Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Δημήτρη τι αποστάσεις τα δοκίμασες;
50m
Ξέχασα επίσης να πω ότι οι κάλυκες ήταν φρεζαρισμένοι και ότι το ρέλι(βάθος 6.5-7mm) έγινε με το εξειδικευμένο στροφείο γενικής χρήσης(🤣🤣🤣) της μηχανής του Λαναρά!

Last edited:
Παρατηρήσεις εκ του αποτελέσματος:
Δυνατό κ γρήγορο φυσίγγι (δοκιμή στις 8:30 με 25-26 βαθμούς), εμπειρικά μου έφερε σε lambro palla η ανάκρουση!
Εντύπωση μου έκανε ο συγκεντρωτήρας!!!!
Παρότι πέρασε από κύλινδρο,κούρεψε τα πέταλα στεγνά ,τα βρήκα στα 10 μέτρα!
Αυστηρά για κύλινδρο!!!
Θα το στήσω πάλι,λίγο πιο ελαφρύ και με 686,για να μετρήσω συγκέντρωση και να το παίζω με ελαφρύ δίκανο!

View attachment 90533
Πολεμικό υλικό

Δοκίμασε και τον Diamant H21, βάζοντας κάτω από το βλήμα φελλό ή χαρτάκια διαμετρήματος 20, τόσα ώστα το βλήμα να έρθει στο ίδιο ύψος με τα χείλη του συγκεντρωτήρα για να χρησιμοποιήσεις το εύθραυστο δισκάκι του Gualandi πριν το ρελιάσεις.
LEE.PNG

Δοκίμασε και τον Diamant H21, βάζοντας κάτω από το βλήμα φελλό ή χαρτάκια διαμετρήματος 20, τόσα ώστα το βλήμα να έρθει στο ίδιο ύψος με τα χείλη του συγκεντρωτήρα για να χρησιμοποιήσεις το εύθραυστο δισκάκι του Gualandi πριν το ρελιάσεις.
View attachment 90546
ΤΕCNA 2.00 GR ??

Καλησπερα παιδες......
Ενα φυσιγγι διασπορας για τσοκ 1-2-3*........
Fiocchi 12/67 616 sipe 1,60x34 No 7,5-8-8,5 -9 gualandi D 8* 56,00mm
Επειδη ειναι πολυ δυνατο φυσιγγι το προτεινω μονο για καραμπινες και χειμωνα........
Και ισως το καλυτερο του να ειναι για αποψευματινο σε παπακια σε Νο 7,5.......
Κωστα contra dosi ακους??????1000001042.jpg

Πέρα από τα αστεια μπράβο σου που συμμετέχεις στο φόρουμ κ δεν το παίζεις ιστορία δεδομένου ότι είσαι γνωστός κ έχεις κ μια φήμη ας το πουμε έτσι....
Καλο θα ήταν να βλέπαμε εδώ κ άλλους γνωστούς του κυνηγετικού χώρου απο καθε κλάδο.....
Και να μπουν να γράψουν θα βρούμε τρόπο να τους ακυρώσουμε και ότι λένε παπαντζες.Οποτε......

Και να μπουν να γράψουν θα βρούμε τρόπο να τους ακυρώσουμε και ότι λένε παπαντζες.Οποτε......
Μωρές ας το έκαναν κ ας τους ακυρωναν..
Με όλα κ όλους δεν γίνεται να συμφωνουμε αρκεί να λέμε την άποψη μας με ωραίο τρόπο κ χωρίς ειρωνίες...

Τασο, οταν εχεις σαν επαγγελματιας χιλιες δυο σκοτουρες για να κρατησεις στη ζωη το μαγαζι σου δεν εχεις και τον χρονο και την δυναμη να αντεξεις και την μ@λ@κι@ του καθε τυπου που ειτε ηθελημενα ειτε αθελητα λεει το μακρυ του και το κοντο του.
Κοιτας την δουλεια σου και λες αντε και ....

Όταν συμμετέχεις σε μια παρέα θα πρέπει να περιμένεις και διαφωνία στα λεγόμενά σου(γραφόμενα στην προκειμένη).
Αν δεν θέλεις αντίλογο η δεν τον αντέχεις,απλά,δεν συμμετέχεις.
Μπορείς να γράφεις άρθρα σε κάποιο περιοδικό ...
Καθένας έχει την ιστορία του,μεγαλύτερη η μικρότερη, αναγνωρισιμότητα η μη.
Ο σεβασμός στον συνομιλητή και η κοσμιότητα του λόγου είναι υποχρέωση τόσο από τον γνωστό όσο κι από τον άγνωστο.
Οι απόψεις,γνώμες,θεωρίες, που κατατίθενται είναι στην κρίση ενός εκάστου εξ ημών και ο αντίλογος, δικαίωμα του.
Στην τελική,όποιος θέλει για όποιον λόγο θέλει,συμμετέχει,αποχωρεί, αδιαφορεί, ασχολείται η δεν...

Τασο, οταν εχεις σαν επαγγελματιας χιλιες δυο σκοτουρες για να κρατησεις στη ζωη το μαγαζι σου δεν εχεις και τον χρονο και την δυναμη να αντεξεις και την μ@λ@κι@ του καθε τυπου που ειτε ηθελημενα ειτε αθελητα λεει το μακρυ του και το κοντο του.
Κοιτας την δουλεια σου και λες αντε και ....
Μηπως δεν τα ακούνε κ στο μαγαζί τους..😂

Ελεύθερος χρόνος έστω κ περιορισμένος παντα υπάρχει, αρκετοί απο αυτους είναι ενεργοί στο fb κλπ γιατί όχι κ εδώ?
Έστω μιά Κυριακή.....
Δεν νομίζω να μην γνωρίζουν την ύπαρξη του...

Στην τελική αν δεν σου αρέσει κάτι ανά πασα ώρα κ στιγμή αποχωρείς...

Και ο δάσκαλος πιο πάνω έγραψε :
" αποχώρησα γιατί κάποιος αστειευοταν μαζί μου"
Ας μας πει πόσο εύκολο είναι να έχεις τις σκοτούρες σου και έναν, μόνο έναν, χασομερη που γουστάρει να αστειευται μαζί σου
Σε εμένα θα το πεις...
Ευτυχως πηγαν στο καλό οι διάφοροι εμπειρογνώμονες που απαιτούσαν κάθε φορά να συμφωνουμε μαζί τους αλλιώς κοροϊδία κ ειρωνια....

Ποτέ δεν σκέφτηκα να αποχώρησω απο εδω αυτό θα το κάνω εφόσον το θέλω εγώ κ οχι γιατι το θέλει ο ταδε..
Όπως μου μιλάνε μιλάω κ παντα απαντώ στον καθένα.....

Μπορει ο τάδε να μας σπάει τα νευρα αλλά σίγουρα υπάρχουν κ καποιοι που τους εκτιμάμε, για αυτό κ μόνο το λόγο αξίζει να παραμείνει κάποιος σε ένα φόρουμ(η όπου αλλού)...

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Το εκτιμώ πραγματικά.

Το θέμα είναι ότι στην εν λόγω "κόντρα" του 'όλες οι κάννες δεν είναι ίδιες' επέλεξα μία πλευρά που δεν με συμφέρει επαγγελματικά. Θα μπορούσα να πω το ποιηματάκι "όλα αυτά είναι το 5% ενώ το 95% είναι η σκοπευτική ικανότητα" αλλά δεν το έκανα, αντιθέτως έγραψα την ειλικρινή μου γνώμη, ότι όντως ρε διαολε, δεν είναι ίδιες, πώς να το κάνουμε... Ούτε βελτιώσεις και μοντιφες προσπάθησα να πουλήσω, ούτε κολληταρια να σιγονταρω, ούτε τίποτα. Την γνώμη μου υποστήριξα, που θέλω να πιστεύω ότι μέσω των εμπειριών μου έχει μία βάση. Προφανώς δεν αποτελεί θέσφατο, αλλά είναι η γνώμη μου, την οποία δεν δίνω σε κανένα το δικαίωμα να ειρωνευτεί και να λοιδορήσει.

Όταν έγραφα στο Hunter Passion για όπλα που δοκίμαζα ότι ήταν σαβούρες, αντί να θεωρήσουν οι αναγνώστες ότι είμαστε πραγματικά αντικειμενικοί και ειλικρινείς, θεώρησαν ότι τα παίρνουμε από τους ανταγωνιστές για να βγάλουμε τα άλλα σαβούρα. Έχει τόσο πολύ συνηθίσει τη στάχτη και την παπάντζα ο Έλληνας που δεν ανέχεται πλέον την αλήθεια και την ευθύτητα.

Με στεναχωρεί το κόμπλεξ που βγάζουν εις βάρος μου κατά καιρούς μερικοί αλλά επειδή σέβομαι την πλειοψηφία που θεωρώ ότι έχει ανοικτό μυαλό, θα κοιτάξω να επιμείνω και να παραμείνω αλλά όσο αντέξουμε ρε αδερφέ... Η ιστορία έχει δείξει ότι σε φόρουμ δεν στεριώνω για καιρό. Μου την πέφτουν ελαφριά στην αρχή και στη συνέχεια λυσσαλέα.

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Το εκτιμώ πραγματικά.

Το θέμα είναι ότι στην εν λόγω "κόντρα" του 'όλες οι κάννες δεν είναι ίδιες' επέλεξα μία πλευρά που δεν με συμφέρει επαγγελματικά. Θα μπορούσα να πω το ποιηματάκι "όλα αυτά είναι το 5% ενώ το 95% είναι η σκοπευτική ικανότητα" αλλά δεν το έκανα, αντιθέτως έγραψα την ειλικρινή μου γνώμη, ότι όντως ρε διαολε, δεν είναι ίδιες, πώς να το κάνουμε... Ούτε βελτιώσεις και μοντιφες προσπάθησα να πουλήσω, ούτε κολληταρια να σιγονταρω, ούτε τίποτα. Την γνώμη μου υποστήριξα, που θέλω να πιστεύω ότι μέσω των εμπειριών μου έχει μία βάση. Προφανώς δεν αποτελεί θέσφατο, αλλά είναι η γνώμη μου, την οποία δεν δίνω σε κανένα το δικαίωμα να ειρωνευτεί και να λοιδορήσει.

Όταν έγραφα στο Hunter Passion για όπλα που δοκίμαζα ότι ήταν σαβούρες, αντί να θεωρήσουν οι αναγνώστες ότι είμαστε πραγματικά αντικειμενικοί και ειλικρινείς, θεώρησαν ότι τα παίρνουμε από τους ανταγωνιστές για να βγάλουμε τα άλλα σαβούρα. Έχει τόσο πολύ συνηθίσει τη στάχτη και την παπάντζα ο Έλληνας που δεν ανέχεται πλέον την αλήθεια και την ευθύτητα.

Με στεναχωρεί το κόμπλεξ που βγάζουν εις βάρος μου κατά καιρούς μερικοί αλλά επειδή σέβομαι την πλειοψηφία που θεωρώ ότι έχει ανοικτό μυαλό, θα κοιτάξω να επιμείνω και να παραμείνω αλλά όσο αντέξουμε ρε αδερφέ... Η ιστορία έχει δείξει ότι σε φόρουμ δεν στεριώνω για καιρό. Μου την πέφτουν ελαφριά στην αρχή και στη συνέχεια λυσσαλέα.
Δάσκαλε δυστυχως η αλήθεια δεν αρέσει.
1543838794903.jpeg

Πρώτη δοκιμή σε μονοβολα lee 28gr.
Πήρα τη δόση από άλλο σεταπ που είχα, για μονοβολο μπίλια 28gr κλεισμένο με αστέρι (ημιαστεροδειδες...) με granular και το έκλεισα με ρέλι απ' ευθείας στο μονόβολο,χωρίς δισκάκι δηλαδή!
Έφτιαξα 4 τεμάχια,με διαφορετικό ύψος ρελιού για να ξεκινήσω από το πιο ελαφρύ προς τα πάνω.
Η συγκέντρωση δηλαδή είναι ενδεικτική....
Δεν είναι ακριβώς ίδια τα φυσίγγια!
Βασικό σεταπ
Κουρεμένοι fiocchi 68.5 με 616,
1.70granular, Θώδη 27 με:α)σ αυτό με ύψος 60.5 διπλό οver powder call20(2+2)4mm β)over powder + χαρτάκι call20 =3mm
Το lee μέσα και ρέλιασμα με προσοχή μέχρι να σταματήσει να παίζει!
Τελικό ύψος στα + - 60mm
Βολή στα 50m με σταθερό το όπλο στον ουρανό του αυτοκινήτου, benelli με κύλινδρο 61cm.
Σε συνέχεια της χθεσινή δοκιμής....
Έλαφρυνα το σετάπ! 1.65 gran με 686. Δείχνει να τιθασεύτηκε! Για καραμπίνα και βαριά όπλα είναι καλό!
Για ελαφριά δίκανα πιστεύω παίρνει 0.05 κάτω ακόμα!
Σ αυτή τη πιο μαλακή έκδοση μετριάστηκε η φθορά στους συγκεντρωτήρες!
Πάντα 50 μέτρα,με σταθερό οπλο(montefeltro) και κύλινδρο!

Attachments

• IMG_20240901_085426.jpg
    IMG_20240901_085426.jpg
    321 KB · Προβολές: 31
  • IMG_20240901_092553.jpg
    IMG_20240901_092553.jpg
    391,7 KB · Προβολές: 31
  • IMG_20240901_093832.jpg
    IMG_20240901_093832.jpg
    457,6 KB · Προβολές: 31
Το ένα για γουρούνι, τ άλλο για "ελάφι"! 🤣🤣🤣View attachment 90569

Επόμενες δοκιμές με psb5 σε 28 gr μονόβολο,σε ρέλι με τζαμάκι όμως...
Γνώμη μου...για 28γρ μονόβολα πήγαινε σε μπαρούτη Χ32-34 (Α1, ΜΒ32, ΡSB1) με αυξημένη δοσολογία 0,15-0,20 σε σχέση με τη συνιστώμενη δοσολογία για σκάγια...

Θα μπορέσεις να δώσεις τις απαραίτητες ταχύτητες για να σου βγάλει την απαιτούμενη ενέργεια για να πέσει το καπρί με συγκρατημένες πιέσεις....

Ρελιασμα στα χείλη του μονοβολου μέχρι να μην παίζει στον κάλυκα...

S.O.S...Με την προϋπόθεση να μην εξέχει η μύτη από τα χείλη ρελιού...

Γνώμη μου...για 28γρ μονόβολα πήγαινε σε μπαρούτη Χ32-34 (Α1, ΜΒ32, ΡSB1) με αυξημένη δοσολογία 0,15-0,20 σε σχέση με τη συνιστώμενη δοσολογία για σκάγια...

Θα μπορέσεις να δώσεις τις απαραίτητες ταχύτητες για να σου βγάλει την απαιτούμενη ενέργεια για να πέσει το καπρί με συγκρατημένες πιέσεις....
Δίκιο έχεις,αλλά αν κάνω τη δουλειά,με ασφάλεια,με τις μικρές,δε χαλάω τις άλλες που φορτώνονται σκάγια για άλλα κυνήγια!
Κρίση υλικών γάρ...
Ρελιασμα στα χείλη του μονοβολου μέχρι να μην παίζει στον κάλυκα...

S.O.S...Με την προϋπόθεση να μην εξέχει η μύτη από τα χείλη ρελιού...
Και στα δύο,εννοείται πως ναι!!!
Έχω κάνει ισοζύγιο μεταξύ ύψους κάλυκα,ύψους ποτηριού συγκεντρωτήρα και overpowder ώστε όταν σταματάει το "παίξιμο" το βόλι να είμαι 1.5 mm κάτω από το ρέλι!

Status
Not open for further replies.
Back