Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Ας αδιαφορει οσο θελει ο καθε ενας....

Εγω να δεις που τους γράφω....μην πω που... γιατι στα πληκτρολογια τα παιζουν ολοι τα δαχτυλα κ ξερουν να προσβσλουν κ να μιώνουν τον αλλον.......τα χερια τους, οταν ερθει ωρα να πεσουν μπατσες στο δρομο, τοτε μενουν ακουνητα κ κανουν γαργαρα......

Υ.Γ. ΤΡελός Πάντων....
Ήρεμα τέκνο μου!!!!ο Αλαχ …. Είναι μεγάλος…θα τους εξαφανηση ολλους τους άπιστους!!!!

Τα 28 γραμμάρια είναι λίγα για Mb32 και πόσο μάλλον σε ρέλι! Πιστεύω δεν θα καεί σωστά. Στο 1,60 Χ 30 την βάζω σε αστέρι, σε ρέλι θα ξεκινούσα από το 1,65 Χ 31.

Δεν νομιζω οτι αλλαζει κατι απο το 1,60χ30 σε αστερι στο 1,65χ31 σε ρελι .
Δεν δουλευει η ΜΒ32 τοσο χαμηλα....Σε ρελι θελει τουλαχιστον 1,70Χ30 για να δουλεψει και να βγαλει
ταχυτητα που να σκοτωνει.

Δεν νομιζω οτι αλλαζει κατι απο το 1,60χ30 σε αστερι στο 1,65χ31 σε ρελι .
Δεν δουλευει η ΜΒ32 τοσο χαμηλα....Σε ρελι θελει τουλαχιστον 1,70Χ30 για να δουλεψει και να βγαλει
ταχυτητα που να σκοτωνει.
Επομένως κύριε Νίκο, να στησω στο 1,70χ30 με 688 σε κάλυκα 67,4 για δοκιμή;

Δεν έχω κάνει καμία δοκιμή στα 28 αλλά είπα να κλείσω μερικα για καμιά τσίχλα.
H MB32 ειναι ακριβή πυρίτιδα και για τα 28 γρ δεν συμφέρει γιατί πέρα από την τιμή πρέπει να βάλεις και αρκετή ποσότητα. Συμφέρει να πάρεις καλύτερα μία πιο φτηνή 28αρα πυρίτιδα ή πιο ταχύκαυστη πυρίτιδα ώστε να βάζεις και λιγότερη ποσότητα.

Επομένως κύριε Νίκο, να στησω στο 1,70χ30 με 688 σε κάλυκα 67,4 για δοκιμή;

Δεν ξερω...να πω με σιγουρια....Θα το δοκιμαζα με CX2000 -170X30 Ρελι 68,5 -63 με τζαμακι...
Εαν δεν μου εδινε αυτο που ηθελα...τοτε θα πηγαινα σε καλυκα 67,4- 62 με την ιδια δοσολογια και καψουλι.
Το 688 με τετοιες δοσολογιες δεν εχει νοημα....Κλωτσο θα εισπραξεις και τιποτα αλλο..

Καλησπερα σε ολους, αν γνωριζει καποιος αυτη την πυριτιδα θα ηθελα να μου δωσει καποια συνταγη για να κλεισω τα πρωτα μου φυσιγγια παραδοσιακα σε χαρτινο καλυκα με ρελιαστο κλεισιμο. Ιδανικα θα ηθελα γυρω στα 32 γραμμαρια αλλα δεν ξερω αν μπορει να δουλεψει τοσο χαμηλα. Διαφορετικα ενα ελαφρυ σεταπ για την δοκιμη περισσοτερο ή για τα επιβλαβη. Δωστε αν γινεται αναλυτικες λεπτομερειες τελικο υψος καψυλιο κτλ. Συγκεντρωτηρα ή μισοταπα.

20230625_183814.jpg

Καλησπερα σε ολους, αν γνωριζει καποιος αυτη την πυριτιδα θα ηθελα να μου δωσει καποια συνταγη για να κλεισω τα πρωτα μου φυσιγγια παραδοσιακα σε χαρτινο καλυκα με ρελιαστο κλεισιμο. Ιδανικα θα ηθελα γυρω στα 32 γραμμαρια αλλα δεν ξερω αν μπορει να δουλεψει τοσο χαμηλα. Διαφορετικα ενα ελαφρυ σεταπ για την δοκιμη περισσοτερο ή για τα επιβλαβη. Δωστε αν γινεται αναλυτικες λεπτομερειες τελικο υψος καψυλιο κτλ. Συγκεντρωτηρα ή μισοταπα.

View attachment 73903
Πολύ παλιά πυρίτιδα, κοντά 50 χρόνων.
Λογικά σε γκρι χρώμα,πρόδρομος της μεταγενέστερης πράσινης rottweil.
Πρόσεξε πολύ,οι δοσολογιες που αναγράφονται στην συσκευασία αφορούν σε καψυλια εκείνης της εποχής,ΜΑΛΛΙΝΗ τάπα και ΡΕΛΙΑΣΤΟ κλείσιμο με ΧΑΡΤΟΝΑΚΙ σε χάρτινο κάλυκα!!

Ευχαριστω πολυ κυριε Γιαννη. Εγω σκεφτομουν να την γεμισω στο 1.6χ32 περιπου εννοειται ρελι να δω τι θα μου εδινε γιατι και "κλουβιο" να βγει δεν εχω προβλημα σε χαρτονι θα παει. Μονο και μονο για να μπω στο κλιμα της ιδιογομωσης και να δω πως ρελιαζουμε στο χερι. Αν εβαζα πλασικο καλυκα θα υπηρχε προβλημα λετε;

Αν γεμίσεις τόσο χαμηλά, όχι.
Ευχαριστω πολυ κυριε Γιαννη. Εγω σκεφτομουν να την γεμισω στο 1.6χ32 περιπου εννοειται ρελι να δω τι θα μου εδινε γιατι και "κλουβιο" να βγει δεν εχω προβλημα σε χαρτονι θα παει. Μονο και μονο για να μπω στο κλιμα της ιδιογομωσης και να δω πως ρελιαζουμε στο χερι. Αν εβαζα πλασικο καλυκα θα υπηρχε προβλημα λετε;

Άστην για κάτι άλλο.. αγόρασε μια πυρητιδα και ξεκινά ( έτσι περνεις λάθος δρόμο και θα βγαλεις λάθος συμπεράσματα)

Στο 1,60χ32 θα σου βγει ''κλουβιο'' Σπυρο.
Ξεκινα απο 1,70 χ32....με ρελι στα 63....με τζαμακι....και εαν εχεις βαλε πλαστικο καλυκα !!!

Το καλυτερο για μπεις στο πνευμα της ιδιογομωσης θα ηταν να ασχοληθεις για αρχη με μια αλλη πυριτιδα...
και να την αφησεις...να βγαλεις αργοτερα αξιολογα φυσιγγια !!! :)

Στο 1,60χ32 θα σου βγει ''κλουβιο'' Σπυρο.
Ξεκινα απο 1,70 χ32....με ρελι στα 63....με τζαμακι....και εαν εχεις βαλε πλαστικο καλυκα !!!

Το καλυτερο για μπεις στο πνευμα της ιδιογομωσης θα ηταν να ασχοληθεις για αρχη με μια αλλη πυριτιδα...
και να την αφησεις...να βγαλεις αργοτερα αξιολογα φυσιγγια !!! :)
Ευχαριστω κυρ Νικο. Στα 63 απο 65 παμε; επισης ενα καψουλι που να βγαζει αρκετα σεταπ, το 686 δεν ειναι πιο πασπαρτου απο το 688 για αρχη;

Ευχαριστω κυρ Νικο. Στα 63 απο 65 παμε; επισης ενα καψουλι που να βγαζει αρκετα σεταπ, το 686 δεν ειναι πιο πασπαρτου απο το 688 για αρχη;

Ο καλυκας θα ειναι 68,5 ....εαν δεν μπορεις να το κοψεις....αστον οπως εναι ακοπο δλδ 68,8-9-69 ΚΑΙ θα ρελιασεις
στα 63....Ο κενος χωρος που πρεπει να εχεις απο το επανω μερος των σκαγιων μεχρι τα χειλη του καλυκα
πρεπει να ειναι 6 χιλιοστα....με το τζαμακι επανω στα σκαγια...σε αυτο θα δωσεις βαση...Εννοω στον κενο
απατητο χωρο !!!

Ξεχνα προς το παρων τα 65 χιλιοστα....μην την στριμωξεις σε τετοιον καλυκα...εφοσον δεν την ξερεις σαν
πυριτιδα.
Για καψουλι μπορεις 686 και CX2000 για να δοκιμασεις....ΚΛΕΙΣΕ 2 φυσιγγια το ενα με 686 και το αλλο με cx2000.
To 686 βαζουμε με ζεστη και το CX2000 στο κρυο....Αυτα πολυ χοντρικα....παντα παιζει ρολο και η δοσολογια !!

Σπυρο μου οτι απορια εχεις ρωτα συνεχεια....κανεις δεν γεννηθηκε μαθημενος φιλε !!!

Με τι βυσματωση σκεπτεσαι να τα κλεισεις....με γνησια μαλλινη ταπα ή συγκεντρωτηρα ???

Ο καλυκας θα ειναι 68,5 ....εαν δεν μπορεις να το κοψεις....αστον οπως εναι ακοπο δλδ 68,8-9-69 ΚΑΙ θα ρελιασεις
στα 63....Ο κενος χωρος που πρεπει να εχεις απο το επανω μερος των σκαγιων μεχρι τα χειλη του καλυκα
πρεπει να ειναι 6 χιλιοστα....με το τζαμακι επανω στα σκαγια...σε αυτο θα δωσεις βαση...Εννοω στον κενο
απατητο χωρο !!!

Ξεχνα προς το παρων τα 65 χιλιοστα....μην την στριμωξεις σε τετοιον καλυκα...εφοσον δεν την ξερεις σαν
πυριτιδα.
Για καψουλι μπορεις 686 και CX2000 για να δοκιμασεις....ΚΛΕΙΣΕ 2 φυσιγγια το ενα με 686 και το αλλο με cx2000.
To 686 βαζουμε με ζεστη και το CX2000 στο κρυο....Αυτα πολυ χοντρικα....παντα παιζει ρολο και η δοσολογια !!

Σπυρο μου οτι απορια εχεις ρωτα συνεχεια....κανεις δεν γεννηθηκε μαθημενος φιλε !!!
Με βοηθησε πολυ η επεξεγηση αυτη κυρ Νικο να σαι καλα!

Συγκεντρωτηρα για αρχη, εχω και ελαχιστες ντιανα που βρηκα (15 κομματια περιπου) τπτ αξιολογο

Και εσυ να εισαι παντα καλα !!
Θα βαλεις βυσμα που με τα 32 γραμμαρια σκαγια +το τζαμακι επανω στα σκαγια θα αφηνει 6 χιλιοστα
κενο απατητο χωρο.
Επιμενω στο απατητο...διοτι εαν πχ. εχεις 4,5 χιλιοστα κενο χωρο...οταν τον πατησεις θα γινει 6 χιλιοστα....
Αυτο ομως ειναι λαθος....
Υπαρχουν βεβαια πυριτιδες που χρειαζονται το ''πατημα'' τους....Αυτα θα τα μαθεις σιγα σιγα στην ιδιογομωτικη σου
πορεια....!!!
Προς το παρων κλεινε με απατητο κενο χωρο....και ΔΕΝ θα βγαλεις ''επικινδυνο'' φυσιγγιο....
Πανω απο ολα η ασφαλεια σου !!!

ΥΓ. Τον χωρο θα τον μετρας εφοσον πρωτα εχεις κτυπησει απαλα τον καλυκα επανω στον παγκο εργασιας
ωστε να κατσουν τα σκαγια....
Προσεξε υπαρχουν καλυκες με διαφορετικο πυθμενα που αλλαζουν την ογκομετρια... ( κενο χωρο )πχ...ο fiocchi
σου μειωνει κατα 1 χιλιοστο τον κενο χωρο σε σχεση με τον cheddite...στην ιδια δοσολογια παντα.

Status
Not open for further replies.
Back