Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Έχω ρίξει πολυ παλιά μέχρι 11 σε τσίχλες αλλά δεν θυμάμαι και πολλά ούτε γραμμάρια ούτε φυσίγγι (εμπορικό ήταν μιας και δεν γέμιζα τότε) μιας και πάνε πανω από 10 χρονια. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι μια χαρά σκοτώνονταν και με αυτό. Αλλά μιλάμε για την Κρήτη που το κλίμα είναι ζεστό.

Νο 12 μόνο του δεν έχω δουλέψει αλλά έχω ρίξει αρκετά NSI 10/12 ανάμικτα σε απογευματινά στις τσίχλες. Κοντά ήταν σκούπα, σήκωνα το όπλο και έριχνα χωρίς να σημαδεψω. Κράταγε και πιο μακριά αλλά ίσως ήταν τα 10αρια που ευθύνονταν.

11αρια που έχω ρίξει ήταν επίσης εντυπωσιακά κοντά αλλά πάνω από τα 20, άντε 25 μέτρα δεν.
Αυτός είναι ο επόμενος συνδιασμός αν δεν γουστάρω το 12, θα γεμίστουν τα υπόλοιπα μίξη με 10
Τώρα που το είπες θυμήθηκα ότι έχω ρίξει της nsi το 9/11 σε μπεκατσινια κ ήταν φοβερά

Με Seminole spreader θα βληθουν 😙
Για μένα όχι και με τον πιστον καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις με 2 άστρα,με το σπρίντερ θα μαζεύεις ζωντανά , όσο μακραίνει θα έχει ς θεματακια με 2 άστρα είσαι πολύ καλύτερα.( Δοκιμασμένο, καλύτερα με σπρίντερ μόνο για μαύρες, σκούπα.)

Δεν έχω ρίξει ποτέ πιο ψιλό σκάγι από νούμερο 10 κ μπήκα στον πειρασμό από περιέργεια κ έφτιαξα ένα κουτάκι νούμερο 12... Θέλω να δω πώς δουλεύουν...
Η συνταγή γνωστή κ θερίζει κυριολεκτικά psb1 616 1,65-30 pistonskeet23 57,9. Ιδανικά θα την έστηνα σε πιο λίγα γραμμάρια απλά το συγκρότημα 30αρι έχει σκοτώσει πολύ τσίχλα κ ορτύκι, ξέρω τι κάνει κ ήθελα να έχω καλύτερα άποψη συγκριτικά...
Το έχει δουλέψει κανένας το νούμερο 12?

Γεροντάματα... .yel.
Πάνε τα κέντρα...... .yelling.

Ν12 όχι αλλά η αλήθεια είναι πως το σκεφτόμουν μετά τα 11αρια Rc32 κ ειμαι σίγουρος πως θα έβλεπα τα ίδια πραγματα..
Που λογικό είναι αυτό γιατί κ στις δυο περιπτώσεις μιλάμε για πολλαα σκάγια...

Ένα άλλο φυσίγγι που είχα ρίξει πιτσιρικάς ήταν το maionchi grive μάλλινη τάπα 33γρ 9/11 φωτιά........

Κρίμα που δεν υπάρχουν στο εμπόριο 24-28γρ σε αυτά τα μεγέθη για να εκανα κ άλλα πειράματα...

Για μένα όχι και με τον πιστον καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις με 2 άστρα,με το σπρίντερ θα μαζεύεις ζωντανά , όσο μακραίνει θα έχει ς θεματακια με 2 άστρα είσαι πολύ καλύτερα.( Δοκιμασμένο, καλύτερα με σπρίντερ μόνο για μαύρες, σκούπα.)
Το συγκεκριμένο φυσίγγι με σκάγια νούμερο 10 κ spreader μου δίνει επαναλαμβάνομενα ορτύκια κ τσίχλες μέχρι 35 μέτρα κ είναι κ ο μόνος συνδιασμός που δεν μου χαλάει τα ορτύκια στη Μάνη όπου μπορεί να χρειαστεί να τουφεκισω στα 15 μέτρα η να υπάρχει κάποιος κυνηγός η σκύλος κοντά κ να πρέπει να το αφήσω στα 30... οπότε δεν τον φοβάμαι τον συνδυασμό... Αν τουφεκισω με 2 άστρα θα τα κόβω στη μέση με τόσα σκάγια πιστεύω...

Ούτε για αστείο με 2 ο πιστόν έχει πολλά μέτρα .... Θέλει κύλινδρος

Είχα τσοκακια quick choke εξωτερικά της breda σε μια κάνη.
Το 4* και το 2*,τα είχα κατευχαριστηθει!
Το 3* αδιάφορο...
Το 1* ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ!
Σκέτο σκορποχωρι!
Το έκοψα έτσι που να έχει άνοιγμα 1,25 δέκατο.
Μετά το ευχαριστήθηκα στα περπατητα με #10! :)

Για τέτοιον μ'εχεις δάσκαλε? 😢 :oops:
Τι δάσκαλος καράτε?
Κάτι για αγαπημενο τσιχλοσκαγι το ν10 και κάτι για spreader ακουω κ αγαπημένο όπλο η καραμπίνα.....
Μπορεί κ να μην έχει κοντακι στα μέτρα του...

@leo πλάκα κάνω...
Εξάλλου από ότι διαβάζω τα πας περιφημα με το νέο σου απόκτημα cal.20...

.yelling.

Το συγκεκριμένο φυσίγγι με σκάγια νούμερο 10 κ spreader μου δίνει επαναλαμβάνομενα ορτύκια κ τσίχλες μέχρι 35 μέτρα κ είναι κ ο μόνος συνδιασμός που δεν μου χαλάει τα ορτύκια στη Μάνη όπου μπορεί να χρειαστεί να τουφεκισω στα 15 μέτρα η να υπάρχει κάποιος κυνηγός η σκύλος κοντά κ να πρέπει να το αφήσω στα 30... οπότε δεν τον φοβάμαι τον συνδυασμό... Αν τουφεκισω με 2 άστρα θα τα κόβω στη μέση με τόσα σκάγια πιστεύω...
Θα το δεις στην πράξη.εδω είμαστε.

Τι δάσκαλος καράτε?
Κάτι για αγαπημενο τσιχλοσκαγι το ν10 και κάτι για spreader ακουω κ αγαπημένο όπλο η καραμπίνα.....
Μπορεί κ να μην έχει κοντακι στα μέτρα του...

@leo πλάκα κάνω...
Εξάλλου από ότι διαβάζω τα πας περιφημα με το νέο σου απόκτημα cal.20...

.yelling.
Το spreader είχε αγαπηθεί σε εποχές που δεν ήμουν τόσο 'κεντροτουφεκάω'. Τα 10αρια είναι όντως αγαπημένα. Το κοντάκι είναι αυτού του σατανά πιο πάνω.

Το spreader είχε αγαπηθεί σε εποχές που δεν ήμουν τόσο 'κεντροτουφεκάω'. Τα 10αρια είναι όντως αγαπημένα. Το κοντάκι είναι αυτού του σατανά πιο πάνω.
Πέρα από τα αστεια μπράβο σου που συμμετέχεις στο φόρουμ κ δεν το παίζεις ιστορία δεδομένου ότι είσαι γνωστός κ έχεις κ μια φήμη ας το πουμε έτσι....
Καλο θα ήταν να βλέπαμε εδώ κ άλλους γνωστούς του κυνηγετικού χώρου απο καθε κλάδο.....

Πρώτη δοκιμή σε μονοβολα lee 28gr.
Πήρα τη δόση από άλλο σεταπ που είχα, για μονοβολο μπίλια 28gr κλεισμένο με αστέρι (ημιαστεροδειδες...) με granular και το έκλεισα με ρέλι απ' ευθείας στο μονόβολο,χωρίς δισκάκι δηλαδή!
Έφτιαξα 4 τεμάχια,με διαφορετικό ύψος ρελιού για να ξεκινήσω από το πιο ελαφρύ προς τα πάνω.
Η συγκέντρωση δηλαδή είναι ενδεικτική....
Δεν είναι ακριβώς ίδια τα φυσίγγια!
Βασικό σεταπ
Κουρεμένοι fiocchi 68.5 με 616,
1.70granular, Θώδη 27 με:α)σ αυτό με ύψος 60.5 διπλό οver powder call20(2+2)4mm β)over powder + χαρτάκι call20 =3mm
Το lee μέσα και ρέλιασμα με προσοχή μέχρι να σταματήσει να παίζει!
Τελικό ύψος στα + - 60mm
Βολή στα 50m με σταθερό το όπλο στον ουρανό του αυτοκινήτου, benelli με κύλινδρο 61cm.

Last edited:
Παρατηρήσεις εκ του αποτελέσματος:
Δυνατό κ γρήγορο φυσίγγι (δοκιμή στις 8:30 με 25-26 βαθμούς), εμπειρικά μου έφερε σε lambro palla η ανάκρουση!
Εντύπωση μου έκανε ο συγκεντρωτήρας!!!!
Παρότι πέρασε από κύλινδρο,κούρεψε τα πέταλα στεγνά ,τα βρήκα στα 10 μέτρα!
Αυστηρά για κύλινδρο!!!
Θα το στήσω πάλι,λίγο πιο ελαφρύ και με 686,για να μετρήσω συγκέντρωση και να το παίζω με ελαφρύ δίκανο!

1000004411.jpg

Attachments

• IMG_20240831_083647.jpg
    IMG_20240831_083647.jpg
    174,6 KB · Προβολές: 28
  • IMG_20240831_084046.jpg
    IMG_20240831_084046.jpg
    201,6 KB · Προβολές: 35
  • IMG_20240831_084208.jpg
    IMG_20240831_084208.jpg
    297 KB · Προβολές: 44
  • IMG_20240831_091414.jpg