ΤΣΟΚ (CHOKE) Παρουσιάσεις – Κριτικές – Εντυπώσεις

Καλησπέρα. Φίλος σήμερα το απόγευμα δοκίμασε με την Μ2 το choke Kicks Smoke 0''30 (0,693) σε ένα δοχείο πλαστικό 4κιλο (από αυτά που έχουν μέσα νερό) και μου είπε ότι είχε συγκέντρωση αλλά δεν είχε διάτρηση. Την ίδια δοκιμή την έκανε με το Hellix 1,1/2* και είχε μεγάλη διάτρηση (πέρασαν και από τις δύο μεριές). Κάποιος του είπε δέ, ότι τα choke φρένου, δουλεύουν με συγκεκριμένους συγκεντρωτήρες, είναι έτσι?

Καλησπέρα. Φίλος σήμερα το απόγευμα δοκίμασε με την Μ2 το choke Kicks Smoke 0''30 (0,693) σε ένα δοχείο πλαστικό 4κιλο (από αυτά που έχουν μέσα νερό) και μου είπε ότι είχε συγκέντρωση αλλά δεν είχε διάτρηση. Την ίδια δοκιμή την έκανε με το Hellix 1,1/2* και είχε μεγάλη διάτρηση (πέρασαν και από τις δύο μεριές). Κάποιος του είπε δέ, ότι τα choke φρένου, δουλεύουν με συγκεκριμένους συγκεντρωτήρες, είναι έτσι?

Στο paternmaster classic που το έχω, ισχύει. Το kicks έχει διαφορετικού τύπου φρένο και δεν το έχω δοκιμάσει

Last edited:
Ναι τα φρένατα κόβουν λίγο ταχητητα σε στενννες Κάννες,το είχα παρατηρήσει και εγώ,αλλά δίνουν μεγαλητερες συγκεντρώσεις σε σχέση όταν ρίξεις με διευρυμένος αυλούς.

Εγώ σκέφτομαι ότι αυτά τα τσοκ τα φτιάχνουν οι αμερικανοί και πιστεύω τα δοκιμάζουν με ατσάλινα σκάγια και χοντρά νούμερα γιατί προορισμός τους είναι τα υδρόβια και η γαλοπούλα όποτε πιστεύω ότι δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα με αυτούς τους συγκετροτηρες και αυτά τα φυσίγγια. Μπορεί να γράφουνε ότι θα ρίχνουν όλα αλλά δεν ξέρουμε τι απόδοση εχουν. Κανε μια δοκιμή με ένα 3 η 4 νούμερο ατσάλινα να δεις αν είναι καλύτερο σε διάτρηση. Βέβαια αυτά είναι σκέψεις μου και μπορεί να κάνω λάθος μιας και έχω και εγώ το Carson cremator που είναι φρένου

Σύμφωνα με τον Τζόελ‼️τα μόνα τσοκ που είναι κορυφαία‼️είναι του Τζίμυ Μιούλερ(ούτε τρύπες,ούτε φρένου)κ το αποδίδει στο γεγονός ότι είναι φτιαγμένα με βάση τον αυλό‼️
Στο παρελθόν τα είχα αγοράσει και δοκιμάσει στον πίνακα , στον κυνηγότοπο αλλά και στο σκοπευτήριο σε Α-400 , FUSION EVOLVE , MAXUS , SUPERSPORT , BE DIAMOND που είχα κατά καιρούς. Ηταν σχεδόν πάντα χειρότερα σε κατανομές ή ίδια σε σύγκριση με KICKS και PATTERNMASTER.
Πάντως στο τέλος με κέρδιζε η αίσθηση και τα σκοτώματα που μου έδιναν τα patternmaster και μετά τα kicks.
Μιλάμε πάντα για μολύβι σε κυνηγι φασσας.

Στο παρελθόν τα είχα αγοράσει και δοκιμάσει στον πίνακα , στον κυνηγότοπο αλλά και στο σκοπευτήριο σε Α-400 , FUSION EVOLVE , MAXUS , SUPERSPORT , BE DIAMOND που είχα κατά καιρούς. Ηταν σχεδόν πάντα χειρότερα σε κατανομές ή ίδια σε σύγκριση με KICKS και PATTERNMASTER.
Πάντως στο τέλος με κέρδιζε η αίσθηση και τα σκοτώματα που μου έδιναν τα patternmaster και μετά τα kicks.
Μιλάμε πάντα για μολύβι σε κυνηγι φασσας.
Δε μπορείς να συγκρίνεις φρενατα με μουλερ.αλλη δουλειά το ένα άλλη το άλλο.στο όπλο μου πάντως επειδή χρησ decoy και passing είναι πολυ πιο κυνηγετικά απ' τα patternmaster

Εχθές στα περάσματα, τουφέκισα δύο θεό τσίχλες, οι φίλοι μου είπαν να μην ρίξω γιατί ήταν στο Θεό και μακρυά μου. Λοιπόν, και τα δύο πουλιά ξερά, επευφησμοί από παντού!. Τα φυσίγγια ήταν 21γρ, Νο 7,1/2, 8,1/2, 9,1/2 συνταγή φίλου μου ιδιογομωτή φτιαγμένα σε γνωστό κατασκευαστή!. Το τσόκ ήταν Kicks Smoke 0,703 (0,20”) 3* άστρα και η κάνη power bore 71cm. Τώρα το πιστέψτε δεν το πιστέψετε (για το ύψος και τα γραμμάρια εννοώ), αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα μάλλον την Κυριακή θα ρίξω σε χαρτόνι να δώ τι γίνεται, για το τσόκ εννοώ!.

Εχθές στα περάσματα, τουφέκισα δύο θεό τσίχλες, οι φίλοι μου είπαν να μην ρίξω γιατί ήταν στο Θεό και μακρυά μου. Λοιπόν, και τα δύο πουλιά ξερά, επευφησμοί από παντού!. Τα φυσίγγια ήταν 21γρ, Νο 7,1/2, 8,1/2, 9,1/2 συνταγή φίλου μου ιδιογομωτή φτιαγμένα σε γνωστό κατασκευαστή!. Το τσόκ ήταν Kicks Smoke 0,703 (0,20”) 3* άστρα και η κάνη power bore 71cm. Τώρα το πιστέψτε δεν το πιστέψετε (για το ύψος και τα γραμμάρια εννοώ), αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα μάλλον την Κυριακή θα ρίξω σε χαρτόνι να δώ τι γίνεται, για το τσόκ εννοώ!.
Τα 21 γρ. έστω σε Νο. 9,5 για ορτυκια ή τσιχλες περπατητο τα καταλαβαίνω.
Σε Νο. 7,5 για πιό θηραμα τα έφτιαξες ? Αν μιλάμε για 12αρι οπλο.

Τα 21 γρ. έστω σε Νο. 9,5 για ορτυκια ή τσιχλες περπατητο τα καταλαβαίνω.
Σε Νο. 7,5 για πιό θηραμα τα έφτιαξες ? Αν μιλάμε για 12αρι οπλο.
Τα φυσίγγια δεν τα έφτιαξα εγώ, γράφω πώς φτιάχτηκαν, για τσίχλες τα έφτιαξε και όχι μόνον (σκότωσε και μια Φάσσα αυτός τις προάλλες) η οποία του πέρασε καμιά 20αριά μέτρα. Εμένα μου έδωσε λίγα να τα ρίξω γιατί δεν τον πίστευα. Το όπλο που τα έριξα είναι Benelli Rafaello Power Bore.

Τα φυσίγγια δεν τα έφτιαξα εγώ, γράφω πώς φτιάχτηκαν, για τσίχλες τα έφτιαξε και όχι μόνον (σκότωσε και μια Φάσσα αυτός τις προάλλες) η οποία του πέρασε καμιά 20αριά μέτρα. Εμένα μου έδωσε λίγα να τα ρίξω γιατί δεν τον πίστευα. Το όπλο που τα έριξα είναι Benelli Rafaello Power Bore.
Είναι καλοφτιαγμένα και πάει η ντουφέκια μάτσο θα θέλει καλή σκόπευση δεν είναι περίεργο επειδή είναι 21 γρ μιλάμε για φυσίγγι που μάλλον θα έχει ελάχιστη ανάκρουση καλό αυτό και αρκετά μεγάλη συγκέντρωση και πάνω από 400 σκακια δεν βλέπω τίποτε το περίεργο ίσα ίσα.

Τι αυλό έχει η Rafaello power bore; Έχει και κώνο βελτιωμένο;

Back