Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Έχω φτιάξει αρκετά διαφορετικά setup με mb32, mb36 και M92s για δοκιμή. Να δω πότε θα αξιοθώ να πάω για δοκιμή.

Εγώ πιστεύω ότι ίσως να ειναι πολυκαιρισμένες τα παλιά lot και ειναι φυσιολογικό να πέφτει η απόδοση τους. Γιατί σκεφτείτε ότι και οι προμηθευτές μπορεί να τις είχαν στην αποθήκη τους αρκετά χρόνια.

Last edited:
Κωστη μου το V1,5 -420 m/s στο 1,85χ36 δεν λιγο ...ουτε αμελητεο φιλε !!
το θέμα είναι και οι πιέσεις που κυμαίνονται. Θέλω να πιστεύω χαμηλά αφού είμαστε πολύ κοντα στις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

στα 37 γρ γόμωση με στανταρτ ποσότητα πυρίτιδας στο 1.85 γρ. τα 420 m/s δεν ειναι και λίγα.
Κωστη μου το V1,5 -420 m/s στο 1,85χ36 δεν λιγο ...ουτε αμελητεο φιλε !!
418 & 421m/s ειναι ΜΟΝΟ 3m/s διαφορά...το αν τα φυσιγγια του Παρη ηταν πατημενα (π.χ. 2 δεκατα παραπανω;;; Δεν μπορει να παιζει ρολο;;;

418 & 421m/s ειναι ΜΟΝΟ 3m/s διαφορά...το αν τα φυσιγγια του Παρη ηταν πατημενα (π.χ. 2 δεκατα παραπανω;;; Δεν μπορει να παιζει ρολο;;;
Εμένα καταρχήν ειναι στα 37 γρ, σχεδόν η γόμωση οπότε λογικό να έχει αυτή την μικρή διαφορά. Αλλά δεν σύγκρινα το φυσίγγι μου με του κ.Πάρη. Είπα ότι τα 420 m/s V1.5 για γόμωση 37 γραμμαρίων χωρίς να ειναι υπερφορτωμένο σε πυρίτιδα (το αντίθετο μάλιστα) είναι πολύ μεγάλη ταχύτητα.
Ο κατασκευαστής την δίνει στο 1.90x36 ενώ εμένα στο 1,85χ36,9 έβγαλε 418m/s. Ούτε σκοπευτικά φυσίγγια στα 24-28γρ δεν βγάζουν εύκολα τέτοια ταχύτητα.

Αμελητεα τα 2 δεκατα σε σωστη δοσολογια Κωστη μου !!
Για την πυριτιδα λεμε.....οτι βγαζει ταχυτητες....και οντως βγαζει !!

Καλυκας
Πάφυλας
Αρχικό Ύψος
Καψυλι
Πυριτιδα
Δοσολογία
Σκάγια gr.
Βύσμα
Νο σκαγίων
Κλεισιμο
Τελικό υψος
V1.5 m/s
Fiochi​
T3​
12/68,5​
616​
MB36​
1.85​
35.5+1.4​
Drago 17​
4​
6​
56.5​
418​
Cheddite​
Τ3​
12/65.4​
cx2000​
MB36​
1.9​
35.5​
Biorientabile 18​
4​
0 πλαστικό​
60​
396​
Έχασε πολύ το ρέλι με biorientabile 18
Ίσως το 65.40 -60 στον biorientabile πρέπει να γίνει 59.40
Η αποτύπωση του στο χαρτί τί λέει ;

Θα κάναμε πολυ καλή παρέα κ.Νίκο αν μέναμε κοντά. .

Αυτο ειναι σιγουρο φιλε !!!:)

ΥΓ. Να ξερεις σε παρακολουθω.....και με εχεις εντυπωσιασει για ΝΕΟΣ ιδιογομωτης....και δεν σου
χα'ι'δευω τα αυτια !!! :cool:

Δεν σχολιάζουμε τις αποκλίσεις Κωστα.Τις αρχικές στην ονομαστική της δοσολογία...Αναλογισου ότι είναι. V1.5. Πόσα μετρήσαμε (εμπορίου) την άλλη φορά ,κανένα δεν ήταν πάνω από 410 στην ίδια απόσταση..Αυτό το λοτ εχω

Attachments

• IMG_20221218_000255.jpg
    IMG_20221218_000255.jpg
    117,8 KB · Προβολές: 13
Last edited:
Έχασε πολύ το ρέλι με biorientabile 18
Ίσως το 65.40 -60 στον biorientabile πρέπει να γίνει 59.40
Η αποτύπωση του στο χαρτί τί λέει ;
Αυτό δεν το μέτρησα σε χαρτί γιατί δεν έχω βρει ακόμη τρόπο να το στήνω κάθετα και ίσια χωρίς να τσαλακώνεται το χαρτί οπότε δεν ειναι πολύ ασφαλή τα συμπεράσματα μου. Το άλλο setup στο 1,85χ35,5+1,4 4νο μου έδωσε στα 36,5 μέτρα με 4* τσοκ 66% συγκέντρωση. Το δοκίμασα με τσοκ 4* γιατί ξέχασα να το αλλάξω σε 2* ή φουλ που ήθελα να το δοκιμάσω και μετά δεν είχα άλλο χαρτί. Και επίσης το χαρτί το είχα πιάσει με μανταλάκια σε ένα δέντρο και δεν ήταν απόλυτα ίσιο. Οπότε μην το πάρετε και πολύ σαν έγκυρη μέτρηση. Στο περίπου πάντως εκεί στα 66% συγκέντρωση πρέπει να ειναι με τσοκ 4* επαναλαμβάνω ριγμένο από την super vinci 71 εκ. κάννη.
Έχω κρατήσει όμως και άλλα φυσίγγια για δοκιμή και στον χρονογράφο και στο χαρτί οπότε μόλις βρω χρόνο να κάνω τις δοκιμές θα τα δημοσιεύσω.

Αυτό δεν το μέτρησα σε χαρτί γιατί δεν έχω βρει ακόμη τρόπο να το στήνω κάθετα και ίσια χωρίς να τσαλακώνεται το χαρτί οπότε δεν ειναι πολύ ασφαλή τα συμπεράσματα μου. Το άλλο setup στο 1,85χ35,5+1,4 4νο μου έδωσε στα 36,5 μέτρα με 4* τσοκ 66% συγκέντρωση. Το δοκίμασα με τσοκ 4* γιατί ξέχασα να το αλλάξω σε 2* ή φουλ που ήθελα να το δοκιμάσω και μετά δεν είχα άλλο χαρτί. Και επίσης το χαρτί το είχα πιάσει με μανταλάκια σε ένα δέντρο και δεν ήταν απόλυτα ίσιο. Οπότε μην το πάρετε και πολύ σαν έγκυρη μέτρηση. Στο περίπου πάντως εκεί στα 66% συγκέντρωση πρέπει να ειναι.
Εγώ Μανώλη έχω σκεφτεί,να βάλω δύο γωνιές 30αρες και να το κολλάω με μαγνήτες.Η γωνία απ'την πίσω πλευρά ,ώστε να προστατεύει και τους μαγνήτες...

Εγώ Μανώλη έχω σκεφτεί,να βάλω δύο γωνιές 30αρες και να το κολλάω με μαγνήτες.Η γωνία απ'την πίσω πλευρά ,ώστε να προστατεύει και τους μαγνήτες...
εγώ σκέφτομαι να κάνω μία πτυσόμενη βάση κάπως ώστε να κλεινει για να μην πιάνει πολύ χώρο στο αυτοκίνητο αλλά ακόμη μελετάω το σχέδιο. Αλλά και οι γωνίες που λες δεν ειναι κακή ιδέα αρκεί να ειναι κάπως πτυσόμενοι για να χωράνε στο αμάξι στο πορτπαγκαζ

Τώρα κατάλαβα ότι εννοείς ουσιαστικά πασάλους που θα τους καρφώνεις στο έδαφος έτσι; Και αυτό ειναι πιο απλή , πιο φτηνή και πιο πρακτική λύση. Σε ευχαριστώ. Μάλλον έτσι θα το κάνω και εγώ.
Βεβαια σκεφτόμουν να κάνω μία βάση πτυσόμενη ή να διπλώνει με λαμαρίνα που να μην χρειάζεται κάθε φορά να αγοράζω χαρτί και να την βάφω με οχρα όπως στα σκοπευτήρια αλλά δεν ξέρω αν βολεύει. Μου ακούγετε πιο βολικό η λύση με τις γωνίες. Στην τελική μπορώ κάπως με 3-4 βίδες να στερεώνω πάνω και λαμαρίνα

Last edited:
Τώρα κατάλαβα ότι εννοείς ουσιαστικά πασάλους που θα τους καρφώνεις στο έδαφος έτσι; Και αυτό ειναι πιο απλή , πιο φτηνή και πιο πρακτική λύση. Σε ευχαριστώ. Μάλλον έτσι θα το κάνω και εγώ.
Βεβαια σκεφτόμουν να κάνω μία βάση πτυσόμενη ή να διπλώνει με λαμαρίνα που να μην χρειάζεται κάθε φορά να αγοράζω χαρτί και να την βάφω με οχρα όπως στα σκοπευτήρια αλλά δεν ξέρω αν βολεύει. Μου ακούγετε πιο βολικό η λύση με τις γωνίες. Στην τελική μπορώ κάπως με 3-4 βίδες να στερεώνω πάνω και λαμαρίνα
Μπορείς να κολλήσεις και δύο λαμακια και να είναι κρεμαστή η λαμαρίνα.Ποσα χιλιοστά λες;

Προς αλευρομαγειρους.Σ'ενα σεταπ στα 1.85x 36γρ.,πχ με αλεύρι τόσο, ώστε να μην μεταβάλλουμε το ύψος τις στήλης,ας πούμε 1.5 γρ., χωρίς να αλλάξουμε δοσολογία στην πυρίτιδα,πόσο μπορεί να χάνει σε ταχύτητα το νέο φυσιγγι;Θα είναι σαν να φτιάξαμε ενα 1.85x37.5 ή κάτι διαφορετικό;

Status
Not open for further replies.
Back