Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Βαγγελη τις ειρωνειες σου αλλου !!
Σε μενα δεν πιανουν....ουτε κολλανε !!!

Βαλε το σεταπ ταχογραφημενο ...με αποτυπωση...και την διατρηση που εχει... εαν θελεις να μας δειξεις
κατι.... και τις ειρωνειες οπως προειπα...σε αλλον !!!
Φίλε μου δεν έχω όρεξη να σε ειρωνευτω καθόλου...... Εσύ με αυτά που γράφεις οδηγείς σε αυτό το συμπέρασμα....... Εγώ σου έγραψα τον τρόπο που το γεμίζει η nobel sport ,ΟΧΙ ΕΓΩ!!!! Εσύ το θεωρείς λάθος....... Δικαίωμα σου........ Ειρήνη υμίν!!! Πραγματικά δεν έχω καμία όρεξη να ασχολούμαι με γελοιοτητες........

Καμιά συνταγή που να τα παίζει σε υγρασία να την δοκιμάσουμε Ηλία.
Δεν εχω το βιβλιο με τις συνταγες ευκερο τωρα....εμενα με ειχε κρεμασει ενα πρωινο ξεκουρνιασμα η Α1 στο 1.55×30 με cx2000...δεν θυμαμαι βυσμα κ τελικο κλεισιμο ομως...ειχε 100% υγρασια θυμαμαι κ επεφτα ζωντανες στα πυκνα...4 πουλια σχεδον σερί σε 15'...βολες περιπου 35m +/-...ελπιζω να βοηθησα.

Φίλε μου δεν έχω όρεξη να σε ειρωνευτω καθόλου...... Εσύ με αυτά που γράφεις οδηγείς σε αυτό το συμπέρασμα....... Εγώ σου έγραψα τον τρόπο που το γεμίζει η nobel sport ,ΟΧΙ ΕΓΩ!!!! Εσύ το θεωρείς λάθος....... Δικαίωμα σου........ Ειρήνη υμίν!!! Πραγματικά δεν έχω καμία όρεξη να ασχολούμαι με γελοιοτητες........
Οντως ειναι γελιοτητες οταν εχεις σαν προτυπο τα σεταπ και τα κλεισιματα της nobel spor...
και μου κανεις υποδειξεις... με τις φολες...!!!!
Εγω ανεβασα το σεταπ μου....γιατι τα σεταπ και τα κλεισιματα της nobel spor τα δοκιμασα και τα
απερριψα...!!!
Ειρηνη υμιν λοιπον !!!

Οντως ειναι γελιοτητες οταν εχεις σαν προτυπο τα σεταπ και τα κλεισιματα της nobel spor...
και μου κανεις υποδειξεις... με τις φολες...!!!!
Εγω ανεβασα το σεταπ μου....γιατι τα σεταπ και τα κλεισιματα της nobel spor τα δοκιμασα και τα
απερριψα...!!!
Ειρηνη υμιν λοιπον !!!
Δεν έχεις άδικο που να ξέρουν αυτοί.......

Πολύ καλό είναι και το cx2000 1,65x33 sg19 57,40 όπως και το cx2000 1,70x33 giovani 20 57,40
Η Α1 είναι μια πάρα πολύ σοβαρή πυρίτιδα και σε αστέρι και σε ρέλι με τζαμάκι.
Αρκεί να βρεις την τουφεκιά που σου ταιριάζει!

Αντιγράφω από χθεσινό μήνυμα που έστειλα σε φίλο.
===============
Είμαι 1000% σίγουρος ότι οποιαδήποτε μεταβολή στην υγρασία της ατμόσφαιρας δεν παίζει ρόλο αρκεί να μην μεταβληθεί η θερμοκρασία και η ατμ. πίεση.
Κανένα βαλλιστικό πρόγραμμα, κανένας βλητικός ή γνώστης δεν υποστηρίζει κάτι διαφορετικό.
Η Ελληνική υγρασία δεν διαφέρει από αυτή οπουδήποτε στον κόσμο.

Αυτό που για εμένα συμβαίνει είναι ότι μη πλήρως ζελατινοποιημένες πυρίτιδες απορροφούν υγρασία κατά την αποθήκευση και τα παίζουν.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι που διαμαρτύρονται είναι ιδιογομωτές.

Την αγοράζουν την αφήνουν να ρουφήξει καλά καλά, ρίχνουν 5-6 "κλανιές" και μετά δεν την ξαναπιάνουν γιατί φταίει η υγρασία της ατμόσφαιρας και όχι της πυρίτιδας.

Βάζουν πιο ισχυρά καψούλια για να αυξήσουν ρυθμό καύσης ανεβάζουν λίγο πυρίτιδα ... εεε μετά δουλεύει κάπως ικανοποιητικά και φυσικά αφού την έχουν πατήσει δεν ξαναρίχνουν με υγρασία, απλά ρίχνουν με "καλό" καιρό μέχρι να τελειώσει η πυρίτιδα.
================

Αφήστε τις συνταγές παίδες ... δεν ψάχνουμε φυσίγγι με Α1 που να κεντάει σε υγρασία.
Ψάχνουμε αν δυο πανομοιότυπα φυσίγγια γεμισμένα την ίδια στιγμή με την ίδια Α1 δίνουν τα ίδια αποτελέσματα σε μια μέρα με 60% υγρασία και άλλη μέρα με 100% υγρασία.

Ριγμένα από το ίδιο όπλο, με την ίδια θερμοκρασία ατμόσφαιρας και πυρίτιδας, στο ίδιο υψόμετρο θα δώσουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα σε συγκέντρωση και διάτρηση.
Αντιγράφω από χθεσινό μήνυμα που έστειλα σε φίλο.
===============
Είμαι 1000% σίγουρος ότι οποιαδήποτε μεταβολή στην υγρασία της ατμόσφαιρας δεν παίζει ρόλο αρκεί να μην μεταβληθεί η θερμοκρασία και η ατμ. πίεση.
Κανένα βαλλιστικό πρόγραμμα, κανένας βλητικός ή γνώστης δεν υποστηρίζει κάτι διαφορετικό.
Η Ελληνική υγρασία δεν διαφέρει από αυτή οπουδήποτε στον κόσμο.

Αυτό που για εμένα συμβαίνει είναι ότι μη πλήρως ζελατινοποιημένες πυρίτιδες απορροφούν υγρασία κατά την αποθήκευση και τα παίζουν.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι που διαμαρτύρονται είναι ιδιογομωτές.

Την αγοράζουν την αφήνουν να ρουφήξει καλά καλά, ρίχνουν 5-6 "κλανιές" και μετά δεν την ξαναπιάνουν γιατί φταίει η υγρασία της ατμόσφαιρας και όχι της πυρίτιδας.

Βάζουν πιο ισχυρά καψούλια για να αυξήσουν ρυθμό καύσης ανεβάζουν λίγο πυρίτιδα ... εεε μετά δουλεύει κάπως ικανοποιητικά και φυσικά αφού την έχουν πατήσει δεν ξαναρίχνουν με υγρασία, απλά ρίχνουν με "καλό" καιρό μέχρι να τελειώσει η πυρίτιδα.
================

Αφήστε τις συνταγές παίδες ... δεν ψάχνουμε φυσίγγι με Α1 που να κεντάει σε υγρασία.
Ψάχνουμε αν δυο πανομοιότυπα φυσίγγια γεμισμένα την ίδια στιγμή με την ίδια Α1 δίνουν τα ίδια αποτελέσματα σε μια μέρα με 60% υγρασία και άλλη μέρα με 100% υγρασία.

Ριγμένα από το ίδιο όπλο, με την ίδια θερμοκρασία ατμόσφαιρας και πυρίτιδας, στο ίδιο υψόμετρο θα δώσουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα σε συγκέντρωση και διάτρηση.
Παρε δυο κουτια φυσίγγια εμπορικα με ακουιλα μια μερα του Νοεμβρίου με νοτια και ζεστό για την εποχη καιρό αν εχει βρεξει ακομα καλητερα και πήγαινε περασμα για τσίχλα, ριξε το ενα κουτι,το αλλο ριχτω μια μερα με κρύο και ξεροβορι αν το κανεις και δεν βρεις διάφορα θα ξεκινήσω το ψάρεμα!!

Και βεβαια δεν εχω αδικο....Τα εχω δοκιμασει και ξερω...Τα σεταπ της ειναι για αρχαριους ιδιογομωτες...!!!
Η ιδιογομωτη είναι ένα χόμπυ αλλά μαθαίνετε με τον καιρό,άλλωστε τα ζητούμενα και τα θέλω του καθενός είναι διαφορετικά.........ιδιογομωτης γίνεσαι στα πενήντα και στα εξήντα και πιο μετά....... Και αν δε γίνεις δεν πέφτει η ζάχαρη στο νερό....... Κυνηγός όμως γίνεσαι όταν φοράς κοντά παντελονάκια.........όχι στη σύνταξη......

Παρε δυο κουτια φυσίγγια εμπορικα με ακουιλα μια μερα του Νοεμβρίου με νοτια και ζεστό για την εποχη καιρό αν εχει βρεξει ακομα καλητερα και πήγαινε περασμα για τσίχλα, ριξε το ενα κουτι,το αλλο ριχτω μια μερα με κρύο και ξεροβορι αν το κανεις και δεν βρεις διάφορα θα ξεκινήσω το ψάρεμα!!
Βρε παιδιά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ...

ΚΩΣΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ

Φτιάξε 2 ίδια φυσίγγια που να τα φτύνουν στην υψηλή υγρασία.

Ρίξε ένα με 0% υγρασία και το άλλο με 100% υγρασία ... ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ.

Αν βρεις διαφορά σε διάτρηση τρύπα μου την μύτη.
Ούτε σε κατανομή θα βρεις διαφορά.

Δεν συγκρίνω μονοβασικές με διβασικές, ούτε πυρίτιδες με διαφορετικό βαθμό ζελατινοποίησης.
Συγκρίνω την ίδια μάπα πυρίτιδα από άποψη υγρασίας όταν βληθεί σε 2 διαφορετικά επίπεδα ατμοσφαιρικής υγρασίας.
Αν έχει την ίδια διάτρηση και την ίδια κατανομή πως είναι δυνατόν να σκοτώνει λιγότερο σε υψηλή υγρασία ?

ps
Κυνηγάω 10+ χρόνια με τα jordan 32 (aquilla) σε νορμάλ θερμοκρασίες ακόμα και με βροχή.
Δεν έχω παρατηρήσει διαφορά, αλλά επειδή αυτό είναι σχετικό και κάποιοι άλλοι έχουν δει, γι αυτό κάνουμε πειράματα για να δούμε τι είναι αλήθεια και τι μύθος.

Βρε παιδιά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ...

ΚΩΣΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ

Φτιάξε 2 ίδια φυσίγγια που να τα φτύνουν στην υψηλή υγρασία.

Ρίξε ένα με 0% υγρασία και το άλλο με 100% υγρασία ... ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ.

Αν βρεις διαφορά σε διάτρηση τρύπα μου την μύτη.
Ούτε σε κατανομή θα βρεις διαφορά.

Δεν συγκρίνω μονοβασικές με διβασικές, ούτε πυρίτιδες με διαφορετικό βαθμό ζελατινοποίησης.
Συγκρίνω την ίδια μάπα πυρίτιδα από άποψη υγρασίας όταν βληθεί σε 2 διαφορετικά επίπεδα ατμοσφαιρικής υγρασίας.
Αν έχει την ίδια διάτρηση και την ίδια κατανομή πως είναι δυνατόν να σκοτώνει λιγότερο σε υψηλή υγρασία ?

ps
Κυνηγάω 10+ χρόνια με τα jordan 32 (aquilla) σε νορμάλ θερμοκρασίες ακόμα και με βροχή.
Δεν έχω παρατηρήσει διαφορά, αλλά επειδή αυτό είναι σχετικό και κάποιοι άλλοι έχουν δει, γι αυτό κάνουμε πειράματα για να δούμε τι είναι αλήθεια και τι μύθος.
Βρε βασιλη ολα καλα και αγια αυτα που λες αλλα για να βρω ιδιους τους παράγοντες που αναφέρεις πρέπει να μπω σε κλιβανο!!εγω στο κυνήγι που αναφέρω εχω δει μεγαλες διακιμανσεις μετην συγγεκριμενη πυρίτιδα η αυτη επηρεάζεται αποτην υγρασία η τα χέρια μου!!

Αν τα φυσιγγια ειναι σε ζωνη(φυσιγγιοθηκη) και οχι σε τσεπη, μπορει να παρουν υγρασια?
Πολύ αργά είναι πιθανό.
Δεν είναι αεροστεγώς κλεισμένα.
Γι αυτό υπάρχουν και συνθήκες αποθήκευσης.

Αυτό δεν γίνεται όμως από την μια μέρα στην άλλη.
Η υγρασία θα περάσει ή από το καψούλι ή από τα σκάγια, βύσμα, φούστα.

Δεν μιλάμε όμως για αυτό ... μιλάμε για τα ίδια φυσίγγια που την μια μέρα με ξηρασία γ@μάνε και την επόμενη μέρα με βροχή σέρνονται με την ίδια θερμοκρασία στο ίδιο μέρος.

@gvp9000 λες αυτό «Ρίξε ένα με 0% υγρασία και το άλλο με 100% υγρασία ... ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ.»

Το θεωρώ σπάνιο να γίνει αυτό στην πραγματικότητα. Η υγρασία συνήθως έρχεται με καιρό που θα επηρεάσει και την θερμοκρασία. Μαθηματικά έχεις δίκιο αλλά εμπειρικά δεν μπορεί να γίνει τόσο εύκολα. Έχω ένα φυσίγγι και το ρίχνω το καλοκαίρι ας πούμε με 10% υγρασία και πάει καλά. Οταν η υγρασία την επόμενη ημέρα θα πάει στο 100% το πιθανότερο είναι να έχει και άλλη θερμοκρασία. Δεν είναι εύκολο να απομονώσεις μια μεταβλητή μόνο στην πραγματικότητα. Εσένα δηλαδή δεν σου έχει τύχει από μέρα σε μέρα να σου κλάνει ένα φυσίγγι; Τι φταίει; Ότι δεν ρίχνεις καλά ή ότι τα φυσίγγια σου πήραν υγρασία ή ότι ο καιρός επηρέασε τα φυσίγγια-θήραμα-όπλο;

Βρε βασιλη ολα καλα και αγια αυτα που λες αλλα για να βρω ιδιους τους παράγοντες που αναφέρεις πρέπει να μπω σε κλιβανο!!εγω στο κυνήγι που αναφέρω εχω δει μεγαλες διακιμανσεις μετην συγγεκριμενη πυρίτιδα η αυτη επηρεάζεται αποτην υγρασία η τα χέρια μου!!
Ρίξε και με 5-10 βαθμούς θερμοκρασία διαφορά το ίδιο φυσίγγι ... πάλι δεν θα δεις κάτι τρομερό.

Δέχομαι ότι κάποιες πυρίτιδες απορροφούν πολύ πιο εύκολα υγρασία σε καμιά περίπτωση όμως ότι την μια μέρα με βοριά γαζώνουν και την επόμενη με νοτιά και βροχή τα φτύνουν.

Τα δοχεία αναπνέουν ειδικά αν η θερμοκρασία μεταβάλλεται αρκετά ... αν βρίσκονται και σε χώρο με υψηλή υγρασία μπορεί να καταστρέψουν την πυρίτιδα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα.

Status
Not open for further replies.
Back