7 καθάρισα....
Δουλευεις πυριτιδα χ34 προοδευτικοτητας οπως ειναι η Sipe στα 31 γρ κ με υγρασια οπως γραφεις πιο πανω .Δεν φταιει το Uee για την ακαφτη φιλε , η 688 θα δουλευεις σε κοντρα δοσεις η θα πατας πιο κατω η κ τα δυο

Δουλευεις πυριτιδα χ34 προοδευτικοτητας οπως ειναι η Sipe στα 31 γρ κ με υγρασια οπως γραφεις πιο πανω .Δεν φταιει το Uee για την ακαφτη φιλε , η 688 θα δουλευεις σε κοντρα δοσεις η θα πατας πιο κατω η κ τα δυο
57.7 την είχα με το UEE Δημήτρη...θα ήθελε κι άλλο πάτημα;;;

Πρώτα να ξεκαθαρίσω ότι δεν ξέρω τίποτα απο ιδιογόμωση και στη συνέχεια να θέσω ένα ερώτημα. Με το δικαίωμα που έχουμε όλοι εδώ μέσα, να διαβάζουμε και να συμμετέχουμε σε όλες τις αναρτήσεις, θα ήθελα να ρωτήσω γιο ποιο λόγο τα γραφόμενα μερικών έχουν αυτόν τον επιθετικό ίσως και προσβλητικό τόνο; Είναι τόσο δύσκολο να προσέχουμε λίγο το ύφος μας όταν γράφουμε, ανεξάρτητα αν έχουμε δικιο. Σκεφτείτε το λίγο. Πάντα φιλικά και χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης.

Με ολο τον σεβασμο και χωρις ιχνος αντιπαραθεσης....τι το ''επιθετικο'' και ''προσβλητικο'' εχουν τα οσα
εγραψα ?? Ειλικρινα δεν το ''βλεπω''......ισως καμια φορα ο γραπτος λογο να παρερμηνευεται....και αν υπαρχει
κατι προσβητικο ή επιθετικο........ειλικρινα να ζητησω συγνωμη.

Αυτό που δεν κατάλαβες Σπύρο είναι ότι οι πυρίτιδες και τα βύσματα θέλουν ξεχωριστά το καθ'ένα την δική τους ειδική μεταχείριση .Δεν όλα ντομάτες δλδ .Αν προσέξεις η NSI στα φυσίγγια της με antigelo συνήθως το αστέρι έχει και μια ταση να κάνει λακούβα δλδ πίεση 0.Η diamante η μισόταπα 22χιλ αν δεν της βγάλεις την πίστη δεν δουλεύει .Αυτα και πολλά άλλα
Αυτη η απαντηση που μου δινεις ,δεν ειναι απαντηση μεταξυ ιδιογομωτων,φυσικα καθε βυσμα θελει αλλη μεταχειρηση αναλογα με την σκληροτητα του,αλλα ντοματες και ζαρζαβατικα ......μηπως πρεπει να τα πεις με τον Μαμαλακη!!!!!!Παντως ειτε σκληρο βυσμα ,ειτε μαλακο χτησιμοποιουμε,πρεπει να προσεχουμε τις πιεσεις,για να μην φτιαχνουμε δυναμιτες αλλα φυσιγγια!!!!Και να ξερεις οτι η λακουβα που λες σε ενα αστεροειδες,ειναι καμπανακι οτι κατι δεν παει καλα στο κλεισιμο......εαν ομως εσενα σου αρεσει,κλεινε τα φυσιγγια σου κανοντας λακουβα!!!!

Με ολο τον σεβασμο και χωρις ιχνος αντιπαραθεσης....τι το ''επιθετικο'' και ''προσβλητικο'' εχουν τα οσα
εγραψα ?? Ειλικρινα δεν το ''βλεπω''......ισως καμια φορα ο γραπτος λογο να παρερμηνευεται....και αν υπαρχει
Κύριε Νίκο ο γραπτός λόγος όντως εύκολα παρεξηγείται. Στο μήνυμα σας τα κομμάτια "Τωρα εαν καποιος δεν μπορει να στησει ενα σωστο σεταπ....ειναι αλλο θεμα.... " και "Οποιος εχει λιγες γνωσεις απο ιδιογομωση.....και λιγο μυαλο.....καταλαβαινει γιατι δεν ''βγαινει'' το σεταπ. " μπορούν εύκολα να παρεξηγηθούν. Φιλικά σας απαντάω.

Με κάλυψε με την απάντησή του ο φίλος Vasilis.

Κύριε Νίκο ο γραπτός λόγος όντως εύκολα παρεξηγείται. Στο μήνυμα σας τα κομμάτια "Τωρα εαν καποιος δεν μπορει να στησει ενα σωστο σεταπ....ειναι αλλο θεμα.... " και "Οποιος εχει λιγες γνωσεις απο ιδιογομωση.....και λιγο μυαλο.....καταλαβαινει γιατι δεν ''βγαινει'' το σεταπ. " μπορούν εύκολα να παρεξηγηθούν. Φιλικά σας απαντάω.

Κυριε Βασιλη δεν εχω λογους να προσβαλω ΚΑΝΕΝΑΝ. Οταν λεω ''αλλο θεμα'' εννοω οτι ειναι πολυ λυπηρο
να δινεις ενα σεταπ ετοιμο σερβιρισμενο ....και προσπαθουν να το βγαλουν ΛΑΘΟΣ. Αυτο προσβαλει εμενα.
Οσον αφορα το δεν ''βγαινει'' .....εννοω οτι ειναι θεμα καλυκα η καποιας αλλης μετρησεως απο την στιγμη
που εχω δωσει σε διαφορετικους καλυκες σωστη ογκομετρια. Αρα υποτιμα την νοημοσυνη μου.
Δεν ξερω ποιος προσβαλει ποιον......ωστοσο σεβομαι αυτο που λετε.....και θα προσεχω τα γραφομενα μου.

Βασίλη πίσω από τα πληκτρολόγια είναι ένα θέμα φίλε.
Όλοι το παίζουμε κοκόρια....Είναι κάποιοι όμως που πραγματικά θέλουν να βοηθείσουν...ίσως είναι κ κάποιοι που να μη θέλουν να βοηθείσουν κ ξεπετάγονται ξαφνικά να πουν ΚΑΤΙ...ο κάθε ένας (1-3-7-10) δν ξέρω πόσοι είμαστε, καταλαβαίνουν τη γίνεται εδώ....οπότε ας λάβουν μέτρα να είναι πιο προσεκτικοί στα γραφόμενά τους κ ΑΝ θέλουν να βοηθείσουν κάποινν (ακόμη κ εμένα) ας το κάνουν....αλλιώς ας παρακολουθούν καλύτερα από μια άκρη κ να μη σπέρνουν ζηζάνια με τν τρόπο τους.
Αυτά τα λέω εντελώς ανθρώπινα διότι αυτό το πανηγύρι με επιθέσεις κτλ στο θέμα της ιδιογόμωσης ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΞΕΙ...

Υ.Γ Το μύνημα το απάντησα σε σ'ένα μιας κ αναρωτιέσαι... :)
Kώστα εχεις απόλυτο δίκιο .Καθότι τυγχάνει νάμαστε και ενήλικοι κι'όχι μικρα παιδιά κι' η εικόνα δεν είναι η καλύτερη .
Πώς ξεκίνησε τώρα αυτό το τελευταίο ....
Έδωσα χιλιοδοκιμασμένο set up CSB1 12/68.40 168-1.70 X32 BIOR 21 6* 57.00 με πιέσεις εμπειρικά +-550 bar .
O κ.Σπύρος με σχόλιο του έδωσε την εικόνα ότι γράφω/ουμε ότι θέλει ο καθένας με ότι συνεπάγεται αυτό σε θέμα επικινδυνότητας αλλά και σοβαρότητας πρώτα του ιδίου του HL και δευτερευόντως εμάς όλους ανεξαιρέτως σαν άτομα .
Ξαναδηλώνω υπεύθυνα ότι γράφω σε δοσολογίες αποτελούν προιόν πολλών δοκιμών σε κυνήγι και δοκιμές .
Επαναλαμβάνω το συγκεκριμένο set up δεν υπερβαίνει τα 550 bar .
Όσοι δουλεύουν csb1 μπορούν να το δοκιμάσουν -δουλέψουν άφοβα .
Το ίδιο set up αλλά με GT 21 αντί BIOR 21 πάτημα στα 57.40( Σπύρο αυτό μελέτα )
Αυτά

57.7 την είχα με το UEE Δημήτρη...θα ήθελε κι άλλο πάτημα;;;
Φιλε Κωστα καλημερα,σαν μια γενικη συμβουλη σε αυτου του ειδους τις γομωσεις,τις επονομαζομενες <ΚΟΝΤΡΑ ΔΟΣΕΙΣ>,ειναι η μειωση του βαρους των σκαγιων κατα 4-6 γραμμαρια απο το ανωτερο επιτρεπτο βαρος γομωσης της πυριτιδας μας,και η ταυτοχρονη χρηση του ανωτερου επιτρεπτου βαρους σε πυριτιδα!!σε ειδικες περιπτωσεις μεγαλου ψυχους ισως και μεγαλυτερο βαρος πυριτιδας!Προσοχη ομως επειδη αυτο δεν ειναι κανονας,πρεπει να ξεκιναμε τις δοκιμες μας μειον 0,15-0,10 γραμμαρια απο το ανωτατο βαρος που προβλεπει ο κατασκευαστης!!!Το ζητουμενο σε αυτα τα σεταπ ειναι να εκτιναξουμε τις αρχικες ταχυτητες σε υπερβολικα μεγεθη,κρατοντας παντα σε χαμηλα επιπεδα τα bar!!!!Aυτου του ειδους οι πειραματισμοι θελουν πολυ μεγαλη προσοχη και μεγαλη γνωση και εμπειρια!!

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω κάποια πράγματα σαν διαχειριστής και σαν μέλος του φόρουμ. Εδώ και αρκετό καιρό κάποιοι τρώγονται μεταξύ τους στα θέματα της ιδιογόμωσης. Είναι προφανές ότι έχουν κάποια προσωπικά προβλήματα εκτός του χώρου τα οποία τα έφεραν στο HL. Το αποτέλεσμα είναι πολλά μέλη να μην γράφουν για τον φόβο ότι θα τους την "πέσουν" αν πουν κάτι λάθος. Το νόημα του φόρουμ είναι να φέρνει κοντά τους ανθρώπους και όχι να τους απομακρύνει. Κρατήστε τους εγωισμούς σας έξω από εδώ σας παρακαλώ. Σαν διαχείριση κάναμε κάποιες κινήσεις και θα φανεί αν είναι αρκετές. Προσωπικό πρόβλημα δεν έχουμε με κανέναν, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να τηρούνται οι όροι χρήσης. Μέσα από τον αντίλογο γινόμαστε καλύτεροι σαν άνθρωποι. Δεν χρειάζεται να είμαστε δογματικοί και να μένουμε στην άποψη μας με το έτσι θέλω πάντα. Είτε 5 στάδια είτε 2 στάδια ο καθένας έχει τον λόγο του. Είτε benelli είτε beretta επίσης. Αυτό το πράγμα που κάνουν μερικοί ότι το δικό μου είναι το καλύτερο πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο αλλιώς να το κλείσουμε το φόρουμ.

Και κάτι τελευταίο, η διαχείριση είναι εδώ για να προστατέψει όλα τα μέλη και να είναι δίκαιη με όλους. Είναι όμως αδύνατον να περιμένουν κάποιοι να είμαστε 24 ώρες μέσα στο φόρουμ. Πολλά μας έχουν ξεφύγει, δεν το κάνουμε με δόλο. Μηνύματα που διαγράφονται είναι μόνο τα ειρωνικά, τα προσβλητικά και τα παράνομα. Αν θεωρεί κάποιος ότι του έχουμε διαγράψει μήνυμα ενώ δεν έπρεπε μπορεί να μου στείλει πμ και θα το φτιάξω. Το έχω πει πολλές φορές αλλά απάντηση δεν πήρα. Επίσης, μέχρι τώρα αν μην τι άλλο η διαχείριση προσεγγίζει τα πάντα με καλή θέληση. Είναι κρίμα να στοχοποιείται για όλα τα δεινά του φόρουμ.

Τα παραπάνω τα αναφέρω για το καλό όλων μας, του φόρουμ αλλά και της κυνηγετικής οικογένειας που έχει τόσα προβλήματα.

Kώστα εχεις απόλυτο δίκιο .Καθότι τυγχάνει νάμαστε και ενήλικοι κι'όχι μικρα παιδιά κι' η εικόνα δεν είναι η καλύτερη .
Πώς ξεκίνησε τώρα αυτό το τελευταίο ....
Έδωσα χιλιοδοκιμασμένο set up CSB1 12/68.40 168-1.70 X32 BIOR 21 6* 57.00 με πιέσεις εμπειρικά +-550 bar .
O κ.Σπύρος με σχόλιο του έδωσε την εικόνα ότι γράφω/ουμε ότι θέλει ο καθένας με ότι συνεπάγεται αυτό σε θέμα επικινδυνότητας αλλά και σοβαρότητας πρώτα του ιδίου του HL και δευτερευόντως εμάς όλους ανεξαιρέτως σαν άτομα .
Ξαναδηλώνω υπεύθυνα ότι γράφω σε δοσολογίες αποτελούν προιόν πολλών δοκιμών σε κυνήγι και δοκιμές .
Επαναλαμβάνω το συγκεκριμένο set up δεν υπερβαίνει τα 550 bar .
Όσοι δουλεύουν csb1 μπορούν να το δοκιμάσουν -δουλέψουν άφοβα .
Το ίδιο set up αλλά με GT 21 αντί BIOR 21 πάτημα στα 57.40( Σπύρο αυτό μελέτα )
Αυτά

ΠεριοχήΖακυνθος
ΌνομαΣΠΥΡΟΣ
Sunday at 01:34
Add bookmark
#13.551
ΛΑΜΠΗΣ said:
Σε 68.40 πατάμε 57 -11.40
Ποτε σε 68,5 μειον 11,40 εισαι εκτος οριων σφαλειας!!!εκει κλεινουμε μειον 10,5-11,00 το πολυ, και εχουμε το κεφαλι μας ησυχο....εκτος και αν στην Κυπρο εχεις τη δυνατοτητα ελεγχου σε βλητικο σταθμο,οποτε αλλαζει το πραγμα!
ΑπάντησηReportΤο κλεισιμο στα 57,00mm ειναι οριακο και καλο ειναι να το αποφευγουμε ,εκτος και εαν εχουμε δυνατοτητα ελεγχου!!!σε βλητικο σταθμο....αυτο σου απαντησα,και τιποτα παραπανω.....Συζηταμε και ανταλλασουμε αποψεις ,δεν ψαχνουμε να βρουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη και καλυτερη!!!Παρεπιπτοντως απο την εμπειρια μου ,το σεταπ που αναφερεις ειναι πολυ πιο πανω σε πιεσεις απο τα 550bar.

Θα σας πω κάτι σχετικό με τα μπαρ που λέτε σαν παλιός με πολλές αλχημείες που έχω κάνει . επηδη όπως έχω πει έχω με κάποιους φίλους κανονάκι εδώ στη Virginia και έχουμε κάνει πολες δοκιμές διστηχως τα φαινόμενα πολες φορές απαιτούν έχω δει σεταπ που είχε ανάκρουση πολύ με Πόλα σκάγια να βγάζει λιγότερα μπαρ κατο από 800 από αλο σεταπ που δεν κλοτσαει καθόλου με 28 γρ κόντρα δόση να βγάζει κοντά στα 1200 γι'αυτό προσοχή και μη λέτε στο περίπου χωρίς δοκημες έτσι νόμιζα και εγώ και στο τέλος διαψεύστηκα

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω κάποια πράγματα σαν διαχειριστής και σαν μέλος του φόρουμ. Εδώ και αρκετό καιρό κάποιοι τρώγονται μεταξύ τους στα θέματα της ιδιογόμωσης. Είναι προφανές ότι έχουν κάποια προσωπικά προβλήματα εκτός του χώρου τα οποία τα έφεραν στο HL. Το αποτέλεσμα είναι πολλά μέλη να μην γράφουν για τον φόβο ότι θα τους την "πέσουν" αν πουν κάτι λάθος. Το νόημα του φόρουμ είναι να φέρνει κοντά τους ανθρώπους και όχι να τους απομακρύνει. Κρατήστε τους εγωισμούς σας έξω από εδώ σας παρακαλώ. Σαν διαχείριση κάναμε κάποιες κινήσεις και θα φανεί αν είναι αρκετές. Προσωπικό πρόβλημα δεν έχουμε με κανέναν, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να τηρούνται οι όροι χρήσης. Μέσα από τον αντίλογο γινόμαστε καλύτεροι σαν άνθρωποι. Δεν χρειάζεται να είμαστε δογματικοί και να μένουμε στην άποψη μας με το έτσι θέλω πάντα. Είτε 5 στάδια είτε 2 στάδια ο καθένας έχει τον λόγο του. Είτε benelli είτε beretta επίσης. Αυτό το πράγμα που κάνουν μερικοί ότι το δικό μου είναι το καλύτερο πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο αλλιώς να το κλείσουμε το φόρουμ.

Και κάτι τελευταίο, η διαχείριση είναι εδώ για να προστατέψει όλα τα μέλη και να είναι δίκαιη με όλους. Είναι όμως αδύνατον να περιμένουν κάποιοι να είμαστε 24 ώρες μέσα στο φόρουμ. Πολλά μας έχουν ξεφύγει, δεν το κάνουμε με δόλο. Μηνύματα που διαγράφονται είναι μόνο τα ειρωνικά, τα προσβλητικά και τα παράνομα. Αν θεωρεί κάποιος ότι του έχουμε διαγράψει μήνυμα ενώ δεν έπρεπε μπορεί να μου στείλει πμ και θα το φτιάξω. Το έχω πει πολλές φορές αλλά απάντηση δεν πήρα. Επίσης, μέχρι τώρα αν μην τι άλλο η διαχείριση προσεγγίζει τα πάντα με καλή θέληση. Είναι κρίμα να στοχοποιείται για όλα τα δεινά του φόρουμ.

Τα παραπάνω τα αναφέρω για το καλό όλων μας, του φόρουμ αλλά και της κυνηγετικής οικογένειας που έχει τόσα προβλήματα.
Βασιλη καλημερα,ευχομαι να εισαι καλα εσυ και η οικογενεια σου!!!!Εχεις μεγαλο δικιο σε αυτο που λες για ολα τα μελη του φορουμ,οτι υπαρχει φοβος μην μας την πεσουν!!!!εγω συζητω με αρκετους συναδελφους σε προσωπικο επιπεδο,γιαυτον ακριβως το λογο!!!Πρεπει να νιωθουμε εδω,οπως στο σαλονι του σπιτιου μας,να ειμαστε χαλαροι χωρις ανταγωνιστικη διαθεση,αλλα να συζηταμε με σεβασμο στους συναδελφους,ειτε συμφωνουμε μαζι τους ειτε οχι!!!Ετσι θα προστατευσουμε και το χωρο που τοσο πολυ γεμιζει την ζωη μας,ειδικα τωρα στην παρουσα κατασταση!!!Απλες ανθρωπινες σκεψεις κανω,και τις θετω προς κριτικη!!!Αναρωτιεμαι ομως μηπως το κλεισιμο του φορουμ θα βολευε καποιους.και η τακτικη του τσακωματος ειναι ενας τροπος για να οδηγηθουμε εκει....

Θα σας πω κάτι σχετικό με τα μπαρ που λέτε σαν παλιός με πολλές αλχημείες που έχω κάνει . επηδη όπως έχω πει έχω με κάποιους φίλους κανονάκι εδώ στη Virginia και έχουμε κάνει πολες δοκιμές διστηχως τα φαινόμενα πολες φορές απαιτούν έχω δει σεταπ που είχε ανάκρουση πολύ με Πόλα σκάγια να βγάζει λιγότερα μπαρ κατο από 800 από αλο σεταπ που δεν κλοτσαει καθόλου με 28 γρ κόντρα δόση να βγάζει κοντά στα 1200 γι'αυτό προσοχή και μη λέτε στο περίπου χωρίς δοκημες έτσι νόμιζα και εγώ και στο τέλος διαψεύστηκα
Αρε φιλε εισαι πολυ τυχερος!!!!μακαρι να μπορουσα να σου στελνω καποια απο τα σεταπ μου,για να με ξεστραβωνες!!!!!

Aυτό είναι ένα εξαιρετικό τσιχλοφύσιγγο -τρυγονοφύσιγγο σε συνθήκες 16β + .
Είναι κλεισμένο στα 57.50 CSB1 CX2000 1.70 X32 βύσμα μέτριας σκληρότητας 19 χιλ δικό τους 6 *
Έχει τα χαρακτηριστικά όπως φαίνονται στο λίνκ .Ερωτώ απο την δική σας εμπειρία αν θέλετε να μου απαντήσετε (ο καθένας ) πόσο θα παρεκκλίνει ένα φυσίγγι με ίδια ακριβώς δοσολογία κλεισμένο στα 57 ακριβώς με μισόταπα 21 χιλ .Συζήτηση κάνουμε κι'όχι πόλεμο κύριοι.
https://www.olympia.com.cy/product/skeet-32gr/

Ειναι γνωστο στους ιδιογομωτες οτι οι Csb πυριτιδες δεν ανεβαζουν γενικα πολλες πιεσεις .Ειδικα η Csb 1 P αν γεμιστει στα 32 κ οχι στα 34 που ειναι το φορτιο της βγαζει ελαχιστες πιεσεις . Αυτη στα 32 γρ θελει οριακα 57 χιλ για να αποδωσει τελεια .Αλλα δεν ειναι ολες Csb , κ αν αφησουμε το θεμα της ασφαλειας καταστρεφουμε τελειως κατανομη κ συγκεντρωση με τοσο πολυ πατημα .Μιλαω παντα για κλασσικο αστεροειδες κλεισιμο δυο σταδιων με 10 η 11 χιλ ελευθερου χωρου

Είναι κλεισμένο στα 57.50 CSB1 CX2000 1.70 X32 βύσμα μέτριας σκληρότητας 19 χιλ δικό τους 6 *
Έχει τα χαρακτηριστικά όπως φαίνονται στο λίνκ .Ερωτώ απο την δική σας εμπειρία αν θέλετε να μου απαντήσετε (ο καθένας ) πόσο θα παρεκκλίνει ένα φυσίγγι με ίδια ακριβώς δοσολογία κλεισμένο στα 57 ακριβώς με μισόταπα 21 χιλ .Συζήτηση κάνουμε κι'όχι πόλεμο κύριοι.
+,-100 είσαι

Φιλε Λαμπη για καθε ενα δεκατο του χιλιοστου που ρελιαζουμε χαμηλοτερα,ανεβαζουμε 15-20 bar την πιεση...δηλαδη στο μισο χιλιοστο ειμαστε πανω 75εως100 bar!!!!

Status
Not open for further replies.
Back