Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Εσυ επιμένεις... με 1 σκαγακι 9n στο σώμα και πέφτει ξερό το πουλί; ;;;;;;;;;; δεν πρόκειται να το πιστέψω γιατί έχω δεί πολλές φορές μπεκάτσα να είναι ζωντανή με πολλά περισσότερα σκάγια όπως του Κώστα στην φωτογραφία..
Της έχω κόψει την μύτη της έχω βγάλει το μάτι της εχω σπάσει φτερό με 1 σκάγι και έχει πέσει αλλά ποτέ δεν ήταν ξερό αλλο να πέσει αλλο να σκοτώσεις 1 μπεκάτσα με 1 σκάγι.
😆Αλλάξει τφεκ τι να σει που😆

Η S4 ειναι σοβαρο υλικο .1.45 τη βαζω στο 16αρι
1.45 x31 σε 67.4-56.5 (συνήθως στην s4 γεμιζω σε 67.4) με πιστον για πρωινα σε ρεματιές για τσιχλοκοτσιφα, πεντακαθαρα πουλια.
Ο Νικόλας @Νικολας πιστευω στο 1.50x33 και ρελι είναι χαμηλά θα ξεκινούσα από 1.55 και μετά 1.60 θα δοκίμαζα!

1.45 x31 σε 67.4-56.5 (συνήθως στην s4 γεμιζω σε 67.4) με πιστον για πρωινα σε ρεματιές για τσιχλοκοτσιφα, πεντακαθαρα πουλια.
Ο Νικόλας @Νικολας πιστευω στο 1.50x33 και ρελι είναι χαμηλά θα ξεκινούσα από 1.55 και μετά 1.60 θα δοκίμαζα!
1.50χ 33 είναι αστέρι στα 57...
Και το ρελιαστο 1.60χ34 στα 59χιλ

Θα σου ελεγα νικολα να βρεις ενα μερος με επιβλαβή, ξεκινα να φερεις το φυσίγγι στην προσκόπευση που εχεις μαθει με την σοκολ.η ς4 στα 35 ειναι καπως αλλα με ρελι παλεύεται,εγω την δουλευω στο 165, 35 με 688 και θωδη στο κρύο ομως .στην μπεκάτσα ειναι απ τις καλύτερες πυρίτιδες ασε τα σκάγια σταθερα η κατεβα λιγο και παιξε με την πυριτηδα. στα μέτρα που ριχνεις την μπεκατσα διάτρηση εχεις πίστευω πως θελει λιγο ψαξιμο να το φερεις στα μετρα σου.

Νικολα.......Δεδομενου οτι εχουμε το ιδιο οπλο (391 optima plus 18.6) και το ντουφεκαω 12,13 χρονια τωρα με εκατονταδες παραλαγες....αν θελεις ακουσεμε.
1.Κουμπωσε το τρια αστρα και μην το ξαναβγαλεις για κανενα λογο.
2.Ταπες,μαλινες,μεσοταπες,χαρτακι α,μεσοταπεςκτλ....ξεχασετα...μην τα ξαναβαλεις.
3.Φτιαξε με MB 32 ενα Setup στα 34 γραμμαρια για περδικα με συγκεντρωτηρα ( Ζ2Μ κατα προτιμηση) και ενα με S4 στα 33 γραμμαρια για μπεκατσα διασπορας(Διασπορεα θωδη κατα προτιμηση) σε ρελι με διαφανο.....τηρωντας ευλαβικα τους κανονες της ιδιογομωσης (αναλογα με τα εργαλειασου) οσον αφορα τον κενο χωρο και τελικου υψους φυσιγγιου.
Σιγουρεψου οτι οι πυριτιδες που εχεις στην κατοχη σου ειναι σε καλη κατασταση .

Νικολα.......Δεδομενου οτι εχουμε το ιδιο οπλο (391 optima plus 18.6) και το ντουφεκαω 12,13 χρονια τωρα με εκατονταδες παραλαγες....αν θελεις ακουσεμε.
2.Ταπες,μαλινες,μεσοταπες,χαρτακι α,μεσοταπεςκτλ....ξεχασετα...μην τα ξαναβαλεις.
3.Φτιαξε με MB 32 ενα Setup στα 34 γραμμαρια για περδικα με συγκεντρωτηρα ( Ζ2Μ κατα προτιμηση) και ενα με S4 στα 33 γραμμαρια για μπεκατσα διασπορας(Διασπορεα θωδη κατα προτιμηση) σε ρελι με διαφανο.....τηρωντας ευλαβικα τους κανονες της ιδιογομωσης (αναλογα με τα εργαλειασου) οσον αφορα τον κενο χωρο και τελικου υψους φυσιγγιου.
Είχα κι'εγώ αλλεργία με τίς μάλλινες -diana κλπ.
Όταν όμως είδα τις ακαριαίες καταβολές της diana σε συνδυασμό με την γλυκειά
για 35 γρ ντουφεκιά την ερωτεύτηκα .

Καλησπέρα σ' όλους... :)

Σχετικά με την S4n ,xθες πήρα έναν θηλυκό φασιανό στα 30 περίπου μέτρα με φυσίγγιο ιδιογόμωσης με S4n Cal.16, στρογγυλό ρέλι σε κάλυκα 64,5 χιλ., με συγκεντρωτήρα και πλαστικό δισκίο, με τσόκ 4/10 (δείτε το ανάλογο θέμα)…

Τρία (3) σκάγια Νο 6 νίκελ είχε πάρει…

Η δοκιμή και τα στοιχειά της γόμωσης ήταν αυτά…

S4 N - 27 γρ. No 6 Ν - Cal.16 - δοκιμή.jpg

H ταμπέλα που ακολούθησα ήταν αυτή (εγώ έκανα την γόμωση από 70αρι αστέρι σε 65αρι ρέλι) και την ίδια γόμωση τυγχάνει να προτείνει και ο Χαντζιώτης στο βιβλίο του…

s4_n.jpg

Συνταγή απο το βιβλίο του Χ. Χατζιώτη.jpg

Last edited:
Εχεις δικιο.... να βγαλουμε ακρη ομως με τον ανθρωπο που ειναι μες την μιζερια τοσο καιρο και θα ερθουν και οι ταπες σιγα,σιγα😀
'Εγραψα ενα set up με diana καί 688 στα 33 γρ .Δέν ξέρω αν το δοκίμασε ο Νικόλας έστω καί σε χαρτί .

Θα σου ελεγα νικολα να βρεις ενα μερος με επιβλαβή, ξεκινα να φερεις το φυσίγγι στην προσκόπευση που εχεις μαθει με την σοκολ.η ς4 στα 35 ειναι καπως αλλα με ρελι παλεύεται,εγω την δουλευω στο 165, 35 με 688 και θωδη στο κρύο ομως .στην μπεκάτσα ειναι απ τις καλύτερες πυρίτιδες ασε τα σκάγια σταθερα η κατεβα λιγο και παιξε με την πυριτηδα. στα μέτρα που ριχνεις την μπεκατσα διάτρηση εχεις πίστευω πως θελει λιγο ψαξιμο να το φερεις στα μετρα σου.
Στα μέτρα μου είναι.. προσκοπευση δεν ριχνω μέσα στα πυκνά λογκια είναι ντουφεκιας σήκωμα βαρεμα.

Last edited:
Με 3 άστρα μπεκάτσα στο πυκνό πουρνάρι δεν υπάρχει ελπίδα καμια...
Η ντουφεκιες ειναι σήκωμα βαρεμα δεν υπάρχει δευτερόλεπτο για σκόπευση..
Αρα 5τσοκ ελικοιδες...
Όταν πάω πεύκα έλατα τότε αλλάζει το πράγμα και όταν είναι δρυς τότε είναι απλά τα πράγματα..

View attachment 60090
Η αριστερη φτερουγα στη ρίζα, ειναι φυτήλια.....μισόταπο, 26gr Νο10 με Prima-V ×28.
Με ψιλόβροχο, στα 20-25m...πολυ δυσκολη τουφεκια...την τουφεκισα αναμεσα σε 2 μπρατσα ελιάς...μισοζώντανη την εφερε το σκυλί...
Έλα ρε... Σκοτώνουν τα 10αρια?

Status
Not open for further replies.
Back