Δεν ξέρω πως συμπεριφερεται το αλεύρι, αλλά το πλαστικό μπαφερ είμαι βέβαιος πως αυξάνει αρκετά τις πιέσεις, τα 2x40 με psb+2 σε 70αρη καλυκα αν η αρχική ταχύτητα είναι γύρω στα 400μ/δ νομίζω είναι ασφαλής γόμωση, αλλά όχι παραπάνω από αυτό.
Αυτό για τις πιέσεις το έχω ξανακούσει αλλά ποτέ δεν το κατάλαβα.
Πως γίνεται το πλαστικό μπάφερ να αυξάνει τις πιέσεις και το αλεύρι να μη τις αυξάνει;
Πόσο τις αυξάνει το πλαστικό, και πόσο δεν τις αυξάνει το αλεύρι;
Πως έχουν μετρηθεί οι πιέσεις;
Για τί διαφορές μιλάμε σε αριθμούς;
Δεν αμφισβητώ ότι ισχύει γιατί το έχω ακούσει από έμπειρους ιδιογομωτές εδώ και κάποια χρόνια. Απλά εγώ δεν το έχω ψάξει και δεν το έχω καταλάβει.
Ευχαριστώ και πάλι Νίκο!
Πάντα πρόθυμος να μοιραστείς τις γνώσεις σου.
View attachment 75550
Τη σπέσιαλ τη δίνει σε 12/70 2,05χ42
Εκεί με βλέπω ...Σε 76mm να ανέβω στο 2,10 x40+2 buffer...Δεν θέλω να παίζω οριακά σε 70mm...Μιχαλη...Οταν το σεταπ το παμε απο 12/70 καλυκα σε 12/76 εχουμε λιγο περιθωρειο να ανεβουμε σε
πυριτιδα και το σεταπ να ειναι μεσα στα ορια της ασφαλειας...
Το ''λιγο'' για μενα ειναι στο + 0,05 εως 0,10 φιλε !!!
Εκεί με βλέπω ...Σε 76mm να ανέβω στο 2,10 x40+2 buffer...Δεν θέλω να παίζω οριακά σε 70mm...
Ναι μπορεί να ανέβει 0,10. Είναι βόλια και τα πάει σε 76αρη. Σίγουρα θέλει αλεύρι και θα βγάλει καλή τουφεκιά. Μια επιφύλαξη μόνο ότι ίσως στην υγρασία να ανοίξει λίγο η αποτύπωση.Μιχαλη...Οταν το σεταπ το παμε απο 12/70 καλυκα σε 12/76 εχουμε λιγο περιθωρειο να ανεβουμε σε
πυριτιδα και το σεταπ να ειναι μεσα στα ορια της ασφαλειας...
Το ''λιγο'' για μενα ειναι στο + 0,05 εως 0,10 φιλε !!!
Ναι μπορεί να ανέβει 0,10. Είναι βόλια και τα πάει σε 76αρη. Σίγουρα θέλει αλεύρι και θα βγάλει καλή τουφεκιά. Μια επιφύλαξη μόνο ότι ίσως στην υγρασία να ανοίξει λίγο η αποτύπωση.
Γνώμη μου.....αφού το setup το γουστάρει......αν είναι να αλλάξει κάτι,να αντικαταστήσει το πλαστικό μπαφερ με αλεύρι τίποτα άλλο.
Νικόλα από τις φωτογραφίες που ανέβασε το παλικάρι.....νομίζω ότι το πλαστικό μπαφερ το έχει βάλει με την σέσουλα....γιαυτό δεν βγάζει ογκομετρία.Γιωργο ...το σεταπ σε 12/70 καλυκα ειναι στην ''τσιτα'' φιλε !!!
Καλυτερο θα ειναι σε 12/76 καλυκα !!
2,00γρ πλαστικό buffer ακριβώς με τα τελευταία βόλια της κορυφής μετά το ισίωμα με την μεζούρα να φαίνονται...Νικόλα από τις φωτογραφίες που ανέβασε το παλικάρι.....νομίζω ότι το πλαστικό μπαφερ το έχει βάλει με την σέσουλα....γιαυτό δεν βγάζει ογκομετρία.
Γιατί το χοντρό και όχι το ψιλό μαζί με αλεύρι(μισό μισό).Εγω να δεις.λογο της δουλειας που κανο σε ανακηκλοση πλαστικων,εχω οσο θελο.ψιλο χονδρο,μαλακο σκληρο.και ομως ποτε δεν εχω παρη.ευτιαξα 2,3 σεταπ παλια,την ακουσα στερεοφονικη και το εβαλα στην ακρη.ουτε σκαγια ουτε βολια δεν τα βρεικα μαζιτου.στα σκαγια αλευρη και στα βολια συμηγδαλη χονδρο,αυτα εχω βολευτη εγω
Όχι καμία σχέση...πολύ πιο ανοιχτή και ανομοιόμορφη κατανομή ...Εγώ θα έλεγα να βγάλει τελείως το μπάφερ, να μη βάλει τίποτα, να ξεσυμπιεστεί λίγο το βύσμα, να ρίξει την τουφεκιά ξανά στο χαρτί και να δει αν του αρέσει ή όχι. Μπορεί να του αρέσει και να μη χρειαστεί άλλες αλλαγές.