Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Έχετε φαγωθεί με αυτή την sipe. Είχα σκοπό αντί τη sipe να χρησιμοποιώ s4 που είναι λίγο πιο ταχυκαυστη αλλά όλο για την sipe διαβάζω . Θα πάω να πάρω και εγώ από αυτήν μαζί με την tecna να συμπληρώσω την συλλογή από διβασικες.

Αλήθεια πόσο μεγάλη διαφορά έχει η sipe από την s4;

Έχετε φαγωθεί με αυτή την sipe. Είχα σκοπό αντί τη sipe να χρησιμοποιώ s4 που είναι λίγο πιο ταχυκαυστη αλλά όλο για την sipe διαβάζω . Θα πάω να πάρω και εγώ από αυτήν μαζί με την tecna να συμπληρώσω την συλλογή από διβασικες.

Εεε εχει λιγο.σιπε και τεκνα και καθαρισες σε ολα τα θυραματα και ολους τους καιρους

Δεν ξέρω την S4, αλλά αν δεν έχεις ποιοτικό ογκομετρικό, η sipe θα σου πιει το αίμα.

Μικρη διαφορά με την ς4 λιγο ποιο ταχυκαυστη και με ''ξερη'' τουφεκια Μανωλη !!!

Πολυ σωστο αυτο που εγραψε ο κουζουλος ο Κρητικαρος... !!!!

Εχοντας ς4 - SIPE - TECNA - καθαρισες για ολα τα θηραματα και για ολους τους καιρους απο 24 και
μεχρι 52 γραμμαρια σκαγια σε ολα τα νουμερα !!!!

Κωστή μου V0 δεν μετραω....
Αν έχω τσοκ που ρίχτηκε το φυσίγγι, θερμοκρασία, (ατμοσφαιρική πίεση, υγρασία) μπορώ να βρω την Vo με μεγάλη ακρίβεια αν έχω πχ την V1,5 ή V2,5.
Δεν χρειάζεται να την μετράς.

ατμοσφαιρική πίεση, υγρασία = προαιρετικά

Αν έχω τσοκ που ρίχτηκε το φυσίγγι, θερμοκρασία, (ατμοσφαιρική πίεση, υγρασία) μπορώ να βρω την Vo με μεγάλη ακρίβεια αν έχω πχ την V1,5 ή V2,5.

ΟΚ...Αλλα το V0 δεν καταλαβαινω τι ''νοημα'' εχει ...Εαν εχω αρχικη στο V1,5 και μενουσες στο V10 τι να
το κανω το V0 ???

ΟΚ...Αλλα το V0 δεν καταλαβαινω τι ''νοημα'' εχει ...Εαν εχω αρχικη στο V1,5 και μενουσες στο V10 τι να
το κανω το V0 ???
Τίποτα !!!! :) Δεν ξέρω γιατί το ζήτησε ο Κώστας.

Απλά σε εμένα είναι απαραίτητο για τους υπολογισμούς.
όταν μου δίνεις δηλαδή την V1,5 την μετατρέπω πρώτα σε Vo διότι διαφορετικά δεν μπορώ να κάνω κανέναν υπολογισμό.

Εχεις συνεργασια με τη ΝΑΣΑ????

Μικρη διαφορά με την ς4 λιγο ποιο ταχυκαυστη και με ''ξερη'' τουφεκια Μανωλη !!!

Πολυ σωστο αυτο που εγραψε ο κουζουλος ο Κρητικαρος... !!!!

Εχοντας ς4 - SIPE - TECNA - καθαρισες για ολα τα θηραματα και για ολους τους καιρους απο 24 και
μεχρι 52 γραμμαρια σκαγια σε ολα τα νουμερα !!!!
Εχεις στησει setup στα 24gr Νικολα με τη Sipe??
Αν δεν σου ειμαι κοπος, στειλε μου ενα, να υπαρχει...γιατι λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν για πολλα γραμμαρια.... :p .sarcastic.

Είναι θέμα προσωπικό με ποια θα "κολλήσεις", τουλάχιστον για μένα, δουλεψα και τις δυο, ξεκίνησα με s4, sipe και ξαναγυρισα στην s4! Ισως επειδή είναι λίγο πιο γρήγορη και ο τρόπος που σκοπεύω να μου έκατσε καλύτερα η s4!

Τίποτα !!!! :) Δεν ξέρω γιατί το ζήτησε ο Κώστας.

Απλά σε εμένα είναι απαραίτητο για τους υπολογισμούς.
όταν μου δίνεις δηλαδή την V1,5 την μετατρέπω πρώτα σε Vo διότι διαφορετικά δεν μπορώ να κάνω κανέναν υπολογισμό.

Βασιλη μου....που να τα ξερω εγω αυτα τα ΄΄κολπα'' ???
Θα συνεχισεις τους υπολογισμους σου....δεν μετραω V0 φιλαρα μου !!! :)

Εχεις στησει setup στα 24gr Νικολα με τη Sipe??
Αν δεν σου ειμαι κοπος, στειλε μου ενα, να υπαρχει...γιατι λεφτα ΔΕΝ υπαρχουν για πολλα γραμμαρια.... :p .sarcastic.

Οτι θελει ο φιλος μου !!!
Οχι μονο εχω....αλλα για μενα....ειναι και ''γαμηστερη'' τουφεκια !!!:)

εικόνα_Viber_2022-03-27_18-20-32-938.jpg

εικόνα_Viber_2022-03-27_18-20-43-424.jpg
εικόνα_Viber_2022-03-27_18-21-50-443.jpg

Βασίλη, υπολογίζω τη V0 περίπου 100π/δ μεγαλύτερη από τη V1.5. Τι λένε οι υπολογισμοί σου;
Σε όλα τα παρακάτω
v1,5 = 400m/s
21oC
1013.25mbar
60% RH

#4 italy, lead, choke 5* => v0 = 415m/s
#4 italy, lead, choke 3* => v0 = 425m/s
#4 italy, lead, choke 1* => v0 = 436m/s

#6 italy, lead, choke 5* => v0 = 417m/s
#6 italy, lead, choke 3* => v0 = 428m/s
#6 italy, lead, choke 1* => v0 = 439m/s

#8 italy, lead, choke 5* => v0 = 420m/s
#8 italy, lead, choke 3* => v0 = 432m/s
#8 italy, lead, choke 1* => v0 = 444m/s

Και πειραματικά δεδομένα αυτά έχω βρει μόνο Λευτέρη αλλά στα 3 πόδια όχι στο 1,5m.
Προφανώς τα δοκίμασα με το πρόγραμμα και πέφτουν κοντά. ;)

Full choke increase muzzle velosity.jpg

Εγω ενα εχω να πο.μια περισηνη δοκιμη που εκανα με ενα σεταπ δηκομου 35γρ φορτομενο λιγο με h-skor800 νο 4 σε αποσταση 60 βηματα μετα απο το κυνηγι.πηγαμε με ενα παιδη το οπιο αλη μαρκα απο ρεμηκτον δεν βαζη μεσα στο οπλο.στησαμε τον στοχο 60 βιματα μια μελαμηνη 3χηλ παχος με 2 μετρα υψος με 1 μηση φαρδος που βρηκαμε εκει.τσοκ 2 αστρα ειδιο οπλο μπερετα 302.ερηξε ενα νητρο ρεμηκτον και ενα εξπρες σημιοτεον 10ετιας οχη κενουρια.κατανομες καλες χορεις δραματικα κενα,τα σκαγια δεν περασαν την μελαμηνη νο4 και τα δυο.απο την αλη μερια ρηξαμε το δηκομου ολαν τα σκαγια διαμπερη νο 4 νικελ καλης πιοτητας.η ταχητιτα υου δηκουμου μετριμενο στο v1,5 435 στα 35γρ,η κατανομες καμια σχεση πηγαν μπαλα χωρης κενα ομιομορφα.εξηγηστεμου τωρα της μενουσες του δηκουμου σε σχεση με τα ρεμηκτον που ειναι πιο αργα,που ειναι η μενουσες που λενε???? Στην πιατσα με φοναζουν ραμπο .big smile. ρε φηλε 35 γρ με ροταει ειναι αυτο???ναι του λεο.και τη ειναι??? Πο ρε φηλε πος πηγε ετση??το παιδη που παμε μαζη δηπλα εβλεπε.ραμπο κρουζ ρε δεν τα ξερεις.very funny..very funny..sarcastic.

Εγω ενα εχω να πο.μια περισηνη δοκιμη που εκανα με ενα σεταπ δηκομου 35γρ φορτομενο λιγο με h-skor800 νο 4 σε αποσταση 60 βηματα μετα απο το κυνηγι.πηγαμε με ενα παιδη το οπιο αλη μαρκα απο ρεμηκτον δεν βαζη μεσα στο οπλο.στησαμε τον στοχο 60 βιματα μια μελαμηνη 3χηλ παχος με 2 μετρα υψος με 1 μηση φαρδος που βρηκαμε εκει.τσοκ 2 αστρα ειδιο οπλο μπερετα 302.ερηξε ενα νητρο ρεμηκτον και ενα εξπρες σημιοτεον 10ετιας οχη κενουρια.κατανομες καλες χορεις δραματικα κενα,τα σκαγια δεν περασαν την μελαμηνη νο4 και τα δυο.απο την αλη μερια ρηξαμε το δηκομου ολαν τα σκαγια διαμπερη νο 4 νικελ καλης πιοτητας.η ταχητιτα υου δηκουμου μετριμενο στο v1,5 435 στα 35γρ,η κατανομες καμια σχεση πηγαν μπαλα χωρης κενα ομιομορφα.εξηγηστεμου τωρα της μενουσες του δηκουμου σε σχεση με τα ρεμηκτον που ειναι πιο αργα,που ειναι η μενουσες που λενε???? Στην πιατσα με φοναζουν ραμπο .big smile. ρε φηλε 35 γρ με ροταει ειναι αυτο???ναι του λεο.και τη ειναι??? Πο ρε φηλε πος πηγε ετση??το παιδη που παμε μαζη δηπλα εβλεπε.ραμπο κρουζ ρε δεν τα ξερεις.very funny..very funny..sarcastic.
Θα είχες κάνει καμιά μαμουνιά με το βύσμα σαν το άλλο με το 95% στα 50μ. :)

Δεν υπάρχουν μαγικά.
1. Ανεβάζεις αρχική.
2. Κρατάς τα σκάγια σφαιρικά.
3. Κρατάς με κάποιον τρόπο τα σκάγια μαζεμένα μπάλα για τα πρώτα μέτρα και έχεις μεγαλύτερες μένουσες και συγκεντρώσεις.

Στην Αμερική τα μολύβδινα έχουν απαγορευτεί στα παπιά.
Δεν ξέρω πλέον που απευθύνεται η Rem με τα μολύβδινά της
Σε φασιανούς ;;; Σε σκίουρους ;;; Σε λαγούς και κουνέλια ;;;

Να φτιάξει μια βιομηχανία μολύβδινο φυσίγγι για 50 - 60μ όταν κανένας δεν τουφεκάει τόσο μακρυά για ποιόν λόγο ;
Για να σκονίζεται στα ράφια ή για να κάνει εξαγωγή στην Ελλάδα ;
Αν θέλουν φυσίγγι για 60μ έχουν τα βολφραμίου τα οποία ρίχνονται και στον βάλτο. ;)

Θα είχες κάνει καμιά μαμουνιά με το βύσμα σαν το άλλο με το 95% στα 50μ. :)

Δεν υπάρχουν μαγικά.
1. Ανεβάζεις αρχική.
2. Κρατάς τα σκάγια σφαιρικά.
3. Κρατάς με κάποιον τρόπο τα σκάγια μαζεμένα μπάλα για τα πρώτα μέτρα και έχεις μεγαλύτερες μένουσες και συγκεντρώσεις.

Στην Αμερική τα μολύβδινα έχουν απαγορευτεί στα παπιά.
Δεν ξέρω πλέον που απευθύνεται η Rem με τα μολύβδινά της
Σε φασιανούς ;;; Σε σκίουρους ;;; Σε λαγούς και κουνέλια ;;;

Να φτιάξει μια βιομηχανία μολύβδινο φυσίγγι για 50 - 60μ όταν κανένας δεν τουφεκάει τόσο μακρυά για ποιόν λόγο ;
Για να σκονίζεται στα ράφια ή για να κάνει εξαγωγή στην Ελλάδα ;
Αν θέλουν φυσίγγι για 60μ έχουν τα βολφραμίου τα οποία ρίχνονται και στον βάλτο. ;)
1,2,3 τα ειπες ολαααα..my man..shake hands.προβλεπο τα ρεμ με μολιβδηνα να μενουν στην ιστορια πλεον.hair.

Status
Not open for further replies.
Back