Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Ίδιο καλούπι διαφορετική ποιότητα πλαστικού όπως το λέει ο Στέλιος δεν αντιγραφεται
Ρε παιδιά μήπως απλά είναι διαφορετικό λοτ των εμπορικών σε σχέση με αυτά της ιδιογομωσης που κοιτάτε; Μου φαίνεται αρκετά ζημιογόνο για μια εταιρεία να φτιάχνει διαφορετικά βύσματα για το εμπόριο και διαφορετικά για δική της χρήση.

Δεν αντιγράφεται γιατί πολύ απλά οι Z2m των εμπορικών είναι διαφορετικοί από αυτούς που διατίθενται για ιδιογομωση.
Στέλιο δεν θέλω και δεν πιστεύω ότι μπορώ να κάνω αντιγραφή 100% .. ούτε κάλυκες τέτοιους έχουμε ούτε βύσμα ούτε σκάγια και κάπου έχω διαβάσει ότι δεν φέρνουν και ίδια ποιότητα πυρίτιδας δεν ξέρω αν ισχύει...
Αφού έχω κυνηγήσει με το πελαγκρι με αυτά τα γραμμάρια με αυτό το συγκεντρωτηρα άνοιγμα ντουφεκιας νούμερο σκάγια και με το όπλο και το τσοκ μου και στο μυαλό μου έχω μια καλή εικόνα στο κυνήγι αφού έχω περίπου ίδια υλικά στο περίπου πιστεύω ένα ίδιο στυλ φυσίγγι θα το βγάλω...

Τίποτα δεν αντιγράφετε 100%.Σύμφωνα όμως με τον ντενεκε αυτό που έφτιαξε πάει καλύτερα.
Στο περίπου έβγαλα και τα διασποράς ελικοιδες του γκοριλα αφού τα είχα δουλέψει και τα είχα βρει μαζί του στο κυνήγι, και από την στιγμή που κάνω ιδιογομωση λογικό είναι να δουλέψω τα παρόμοια υλικά.
Και δειλά δειλά πιστεύω πως πάει καλά με τον 18ρη θωδη έλικα στο 1.90X36 αστέρι

Μου φαίνεται αρκετά ζημιογόνο για μια εταιρεία να φτιάχνει διαφορετικά βύσματα για το εμπόριο και διαφορετικά για δική της χρήση.
Και εγώ έτσι νομίζω....μόνο κάτι φωτοδιασπομενους δεν διαθέτει.

Ρε παιδιά μήπως απλά είναι διαφορετικό λοτ των εμπορικών σε σχέση με αυτά της ιδιογομωσης που κοιτάτε; Μου φαίνεται αρκετά ζημιογόνο για μια εταιρεία να φτιάχνει διαφορετικά βύσματα για το εμπόριο και διαφορετικά για δική της χρήση.
Στις premium σειρές σίγουρα αλλά κ στα απλά σε όσα έχω κόψει βγάζουν άλλη απόχρωση. Δεν έχω καμία κρυφή πληροφορία από το εργοστάσιο καθαρά εμπειρικά το λέω.
Δεν τα υποτιμώ είναι από τ αγαπημένα μου

Όποιος έχει ας κόψει ένα F2 34 κ ας τσεκάρει. Τα ποδαράκια του ζ2μ εχουν άλλη φορά κ είναι σκληρότερα.
Κ σε άλλα φυσιγγια συμβαίνει αυτό άρα μιλάμε για διαφορετικά καλούπια.
Κοψε ενα B&P Winter 38gr κ δες υλικο που εχει ο Ζ2Μ σε σχεση, με εναν δικο σου της ιδιογομωσης...καμια σχεση.
Αρα δεν μιλαμε για διαφορετικο καλουπι, αλλα για διαφορετικο υλικο παραγωγης βυσματων.

Κοψε ενα B&P Winter 38gr κ δες υλικο που εχει ο Ζ2Μ σε σχεση, με εναν δικο σου της ιδιογομωσης...καμια σχεση.
Αρα δεν μιλαμε για διαφορετικο καλουπι, αλλα για διαφορετικο υλικο παραγωγης βυσματων.
Το winter έχει 3ZM είναι σκληρό βυζμα και πολύ χοντρό πλαστικό δεν τον πουλάνε έξω ενώ ο άλλος είναι 2ZM έχει παντού

Παμε αλλου τωρα...
Ως προς το 3ο σταδιο, θελω να μου πειτε 2 συμβουλες ως προς το κλεισιμο για να εχω ως βάση ξεκινηματος για μια 1η δοκιμη κσι να εχω μια εικονα...

Π.Χ. ΑΠΟΡΙΕΣ.

1) Τη Κ.Χ που θα πρεπει να εχω, απο ποσα mm μεχρι ποσα;;;

2) Χρεισιμοποιειται σε οριακα φορτωμενα σεταπ;;;

3) Έκανα μια πρόβα και έκλεισα 1 σεταπ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ σε θηραμα κ πίνακα επανελλημμενα, το οποιο ηταν με 2 σταδια κ 11mm Κ.Χ. στα 57.8mm ΚΑΙ το μετετρεψα χρησιμοποιώντας χαμηλοτερο βυσμα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΣΕΤΑΠ 2 Σταδιων +3o σταδιο.
68.5 615 GP 1.65×33 Diamante 21 No7 (6*) στα 57.8mm K.X 11mm
20230108_094448.jpg
20230108_094848.jpg
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ: 68.5 615 GP 1.65×33 Drago 20
+1 Χ. Cal.20 No7 στα 57.00mm Κ.Χ 12.5mm..ΕΔΩ, εχω την αισθηση, πως το βυσμα ΙΣΩΣ ειναι ΑΠΑΤΗΤΟ....σας τα παραθετω για να εχετε αποψη, για το ΑΝ ειναι σωστη αυτη η επιλογη στησιματος...Ευχαριστώ!!

20230108_090135.jpg20230108_093044.jpg

Last edited:
Παμε αλλου τωρα...
Ως προς το 3ο σταδιο, θελω να μου πειτε 2 συμβουλες ως προς το κλεισιμο για να εχω ως βάση ξεκινηματος για μια 1η δοκιμη κσι να εχω μια εικονα...

Π.Χ. ΑΠΟΡΙΕΣ.

3) Έκανα μια πρόβα και έκλεισα 1 σεταπ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ σε θηραμα κ πίνακα επανελλημμενα, το οποιο ηταν με 2 σταδια κ 11mm Κ.Χ. στα 57.8mm ΚΑΙ το μετετρεψα χρησιμοποιώντας χαμηλοτερο βυσμα.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΣΕΤΑΠ 2 Σταδιων.

+1 Χ. Cal.20 No7 στα 57.00mm Κ.Χ 12.5mm..ΕΔΩ, εχω την αισθηση, πως το βυσμα ΙΣΩΣ ειναι ΑΠΑΤΗΤΟ....σας τα παραθετω για να εχετε αποψη, για το ΑΝ ειναι σωστη αυτη η επιλογη στησιματος...Ευχαριστώ!!

View attachment 64533View attachment 64534
Κώστας, νομίζω ότι εφόσον είχες 12.5 Κ.Α.Χ. θα μπορούσες να το πατήσεις και στα 56.80. Θα σου πουν και οι πιο έμπειροι.

Παμε αλλου τωρα...

Π.Χ. ΑΠΟΡΙΕΣ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

View attachment 64535
View attachment 64536

Κωστη..12 χιλιοστα κενο χωρο κλεισμενο στα 57.. εχεις
φυσιγγιο γαματο και με αξιοπρεπεια...!!!
Με οποιες δοσολογιες τα 12 χιλιοστα πρεπει να τα εχεις ασχετα
με Νρο σκαγιων φιλε.!!
Απο εκει και περα προσαρμοζεις δοσολογιες βυσματα αυτα
που αγαπαει το οπλο σου.
ΥΓ.Ψαξου λιγο και μεχρι 12,5 ...αλλα τα 12 χιλιοστα θα τα εχεις
σαν ΣΤΑΝΤΑΡ φιλε.!!!:)
Ξεχνας τα 57.8 κτλ κτλ με το 3το απλο σταδιο.

ΥΓ 2. Ωχ τι εχω να ακουσω απο τον φιλο τον Λαμπη.. :D

Last edited:
Παμε αλλου τωρα...

Π.Χ. ΑΠΟΡΙΕΣ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

View attachment 64535
View attachment 64536

Σωστός ο φίλος!

Η άποψη μου για το τρίτο στάδιο είναι λίγο διαφορετική, νομίζω πως βοηθάει σε αστεροειδες κλεισιμο ώστε να έχουμε λιγότερες ατέλειες και ομοιομορφία. Δεν είναι απαραίτητο να κλείνουμε με μεγαλύτερο από 11,5 χιλιοστά ελεύθερο χώρο, αν και η δυνατότητα υπάρχει.

Η άποψη μου για το τρίτο στάδιο είναι λίγο διαφορετική, νομίζω πως βοηθάει σε αστεροειδες κλεισιμο ώστε να έχουμε λιγότερες ατέλειες και ομοιομορφία. Δεν είναι απαραίτητο να κλείνουμε με μεγαλύτερο από 11,5 χιλιοστά ελεύθερο χώρο, αν και η δυνατότητα υπάρχει.
Συμφωνώ... Φυσικά κ μπορείς να κλείσεις κ με αρκετά μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο αλλά μπορείς άνετα να κλείνεις κ συνταγές χωρίς να ρελιαζεις χαμηλά... Επί της ουσίας δίνεις με τα στάδια όλα τα χαρακτηριστικά του κλεισίματος κ με το στροφείο κανείς απλά ένα φινίρισμα..

Συμφωνώ... Φυσικά κ μπορείς να κλείσεις κ με αρκετά μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο αλλά μπορείς άνετα να κλείνεις κ συνταγές χωρίς να ρελιαζεις χαμηλά... Επί της ουσίας δίνεις με τα στάδια όλα τα χαρακτηριστικά του κλεισίματος κ με το στροφείο κανείς απλά ένα φινίρισμα..
Συνυπογράφω!
Το 3ο στάδιο είναι εργαλείο για ΣΩΣΤΟ κλείσιμο του φυσιγγίου ανεξάρτητα από τον κενό χώρο και το ύψος κλεισίματος.
Τα οφέλη έχουν ειπωθεί.

Παμε αλλου τωρα...

Π.Χ. ΑΠΟΡΙΕΣ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

View attachment 64535
View attachment 64536

Κώστα κατέβασε λιγάκι ακόμα το τρίτο. Δες αν φαίνονται οι χαρακιές του μαχαιριού στο ρελι ανέβασε λιγάκι το μαχαίρι. Αν πάλι καβαλάνε οι πτυχές στο κέντρο θέλει πάλι ανέβασμα το μαχαίρι.... Λίγο θα σε παιδεψει στην αρχή αλλά μετα θα το ρυθμίζεις πιο εύκολα....

Status
Not open for further replies.
Back