Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Και όμως Νίκο.
Με την ίδια αρχή λειτουργούν και τα δύο.
Και φυσικά, οι απώλειες είναι μεγαλύτερες του έργου που παράγουν, αμφότερα.

Δεν το καταλαβαινω Λευτερη....Μπορουν να λειτουργουν και τα δυο με την ιδια αρχη....αλλα το ενα
ξερελιαζει 6 χιλιοστα και το αλλο 13....
Πως ειναι δυνατον τα 6 χιλιοστα να εχουν μεγαλυτερη αντισταση απο τα 13 χιλιοστα ???
Και Εαν την εχουν που ειναι οι ταχυτητες που δινουν ??
Τα ρελιαστα με την ιδια δοσολογια και με 0,05 περισσοτερη πυριτιδα μπροστα στο αστερι ''σερνονται''...φιλε !!

Όχι.
Γιατί πολύ απλά μετρούσα τις πιέσεις στα μεν και τα δε.
Δεν χρειάστηκε να κάνω συγκριτικές δοκιμές.
Εκείνο που θυμάμαι είναι ότι κατέβαζα το αστεροειδές σε όποιο ύψος ήθελα χρησιμοποιώντας το στροφείο C&P T2, στους Cheddite των 3.5".

Την στιγμή της εκπυρσοκρότησης τα σκάγια γίνονται μια μασίφ μάζα (λογικά).
Γι αυτό είπα στον Νίκο να δοκιμάσει με τζαμάκι.

Δεν το έχω κάνει το πείραμα ούτε έχω ξερελιάσει ρελιαστό αλλά στο αστέρι αν το πατήσεις από μέσα ξερελιάζει για πλάκα.
Για εμένα το πιο σωστό είναι δοκιμή με φυσίγγι, σκάγια και βύσμα + τζαμάκι στο ρελιαστό.

Ο λόγος που "τσιμπάμε" παραπάνω πυρίτιδα η χρησιμοποιούμε σκληρότερο κυαθιο η και τα δύο ταυτόχρονα,είναι για να ισοφαρίσουμε την μικρότερη αντίσταση (συνολική)που έχουμε στο ρελιαστο φυσιγγι.
Εσείς οι μπερετάκηδες ...
Στις Benelli δεν υφίστανται τέτοια ζητήματα .yel.
Είναι λυμένα από καιρό. 😜

Την στιγμή της εκπυρσοκρότησης τα σκάγια γίνονται μια μασίφ μάζα (λογικά).
Γι αυτό είπα στον Νίκο να δοκιμάσει με τζαμάκι.

Δεν το έχω κάνει το πείραμα ούτε έχω ξερελιάσει ρελιαστό αλλά στο αστέρι αν το πατήσεις από μέσα ξερελιάζει για πλάκα.
Για εμένα το πιο σωστό είναι δοκιμή με φυσίγγι, σκάγια και βύσμα + τζαμάκι στο ρελιαστό.

Εσείς οι μπερετάκηδες ...
Στις Benelli δεν υφίστανται τέτοια ζητήματα .yel.
Είναι λυμένα από καιρό. 😜

Με το χερι δεν γινονται αυτες οι μετρησεις Βασιλη μου ....
Καποτε ο Γιαννης ΓΚ. φιλος και ιδιογομωτης απο το σαιτ ''ιδιογομωση'' ...ειχε μετρησει σε πρεσσα την πιεση
και την σκληροτητα των βυσματων...
Ειχε πει τοτε ( πριν χρονια αυτη η δουλεια ) οτι θα μετραγε και την αντισταση ξερελιασματος στην ιδια πρεσσα.
Δεν ξερω εαν το εκανε....Ισως να το εκανε...και να εχασα εγω ''επεισοδια''...και να μην το ειδα...
Θυμαμαι...μιλαγαμε και λεγαμε για τον τροπο που θα εκανε....και εαν θυμαμαι καλα θα εβαζε πυρο στην
θεση του καψουλιου και θα μετραγε το ξερελιασμα στην πρεσσα.
Εγω οπως προειπα δεν ειδα.....Εαν το εκανε.....και το ειδε καποιος....θα ειναι ο κουζουλος η Γιωργος ο Βαρθαλιτης..
η καποιος αλλος φιλος απο το τοτε φορουμ....
Με το χερι τετοιες μετρησεις δεν γινονται.....ξεχαστε το !!!

Με το χερι δεν γινονται αυτες οι μετρησεις Βασιλη μου ....
Καποτε ο Γιαννης ΓΚ. φιλος και ιδιογομωτης απο το σαιτ ''ιδιογομωση'' ...ειχε μετρησει σε πρεσσα την πιεση
και την σκληροτητα των βυσματων...
Ειχε πει τοτε ( πριν χρονια αυτη η δουλεια ) οτι θα μετραγε και την αντισταση ξερελιασματος στην ιδια πρεσσα.
Δεν ξερω εαν το εκανε....Ισως να το εκανε...και να εχασα εγω ''επεισοδια''...και να μην το ειδα...
Θυμαμαι...μιλαγαμε και λεγαμε για τον τροπο που θα εκανε....και εαν θυμαμαι καλα θα εβαζε πυρο στην
θεση του καψουλιου και θα μετραγε το ξερελιασμα στην πρεσσα.
Εγω οπως προειπα δεν ειδα.....Εαν το εκανε.....και το ειδε καποιος....θα ειναι ο κουζουλος η Γιωργος ο Βαρθαλιτης..
η καποιος αλλος φιλος απο το τοτε φορουμ....
Με το χερι τετοιες μετρησεις δεν γινονται.....ξεχαστε το !!!
Είχε πει ο Γιάννης ότι θα το κάνει αλλά τελικά δεν έγινε σχετική ανάρτηση.
Όσον αφορά το διάγραμμα εγώ δεν το καταλαβαίνω,για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ξέρω τι μετράει.Το σύμβολο (cc)στον κάθετο άξονα δηλώνει ότι μετράει όγκο.Επίσης το σύμβολο (s) στον οριζόντιο άξονα ναι μεν δηλώνει ότι μετράει χρόνο αλλά τέτοιες ευαίσθητες μετρήσεις πρέπει να μετριούνται σε milisec.

Στην full επιτάχυνση, οκ δεν γίνονται μασίφ, κάτι κοντά σε αυτό πάντως.
Καμία σχέση όπως τα βλέπουμε στον κάλυκα
Έχω δει δίσκο από ασημάτσαλο πάχους 2χιλ. και σκληρότητας 30HRC να κάνει κούρμπα στη μέση, τη στιγμή της πυροδότησης. Όλα τα άσχημα εκείνη τη στιγμή συμβαίνουν.
Όταν αύξησα το πάχος στα 3χιλ. όλα καλά.

Δεν υπερβάλεις Βασίλη.
Κάπως έτσι συμβαίνει.
Το ξέρω Λευτέρη.
Χοντρά χοντρά, 200m/s σε χρόνο 0,002s σημαίνει μέση επιτάχυνση 100.000m/s2 ή 10.000g.
Η επιτάχυνση αυτή, ένα σκάγι #4 με μάζα 0,17 γραμμάρια το "μετασχηματίζει" σε σκάγι μάζας 1,7 κιλών !!!

Το υπερβάλλω πήγαινε στο μασίφ δηλαδή να μην πιστέψει κανένας ότι γίνονται τελείως ασυμπίεστα.

Φυσικά αν παγώσουμε τον χρόνο, για να σηκώσεις ένα σκάγι από εκεί χρειάζεσαι "δύναμη" 1,7 κιλών.
Πάντως νομίζω ότι η μέγιστη επιτάχυνση είναι ακόμα μεγαλύτερη

Last edited:
38γρ 6άρια και 34γρ 8άρια

View attachment 74547

Καλη επιτυχια....Να φοράς γυαλια σε καθε δοκιμη ή και στο κυνηγι...
Αφου ''εμπλεξες'' που εμπλεξες....Κανε και δυο ακομα...αλλα βαλε τα σκαγια μεσα σε ποτηρι..
Δοκιμασε να δεις ποιο θα ειναι καλυτερο... ;)

Καλη επιτυχια....Να φοράς γυαλια σε καθε δοκιμη ή και στο κυνηγι...
Αφου ''εμπλεξες'' που εμπλεξες....Κανε και δυο ακομα...αλλα βαλε τα σκαγια μεσα σε ποτηρι..
Δοκιμασε να δεις ποιο θα ειναι καλυτερο... ;)
Ευχαριστώ Νίκο. Γυαλιά γιατί να φοράω; Την έχω ξαναδουλέψει τη μάλλινη. Σκάγια γιατί να βάλω σε ποτηράκι; Τη θέλω ανοιχτούτσικη την τουφεκιά.

Ευχαριστώ Νίκο. Γυαλιά γιατί να φοράω; Την έχω ξαναδουλέψει τη μάλλινη. Σκάγια γιατί να βάλω σε ποτηράκι; Τη θέλω ανοιχτούτσικη την τουφεκιά.

Συγνωμη...το περασα για πριονιδι...γι'αυτο το ειπα φιλε !!

ΥΓ. Εχεις ΠΜ.

Status
Not open for further replies.
Back