Συστήματα Αδρανείας vs Αερίων

Τι προτιμάτε; Μηχανισμό αδρανείας ή αερίων;

• Αδρανείας

Votes: 32 31,4%
  • Αερίων

Votes: 36 35,3%
  • Και τα δύο καλά είναι

Votes: 34 33,3%

• Total voters
    102
Αξιόπιστα είναι τα μπενελι όχι όλα τα αδράνειας

Έχει αερίων που είναι πιο Αξιόπιστο από αδράνειας αυτό θέλει να πει ο μάστορας τζεπετο
Θέλω να πω ότι ΕΝΤΕΛΏΣ αξιόπιστος μηχανισμός ΔΕΝ υπάρχει στα αυτογεμη.
Ακόμη και τα χειροκίνητα(χραπα χρουπα) ΜΠΟΡΕΊ να πάθουν εμπλοκή.
Μειώνουμε τις πιθανότητες εμπλοκών όταν κρατάμε το όπλο σε καλή κατάσταση από άποψη συντήρησης και καθαρισμού.
Όταν έχουμε ένα όπλο αερίων που τρομάζουμε να το λύσουμε από τα κατάλοιπα καύσης και αρχίσει να δαγκώνει εμπλοκές,σίγουρα δεν φταίει το όπλο.
Ακόμη και η κορωνίδα των αδράνειας, Μπενελα,ασχολήθηκε να κάνει βελτιώσεις στα πρόσφατα μοντέλα της για να εκμηδενίσει το φαινόμενο του "κλικ".
Μπορούμε να συγκρίνουμε,στατιστικά,δύο τύπους όπλων όταν αμφότερα βρίσκονται σε όμοια κατάσταση από άποψη συντήρησης και καθαριότητας.
Η αναφορά μου σε επιχειρησιακά όπλα ήταν για να τονιστεί πως ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ αξιόπιστο σύστημα θα ήταν ΣΙΓΟΥΡΑ η πρώτη επιλογή για την κατασκευή αυτών των όπλων.
Το γεγονός ότι ΔΕΝ είναι,θα πρέπει να μας βάζει σε σκέψη...

Το θέμα είναι υποκειμενικό πιστεύω . Για εμένα πχ αξιόπιστο είναι ένα όπλο που ξέρω ότι θα ρίξει πάντα την δεύτερη βολή . Ακόμη και αν σε μια μπηχτη τουφέκια δεν κάτσει καλά στον ώμο μου , αξιόπιστο θεωρώ ένα όπλο που αν χάσω το θήραμα στην πρώτη τουφεκιά θα είμαι πιο γρήγορα πάνω του για δεύτερη , αξιόπιστο είναι ένα όπλο που θα ρίξει ακόμη και κάτω από αρνητικές θερμοκρασίες και όλο το εύρος των γραμμαρίων γόμωσης . Για κάποιον άλλον αξιόπιστο είναι ένα όπλο που σε βάθος χρόνου δεν θα έχει φθορά στα κινητά μέρη του , αξιόπιστο ίσως θα είναι για κάποιον άλλον ένα όπλο που είναι πιο καλοζυγισμενο και του κάθεται πιο εύκολα σωστά ή ακόμη για κάποιον άλλον θα θεωρεί αξιόπιστο ένα όπλο που θα τελειώσει το κυνήγι θα το αφήσει στον οπλοβαστο και στο επόμενο κυνήγι με μηδέν καθάρισμα θα το πάρει και θα κυνηγήσει χωρίς προβλήματα .

Ρώτησα επειδή εισουν κατηγορηματικος στο θέμα αξιοπιστίας.
Εννοείται ότι μιλάμε για κυνήγι και για κυνηγετικά όπλα.
Ωστόσο,για οποία χρήση και να προορίζονται τα όπλα έχουν βασικές αρχές λειτουργίας.
Σαν κάτοχος όπλων που δουλεύουν με τον ένα η με τον άλλο τρόπο είδες διαφορές στο κομμάτι της αξιοπιστίας?
Είναι το ένα λιγότερο αξιόπιστο από το άλλο?
Κανένα από τα 2 δεν μου έχει βγάλει κάποιο θέμα μέχρι στιγμής.Δεν είμαι οπαδός κανενός συστήματος.Βαζω την λογική και μόνο.
Η βασική αρχή λειτουργίας των όπλων είναι η αδράνεια και τα αέρια.Τωρα αν τα αέρια δανείζονται κάτι από τα αδράνεια.............
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα....
Η Α400 γύρω από την αποθήκη έχει ένα σωλήνα πλαστικό και μέσα του το ελατήριο επαναταξης.Αυτος ο σωλήνας βγαίνει μαζί με σιδηρόδρομους κλείστρο και ελατήριο όλο μαζί.Αν σπάσει αυτός ο σωλήνας πάει το όπλο στον κυνηγότοπο.
Θα μου πεις γιατί να σπάσει?Είναι μελετημένο.
Για αυτό είμαι κατηγορηματικός.Ειναι όλα θέμα πιθανοτήτων.Και όταν βλέπεις λυμένα ένα benelli και ένα beretta αερίων η πιθανότητα να σε αφήσει κάποιο από τα 2 γέρνει προς την beretta.
Κατά τα άλλα για να μην κουράζουμε και κάνουμε κουβέντες που έχουν ξαναγίνει αλλά λόγο θηραματικης ανέχειας πρέπει να τις ξανακάνουμε.Πρωτα θα βγει η ψυχή μας και μετά θα μας μείνουν τα όπλα.

Εγώ θα ήθελα να μάθω αν υποθετικά υπήρχαν δύο όπλα με πανομοιότυπες κάννες ( θαλάμες , αυλούς ,τσοκ μήκος ) και το ένα ήταν με σύστημα αερίων και το άλλο με σύστημα αδράνειας ποιο θα είχε καλύτερη κατανομή και διάτρηση ;

Το αξιοπιστότερο όπλο είναι αυτό που είναι με μύλο (περίστροφο) δε βγαίνει όμως σε καραμπίνα.Απο εκεί και έπειτα προσωπική άποψη είναι ότι αξιόπιστοτερος είναι ο μηχανισμός αδράνειας και δευτερεύοντος ο αερίων .Το θέμα εμπλοκής εξαρτάται από.πολλους παράγοντες που έχουν να κάνουν και με την ίδια την εταιρία κατασκευής και τι υλικά χρησιμοποιεί και απο πόσους τεχνικούς ελέγχους περνάει το προϊόν (συμβαίνει αυτό και σε εταιρίες τροφίμων,ποιοτικός έλεγχος εκεί) γι'αυτό πολλές φορές βλέπουμε διαφορά στις τιμές πράγμα που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος.Το θέμα ζύγισμα τις στο όπλο που εξαρτάται και από το σωματότυπος του χρήστη (που πιάνει το εμπρός χέρι) είναι λίγο χαλαρό και ρυθμίζεται αν θέλεις είτε με αντιβαρα στο κοντάκι είτε με αντίβαρα στη βίδα εμπρός.Το θέμα λάκτισματος ,όταν έχεις ένα σωστό κοντακι με σωστό πιτς δεν είναι λόγος συζήτησης ,η αναπήδηση της κάνης διορθώνετε με porting και λίγο η κατανομή σε πολλές περιπτώσεις .Το θέμα ποιότητος ντουφεκιας εξαρτάται από την εσωτερική γεωμετρία της κάνης ,την λείανση της,τα τσοκ και το μέταλο που έχει κατασκευαστεί, και δεν εχιμκαμια σχέση η βλητική απόδοση με τον μηχανισμό λειτουργίας .Έτσι όταν θέλεις ένα κυνηγετικό όπλο με μέγιστη αξιοπιστία αυτογεμές πας σε αδρανείας ,που με ελάχιστη συντήρηση θα κρατήσει δυο ζωές και ότι άλλο δε σου αρέσει επεμβαίνεις και διορθώνεται.Σημαντικότερο των όλων που δεν το διορθώνει τίποτε ,με ελαφρύ πολύ όπλο μη ρίχνεις βαριά πολύ φυσίγγια ,με μια επιφύλαξη για το νέο χωνί της μπενελι που λόγο τέτοιου αυλού και τσοκ ,που μπορεί και 3 κιλά να ρίχνει πολλά γρ χωρίς ιδιαίτερη ανάκρουση κάτι που δεν γνωρίζω ,αλλά θα μαθευτεί σιγά σιγά.Το αυτογεμές που έχω είναι αδράνειας με ανάκρουση αερίων ,το μόνο αρνητικό που δεν είναι αρνητικό είναι ότι αν δεν πατήσει σωστά στον ώμο μπορεί να κάνει εμπλοκή,αλλά γιατί να τουφεκάς όταν δεν επωμίζεις σωστά ?Με την ίδια λογική αν δεν έχεις σωστή επώμιση μπορεί να βγάλεις προβληματικά όλα τα ντουφέκια για τον έναν ή τον άλλο λόγο.

Εγώ θα ήθελα να μάθω αν υποθετικά υπήρχαν δύο όπλα με πανομοιότυπες κάννες ( θαλάμες , αυλούς ,τσοκ μήκος ) και το ένα ήταν με σύστημα αερίων και το άλλο με σύστημα αδράνειας ποιο θα είχε καλύτερη κατανομή και διάτρηση ;
Δεν ευθύνεται το σύστημα λειτουργίας για την βλητική απόδοση.

Το αξιοπιστότερο όπλο είναι αυτό που είναι με μύλο (περίστροφο) δε βγαίνει όμως σε καραμπίνα.Απο εκεί και έπειτα προσωπική άποψη είναι ότι αξιόπιστοτερος είναι ο μηχανισμός αδράνειας και δευτερεύοντος ο αερίων .Το θέμα εμπλοκής εξαρτάται από.πολλους παράγοντες που έχουν να κάνουν και με την ίδια την εταιρία κατασκευής και τι υλικά χρησιμοποιεί και απο πόσους τεχνικούς ελέγχους περνάει το προϊόν (συμβαίνει αυτό και σε εταιρίες τροφίμων,ποιοτικός έλεγχος εκεί) γι'αυτό πολλές φορές βλέπουμε διαφορά στις τιμές πράγμα που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος.Το θέμα ζύγισμα τις στο όπλο που εξαρτάται και από το σωματότυπος του χρήστη (που πιάνει το εμπρός χέρι) είναι λίγο χαλαρό και ρυθμίζεται αν θέλεις είτε με αντιβαρα στο κοντάκι είτε με αντίβαρα στη βίδα εμπρός.Το θέμα λάκτισματος ,όταν έχεις ένα σωστό κοντακι με σωστό πιτς δεν είναι λόγος συζήτησης ,η αναπήδηση της κάνης διορθώνετε με porting και λίγο η κατανομή σε πολλές περιπτώσεις .Το θέμα ποιότητος ντουφεκιας εξαρτάται από την εσωτερική γεωμετρία της κάνης ,την λείανση της,τα τσοκ και το μέταλο που έχει κατασκευαστεί, και δεν εχιμκαμια σχέση η βλητική απόδοση με τον μηχανισμό λειτουργίας .Έτσι όταν θέλεις ένα κυνηγετικό όπλο με μέγιστη αξιοπιστία αυτογεμές πας σε αδρανείας ,που με ελάχιστη συντήρηση θα κρατήσει δυο ζωές και ότι άλλο δε σου αρέσει επεμβαίνεις και διορθώνεται.Σημαντικότερο των όλων που δεν το διορθώνει τίποτε ,με ελαφρύ πολύ όπλο μη ρίχνεις βαριά πολύ φυσίγγια ,με μια επιφύλαξη για το νέο χωνί της μπενελι που λόγο τέτοιου αυλού και τσοκ ,που μπορεί και 3 κιλά να ρίχνει πολλά γρ χωρίς ιδιαίτερη ανάκρουση κάτι που δεν γνωρίζω ,αλλά θα μαθευτεί σιγά σιγά.Το αυτογεμές που έχω είναι αδράνειας με ανάκρουση αερίων ,το μόνο αρνητικό που δεν είναι αρνητικό είναι ότι αν δεν πατήσει σωστά στον ώμο μπορεί να κάνει εμπλοκή,αλλά γιατί να τουφεκάς όταν δεν επωμίζεις σωστά ?Με την ίδια λογική αν δεν έχεις σωστή επώμιση μπορεί να βγάλεις προβληματικά όλα τα ντουφέκια για τον έναν ή τον άλλο λόγο.
jd2pr4yyfv7b1.jpg
Εδώ είσαι 😅

Κύριοι εκφραστές benelli vs beretta. Ότι και να πάρει ο καθένας δεν θ αντιμετωπίσει προβλήματα συνηθως. Αυτοί που πήραν, θα υπερασπίστουν ότι πήραν και θα βγάλουν την επιλογή τους την καλύτερη. Εγώ τα πήρα και τα 2. Και beretta και benelli και δεν αντιμετωπισ κανένα πρόβλημα, ΑΛΛΑ πάντα στο βουνό, εκεί που ήμουν μόνος με το όπλο, είχα με το αυτογεμες μια πολύ μικρή αμφιβολία για το τι θα γίνει αν.... σπάσει ένα ελατηριακι στην ασφάλεια ή στην σκανδάλη ή.... τίποτα δεν έγινε αλλά ΠΟΤΕ δεν είχα αυτή την αίσθηση της απολυτης σιγουριάς. Η πως μπορώ πιο γρηγορα και ησυχα να αλλαξω φυσιγγια και να βαλω τα μονοβολα ή τις μπάλες. Επειδή συνέβη κάτι. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΥΝΗΓΑΩ 95% ΜΕ 2ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ. Προτιμώ να πάρω 1 φασα με μια ωραία τουφεκια πάρα 7 ρίχνοντας μέσα στο κοπάδι 5φυσιγγια Αλλά αυτό ισχύει με μένα. Όταν έρθει η στιγμή πάντως πριν κάποιος πάρει οτιδήποτε, καλό ει αι να το δοκιμάσει πριν.
Για χάρη της κουβέντας όμως και χαριτολογωντας η beretta ΑΓΌΡΑΣΕ την benelli και το Ακ47 δεν δουλεύει με αδρανεια😄😄

Κύριοι εκφραστές benelli vs beretta. Ότι και να πάρει ο καθένας δεν θ αντιμετωπίσει προβλήματα συνηθως. Αυτοί που πήραν, θα υπερασπίστουν ότι πήραν και θα βγάλουν την επιλογή τους την καλύτερη. Εγώ τα πήρα και τα 2. Και beretta και benelli και δεν αντιμετωπισ κανένα πρόβλημα, ΑΛΛΑ πάντα στο βουνό, εκεί που ήμουν μόνος με το όπλο, είχα με το αυτογεμες μια πολύ μικρή αμφιβολία για το τι θα γίνει αν.... σπάσει ένα ελατηριακι στην ασφάλεια ή στην σκανδάλη ή.... τίποτα δεν έγινε αλλά ΠΟΤΕ δεν είχα αυτή την αίσθηση της απολυτης σιγουριάς. Η πως μπορώ πιο γρηγορα και ησυχα να αλλαξω φυσιγγια και να βαλω τα μονοβολα ή τις μπάλες. Επειδή συνέβη κάτι. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΥΝΗΓΑΩ 95% ΜΕ 2ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ. Προτιμώ να πάρω 1 φασα με μια ωραία τουφεκια πάρα 7 ρίχνοντας μέσα στο κοπάδι 5φυσιγγια Αλλά αυτό ισχύει με μένα. Όταν έρθει η στιγμή πάντως πριν κάποιος πάρει οτιδήποτε, καλό ει αι να το δοκιμάσει πριν.
Για χάρη της κουβέντας όμως και χαριτολογωντας η beretta ΑΓΌΡΑΣΕ την benelli και το Ακ47 δεν δουλεύει με αδρανεια😄😄
Το μειωτηρα ξεχασες να βαλεις.....

Το κλειστρο ενος οπλου αδρανειας, εχει πιο πολλα εξαρτηματα (μικρα μεν αλλα πιο πολλα), απο ενα κλειστρο οπλου αεριων (βλεπε maxus).
Επιδη ειχα SX3, ΚΑΙ εχω λυσει SX4 & Maxus και Α400 ειναι στηβαρα όπλα κ οχι σαν τα αδρανείας... αδρανείας ειχα στο νηπιαγωγείο κ πέτουσα νερο στα αδέλφια μου....τα θεωρώ παιδικά οπλα....κ συν της αλλης, δε γουσταρω να εχω βιβλιο οδηγιών για το λυσε δέσε....επιδη γουσταρω να καθαριζω τα αερίων σαν γνήσιος ιδιοκτήτης όπλων.

Επιδη ειχα SX3, ΚΑΙ εχω λυσει SX4 & Maxus και Α400 ειναι στηβαρα όπλα κ οχι σαν τα αδρανείας... αδρανείας ειχα στο νηπιαγωγείο κ πέτουσα νερο στα αδέλφια μου....τα θεωρώ παιδικά οπλα....κ συν της αλλης, δε γουσταρω να εχω βιβλιο οδηγιών για το λυσε δέσε....επιδη γουσταρω να καθαριζω τα αερίων σαν γνήσιος ιδιοκτήτης όπλων.
δηλαδή θεωρείς ότι τα αδράνειας δεν είναι στιβαρά που έχουν ένα κλείστρο που αν το πετάξεις απέναντι πέφτει ο τοίχος🤔 αν θες μπορείς να τα ζυγίσεις και το ένα και το άλλο να δεις την διαφορά.

Back