Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Τ3 12/65,4 MB36 1,90x35,5 biorientabile 18 Νο4 ρελιασμένο στα 60mm με πλαστικό δισκάκι.
Πως το βλέπετε από ταχύτητα και πιέσεις? Στόχος είναι να μην ξεπερνάει τα 650 bar για το πλάγιο Baikal μου με 1*&3* σταθερά τσοκ στον λαγό.

Για bar ξερω,,,,Να ριξω μια ματια στις δοκιμες μου....εχω την εντυπωση οτι το εχω ταχογραφισει...
Εαν ναι θα σου πω ταχυτητα Μανωλη μου !!

Last edited:
Τ3 12/65,4 MB36 1,90x35,5 biorientabile 18 Νο4 ρελιασμένο στα 60mm με πλαστικό δισκάκι.
Πως το βλέπετε από ταχύτητα και πιέσεις? Στόχος είναι να μην ξεπερνάει τα 650 bar για το πλάγιο Baikal μου με 1*&3* σταθερά τσοκ στον λαγό.

Στο ξανα λεω....Απο bar δεν ξερω....
Το σεταπ που δοκιμασα για εναν καλο φιλο....ειναι πολυ ''φορτωμενο'' σε σχεση με το δικο σου...
+ το οτι οι μισοταπες ριχνουν τις πιεσεις....ενω αυτο που δοκιμασα ειναι με drago14.

εικόνα_Viber_2020-12-21_00-21-02.jpg

εικόνα_Viber_2020-12-21_00-21-21.jpg

Mανωλη ....Εαν θελεις,,,το στηνω οπως το εχεις.... και στο μετραω με την πρωτη ευκαιρια φιλε !!! :)

Last edited:
Ναι αλλά είναι σε κάλυκα 70mm, εσυ το έστησες σε 65mm
5 φυσσιγια έχω στήσει για δοκιμή δεν έγινε και κάτι. Απλά πιστεύω ότι δεν θα τα ξεπερνάει τα 650bar γιατι είναι παραδοσιακό ρελιαστο με μισοταπα με γόμωση μισό γραμμάριο κάτω από τα όρια της mb36. Οχι αστεροειδη οπότε υποθετω οι πιέσεις δεν θα είναι υψηλές. Αλλιώς να το ρίξω ακόμη πιο κάτω στο 1.80-1,85χ34 με κάποιο άλλο συγκεντρωτηρα για να μου βγει η ογκομετρια.

Στο ξανα λεω....Απο bar δεν ξερω....
Το σεταπ που δοκιμασα για εναν καλο φιλο....ειναι πολυ ''φορτωμενο'' σε σχεση με το δικο σου...
+ το οτι οι μισοταπες ριχνουν τις πιεσεις....ενω αυτο που δοκιμασα ειναι με drago14.

View attachment 51836

View attachment 51837

Mανωλη ....Εαν θελεις,,,το στηνω οπως το εχεις.... και στο μετραω με την πρωτη ευκαιρια φιλε !!! :)
Ευχαριστώ κ.Νικο. Πλέον έχω και εγώ χρονογραφο οπότε μόλις ανοίξει η άδεια κυνηγίου θα το μετρήσω. Μην σας βάζω σε κόπο. Πιο πολύ με ενδιαφέρει η πίεση γιατί θέλω να φτιάξω ένα καλο λαγοφυσσιγγο για να το ρίχνω με το πλάγιο μου χωρίς να ξεπερνάει τα 650 bar. Γενικότερα επειδή μου αρέσει να κυνηγώ περισσότερο με το πλάγιο θέλω να φτιάχνω φυσίγγια που έχουν όριο τα 650 bar χωρίς φυσικά να είναι τζουφια. Και για αυτό τα κλείνω με παραδοσιακό ρελι για να πέσουν λίγο οι πιέσεις. Στα επόμενα θα χρησιμοποιήσω είτε αφρεζαριστο κομμένο στα 68,4mm και ρελιασμένο στα 63 mm ή θα κόψω magnum κάλυκες στα 69.4 και ρελιασμα στα 65mm. Θα πάω να πάρω και πιο βραδύκαυστη tecna ή m92s ώστε να πέσουν και άλλο οι πιέσεις στα 35-36 γραμμάρια.

Last edited:
Ναι αλλά είναι σε κάλυκα 70mm, εσυ το έστησες σε 65mm
Πάνω σε αυτό έχω την εξής απορία. Ο πίνακας που έδειξα απο πάνω έχει με αστεροειδή κλεισιμο στα 58mm με drago 20 με δοσολογία 2.00x36 7,5 νούμερο σκάγια και βγάζει 550 bar. Εμένα το δικό μου με μισόταπα στο 1,90χ35,5 με παραδοσιακό ρέλι και τελικό κλεισιμο στα 60mm και όχι στα 58mm που σημαίνει ότι η απόσταση της πυρίτιδας με τα σκάγια θα ειναι ακόμη μεγαλύτερη από το setup του πίνακα, και αφού το τελικό κλεισιμο είναι σε πιο πολλά mm γιατί το δικό μου να έχει περισσότερες πιέσεις?

εχεις μικρότερο χώρο καύσης
Δεν το καταλαβαίνω. Γιατί έχω μικρότερο χώρο καύσης? Στο ρελιαστό ειναι 60mm ενώ στο αστεροειδή ειναι 58mm. Συν ότι στο ρελιαστό έχεις και μεγαλύτερο αμορτισερ. Η μόνη διαφορά ειναι ότι τα σκάγια στο αστεροειδή πρέπει να ξεδιπλώσουν 10+mm κάλυκα για να ανοίξει ενώ στο ρελιαστο μονο 6mm. Τώρα το πιο απο τα 2 κλεισίματα έχει μεγαλύτερη αντίσταση στο ξεδίπλωμα ώστε να ανεβάζει μεγαλύτερη πίεση σε αυτό δεν ειμαι σίγουρος. Όμως νομίζω ότι αυτό παίζει την μεγαλύτερη σημασία για την πίεση.

Απο την στιγμή που ο κάλυκας ανοίξει τα σκάγια μετακινούνται μπροστά είτε είναι αστέρι είτε ειναι ρελιαστό και ο χωρος καύσης αυξάνεται και στις 2 περιπτώσεις το ίδιο και αρα θεωρητικά η πίεση αρχίζει και μειώνεται όσο εκτονώνεται. Οπότε λογικά αυτό που παιζει σημασία ειναι ο αρχικός χώρος με το αμορτισερ καθώς και αρχική αντίσταση μέχρι να ξεδιπλώσει ο κάλυκας δεδομένο ότι μιλάμε για ίδιο βάρος γόμωσης και στις 2 περιπτώσεις. Ο αρχικός χώρος όμως πριν αρχίσει να ανοιγει ο κάλυκας στο ρελιαστο στα 60mm είναι μεγαλύτερος. Το μόνο ερώτημα είναι σε ποια από τις 2 περιπτώσεις δηλαδή ρελιαστό ή αστεροειδή βρίσκει περισσότερη αντίσταση και άρα ανεβάζει περισσότερη πίεση.

Αυτό τον συλλογισμό κάνω εγώ και δεδομένο από όσο έχω ακούσει ότι το παραδοσιακό ρελιασμα ανεβάζει λιγότερες πιέσεις από το αστεροειδή , φαντάζομαι αυτό μεταφράζεται σε μικρότερη αντίσταση στο ρελιαστό. Έτσι βγάζω το συμπέρασμα ότι στην περίπτωση μου θα έχω αν όχι μικρότερες πιέσεις σχεδόν τις ίδιες.

Διορθωστε με αν κάνω κάπου λάθος.

Last edited:
Δεν το καταλαβαίνω. Γιατί έχω μικρότερο χώρο καύσης? Στο ρελιαστό ειναι 60mm ενώ στο αστεροειδή ειναι 58mm. Συν ότι στο ρελιαστό έχεις και μεγαλύτερο αμορτισερ. Η μόνη διαφορά ειναι ότι τα σκάγια στο αστεροειδή πρέπει να ξεδιπλώσουν 10+mm κάλυκα για να ανοίξει ενώ στο ρελιαστο μονο 6mm. Τώρα το πιο απο τα 2 κλεισίματα έχει μεγαλύτερη αντίσταση στο ξεδίπλωμα ώστε να ανεβάζει μεγαλύτερη πίεση σε αυτό δεν ειμαι σίγουρος. Όμως νομίζω ότι αυτό παίζει την μεγαλύτερη σημασία για την πίεση.

Απο την στιγμή που ο κάλυκας ανοίξει τα σκάγια μετακινούνται μπροστά είτε είναι αστέρι είτε ειναι ρελιαστό και ο χωρος καύσης αυξάνεται και στις 2 περιπτώσεις το ίδιο και αρα θεωρητικά η πίεση αρχίζει και μειώνεται όσο εκτονώνεται. Οπότε λογικά αυτό που παιζει σημασία ειναι ο αρχικός χώρος με το αμορτισερ καθώς και αρχική αντίσταση μέχρι να ξεδιπλώσει ο κάλυκας δεδομένο ότι μιλάμε για ίδιο βάρος γόμωσης και στις 2 περιπτώσεις. Ο αρχικός χώρος όμως πριν αρχίσει να ανοιγει ο κάλυκας στο ρελιαστο στα 60mm είναι μεγαλύτερος. Το μόνο ερώτημα είναι σε ποια από τις 2 περιπτώσεις δηλαδή ρελιαστό ή αστεροειδή βρίσκει περισσότερη αντίσταση και άρα ανεβάζει περισσότερη πίεση.

Αυτό τον συλλογισμό κάνω εγώ και δεδομένο από όσο έχω ακούσει ότι το παραδοσιακό ρελιασμα ανεβάζει λιγότερες πιέσεις από το αστεροειδή , φαντάζομαι αυτό μεταφράζεται σε μικρότερη αντίσταση στο ρελιαστό. Έτσι βγάζω το συμπέρασμα ότι στην περίπτωση μου θα έχω αν όχι μικρότερες πιέσεις σχεδόν τις ίδιες.

Διορθωστε με αν κάνω κάπου λάθος.

Για μενα σωστα τα λες....Ωστοσο κανε και την δοκιμη που εγραψες.... με τα δυο κλεισιματα...

Το ρελιαστο δεν θα ξεπερασει το V1,5 -390m/s.....για να μην πω τα 380μ/δ... και σε bar πρεπει να εισαι
χαμηλα Μανωλη !!!! :)

. Θα πάω να πάρω και πιο βραδύκαυστη tecna ή m92s ώστε να πέσουν και άλλο οι πιέσεις στα 35-36 γραμμάρια.

Μανωλη μου , παρε μια ΤΕΚΝΑ...Ωστε να σε ''δει'' και ο Θεος.....
Η Μ92ς στους μειον βαθμους και στην φουλ υγρασια , εαν την φορτωσεις με την σεσουλα....δεν
δουλευει φιλε !!!

. Θα πάω να πάρω και πιο βραδύκαυστη tecna ή m92s ώστε να πέσουν και άλλο οι πιέσεις στα 35-36 γραμμάρια.

Η Μ92ς στους μειον βαθμους και στην φουλ υγρασια , εαν την φορτωσεις με την σεσουλα....δεν
δουλευει φιλε !!!
Tecna θέλω να πάρω αλλά δεν έχει κανένας αυτή την στιγμή. Έχει τελειώσει. Σε κανένα μήνα μου είχα πει ότι θα φέρουν.
Όμως μου έχουν πει ότι οι B&P είναι πιο σταθερές από παρτίδα σε παρτίδα σε σχέση με τις nobel sport οπότε σκέφτομαι και την M92S. Αλλά σαν ιδιότητες και εγώ νομίζω ότι η Tecna είναι καλύτερη πυρίτιδα.

Tecna θέλω να πάρω αλλά δεν έχει κανένας αυτή την στιγμή. Έχει τελειώσει. Σε κανένα μήνα μου είχα πει ότι θα φέρουν.
Όμως μου έχουν πει ότι οι B&P είναι πιο σταθερές από παρτίδα σε παρτίδα σε σχέση με τις nobel sport οπότε σκέφτομαι και την M92S. Αλλά σαν ιδιότητες και εγώ νομίζω ότι η Tecna είναι καλύτερη πυρίτιδα.

Παρε και τις δυο.....!!! Δεν ξερω εαν εχεις δουλεψει ΤΕΚΝΑ....Εαν οχι.....οταν δεις τι κάνει η Τεκνα...
την αλλη θα την κανεις προσαναμμα για το τζακι....εαν εχεις ....!!! ;)

Βλεπου να τφικαν ποοουυυυυλα τζακια‼️
Παρε και τις δυο.....!!! Δεν ξερω εαν εχεις δουλεψει ΤΕΚΝΑ....Εαν οχι.....οταν δεις τι κάνει η Τεκνα...
την αλλη θα την κανεις προσαναμμα για το τζακι....εαν εχεις ....!!! ;)

δουλευει φιλε !!!

Παλι εβαλε το χερι του ...ο δαιμων του πληκτρολογιου!!!

Εαν ΔΕΝ την φορτωσεις με την σεσουλα δεν δουλευει...........ηθελα να γραψω Μανωλη !!! :)

Στην πρωτη σελιδα του ιδιου θεματος....εχω ανεβασει σεταπ με Γκρανουλαρ....
Εαν δεν σε καλυπτουν ριξε μια ματια και σε αυτα.

View attachment 51109

View attachment 51110

View attachment 51111

View attachment 51112
View attachment 51113

Εαν ριχνεις κατω απο 30 μετρα.....βαλε κυλινδρο η 4* αστρα.
Νίκο στήνω αυτό το set up με την μισόταπα και δεν βγαίνει ογκομετρία με τίποτα!
Δες κενό χώρο...
IMG_20220723_000319.jpg

Νίκο στήνω αυτό το set up με την μισόταπα και δεν βγαίνει ογκομετρία με τίποτα!
Δες κενό χώρο...
View attachment 51890

Βαλε το τζαμακι μεσα Γιωργαρε.......Τον κενο χωρο τον μετραμε με τζαμακι μεσα..πανω στα σκαγια !!!
Και σε καλυκα 65,4. - στα 60.

Δωσε και σεταπ για την ΜΒ32 ..βυσμα και τελικο υψος ρελιασματος για να στο μετρησω φιλε !!!

Βαλε το τζαμακι μεσα Γιωργαρε.......Τον κενο χωρο τον μετραμε με τζαμακι μεσα..πανω στα σκαγια !!!
Και σε καλυκα 65,4. - στα 60.

Δωσε και σεταπ για την ΜΒ32 ..βυσμα και τελικο υψος ρελιασματος για να στο μετρησω φιλε !!!
Και με το τζαμάκι Νικόλα δεν βγαίνει
IMG_20220723_002324.jpg

Το set up με την Mb32 είναι Cx 68,5 1,60 X 30 GT 24 57, 5

Status
Not open for further replies.
Back