Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
ο φιλος επέλεξε την συγκεκριμένη πυρίτιδα για χηνα ειχε αναφέρει κατι για -17 και οτι το σετ υπ δουλευε καθε παρέμβαση σε τετοιες συνθηκες ειτε μεγαλώνοντας το αμορτισερ ειτε οτιδήποτε αλλο μπορει να αποβει μοιραία εκοινες τις μερες και ενω βλέπεις σκάγια στο χαρτι δεν θα δεις πουλια στον σακο.

Γιατι Μιχαλη μου να ανοιξει στην υγρασια ??
Εαν ειναι να ανοιξουν τα βολια....αυτο δεν θα γινει απο την υγρασια....θα γινει απο το ολο στησιμο...
Το αλευρι θα του δωσει ταχυτητες...και παραλληλα θα του ''μαζεψει'' τα βολια φιλε !!!
Η φουλ υγρασια κοβει αρχικες και μενουσες...δεν σκορπιζει το φυσιγγιο....
Το φυσιγγιο σκοπριζει απο λαθος κενο χωρο...και πατημενο βυσμα...Υπαρχουν και αλλες αιτιες...αλλα αυτες
οι δυο ειναι οι βασικες !!!
Γι' αυτό είπα επιφύλαξη, γιατί είδα ότι με τη βροχή τα βόλια μου άνοιγαν λίγο. Ίσως φταίει το σεταπ και όχι η πυρίτιδα.

Ότι γεμίζει τα κενά μεταξύ των σκαγιων,ανεβάζει πιέσεις.
Περισσότερες η πολύ περισσότερες.

Οχι οτι Γιαννη μου...Το αλευρι δεν ανεβαζει πιεσεις...Τουλαχιστον εκει που ανεβαινουν με το πλαστικο
μπαφερ...
Ο ωμος μου...μπαρομετρο δεν ειναι...Ωστοσο οι διαφορες στην ανακρουση ειναι διαφορετικες φιλε !!

Οχι οτι Γιαννη μου...Το αλευρι δεν ανεβαζει πιεσεις...Τουλαχιστον εκει που ανεβαινουν με το πλαστικο
μπαφερ...
Ο ωμος μου...μπαρομετρο δεν ειναι...Ωστοσο οι διαφορες στην ανακρουση ειναι διαφορετικες φιλε !!
Δεν θα τα χαλάσουμε Μαστρονικο!!🥰
Αν έχεις την ευχέρεια δοκιμής σε κανονάκι, κάνεις δοκιμή με και χωρίς αντιτριβικο.
Αλεύρι,μπαφερ, πίτουρο....ότι χρησιμοποιείς!
Ο ώμος είναι μια ένδειξη.
Δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι μας το ίδιο.

Νικόλα από τις φωτογραφίες που ανέβασε το παλικάρι.....νομίζω ότι το πλαστικό μπαφερ το έχει βάλει με την σέσουλα....γιαυτό δεν βγάζει ογκομετρία.

Ισως Γιωργο....αλλα παλι οριακα ειναι...
Εμενα που μου αρεσουν τα ''απατητα'' βυσματα...η θα το πηγαινα σε 12/76 καλυκα...ιδαλως σε 12/70
θα αλλαζα εντελως το στησιμο...και θα εστηνα με BIOR 14 ή 18...αναλογα την ογκομετρια θα εβαζα και το
αλευρακι μου...και τελος !!
Για να μην σου πω οτι θα εβαζα σκετη φουστα και θα εκλεινα σε αποσπωμενο πατο !!! ;)

IMG_20230726_105600.jpgεδω βλεπουμε μια γόμωση απλή,με ν3 στα 36γρ.,σκέτη,με μπαφερ και με αλεύρι, προσαρμοσμένη κάθε φορά ανάλογα του κενού που άφηνε κάθε υλικό.Σκοπος να δούμε τις διαφορές στην συγκέντρωση αλλά και πώς συμπεριφέρεται το κάθε υλικό σε μεγαλυτερη αποσταση.Το αλεύρι έδωσε 10%+ επιπλέον συγκέντρωση απ'οτι η σκέτη γόμωση,στα 36.5 αλλά και στα 50.Το μπαφερ κινήθηκε περίπου στη μέση....

Δεν θα τα χαλάσουμε Μαστρονικο!!🥰
Αν έχεις την ευχέρεια δοκιμής σε κανονάκι, κάνεις δοκιμή με και χωρίς αντιτριβικο.
Αλεύρι,μπαφερ, πίτουρο....ότι χρησιμοποιείς!
Ο ώμος είναι μια ένδειξη.
Δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι μας το ίδιο.

Σιγα μην τα χαλασουμε βρε Μαστορα μου !!! ΑΠΛΑ ανταλασσουμε γνωμες και ιδεες !!!🥰

Όχι καμία σχέση...πολύ πιο ανοιχτή και ανομοιόμορφη κατανομή ...
Τότε αντί για πλαστικό βάλε αλεύρι και δες αν βελτιώνεται η ογκομετρία με σταθερή απόδοση στο χαρτί πριν κάνεις άλλες αλλαγές που αλλάζουν τελείως το φυσίγγι.

View attachment 75555εδω βλεπουμε μια γόμωση απλή,με ν3 στα 36γρ.,σκέτη,με μπαφερ και με αλεύρι, προσαρμοσμένη κάθε φορά ανάλογα του κενού που άφηνε κάθε υλικό.Σκοπος να δούμε τις διαφορές στην συγκέντρωση αλλά και πώς συμπεριφέρεται το κάθε υλικό σε μεγαλυτερη αποσταση.Το αλεύρι έδωσε 10%+ επιπλέον συγκέντρωση απ'οτι η σκέτη γόμωση,στα 36.5 αλλά και στα 50.Το μπαφερ κινήθηκε περίπου στη μέση....
Όντως το αλεύρι προκύπτει καλύτερο από τις φωτογραφίες σου.
Ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες.

Εμείς οι μαθητές της γαλαρίας μαθαίνουμε πάντα τελευταίοι 🤣

Ανθρωπος που εχει πιασει ....και εχει ασχοληθει με πιτουρο...Ανεξαρτητα απο το αποτελεσμα μονο
μαθητης της γαλαριας δεν ειναι !!
Πολυ μετριοφρων εισαι Θαλη μου !!!:):cool:

Τι καλό θα μου στείλεις επάνω με τον Βασίλη :p

Στειλε βαιπερ....Να αρχισω να γεμιζω...
Ο Βασιλης σε 3 μερες θα ειναι εδω....και δεν θα κατσει πολλες μερες...
Θελω να γεμισω...και να ειμαι χαλαρος....τα ''λαχα-λαχα''...και την τρεχαλα δεν την γουσταρω !! ;) :)

View attachment 75555εδω βλεπουμε μια γόμωση απλή,με ν3 στα 36γρ.,σκέτη,με μπαφερ και με αλεύρι, προσαρμοσμένη κάθε φορά ανάλογα του κενού που άφηνε κάθε υλικό.Σκοπος να δούμε τις διαφορές στην συγκέντρωση αλλά και πώς συμπεριφέρεται το κάθε υλικό σε μεγαλυτερη αποσταση.Το αλεύρι έδωσε 10%+ επιπλέον συγκέντρωση απ'οτι η σκέτη γόμωση,στα 36.5 αλλά και στα 50.Το μπαφερ κινήθηκε περίπου στη μέση....
Οι σκέτες είναι οι λεγόμενες στενόμακρη τουφεκιά. Ότι χειρότερο.

Είσαι κ@βλα φιλαράκι.
Μπράβο !!!!
Το έχουμε πει πολλές φορές ... το buffer πάντα σφίγγει την τουφεκιά.

Θα συμφωνήσω απόλυτα και με τον @ΓΙΑΝΝΗΣ. παραπάνω.
Οτιδήποτε παρεμβάλλεται ανάμεσα στα σκάγια ΑΥΞΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ την μέγιστη πίεση.
ΠΟΤΕ δεν την μειώνει.

εγω παλι βλεπω μηλαμε για χηνα που δεν έρχεται με καύσωνα ο φίλος βρήκε ενα σετ υπ που δουλεύει και ψάχνουμε τι βαζει στο χαρτι,οι περισσότεροι που κυνηγουν τέτοια θυραματα θυμούνται φυσίγγια που κάνουν απλα κροτο συνήθως οταν τις βρουν θυμούνται σκαγια που σκευτοταν να βγουν απο την κανη ,καθαρα απο εδιαφερον τι ειναι αυτο που σας κανει να θεωρείται πως εχεται εξασφαλίσει πως το κομμάτι κατω απο την φουστα του φυσιγγιου θα δουλέψει και ψαχνεται τι κανει στο χαρτι?

τι ειναι αυτο που σας κανει να θεωρείται πως εχεται εξασφαλίσει πως το κομμάτι κατω απο την φουστα του φυσιγγιου θα δουλέψει και ψαχνεται τι κανει στο χαρτι?
Ας μην δουλέψει και τόσο καλά, το μέγεθος των σφαιριδίων θα το αντισταθμίσει.
4/0 = ΒΒ τα οποία τα έχω δουλέψει ... δεν σταματάνε πουθενά.

ps
Ελπίζω μόνο να μην είναι ατσάλινα ... δεν κοίταξα.

Status
Not open for further replies.
Back