Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Οταν ζυγιζεις με αυτες να προσεχεις λιγο καποιες λεπτομερειες οπως να μην ειναι διπλα κινητο τηλεφωνο, να μην εχεις και τις δυο πανω στο τραπεζι, να μη φυσα αερας απο ανοικτο παραθυρο το καλοκαιρι η κλιματιστικο, κλπ.
Με λιγα λογια προσπαθησε να μη τις επηρεαζουν εξωτερικοι παραγοντες.
Εννοειται οτι θα κανεις σωστο καλυμπραρισμα και οτι θα εχεις βαλει νεες μπαταριες.
Θέλει προσοχή στη λεπτομέρεια η ιδιογομωση..
Βαλε και το να παταει καλα εκει που την εχεις !!

Καλησπέρα παιδιά.....Εφτιαξα δύο φυσίγγια με ΜΒ36 λοιπόν cx2000 1,95x36 bior 14 κομμένος σταυρός από τον διασπορεα της b&p Ν7 ρελιασμα 57,50..Και το άλλο 1,85χ34 κουβετ diana 16 N9 ρελιασμα 57,50 και αυτό...Είδα παρά πολύ καλά πράγματα στον στόχο...τα έχει δοκιμάσει κάποιος να μου πει τι ταχύτητα βγάζουν και πόσα μπαρ πιστεύετε ότι είναι????

Καλησπέρα παιδιά.....Εφτιαξα δύο φυσίγγια με ΜΒ36 λοιπόν cx2000 1,95x36 bior 14 κομμένος σταυρός από τον διασπορεα της b&p Ν7 ρελιασμα 57,50..Και το άλλο 1,85χ34 κουβετ diana 16 N9 ρελιασμα 57,50 και αυτό...Είδα παρά πολύ καλά πράγματα στον στόχο...τα έχει δοκιμάσει κάποιος να μου πει τι ταχύτητα βγάζουν και πόσα μπαρ πιστεύετε ότι είναι????
Εχεις φωτογραφίες το πρώτο σετ απ να καταλάβω πως είναι; ;

Να τα φέρεις για δοκιμή.

Καλησπέρα. Μου έγινε έλεγχος από θυροφύλακα την Δευτέρα σε απογευματινό καρτέρι. Πέρνωντας τη καραμπίνα για να κοιτάξει αν παίρνει πάνω από 2 φυσίγγια από κάτω διαπίστωσε ότι χωράει και τα 3 φυσίγγια που είχα στο όπλο. Ήταν φυσίγγια ιδιογόμωσης 51 mm
(στο όπλο είχα κανονικά 1 στη θαλάμη και 2 από κάτω). Εξήγησα στο θυροφύλακα το λόγο που χωράνε και τα 3 από κάτω και το κατάλαβε. Αλλά μου είπε ότι πρέπει να αλλάξω μειωτήρα έτσι ώστε να βάζω κανονικά 2 που είναι το νόμιμο. Τηλεφώνησα σε οπλουργό και μου εξήγησε ότι εκτός του ότι δεν υπάρχει άλλος μειωτήρας μεγαλύτερος, αν τον αλλάξω με οτιδήποτε άλλο μπορεί να μην είναι λειτουργικό το όπλο από θέμα τροφοδοσίας φυσιγγίων. Και επίσης ένας μειωτήρας μεγαλύτερος θα μειώσει το χώρο και δεν θα παίρνει 2 φυσίγγια 70 mm. Ξέρει κάποιος συνάδελφος τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση. Κάθε άποψη δεκτή. Ευχαριστώ.

Καλησπέρα. Μου έγινε έλεγχος από θυροφύλακα την Δευτέρα σε απογευματινό καρτέρι. Πέρνωντας τη καραμπίνα για να κοιτάξει αν παίρνει πάνω από 2 φυσίγγια από κάτω διαπίστωσε ότι χωράει και τα 3 φυσίγγια που είχα στο όπλο. Ήταν φυσίγγια ιδιογόμωσης 51 mm
(στο όπλο είχα κανονικά 1 στη θαλάμη και 2 από κάτω). Εξήγησα στο θυροφύλακα το λόγο που χωράνε και τα 3 από κάτω και το κατάλαβε. Αλλά μου είπε ότι πρέπει να αλλάξω μειωτήρα έτσι ώστε να βάζω κανονικά 2 που είναι το νόμιμο. Τηλεφώνησα σε οπλουργό και μου εξήγησε ότι εκτός του ότι δεν υπάρχει άλλος μειωτήρας μεγαλύτερος, αν τον αλλάξω με οτιδήποτε άλλο μπορεί να μην είναι λειτουργικό το όπλο από θέμα τροφοδοσίας φυσιγγίων. Και επίσης ένας μειωτήρας μεγαλύτερος θα μειώσει το χώρο και δεν θα παίρνει 2 φυσίγγια 70 mm. Ξέρει κάποιος συνάδελφος τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση. Κάθε άποψη δεκτή. Ευχαριστώ.
Είναι υπολογισμένο να χωράει δύο magnum φυσίγγια στην αποθήκη.
Άρα είναι οριακό σε σε φυσίγγια 58mm(να μην χωράει τρίτο).
Τα πιο κοντά,τα χωράει.
Φτιάξε μειωτηρα ιδιοκατασκευη ,πιο μακρύ,αν θέλεις να είσαι οκ με τα κοντά.
Δεν νομίζω να υπάρξει περίπτωση δυσλειτουργίας.
Πιο όπλο είναι?

Αν φτιάξει μεγαλύτερο μειωτήρα τότε δε θα χωράει τα μάγκνουμ και ίσως και τα 58χιλ. Επίσης αν κάνει ρελιαστό κλείσιμο σε φυσίγγια και του βγαίνουν πάνω από 58-60 χιλ πάλι μπορεί να μη τα χωράει.

Γνώμη μου είναι φτιάχνε κανονικά φυσίγγια των 57-58χιλ και μην αλλάζεις τίποτα στο όπλο.

αυτο πρεπει να κανεις ,οχι ξανα 51 ,για να εισαι σιγουρος.
Δεν ξέρω τί λέει ο νόμος, και αν έχει προβλέψει αυτή την περίπτωση. Αλλά η λογική (κατά τη γνώμη μου) λέει ότι ο μειωτήρας πρέπει να αφήνει χώρο στην αποθήκη για 2 φυσίγγια του μέγιστου μήκους κάλυκα που επιτρέπει η θαλάμη του όπλου.
Π.χ. αν το όπλο είναι μάγκνουμ 76 mm, να παίρνει μέχρι 2 μάγκνουμ φυσίγγια 76mm κλεισμένα στα 70-71 mm (ρελιαστά, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κλεισμένα αστέρι) 71 x 2 = 142 δηλαδή θέλουν χώρο ~ 145 mm τουλάχιστον. Παρεμπιπτόντως, μέτρησα τώρα στην Mossberg και είναι ακριβώς τόσο!
IMG_20231220_151416.jpg
Σε περίπτωση όπλου super magnum , κάλυκας 89 κλεισμένος ρέλι στα 84 mm x2 = 168. Δηλαδή ο χώρος πρέπει να είναι περίπου 170 mm. Τότε όμως με φυσίγγια σε κάλυκα 67 ή 65 κλεισμένα αστεροειδές (γύρω στα 55-56 mm) θα μπορούσε να πάρει 3 στην αποθήκη !!! Τί γίνεται τότε? Απαγορεύεται να ρίχνουμε τέτοια φυσίγγια ??? Ή πρέπει να μακρύνουμε τον μειωτήρα ??? o_O :rolleyes:

Δεν ξέρω τί λέει ο νόμος, και αν έχει προβλέψει αυτή την περίπτωση. Αλλά η λογική (κατά τη γνώμη μου) λέει ότι ο μειωτήρας πρέπει να αφήνει χώρο στην αποθήκη για 2 φυσίγγια του μέγιστου μήκους κάλυκα που επιτρέπει η θαλάμη του όπλου.
Π.χ. αν το όπλο είναι μάγκνουμ 76 mm, να παίρνει μέχρι 2 μάγκνουμ φυσίγγια 76mm κλεισμένα στα 70-71 mm (ρελιαστά, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κλεισμένα αστέρι) 71 x 2 = 142 δηλαδή θέλουν χώρο ~ 145 mm τουλάχιστον. Παρεμπιπτόντως, μέτρησα τώρα στην Mossberg και είναι ακριβώς τόσο!
View attachment 83746
Σε περίπτωση όπλου super magnum , κάλυκας 89 κλεισμένος ρέλι στα 84 mm x2 = 168. Δηλαδή ο χώρος πρέπει να είναι περίπου 170 mm. Τότε όμως με φυσίγγια σε κάλυκα 67 ή 65 κλεισμένα αστεροειδές (γύρω στα 55-56 mm) θα μπορούσε να πάρει 3 στην αποθήκη !!! Τί γίνεται τότε? Απαγορεύεται να ρίχνουμε τέτοια φυσίγγια ??? Ή πρέπει να μακρύνουμε τον μειωτήρα ??? o_O :rolleyes:
Όπως το θέτεις το ερώτημα είσαι καλυμμένος όταν η αποθήκη χωράει δύο των 89 mm στο όπλο που είναι super magnum.Αλλά ομοίως δεν βάζεις πάνω από δύο των 67 mm στην αποθήκη.Τώρα αν έχεις μαζί σου μόνο φυσσίγια των 67mm και πέσεις σε στραβόξυλο όντως σηκώνει κουβέντα και ας έχεις μόνο δύο στην αποθήκη.Ενδεχομένως να τσεκάρει και να ισχυριστεί τούτο δω χωράει 3 στην αποθήκη.

Καλησπέρα παιδιά έφτιαξα ένα φυσίγγι για μπεκάτσα πέρδικα κάλυκας fiocchi 616 mb36 1,95x36 N7 με διασπορεα b&p και ρελιασμα 57,50 και έγινε αυτό εδώ που οφείλεται??View attachment 83753View attachment 83754
άλλαξε καλυκα, όχι fiocchi

Καλησπέρα. Τελικά το πιο πιθανό είναι τα φυσίγγια να κλείνονται, για την καραμπίνα, στα 58 mm. Τα υπόλοιπα θα ρίχνονται με δίκαννο. Η καραμπίνα Γιάννη είναι brownig a5 αγορά του 16. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Status
Not open for further replies.
Back