Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Ένα φυσίγγιο που μου έχει δώσει όλες τις μπεκάτσες και πέρδικες που έχω βαρήσει τα τελευταία 12 χρόνια εκτών των χρόνων που κυνηγάω με το cal20. Και επειδή κυνηγάω και με το cal 20 στα 26γρ. Μπορώ να πω ότι είναι υπέρ αρκετά τα 32γρ για την μπεκάτσα στο cal 12.
Cheditte 65.4.
cx2000 ή 616 ή winchester 209.
S4 1.50g
Couvet 6.5mm
Dianna 20mm
32g no8
Τζαμάκι και κλείσιμο σε στρογγυλό ρέλι στα 60mm και κενός ελεύθερος χώρος από 6 έως 6.5mm.
Στόχος 1χ1 απόσταση 20m
Τσοκ κύλινδρος.
Την ταχύτητα δεν την αναγράφω αλλά είναι υπέρ αρκετή για να καταβάλει την μπεκάτσα και πίσω από πυκνό περνάρι ή ντούσκο κτλ.

20221117_074307.jpg

Ένα φυσίγγιο που μου έχει δώσει όλες τις μπεκάτσες και πέρδικες που έχω βαρήσει τα τελευταία 12 χρόνια εκτών των χρόνων που κυνηγάω με το cal20. Και επειδή κυνηγάω και με το cal 20 στα 26γρ. Μπορώ να πω ότι είναι υπέρ αρκετά τα 32γρ για την μπεκάτσα στο cal 12.
Cheditte 65.4.
S4 1.50g
Couvet 6.5mm
Dianna 20mm
32g no8
Τζαμάκι και κλείσιμο σε στρογγυλό ρέλι στα 60mm και κενός ελεύθερος χώρος από 6 έως 6.5mm.
Στόχος 1χ1 απόσταση 20m
Τσοκ κύλινδρος.
Την ταχύτητα δεν την αναγράφω αλλά είναι υπέρ αρκετή για να καταβάλει την μπεκάτσα και πίσω από πυκνό περνάρι ή ντούσκο κτλ.

View attachment 60364
Αυτή είναι ντουφεκιά!

Cheditte 65.4.
S4 1.50g
Couvet 6.5mm
Dianna 20mm
32g no8
Στόχος 1χ1 απόσταση 20m
Τσοκ κύλινδρος.

View attachment 60364

Εμενα το μόνο που μου χάρισε η s4 η σε μαλλινη η σε ντιάνα ή ντιάνα ελικοιδες 15 μπεκάτσες ζωντανές στο σεττερ μου 5.5 μηνών και έμαθε την φερμα πέφτανε ζωντανές και περπαταγαν και από πίσω το σκυλί φερμαριστο.
Επισεις και με αντιγραφή του Λάμπρο κίτρινο που μου έφταιξε άλλος αλλά 16..
Εγω πιστεύω ότι σε αυτά τα γραμμάρια 34γρ 35γρ κρεμάει.. για αυτό της λένε x32 που δεν εχω φτιάξει ποτέ.
Αν δεν έχεις χρονογράφο να ξέρεις τι κανεις δεν είναι να γεμίζεις.

Last edited:

Εμενα το μόνο που μου χάρισε η s4 η σε μαλλινη η σε ντιάνα ή ντιάνα ελικοιδες 15 μπεκάτσες ζωντανές στο σεττερ μου 5.5 μηνών και έμαθε την φερμα πέφτανε ζωντανές και περπαταγαν και από πίσω το σκυλί φερμαριστο.
Εγω πιστεύω ότι σε αυτά τα γραμμάρια 34γρ 35γρ κρεμάει.. για αυτό της λένε x32 που δεν εχω φτιάξει ποτέ.
Εγώ Νικόλα, την S4 ούτε καν σκέφτομαι να την γεμίσω στα 35 και 36γρ. ή πάνω από 1.55γρ. Για ποιο λόγο να καταπονήσω το τουφέκι μου από την στιγμή που υπάρχουν καλύτερες πυρίτιδες για αυτά τα βάρη γόμωσης.

Αφού μπορείς να μετρήσεις μενουσες (οι μόνες που μετράνε)με μέτρο σύγκρισης κάποιο ίσως,εμπορικό‼️

Εγώ Νικόλα, την S4 ούτε καν σκέφτομαι να την γεμίσω στα 35 και 36γρ. ή πάνω από 1.55γρ. Για ποιο λόγο να καταπονήσω το τουφέκι μου από την στιγμή που υπάρχουν καλύτερες πυρίτιδες για αυτά τα βάρη γόμωσης.
Μαζί σου σε αυτό... ελα μου που μου είπαν πάρε s4 και τι να την έκανα; ;;;;; τελικ ότι έμεινε την χάρισα.... και την mb32...
Καλα σκωτωνε η MB36 σε ρελια απλά τότε μου αφηνε ακαυτη και δεν πειρα.
Θα κανω μια τελευταία προσπάθεια με MB36...
Αν δεν πετύχει εργοστασιακά.

Αφού μπορείς να μετρήσεις μενουσες (οι μόνες που μετράνε)με μέτρο σύγκρισης κάποιο ίσως,εμπορικό‼️
Με τι να τα μετρήσω φιλε;;;;
Και εμπορικό το Λάμπρο το κίτρινο τα ίδια; ;;
Το MB τρικολόρ 36γρ άλλη σερπατινα;;;

Προφανώς στη συμπεριφορά της. Θεωρείται νευρική, απότομη,εκρηκτική ,όχι ιδιαίτερα ελαστική.Δεν της αρέσει το στριμωγμα,τα γρήγορα καψυλια. Γι αυτόν το χαρακτήρα της,πολλοί την προορίζουν για φυσίγγια διασποράς.Ολα είναι σχετικά βέβαια,ανάλογα το στήσιμο και τις συνθήκες που προορίζεται να δουλέψει.

Ένας φίλος ρίχνει τα lucky της victory 33 gr. Ν.9Τα βρήκε πολύ καλά
Ρε συ και με την σοκολ γάζει τις παω...
Και με gorilla elix.
Απλά ψάχνω μια πυρίτιδα να παίζω μπάλα στα 35-36γρ περδικα μπεκάτσα δεν ψάχνω φυσίγγια για να βαράω τις απέναντι πλαγιές..
Πιστεύω στην mb36..

Ρε συ και με την σοκολ γάζει τις παω...
Και με gorilla elix.
Απλά ψάχνω μια πυρίτιδα να παίζω μπάλα στα 35-36γρ περδικα μπεκάτσα δεν ψάχνω φυσίγγια για να βαράω τις απέναντι πλαγιές..
Πιστεύω στην mb36..
Εκεί μείνε, στο 1,90 σε ρελι.

restaurants that serve collard greens near me
Με Α1 στο 1.80χ34 με ελικοιδες ρελι έκανα πέρσι 3 καθαρά πουλάκια... αλλα δεν την προτίμησα γιατί έχει νταβάνι τα 34γρ.
Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι χρειάζεσαι παραπάνω από τα 34 γραμμάρια,στο εν λόγω κυνήγι(κι όχι μόνο)?
Τα "3 καθαρά πουλάκια"δεν σε έπεισαν για την επάρκεια του φυσιγγίου? :)

Παρεμπιπτόντως,η Α1 πάει άνετα ΚΑΙ στα 35 με πιο χοντρό σκάγι.

Status
Not open for further replies.
Back