Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Υπάρχει διαφορετική βαρομετρική πίεση όταν αυτό που αναφέρουμε ως υγρασία πέφτει,με άλλη ώρα της ημέρας με μεγαλύτερη θερμοκρασία περιβάλλοντος που το υγρό εξατμίζεται και αναιβαινει προς τα πάνω .Δεν έχουν τα φυσίγγια την ίδια συμπεριφορά .Ίσως καποιος ποίο ειδικός να μας πει αν μπορεί και ξέρει πολυπαραγοντικό θέμα καθόλου απλό και πραγματικό.

Δεν τηρεις το ''ειρηνη υμιν'' που εγραψες....οκ σου απαντω λοιπον!!!!

Μαθε πρωτα να κανεις το 1,60Χ32 να σκοτωνει....και να μην ειναι πορδη...κατα δικη σου ομολογια.....
Και μετα ελα να μιλησουμε για ιδιογομωση!!!

Τωρα οσον αφορα το κυνηγι....Εχω δει παρα πολλους κυνηγους που το ξεκινησαν με κοντο παντελονι...
αλλα στον κυνηγοτοπο για ''σταυρωσουν'' τσιχλα η περδικα αδιαζουν την καραμπινα τους...

Εγω το ξεκινησα με μακρυ παντελονι....Αλλα εφτασα στο σημειο να ριχνω ΜΙΑ τουφεκια στο θηραμα...
και δεν με νοιαζει εαν το παρω η οχι....λεω...αυριο ειναι αλλη μερα και θα ξανα ανταμωσουμε....
Καταλαβες τωρα ποια ειναι η διαφορά ???
Το ότι σκοτώνει ένα φυσίγγι δεν σημαίνει ότι σκοτώνει σωστά......... Αυτό που μέτρησα ήταν με πιο ψιλά σκάγια σκότωνε ήταν κλεισμένο όπως το δικό σου αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι πορδή........ Το τι κυνηγός είσαι το βλέπω από τα φυσίγγια που γεμίζεις πχ στο λαγό 50 γραμμάρια με αλεύρι........ Τι να πει κανείς........Δεν σε μειώνει αυτό στα μάτια μου έτσι ήρθαν τα πράγματα,έτσι έμαθες ,το ξεκίνησες αργά αλλά μην μου το παίζεις γκουρού της ιδιογομωτης . Πρέπει αυτό να έχει κάποιο αντίκρυσμα στο κυνήγι ....... Όχι σε στημένες εφημερίδες.......

αν κρίνω από την ΠΑΤΑΤΑ που έκανε πέρισυ με τα 8βολα στους κάλυκες με τα αστεράκια ΌΝΤΩΣ δεν έμαθε.....
Δηλαδή αλήθεια θεωρείς ότι μια εταιρεία κολοσσός,με βλητικους σταθμούς που παράγει όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε και νέος καψουλια ,κάλυκες, βύσματα, πυρίτιδες κλπ δεν ξέρει πως να τα διαχειριστεί......... Πώς να γεμίσει την Α1x32???????
......

τώρα να το γράψω δημόσια τι μου είχε πει ο ΑΕΙΜΗΝΣΤΟΣ Γ. Βλαχόπουλος;;;;
ΔΕΝ θα το γράψω.....

πάντως φίλοι μου κρατήστε μικρότερο καλάθι όσον αφορά τις μεγάλες εταιρείες - κολοσσούς!
Συμφωνω.....πριν την ιδιογομωση ειχα το μικροβιο του σφαξιματος....εχασα χρηματα γιατι εσφαζα και πανακριβα (κατ' επαναληψη)....ειδα δυστυχως πολλες πατατες και αλλαγες απο τους κορυφαιους....ειδα 10βολο να ειναι 9βολο και 8βολο να ειναι 7βολο....επισης στο ιδιο κουτι φυσιγγια με διαφορετικη πυριτιδα.....και στα σκαγια το ιδιο...Συγγνωμη για το "εκτος"..topic.

Το ότι σκοτώνει ένα φυσίγγι δεν σημαίνει ότι σκοτώνει σωστά......... Αυτό που μέτρησα ήταν με πιο ψιλά σκάγια σκότωνε ήταν κλεισμένο όπως το δικό σου αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι πορδή........ Το τι κυνηγός είσαι το βλέπω από τα φυσίγγια που γεμίζεις πχ στο λαγό 50 γραμμάρια με αλεύρι........ Τι να πει κανείς........Δεν σε μειώνει αυτό στα μάτια μου έτσι ήρθαν τα πράγματα,έτσι έμαθες ,το ξεκίνησες αργά αλλά μην μου το παίζεις γκουρού της ιδιογομωτης . Πρέπει αυτό να έχει κάποιο αντίκρυσμα στο κυνήγι ....... Όχι σε στημένες εφημερίδες.......

Δεν πειραζει Βαγγελακη....πορεψου με τα δικα σου....Αλλωστε τα 50 γραμμαρια θελουν γνωσεις που
εσυ δεν εχεις...
Τι να κανουμε τωρα...ο σοφος λαος μας λεει...οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια...
Θα σου ''περασει''...θεμα χρονου ειναι...
Για τις ''εφημεριδες''....πρεπει να εχεις γνωσεις....αλλιως γινεσαι ξεφτιλα..οπως με το φυσιγγιο ''πορδή''...
Τωρα οσον αφορα το κυνηγι....ασε να με κρινουν αυτοι που με ξερουν...και με φωναζουν ..ο Νικος ο φονιας !!!
Εισαι λίγος για μενα Βαγγελακη....Συγνωμη που στο λεω...αλλα εχω μαθει να λεω αληθειες !!!
Τωρα ''τραγουδα''...και λεγε οτι θελεις...και οτι σου κατεβει...δεν θα σου ξανα απαντησω...αρκετα ασχοληθηκα
μαζι σου...!!!!

@Vaggelis ioannina @ΝίκοςΠ μην πέφτετε σε τέτοιο επίπεδο, δεν υπάρχει λόγος. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.

Βασιλη εχεις απολυτο δικιο....Παρασυρθηκα και επεσα χαμηλα....Ζητω συγνωμη και δεν θα ξανα συμβει.!!!

Δεν πειραζει Βαγγελακη....πορεψου με τα δικα σου....Αλλωστε τα 50 γραμμαρια θελουν γνωσεις που
εσυ δεν εχεις...
Τι να κανουμε τωρα...ο σοφος λαος μας λεει...οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια...
Θα σου ''περασει''...θεμα χρονου ειναι...
Για τις ''εφημεριδες''....πρεπει να εχεις γνωσεις....αλλιως γινεσαι ξεφτιλα..οπως με το φυσιγγιο ''πορδή''...
Τωρα οσον αφορα το κυνηγι....ασε να με κρινουν αυτοι που με ξερουν...και με φωναζουν ..ο Νικος ο φονιας !!!
Εισαι λίγος για μενα Βαγγελακη....Συγνωμη που στο λεω...αλλα εχω μαθει να λεω αληθειες !!!
Τωρα ''τραγουδα''...και λεγε οτι θελεις...και οτι σου κατεβει...δεν θα σου ξανα απαντησω...αρκετα ασχοληθηκα
μαζι σου...!!!!

Βασιλη εχεις απολυτο δικιο....Παρασυρθηκα και επεσα χαμηλα....Ζητω συγνωμη και δεν θα ξανα συμβει.!!!
Tα πενήντα γραμμάρια δεν με απασχόλησαν ποτέ εσύ να τα γεμίζεις .......Η γνώμη σου για μένα μου είναι εντελώς αδιάφορη..,.... Η γνώμη που έχεις για τον εαυτό σου ως κυνηγού και ιδιογομωτη μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει............

Πρέπει αυτό να έχει κάποιο αντίκρυσμα στο κυνήγι ....... Όχι σε στημένες εφημερίδες.......
Λάθος Βαγγέλη αυτό κατά την γνώμη μου.
Κάποτε έλεγα ξερό ψωμί, Remington όπλο, Χfull, φυσιγγάρα, μέγιστη συγκέντρωση και όλα θα πέφτουν ... τελικά δεν ήταν έτσι.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.
Μπορείς να κυνηγήσεις τσίχλες στα 15μ με φυσίγγι 90% στα 36,5 ?
σίγουρα όχι ... αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το φυσίγγι είναι μάπα, απλά δεν μπορείς να το υποστιρίξεις σκοπευτικά και επίσης θα κάνεις τις τσίχλες κιμά.

Οι δυνατότητες ενός φυσιγγίου-τσοκ-όπλου μερικές φορές δεν έχουν καμία σχέση με τα θηράματα που μπαίνουν στην τσάντα.

Τις δυνατότητες ενός φυσιγγίου-τσοκ-όπλου τις βλέπεις με την κατανομή και την διάτρηση (αν θες κεντρική και περιφερειακή).

Το τι μπαίνει στην τσάντα εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες πλέον του φυσιγγίου (πχ. ταίριασμα κατανομής με σκοπευτική ικανότητα, κοντάκι, σκοπευτική ικανότητα, εκτίμηση απόστασης, διάθεση, νεύρα, τύχη κτλ κτλ)

Μην συγχέουμε αυτά τα 2.

Αν πχ η συνταγή με την Α1 βάζει συνήθως 1-2 σκάγια στην τσίχλα και αυτή με την sipe 4-5 είναι προφανές με ποιό θα έχεις περισσότερα ζωντανά και δεν θα φταίει η υγρασία.
Δεν λέω ότι ισχύει ,,,, σκέψεις κάνω ...

Για εμένα το καλύτερο φυσίγγι για τσίχλες (αυτό που γέμιζε την τσάντα) ήταν το Jordan 32 ... όταν το δοκίμασα με την 1187 και την Μ2 δεν είδα τίποτα ιδιαίτερο ... περίμενα τρελή συγκέντρωση.
Έβγαλα όμως ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα ... ότι η σκοπευτική μου ικανότητα σε τσίχλες έτσι όπως τις κυνηγάω και στις αποστάσεις που τις κυνηγάω απαιτεί μια συγκέντρωση 50-55% στα 36,5m.
Θα πουν κάποιοι ότι το χαρτί δεν λέει όλη την αλήθεια ... φυσικά και δεν την λέει αν περιμένουν να τους πει πόσα θηράματα θα μπουν στην τσάντα ...
Δεν λέει αυτό το χαρτί ... λέει απλά πως πάει το φυσίγγι-τσοκ-όπλο !!!!!

(Χαρτί = συγκέντρωση + διάτρηση)

N8.jpg

Δηλαδή αλήθεια θεωρείς ότι μια εταιρεία κολοσσός,με βλητικους σταθμούς που παράγει όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε και νέος καψουλια ,κάλυκες, βύσματα, πυρίτιδες κλπ δεν ξέρει πως να τα διαχειριστεί......... Πώς να γεμίσει την Α1x32???????
......
"Δηλαδή αλήθεια θεωρείς ότι μια εταιρεία κολοσσός,με βλητικους σταθμούς που παράγει όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε και νέος καψουλια ,κάλυκες, βύσματα, πυρίτιδες κλπ" ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΠΕΡΙΣΥ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ 8ΒΟΛΟ & 10ΒΟΛΟ ΜΑΓΚΝΟΥΜ που δεν σκότωναν ψύλλο όχι γουρούνι, βγάζει ΠΑΝΤΑ "ΑΡΙΣΤΑ" φυσίγγια; ότι δεν έχει μεταπτώσεις από παρτίδα σε παρτίδα; ότι ΟΛΟ το προσωπικό της είναι άριστα καταρτισμένο;

Και κανο ένα ερώτημα…. Για ποιο λόγο ιδιογωμη κάποιος….το για οικονομία δεν Παΐζει… για να βοηθήσει του νεους ιδιογωμοτεσ Όταν έχει την εμπηρια ούτε αυτό Παΐζει …περιμμενο αλήθειες ψαχτητε μέσα σας… είμαι σίγουρος ότι το (εγω ξέρεις ποιος είμαι τι φυσηγγια βγάζω) θα βγει πρωτο..::

"Δηλαδή αλήθεια θεωρείς ότι μια εταιρεία κολοσσός,με βλητικους σταθμούς που παράγει όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε και νέος καψουλια ,κάλυκες, βύσματα, πυρίτιδες κλπ" ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΠΕΡΙΣΥ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ 8ΒΟΛΟ & 10ΒΟΛΟ ΜΑΓΚΝΟΥΜ που δεν σκότωναν ψύλλο όχι γουρούνι, βγάζει ΠΑΝΤΑ "ΑΡΙΣΤΑ" φυσίγγια; ότι δεν έχει μεταπτώσεις από παρτίδα σε παρτίδα; ότι ΟΛΟ το προσωπικό της είναι άριστα καταρτισμένο;
Από αυτό το σημείο δηλ το να έχει κάποια αστοχία μέχρι να μην ξέρει την αναλογία της πυρίτιδας ,σκαγιων που εκείνη παράγει υπάρχει μεγάλη απόσταση. Αυτό που πιστεύω προσωπικά είναι ότι είναι από τις κορυφαίες εταιρίες και παράγει πολύ αξιόπιστα και καλά προϊόντα......

Εκεί γίνεται της πτανας....ο νότιας τους πείραξε❓
Δεν έχει σχέση με τον νοτιά Γιάννη αλλά με την περιστροφή της Γης.
Πλάκα-πλάκα οι Αυστραλοί έχουν τέτοιες εκτάσεις που μπορείς να δοκιμάσεις οποιοδήποτε φυσίγγι σε οποιαδήποτε απόσταση.
Θυμάμαι ένας φίλος που είχε πάει για εκπαίδευση στην Αμερική, μου έλεγε ότι το στρατιωτικό σκοπευτήριο που έκανα βολές δεν είχε βληματοδόχο. Πολύ απλά γιατί το πεδίο βολής είχε μήκος...60km...και μετά υπήρχε η θάλασσα.
Κάτι σαν τα δικά μας δηλαδή... .hair.

Δεν ειναι λαθος αυτο που λέει ο Βαγγέλης ειναι η πραγματικότητα κατα την δική μου παντα αποψη.τα υλικα που εχουμε εδω για μενα ειναι ο παράγοντας που βλέπεις δεκα διαφορετικές γνωμες.οι δοκιμές στα χαρτιά σου διχνουν πως παει το φυσίγγι την ωρα που δοκιμάζεις οχιτην ωρα που κυνηγας.εριξες ενα 52 ρεμι στον στοχο καλοκαίρι και χειμώνα να το ριξεις παλι τα ίδια θα δεις .δοκιμασε τωρα καλοκαίρι να ριξεις ενα 52 με τα υλικα που πεζουν εδω και προσπαθησε παλι τον χειμώνα να δεις σκαπμαναιβασμα σε μπαρ και κατανομες.αν επηρεάζονται μονο απτην θερμοκρασία πως το ρεμι μενει σταθερο?

Status
Not open for further replies.
Back