ΤΣΟΚ (CHOKE) Παρουσιάσεις – Κριτικές – Εντυπώσεις

Οι ντουφέκιες είναι με benelli ο ΑΡΗΣ κατά πλειοψηφία κυνηγά με τη browning και τα φυσίγγια είναι ιδιογομωση ,αν καταλαβαίνω καλά .Δεν αμφισβητώ τη benella ιδίως όταν είσαι ψαγμένος στο τι βιδώνεις στη κάνη και έχεις χτίσει αυτό που βάζεις στη θαλάμη όπως κάνει ο ΑΡΗΣ.Αλλα αν πάρεις 5 φυσίγγια εμπορίου και βρεθείς κάποιο πρωί με 90. +++ Υγρασία χωρίς να βρέχει και 5/6 βαθμους κελσίου θα καταλάβεις πόλλα για το τι κάνει η κάθε κάνη εταιρίας αν σκοτώνει και μέχρι πόσο,Γιατί έχω κάνει τέτοια πειράματα στη κωπαιδα εδώ και χρόνια και όχι μια φορά όταν πήγαινα με την μπαγαζιέρα και είχα μέσα στο πάτο ξάπλα τη λαμαρίνα και την οχρα με το πινέλο για να δοκιμάσω φυσίγγια που γέμιζα και όχι μόνο .Άλλο να δοκιμάζεις στο σκοπευτήριο με 60/70% υγρασία και 15 βαθμούς και άλλο στο κυνηγότοπο με τις πραγματικές συνθήκες στα ζόρικα.
Φίλε Γιάννη η συγκεκριμένη benelli έχει μέταλλα από τον Άδη 😜 μην κοιτάς που στα γεράματα μου ήρθε η όρεξη για παιχνίδια...

Φίλε Γιάννη η συγκεκριμένη benelli έχει μέταλλα από τον Άδη 😜 μην κοιτάς που στα γεράματα μου ήρθε η όρεξη για παιχνίδια...
Την έχεις σκαλίσει φιλαράκι μου σίγουρα θεωρώ αδύνατο μια μπενέλι σκέτη να καλύψει τα θέλω σου .Αν μου έλεγες ότι ήταν κάποια σαν του μπάρμπα μου απ' τις παλιές με κανη sent Etienne θα έλεγα οκ πάσο γιατί είναι κώλο τουφέκο αυτό έχω δουλέψει και σε τσίχλα και σε φασα και ήταν διάβολο ντουφέκι

Επειδή είμαι Μάνη θα προσπαθήσω να κάνω μια τουφεκιά πρωινή στα 50 μέτρα με το 3* seminole με ένα spesial palompe 36 gr 5 αρι .Αν την ρίξω όπως θέλω (εννοώ ώρα και συνθήκες)γιατί έχει βροχή και υγρασία αλλά νορμάλ θερμοκρασία αυτό δε μου αρέσει θα την αναιβάσω για να δούμε τι κάνει το φυσίγγι σαν εικόνα γιατί στις φάσες έκανε τη δουλειά και με το παραπάνω .

Εγώ πάντως που έχω δει τα βίντεο από την Benelli και από την browning παρατηρώ ότι με την MAXUS 2 τα πουλιά σκάνε στον αέρα με την Benelli δεν βλέπω το ίδιο! Η εμένα μου φαίνεται

Εγώ πάντως που έχω δει τα βίντεο από την Benelli και από την browning παρατηρώ ότι με την MAXUS 2 τα πουλιά σκάνε στον αέρα με την Benelli δεν βλέπω το ίδιο! Η εμένα μου φαίνεται
Αυτές που ντουφεκάι με τη maxus έχουνε φάει πολύ και ξερνάνε πούπουλα .

Γεροντα και Ευρι η αληθεια ειναι οτι επειδη εχω κανει αρκετές δοκιμες και εχω δει διαφορες στην αποδοση με τα ιδια τσοκ η φυσιγγια κτλ ακομα και σε ιδια μαματα οπλα, αποφευγω να προτεινω πλεον πολλα πραγματα...
Ωστοσο καποια λιγα που λεω τα εχω δοκιμασμενα και μετρημενα πολλες φορες τουλαχιστον με το δικο μου οπλο...
Εχω πολλες δοκιμες με το Mid στα 40 μετρα και μερικες ειναι διαμαντια ειδικά με συγκεκριμενα φυσιγγια...
Ωστοσο εδω σας ανεβαζω μια δοκιμη με ενα φυσιγγι της σειρας ιδιογομωση χωρις μπαφερ με 33,5 γρ ν6. Ειναι μια τουφεκια στα 30 μετρα και μια στα 40. Στα 40 επισης βαζω και το τσοκ που ειχα μεχρι τοτε, ενα Carlson LM και αντικατασταθηκε απο το mid εδω και κοντα μια δεκαετια. Το οπλο ειναι η Μ2 μου... Στο δικο μου οπλο τα 40 μετρα τα εχει, αλλα επειδη εχω αρκετα σφιχτη τουφεκια γι αυτο λεω μεχρι 35 μετρα στον Αριστο...

Επισης σε μια απο τις μουρλιες μου με τις δοκιμες και τα τσοκ, ειχα κανει καποιες που δοκιμαζα στα 40 μετρα η στα 45 η στα 50 μετρα με διαφορα τσοκ που ειχα, οταν αποφασισα να ξεσκαρταρω μερικα. Στα 40 μετρα λοιπον ειχα δοκιμασει διαφορα φυσιγγια με το Mid που ειναι 3/10 στη μ2 και δυο ακομα γνωστα (οχι Kicks) που ηταν 5 και 6/10 συσφιξη. Μετραγα κυριως το συνολο των σκαγιων σε ολη την επιφανεια του πινακα...Η ουσια ειναι οτι το mid εχει ΑΚΡΙΒΩΣ τον ιδιο αριθμο σκαγιων στον πινακα σε σχεση με τα 2 πιο σφιχτα με διαφορα ωστοσο στην κατανομη. Τα δυο πιο σφιτχα ειχαν πιο εντονο κεντρο, το Mid δεν ειχε κεντρο σε αυτά τα μετρα αλλα ηταν οριακα αποδοτικο. Τουλαχιστον στο δικο μου οπλο...
Στη δεύτερη και στη τρίτη αν ήταν αεροπλάνο θα έπεφτε στα κενά αέρος .pray to God.

Στο κυνήγι το 4τσοκ και ic στην Benelli δεν μου έκανε αυτό που είχα βιώσει με την Beretta..
Ενώ με το 3τσοκ είναι περίπου σαν το 4ρι της beretta
Αυτό που κάνει το 4 της Μπερέτα δε θα το δεις πουθενά.επισης όσοι δεν έχουνε δοκιμάσει τα μαμα τσοκ της Μπερέτα και ειδικά το 3 όταν θα το δοκιμάσουνε θα αναθεωρήσουνε πολλά για μιντ Φιξ μιξ.τα μοναδικά φρενατα που κάνουν τη διαφορά σ αυτό τ όπλο είναι τα κικς από 3 και πάνω.ολα τα υπόλοιπα λεφτά σε αφτερ μάρκετ για τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι πεταμενα

Αυτό που κάνει το 4 της Μπερέτα δε θα το δεις πουθενά.επισης όσοι δεν έχουνε δοκιμάσει τα μαμα τσοκ της Μπερέτα και ειδικά το 3 όταν θα το δοκιμάσουνε θα αναθεωρήσουνε πολλά για μιντ Φιξ μιξ.τα μοναδικά φρενατα που κάνουν τη διαφορά σ αυτό τ όπλο είναι τα κικς από 3 και πάνω.ολα τα υπόλοιπα λεφτά σε αφτερ μάρκετ για τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι πεταμενα
Καλησπέρα. Να ρωτήσω και εγω κάτι. Πριν λίγο καιρό αγωρασα την. Μπερετα Α400explor acion. Απλά γιατί δεν είχα στη συλλογή μου beretta όπλο συνήθως κυνηγάω με δυκανο η την benelli beccaccia. Το όπλο είχε 3τσοκ.1-3-5.αγορασα έξτρα το 4.γιατι σε δοκιμή σταθερού στόχου. Το 5ηταν καλό το 3σφιχτο.το 4 δεν πρόλαβα να το δοκιμασω.σε αποστάσεις λογικές περίπου 30-35 μέτρα μου άρεσε πολύ και το 5 και το 3.πιστευεις το 4 θα είναι κάπου στη μέση; το θέλω έναρξη τρυγόνι και μετά λαγό. Ευχαριστώ

Καλησπέρα. Να ρωτήσω και εγω κάτι. Πριν λίγο καιρό αγωρασα την. Μπερετα Α400explor acion. Απλά γιατί δεν είχα στη συλλογή μου beretta όπλο συνήθως κυνηγάω με δυκανο η την benelli beccaccia. Το όπλο είχε 3τσοκ.1-3-5.αγορασα έξτρα το 4.γιατι σε δοκιμή σταθερού στόχου. Το 5ηταν καλό το 3σφιχτο.το 4 δεν πρόλαβα να το δοκιμασω.σε αποστάσεις λογικές περίπου 30-35 μέτρα μου άρεσε πολύ και το 5 και το 3.πιστευεις το 4 θα είναι κάπου στη μέση; το θέλω έναρξη τρυγόνι και μετά λαγό. Ευχαριστώ
Αν κυνηγάς λαγό καβαλα το 4 είναι μια χαρά αν κυνηγάς μαδαρα το 3.στο τρυγόνι εξαρτάται το τόπο.αν το πεδίο είναι ανοιχτό το 3 για δεύτερη και ίσως τρίτη τουφεκιά.αν είσαι μέχρι 35 40 μέτρα δε θες πάνω από 4.ωραιο όπλο η action και καλοτουφεκη

Αν κυνηγάς λαγό καβαλα το 4 είναι μια χαρά αν κυνηγάς μαδαρα το 3.στο τρυγόνι εξαρτάται το τόπο.αν το πεδίο είναι ανοιχτό το 3 για δεύτερη και ίσως τρίτη τουφεκιά.αν είσαι μέχρι 35 40 μέτρα δε θες πάνω από 4.ωραιο όπλο η action και καλοτουφεκη
Σε ευχαριστώ να είσαι καλα

Το 4* της Beretta απλά το κολλάς επάνω!!!
Καλοτουφεκη, να την χαρείς!!!

@aris_kalamata. Αυτό το φυσίγγι δεν παίρνει χαμπάρι. μβ32 cx2000 1,8-33,5 drago20-57,2 v1 420 Και μια παραλλαγή που το στήνω sg19, με ν6 και 1,5 αλεύρι, στα 57,8 όλα τα άλλα ίδια, στο v1,5 413 και αυτό φωτιά τα Αγ' Αντώνη.
Πουτάνα mb32 ...ποτέ θα την ξαναδούμε ένας θεός ξέρει 😟

@aris_kalamata. Αυτό το φυσίγγι δεν παίρνει χαμπάρι. μβ32 cx2000 1,8-33,5 drago20-57,2 v1 420 Και μια παραλλαγή που το στήνω sg19, με ν6 και 1,5 αλεύρι, στα 57,8 όλα τα άλλα ίδια, στο v1,5 413 και αυτό φωτιά τα Αγ' Αντώνη.
Ενα πολυ καλο στη φασα στα μπασιματα που κανω ειναι Τ3 12/70 686 mb32 1,82x35 No6n sg19 6* 57,70 mm

Θα διαφωνήσω.
Τα σκοτωματα της συγκεκριμένης μπενελας είναι εντυπωσιακά!
Το θήραμα,αν το βρει καλά,μαζεύει,"χωνεύει"!
Η μαχους σκοτώνει λίγο... άναρχα...
Όπως τα περισσότερα αν όχι όλα με διευρυμένο αυλό.
Για να μην παρεξηγηθω,σκοτώνουν...εντελώς κι εύκολα!
Η "στενοί"αυλοί σκοτώνουν πιο εντυπωσιακά.

Θα διαφωνήσω.
Τα σκοτωματα της συγκεκριμένης μπενελας είναι εντυπωσιακά!
Το θήραμα,αν το βρει καλά,μαζεύει,"χωνεύει"!
Η μαχους σκοτώνει λίγο... άναρχα...
Όπως τα περισσότερα αν όχι όλα με διευρυμένο αυλό.
Για να μην παρεξηγηθω,σκοτώνουν...εντελώς κι εύκολα!
Η "στενοί"αυλοί σκοτώνουν πιο εντυπωσιακά.
. Σύμφωνο.....Αυτά που έχω δει με τον 18,2 και φυσηγγια 34/36γρ 100% ραμμένα πανό του απλά δεν υπάρχει και δεν λέω μόνο για τσίχλα αλλά και για μεγάλα παπιά

. Σύμφωνο.....Αυτά που έχω δει με τον 18,2 και φυσηγγια 34/36γρ 100% ραμμένα πανό του απλά δεν υπάρχει και δεν λέω μόνο για τσίχλα αλλά και για μεγάλα παπιά
να αναφέρεσαι σε καμία greystone εχει και κωνο τούνελ

Back