Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Το CX2000 ειναι το αγαπημενο της για μενα. Το 616 το παει πολυ καλα σε ποιο φορτωμενα σεταπ
οπως και η μεγαλη της αδελφη ΜΒ36.....η οποια λατρευει το CX2000-616 και το 686 στο 2χ36+1,5 -
Αυτο εχω διαπιστωσει εγω

ΜΒ36- 688 - 1,90Χ34-Ζ2Μ21-Ν6 -Ν5 -Τζαμακι -ρελι 65,4-60 . Σεταπ πολυ καλου φιλου...απο το ιδιογομωση...
Δοκιμασμενο για ''ειδικες αποστολες'' στις φασσες....μεχρι τα 35 μετρα με Ν5-ΝΙΚΕΛ κανει κηδειες σε
κοπαδιαστα πουλια.
Τα σκαγια ''ανοιγουν'' λογω του 688 +το ρελι και θερμοκρασιες απο +10 μεχρι μηδεν βαθμους .

ΥΓ. Τα κοπαδια υπηρχαν καποτε και εδω......Και εννοω 100 -150 -200 + πουλια !!! Τωρα ειναι ονειρο απατηλο...
Οπως παντα .....ωραιος,καθαρος και τα σερνεις.Χαθηκαμε φιλε......ομως να ξερεις σε παρακολουθω και περνω μαθηματα.

Οπως παντα .....ωραιος,καθαρος και τα σερνεις.Χαθηκαμε φιλε......ομως να ξερεις σε παρακολουθω και περνω μαθηματα.

Που εισαι βρε καλέ μου φιλε !!! Ναι χαθηκαμε....αλλα δεν ξεχαστηκαμε....Εχω χρονια να μπω στο
Ιδιογομωση...και ουτε πιστευω οτι θα ξανα μπω...για καθαρα δικους μου λογους!!!

Πολυ χαρηκα που σε ειδα σε αυτο το φορουμ φιλαρα μου !!!.love.

ΥΓ, Σου στελνω σε ΠΜ το τηλεφωνο....για να μην ξανα ''χαθουμε'' !!!!:)

Last edited:
Καλημέρα σε όλη την ομάδα!

Θα ήθελα να μαθω έναν εμπειρικό τρόπο δοκιμής διάτρησης φυσιγγίων.
Τα νούμερα σκαγιων που με ενδιαφέρουν είναι Ν5 και Ν7.

Σας ευχαριστώ!

Bαζω σχολικο βιβλιο στο κεντρο του στοχου ....Ξερω μέτρα - τσοκ - Νο σκαγιων...Μετα την τουφεκια
μετραω μεχρι ποια σελιδα εχουν κανει τα τελευταια 3 σκαγια...Στο τελος μετραω ολες αυτες τις
σελιδες με το παχυμετρο.
ΠΧ . 50 μετρα φουλ -τσοκ μαμα Ν4,5 διαμετρος 3 χιλιοστα- V1,5-392m/s = 46 φυλλα ή 96 σελιδες = 4,6 χιλ.

Στεγνο βιβλιο !!

Bαζω σχολικο βιβλιο στο κεντρο του στοχου ....Ξερω μέτρα - τσοκ - Νο σκαγιων...Μετα την τουφεκια
μετραω μεχρι ποια σελιδα εχουν κανει τα τελευταια 3 σκαγια...Στο τελος μετραω ολες αυτες τις
σελιδες με το παχυμετρο.
ΠΧ . 50 μετρα φουλ -τσοκ μαμα Ν4,5 διαμετρος 3 χιλιοστα- V1,5-392m/s = 46 φυλλα ή 96 σελιδες = 4,6 χιλ.

Στεγνο βιβλιο !!
Κύριε Νίκο, με βάση το παραδειγμα που δώσατε τα 4,6 mm είναι καλό αποτέλεσμα;
Μπορώ να το έχω ως κριτήριο;

ΜΒ36- 688 - 1,90Χ34-Ζ2Μ21-Ν6 -Ν5 -Τζαμακι -ρελι 65,4-60 . Σεταπ πολυ καλου φιλου...απο το ιδιογομωση...
Δοκιμασμενο για ''ειδικες αποστολες'' στις φασσες....μεχρι τα 35 μετρα με Ν5-ΝΙΚΕΛ κανει κηδειες σε
κοπαδιαστα πουλια.

Δεν θα ξεχασω μεχρι να πεθανω το σεταπ Σου Γιωργαρε....!!!! :)
Στην πρωτη μπηχτη τουφεκια σε κοπαδι με φασσες πηρα 2 πουλια...
Στην δευτερη που την ''ζυγισα'' επεσαν 4 πουλια ξερα !!!
Ωραιες εποχες με πολλα θηραματα!!!!
Θυμαμαι που σε ειχα ρωτησει .Γιωργο να το στησω με drago ?? Και μου απαντησες..Νικολα δεν τολμω
να το πειραξω....φοβαμαι μην το ''χαλασω'' !!!!:)
Το δοκιμασα με drago 17+1cal 20 δουλευει το ιδιο καλα φιλαρα μου !!!:)

Κύριε Νίκο, με βάση το παραδειγμα που δώσατε τα 4,6 mm είναι καλό αποτέλεσμα;
Μπορώ να το έχω ως κριτήριο;

Και βεβαια μπορεις να το εχεις....Να ξερεις ομως οτι διατρηση εξαρταται απο την ποιοτητα σκαγιων
και βεβαια και απο το ποσο σφαιρικα θα ειναι οταν φτασουν στον στοχο!!!
Το σεταπ μου ειχε αλευρι ( που προστατευει τα σκαγια )....Επισεις να υπολογισεις οτι με Νικελ σκαγια
( επινικελωμενα ) θα εχεις +1 χιλιοστο διατρηση περισσοτερη!! Ηδοκιμη ειναι με μολυβδινα .
Ολα αυτα σε συνδιασμο με τις αρχικες ταχυτητες Κωστα μου !!!

Και βεβαια μπορεις να το εχεις....Να ξερεις ομως οτι διατρηση εξαρταται απο την ποιοτητα σκαγιων
και βεβαια και απο το ποσο σφαιρικα θα ειναι οταν φτασουν στον στοχο!!!
Το σεταπ μου ειχε αλευρι ( που προστατευει τα σκαγια )....Επισεις να υπολογισεις οτι με Νικελ σκαγια
( επινικελωμενα ) θα εχεις +1 χιλιοστο διατρηση περισσοτερη!! Ηδοκιμη ειναι με μολυβδινα .
Ολα αυτα σε συνδιασμο με τις αρχικες ταχυτητες Κωστα μου !!!
Ευχαριστώ κύριε Νίκο, ταχύτητα δεν μπορώ μετρήσω αλλά θα έχω κατά νου όλα τα υπόλοιπα.

Ευχαριστώ κύριε Νίκο, ταχύτητα δεν μπορώ μετρήσω αλλά θα έχω κατά νου όλα τα υπόλοιπα.

Να θυμασαι....Οσο ποιο σφαιρικα σκαγια και καλης ποιοτητας τοσο μεγαλυτερες μενουσες...
Οι μενουσες σκοτωνουν....αλλα παντα με την ιδια ποιοτητα σκαγιων ( σφαιρικα ) οσο μεγαλυτερες
αρχικες ...τοσο και μεγαλυτερες οι μενουσες !!!! ;)

Δεν πειραζει που δεν μετρας....Μετραω εγω φιλε....Δωσε σεταπ να στο μετρησω...Ισως να το εχω
και μετρημενο...δεν ξερω ομως εαν δεν μου πεις σεταπ !!

Ετσι οπ
κοπαδιαστα πουλια.

Θυμαμαι που σε ειχα ρωτησει .Γιωργο να το στησω με drago ?? Και μου απαντησες..Νικολα δεν τολμω
Το δοκιμασα με drago 17+1cal 20 δουλευει το ιδιο καλα φιλαρα μου !!!

κοπαδιαστα πουλια.

Το δοκιμασα με drago 17+1cal 20 δουλευει το ιδιο καλα φιλαρα μου !!!:)
Ετσι οπως το καταλαβαινω εγω,διατηρησες την ελαστικοτητα τουΖ2Μ21 λογο φελου για να μην χαλασεις την καμπυλη και εδωσες λιγο παραπανω κεντρα λογο Drago στην ουσια κερδισες λιγα μετρα ακομη με καλες κατανομες.

σελιδες με το παχυμετρο.

Στεγνο βιβλιο !!
Νίκο θα κοιτάς τα πολλά σκάγια πόσες σελιδες-φυλλα κ όχι τα λίγα‼️

Status
Not open for further replies.
Back