Όπως είναι άστο, δοκίμασε το στον πίνακα.
Και τι θα δει ???
Όπως είναι άστο, δοκίμασε το στον πίνακα.
Θα δει πρώτα την κατανομή, δεν θα είναι τόσο αδύνατο, να το δοκιμάσει και στο κυνήγι πολλές φορές βλέπουμε αλλά πράγματα, εδώ βγάλαμε άχρηστο το chedite tordo και άμα το ρίξεις στο κυνήγι κεντάει, θέλει από όλες της μεριές για να το ψάξεις για να αποκλεισεις κάτι ( δεν το λέω για σένα, γενικά μιλάω) πρίν αποκλείσουμε κάτι.Και τι θα δει ???
Θα δει πρώτα την κατανομή, δεν θα είναι τόσο αδύνατο, να το δοκιμάσει και στο κυνήγι πολλές φορές βλέπουμε αλλά πράγματα, εδώ βγάλαμε άχρηστο το chedite tordo και άμα το ρίξεις στο κυνήγι κεντάει, θέλει από όλες της μεριές για να το ψάξεις για να αποκλεισεις κάτι ( δεν το λέω για σένα, γενικά μιλάω) πρίν αποκλείσουμε κάτι.
Και για να λεμε τα πραγματα με το όνομα τους εγώ το έβγαλα άχρηστο για μένα τα οπλα μου και τα οπλα φίλον μου… τωρα αν κάποιος νομιζει ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται η τα έχουμε χαμένα και το φυσηγγι σκωτονη ανελέητα!!!!! δεκτόΘα δει πρώτα την κατανομή, δεν θα είναι τόσο αδύνατο, να το δοκιμάσει και στο κυνήγι πολλές φορές βλέπουμε αλλά πράγματα, εδώ βγάλαμε άχρηστο το chedite tordo και άμα το ρίξεις στο κυνήγι κεντάει, θέλει από όλες της μεριές για να το ψάξεις για να αποκλεισεις κάτι ( δεν το λέω για σένα, γενικά μιλάω) πρίν αποκλείσουμε κάτι.
Το ρελιαστό έχει μεγαλύτερη αντίσταση ξερελιάσματος ....Ακριβως, για να αντικαταστήση το εύκολο ξερέλιασμα...
Το ρελιαστό έχει μεγαλύτερη αντίσταση ξερελιάσματος ....
Το γιατί παράγει μικρότερη μέγιστη πίεση θα το εξηγήσει η @Xklefteris
View attachment 74033
Το ρελιαστο έχει πολύ μεγαλύτερη αντίσταση ξέρελιασματος από το αστεροειδες που ανάλογα με την σχέση που έχει το βάθος του ρελιού μπορεί να είναι από διπλάσια έως τριπλάσια ή και περισσότερο. Το πλήρες ξερελιασμα όμως του ρελιαστου γίνεται μόλις η στήλη των σκαγιων προωθηθεί λίγα χιλιοστά, όσα και το βάθος του ρελιού, κατόπιν ο κάλυκας παραμένει κυλινδρικός και δεν παρεμποδιζει την στήλη. Στο αστεροειδες οι πτυχώσεις του αστεριού διατηρούν σε μεγάλο βαθμό το δαχτυλίδι που δημιουργείται στο τελείωμα του ρελιού και έτσι η προώθηση της στήλης παρεμποδιζεται διαρκώς έως ότου όλο το βύσμα προσπεράσει το δαχτυλίδι. Στην δεύτερη περίπτωση ο χρόνος που το ξερελιασμα προστίθεται στην αδράνεια των σκαγιων είναι πολύ μεγαλύτερος και στον χρόνο αυτό έχει καεί πολύ μεγαλύτερη ποσότητα πυρίτιδας και η πίεση αντίστοιχα έχει φτάσει ψηλότερα
Μαζί σου!Εγω αυτο δεν το καταλαβαινω....Εννοω δεν ξερω απο που ειναι αυτες οι μετρησεις...αλλα για μενα ..δεν ..
μου ''καθονται''.
Και ρωταω....
Στο ρελι για να εχουμε την ιδια αποδοση στα ιδια γραμμαρια ανεβαινουμε 0,05 πυριτιδα δλδ ΠΧ το 1,60Χ32
το κανουμε 1,65χ32.
Το ρελι ξερελιαζει 6 χιλιοστα πλαστικου με 0,05 πυριτιδα περισσοτερη...και το αστερι 13 χιλιοστα πλαστικου
με 0,05 λιγοτερη....και αυτο το για να εξισορροπησουμε την ταχυτητα στο ρελιαστο και να μην ''σερνεται''.
Δλδ αυτο το 0,05 πυριτιδα περισσοτερη κανει στο ρελι να εχει διπλασια ή και τριπλασια αντισταση
ξερελιασματος εχοντας να ξερελιασει μονο 6 χιλιοστα πλαστικου ???
Και ΕΑΝ δεν ανεβουμε σε πυριτιδα....η αντισταση ξερελιασματος θα ειναι παλι μεγαλυτερη ??
Και εφοσον το δαχτυλιδι στο αστερι παρεμποδιζει περισσοτερο το βυσμα...πως γινεται να εχουμε λιγοτερη
αντισταση απο το ρελι που ο καλυκας ειναι κυλινδρικος ???
Λευτερη μου αυτες ειναι αποριες μου....Και ρωταω για να καταλαβω τι γινεται φιλε...και ξερεις οτι ρωταω
παντα καλοπροαιρετα φιλε !!
Το δικο μου το μυαλο λεει....Απο την στιγμη που εχουμε μεγαλυτερη αντισταση ξερελιασματος αρα περισσοτερες
πιεσεις....κατα συνεπεια και μεγαλυτερες ταχυτητες....στο ρελιαστο ομως συμβαινει το αντιθετο οσον αφορα
τις ταχυτητες..με την ιδια δοσολογια.
Λευτερη μου....Εδω...για να πιασω την ιδια ταχυτητα ( σχεδον ) στο ρελιαστο...ανεβηκα 0,10 πυριτιδα φιλε.
View attachment 74097
View attachment 74098
View attachment 74099
View attachment 74100
Μαζί σου!
5m ????????????????????????Θώδης ο ΣφιχτοΤσοκοΣχίστης
View attachment 74095
Θα φάτε καλά το χειμώνα αγενέστατα πρωινοκότσυφα που μου πεταγόστασταν στα 5 μέτρα και με κοροϊδεύατε με το Μπαϊκαλάκι μου που έχει 1*/3*. Τώρα σκοτώνουμε και στα 5 μέτρα.![]()
Οι συγκεκριμένοι αλήτες (κότσυφες) με τους οποίους έχουμε παρεξηγηθεί είναι στην Εύβοια. Μέσα σε ένα ελαιώνα, δίπλα σε ένα ρέμα.5m ????????????????????????
Ενδιαφέρομαι ... έστω και για 10m.
Δώσε data.
Το δικο μου το μυαλο λεει....Απο την στιγμη που εχουμε μεγαλυτερη αντισταση ξερελιασματος αρα περισσοτερες
πιεσεις....κατα συνεπεια και μεγαλυτερες ταχυτητες....στο ρελιαστο ομως συμβαινει το αντιθετο οσον αφορα
τις ταχυτητες..με την ιδια δοσολογια.
Μαζί σου!
δεν γίνονται αυτά με το καψυλι, το ρελι είναι πολύ πιο λίγοι αντίσταση από το αστέρι, έχει σχέση τώρα το χαρτάκι με το πλαστικό? Για ψαξε το πιο καλά με έναν ιδιογομωτη.Καταρχήν το διάγραμμα του Λευτέρη το εμπιστεύομαι.
Θα σου πω πως το καταλαβαίνω εγώ ...
Φαντάσου 2 ίδια φυσίγγια το ένα με ρέλι και το άλλο με αστέρι.
Με το μπαμ σε ελάχιστο χρόνο το βύσμα έχει μετακινηθεί κατά πχ 3mm μέχρι να ανοίξει το ρέλι στο ρελιαστό.
Στον ακριβώς ίδιο χρόνο έχει ανοίξει (αλλά όχι πλήρως) και το αστέρι πάλι στα ίδια χιλιοστά.
Η μετακίνηση αυτή γίνεται βασικά από το καψούλι και ελάχιστα από την πυρίτιδα η οποία φυσικά έχει ανάψει αλλά είναι ακόμα (ας πούμε) στην αρχή της καύσης (λίγοι κόκκοι έχουν καεί).
Από το σημείο αυτό (των 3mm πχ) το ρέλι δεν εμποδίζει σε τίποτα την κίνηση της γόμωσης.
Η πυρίτιδα μετά ανάβει στο μεγαλύτερο μέρος της, οι πιέσεις γίνονται μέγιστες περίπου στον κώνο και συνεχίζεται η κίνηση κανονικά.
Η διαφορά στο μήκος των 2 καλύκων είναι αυτό που κάνει την διαφορά.
Η τάση των σκαγιών να ανοίξουν ασκούν για περισσότερο μήκος ακτινικές δυνάμεις στον κάλυκα, άρα έχουμε μεγαλύτερη αντίσταση.
Το μισοανοιγμένο αστέρι επίσης προσθέτει αντίσταση.
Οι τριβές βύσματος κάλυκα είναι μεγαλύτερες αφού ασκούνται για περισότερο μήκος και χρόνο.
Όλες αυτές οι επιπλέον αντιστάσεις στο αστέρι οδηγούν σε μεγαλύτερες μέγιστες πιέσεις ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΞΕΡΕΛΙΑΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ.
Την μεγάλη αντίσταση ξερελιάσματος δηλαδή στο ρέλι την επωμίζεται το καψούλι.
Η μεγαλύτερη μέγιστη πίεση στο αστέρι οφείλεται στις επιπλέον αντιστάσεις οι οποίες με την σειρά τους οφείλονται στην διαφορά μήκους των 2 καλύκων.
Εγώ έτσι το έχω καταλάβει φίλε ... ας μας πει και ο Λευτέρης.
Νομίζω ιδιογομωτές έκαναν την δοκιμή στην Ιταλία, με μηχανήματα ακριβείας προφανώς, ... θα μας πει ο Λευτέρης.δεν γίνονται αυτά με το καψυλι, το ρελι είναι πολύ πιο λίγοι αντίσταση από το αστέρι, έχει σχέση τώρα το χαρτάκι με το πλαστικό? Για ψαξε το πιο καλά με έναν ιδιογομωτη.
Μην μας τρελενεις ρε billako ,εδώ βάζεις5γρ παραπάνω για να σου δώσει παραπάνω ταχύτητα και ώθηση, ένα γέμισμα στα ίδια όλα, ένα κλείσιμο με αστέρι και ένα με ρελι το ρελι είναι πιο αδύναμο, μετά να μην αλλάζαμε τίποτα Άμα είναι έτσι. Σε μαλακα ιταλο έπεσες.Νομίζω ιδιογομωτές έκαναν την δοκιμή στην Ιταλία, με μηχανήματα ακριβείας προφανώς, ... θα μας πει ο Λευτέρης.
Καταρχήν το διάγραμμα του Λευτέρη το εμπιστεύομαι.
Θα σου πω πως το καταλαβαίνω εγώ ...
Φαντάσου 2 ίδια φυσίγγια το ένα με ρέλι και το άλλο με αστέρι.
Με το μπαμ σε ελάχιστο χρόνο το βύσμα έχει μετακινηθεί κατά πχ 3mm μέχρι να ανοίξει το ρέλι στο ρελιαστό.
Στον ακριβώς ίδιο χρόνο έχει ανοίξει (αλλά όχι πλήρως) και το αστέρι πάλι στα ίδια χιλιοστά.
Η μετακίνηση αυτή γίνεται βασικά από το καψούλι και ελάχιστα από την πυρίτιδα η οποία φυσικά έχει ανάψει αλλά είναι ακόμα (ας πούμε) στην αρχή της καύσης (λίγοι κόκκοι έχουν καεί).
Από το σημείο αυτό (των 3mm πχ) το ρέλι δεν εμποδίζει σε τίποτα την κίνηση της γόμωσης.
Η πυρίτιδα μετά ανάβει στο μεγαλύτερο μέρος της, οι πιέσεις γίνονται μέγιστες περίπου στον κώνο και συνεχίζεται η κίνηση κανονικά.
Η διαφορά στο μήκος των 2 καλύκων είναι αυτό που κάνει την διαφορά.
1. Η τάση των σκαγιών να ανοίξουν ασκούν για περισσότερο μήκος ακτινικές δυνάμεις στον κάλυκα, άρα έχουμε μεγαλύτερη αντίσταση.
2. Το μισοανοιγμένο αστέρι επίσης προσθέτει αντίσταση.
3. Οι τριβές βύσματος κάλυκα είναι μεγαλύτερες αφού ασκούνται για περισσότερο μήκος και χρόνο.
Όλες αυτές οι επιπλέον αντιστάσεις στο αστέρι οδηγούν σε μεγαλύτερες μέγιστες πιέσεις ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΞΕΡΕΛΙΑΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ.
Την μεγάλη αντίσταση ξερελιάσματος δηλαδή στο ρέλι την επωμίζεται το καψούλι.
Η μεγαλύτερη μέγιστη πίεση στο αστέρι οφείλεται στις επιπλέον αντιστάσεις οι οποίες με την σειρά τους οφείλονται στην διαφορά μήκους των 2 καλύκων.
Εγώ έτσι το έχω καταλάβει φίλε ... ας μας πει και ο Λευτέρης.