Συστήματα Αδρανείας vs Αερίων

Τι προτιμάτε; Μηχανισμό αδρανείας ή αερίων;

• Αδρανείας

Votes: 31 31,6%
  • Αερίων

Votes: 33 33,7%
  • Και τα δύο καλά είναι

Votes: 34 34,7%

• Total voters
    98

Κάτοχός και των δύο.
Αερίων
1] δεν κλωτσάει
2] δεν αναπιδαει
3] δεν χαλάει την κατανομή
4] επροστοβαρο
5] κακό ζύγισμα
6] δεν καθαρίζει εύκολα
7] συνήθως πιο βαρύ
8] πολλά μηχανικά μέρη
9] χοντροκομενο
Αδράνεια
1] κλωτσάει
2] αναπιδαει
3] χαλάει την κατανομή
4] καλό ζυγισμενο
5] πιο γρήγορο ευέλικτο
6] πιο μαζεμένο
7] πιο ελαφρύ
8] λιγότερο καθάρισμα
9] λιγότερα μηχανικά μέρη

Κάτοχός και των δύο.
Αερίων
1] δεν κλωτσάει
2] δεν αναπιδαει
3] δεν χαλάει την κατανομή
4] επροστοβαρο
5] κακό ζύγισμα
6] δεν καθαρίζει εύκολα
7] συνήθως πιο βαρύ
8] πολλά μηχανικά μέρη
9] χοντροκομενο
Αδράνεια
1] κλωτσάει
2] αναπιδαει
3] χαλάει την κατανομή
4] καλό ζυγισμενο
5] πιο γρήγορο ευέλικτο
6] πιο μαζεμένο
7] πιο ελαφρύ
8] λιγότερο καθάρισμα
9] λιγότερα μηχανικά μέρη
Αδράνεια δεν χαλάει απαραίτητα την κατανομή πχ a5 es100 κάποιες Μπρέντα κάποιες τουρκικές με καλές τουφεκιες

Τα πλεονεκτήματα της αδράνειας ποια είναι εκτός απ' το εύκολο καθάρισμα ;
Νομίζω το ότι είναι καλοζυγισμενο είναι μεγάλο πλεονέκτημα.Να προσθέσω ότι είναι σίγουρα και πιο αξιόπιστο.
Και μην αρχίσουμε για τον κουμπάρο του ξαδέρφου του θείου μου που είχε benelli και έμεινε μονοκανο κτλ.Ας το πάρουμε με την λογική......

Νομίζω το ότι είναι καλοζυγισμενο είναι μεγάλο πλεονέκτημα.Να προσθέσω ότι είναι σίγουρα και πιο αξιόπιστο.
Και μην αρχίσουμε για τον κουμπάρο του ξαδέρφου του θείου μου που είχε benelli και έμεινε μονοκανο κτλ.Ας το πάρουμε με την λογική......
Γράψε αν θέλεις 5 επιχειρησιακά μοντέλα όπλων που δουλεύουν με αέρια και 5 που δουλεύουν με ΣΚΕΤΗ αδράνεια.
(Η αδράνεια είναι απαραίτητη ΚΑΙ στα "αεριων")

επιχειρησιακά μοντέλα όπλων
Τι εννοεις επιχειρησιακα,μηπως μη κυνηγετικα που χρησιμοποιουνται για αλλους σκοπους,οπως πχ στρατο,αστυνομια κλπ?
Παντως απο μηχανολογικης αποψης οσο λιγοτερα τα μερη που συμμετεχουν στην λειτουργια ενος μηχανισμου τοσο πιο αξιοπιστος ειναι λειτουργικα ο μηχανισμος...βεβαια δεν ισχυει παντα αλλα οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τον κανονα..κατα την γνωμη μου.

Γράψε αν θέλεις 5 επιχειρησιακά μοντέλα όπλων που δουλεύουν με αέρια και 5 που δουλεύουν με ΣΚΕΤΗ αδράνεια.
(Η αδράνεια είναι απαραίτητη ΚΑΙ στα "αεριων")
Νομίζω είναι ξεκάθαρο το θέμα που άνοιξε ο φίλος χομπίστας.
Δηλαδή είναι τα αερίων το ίδιο αξιόπιστα με τα αδράνειας?Να σημειώσω ότι έχω es100 και Α400 οποτε είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται.
Και δεν ξέρω επιχειρησιακά μοντέλα που δουλεύουν αμιγώς αέρια η αδράνεια.Για κυνήγι μιλάμε.Ας μην πάει μακριά η βαλίτσα όμως και καταντήσει το topic όπως αλλά.

Πιστεύω ότι είναι θέμα συνήθειας, πλέον και τα 2 συστήματα είναι αξιόπιστα, εξαρτάται από κει και πέρα που δίνει ο καθένας βάρος, εγώ πχ προτιμώ το περισσότερο καθάρισμα και το λιγότερο λάκτισμα.

Σιγουρα όταν πιάνεις ένα αδράνειας είναι πιο καλοζυγισμενο και πολύ πιο μανιτζεβελο από ένα αερίων, από την άλλη αν τουφεκισεις με ένα αδράνειας σίγουρα θα σου πάρει περισσότερο χρόνο για να εστιάσεις στον στόχο αν χρειαστεί να ρίξεις και δεύτερη ή Τρίτη τουφεκια στον στόχο, συν του ότι μετά από κάποιο αριθμό φυσιγγίων, η αδράνεια αρχίζει να γίνεται ενοχλητική

....αλλά όπως προείπα, όλα είναι θέμα συνήθειας, μιλάω πάντα για τουφεκια που χρησιμοποιούμε στο κυνήγι

Νομίζω είναι ξεκάθαρο το θέμα που άνοιξε ο φίλος χομπίστας.
Δηλαδή είναι τα αερίων το ίδιο αξιόπιστα με τα αδράνειας?Να σημειώσω ότι έχω es100 και Α400 οποτε είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται.
Και δεν ξέρω επιχειρησιακά μοντέλα που δουλεύουν αμιγώς αέρια η αδράνεια.Για κυνήγι μιλάμε.Ας μην πάει μακριά η βαλίτσα όμως και καταντήσει το topic όπως αλλά.
Ρώτησα επειδή εισουν κατηγορηματικος στο θέμα αξιοπιστίας.
Εννοείται ότι μιλάμε για κυνήγι και για κυνηγετικά όπλα.
Ωστόσο,για οποία χρήση και να προορίζονται τα όπλα έχουν βασικές αρχές λειτουργίας.
Σαν κάτοχος όπλων που δουλεύουν με τον ένα η με τον άλλο τρόπο είδες διαφορές στο κομμάτι της αξιοπιστίας?
Είναι το ένα λιγότερο αξιόπιστο από το άλλο?

Back