ΤΣΟΚ (CHOKE) Παρουσιάσεις – Κριτικές – Εντυπώσεις

Θα ήθελα τη γνώμη σας,,,, σκέφτομαι για αγορά ενός τσοκ anaconda για την es100 για καρτέρι, αποστάσεις από 15 έως 40 μέτρα, αλλά σύμφωνα με τον 18.4 το long βγαίνει 2½* και το mid σχεδόν 4*. Αφού θα είναι μόνο για καρτέρι, μήπως είναι καλύτερα το long;
Τι θα προτείνατε;
Φίλε εγώ έχω το mid στη μ2 πολλά χρόνια... Με καλύπτει σίγουρα μέχρι 35 μέτρα κ με κάποια προσεκτικη επιλογή φυσιγγίων οριακά κ μέχρι τα 40... Δεν έχει πολύ σφιχτή τουφεκιά αλλά για κάποιο λόγο σκοτώνει καλά... Εγώ θα το πρότεινα για γενικό τσοκ μεσαίων αποστάσεων σε 18,4 αυλό...

Θα ήθελα τη γνώμη σας,,,, σκέφτομαι για αγορά ενός τσοκ anaconda για την es100 για καρτέρι, αποστάσεις από 15 έως 40 μέτρα, αλλά σύμφωνα με τον 18.4 το long βγαίνει 2½* και το mid σχεδόν 4*. Αφού θα είναι μόνο για καρτέρι, μήπως είναι καλύτερα το long;
Τι θα προτείνατε;
Ο μαστρο - Γιάννης @ΓΙΑΝΝΗΣ. και ο Μυρος @Μυρος. ως κάτοχοι και με τον συγκεκριμένο αυλό τι προτείνουν;

Περίμενα με αγωνία το "αλίμονο" σου! 😂

@Aristos πες στον Χελά ότι πρόλαβα και σου είπα το ίδιο σε π.μ. και ότι ήρθε δεύτερος 😁
Η αλήθεια και το σωστό να λέγεται ομορφόπαιδο και συνονόματε @aris_kalamata 😁🤣

Ο μαστρο - Γιάννης @ΓΙΑΝΝΗΣ. και ο Μυρος @Μυρος. ως κάτοχοι και με τον συγκεκριμένο αυλό τι προτείνουν;
Σ' αυτό τον αυλό δεν έχει τα 40μ.
Με 2.5/10 που βγαίνει το τελείωμα του mid στο 18.4,ΜΟΝΟ με φυσιγγαρα θα έχεις αυτά τα μέτρα.
Τα 30 άνετα, κοντύτερα σκούπα.

Σ' αυτό τον αυλό δεν έχει τα 40μ.
Με 2.5/10 που βγαίνει το τελείωμα του mid στο 18.4,ΜΟΝΟ με φυσιγγαρα θα έχεις αυτά τα μέτρα.
Τα 30 άνετα, κοντύτερα σκούπα.
Πεστα ρε μάστορα γιατί το έχουν κάνει υπερτσοκ.μερικοι μάλιστα βαρανε και στα 90 μέτρα μ αυτό αχωχαχ

Γεροντα και Ευρι η αληθεια ειναι οτι επειδη εχω κανει αρκετές δοκιμες και εχω δει διαφορες στην αποδοση με τα ιδια τσοκ η φυσιγγια κτλ ακομα και σε ιδια μαματα οπλα, αποφευγω να προτεινω πλεον πολλα πραγματα...
Ωστοσο καποια λιγα που λεω τα εχω δοκιμασμενα και μετρημενα πολλες φορες τουλαχιστον με το δικο μου οπλο...
Εχω πολλες δοκιμες με το Mid στα 40 μετρα και μερικες ειναι διαμαντια ειδικά με συγκεκριμενα φυσιγγια...
Ωστοσο εδω σας ανεβαζω μια δοκιμη με ενα φυσιγγι της σειρας ιδιογομωση χωρις μπαφερ με 33,5 γρ ν6. Ειναι μια τουφεκια στα 30 μετρα και μια στα 40. Στα 40 επισης βαζω και το τσοκ που ειχα μεχρι τοτε, ενα Carlson LM και αντικατασταθηκε απο το mid εδω και κοντα μια δεκαετια. Το οπλο ειναι η Μ2 μου... Στο δικο μου οπλο τα 40 μετρα τα εχει, αλλα επειδη εχω αρκετα σφιχτη τουφεκια γι αυτο λεω μεχρι 35 μετρα στον Αριστο...

Επισης σε μια απο τις μουρλιες μου με τις δοκιμες και τα τσοκ, ειχα κανει καποιες που δοκιμαζα στα 40 μετρα η στα 45 η στα 50 μετρα με διαφορα τσοκ που ειχα, οταν αποφασισα να ξεσκαρταρω μερικα. Στα 40 μετρα λοιπον ειχα δοκιμασει διαφορα φυσιγγια με το Mid που ειναι 3/10 στη μ2 και δυο ακομα γνωστα (οχι Kicks) που ηταν 5 και 6/10 συσφιξη. Μετραγα κυριως το συνολο των σκαγιων σε ολη την επιφανεια του πινακα...Η ουσια ειναι οτι το mid εχει ΑΚΡΙΒΩΣ τον ιδιο αριθμο σκαγιων στον πινακα σε σχεση με τα 2 πιο σφιχτα με διαφορα ωστοσο στην κατανομη. Τα δυο πιο σφιτχα ειχαν πιο εντονο κεντρο, το Mid δεν ειχε κεντρο σε αυτά τα μετρα αλλα ηταν οριακα αποδοτικο. Τουλαχιστον στο δικο μου οπλο...

Last edited:
Γεροντα και Ευρι η αληθεια ειναι οτι επειδη εχω κανει αρκετές δοκιμες και εχω δει διαφορες στην αποδοση με τα ιδια τσοκ η φυσιγγια κτλ ακομα και σε ιδια μαματα οπλα, αποφευγω να προτεινω πλεον πολλα πραγματα...
Ωστοσο καποια λιγα που λεω τα εχω δοκιμασμενα και μετρημενα πολλες φορες τουλαχιστον με το δικο μου οπλο...
Εχω πολλες δοκιμες με το Mid στα 40 μετρα και μερικες ειναι διαμαντια ειδικά με συγκεκριμενα φυσιγγια...
Ωστοσο εδω σας ανεβαζω μια δοκιμη με ενα φυσιγγι της σειρας ιδιογομωση χωρις μπαφερ με 33,5 γρ ν6. Ειναι μια τουφεκια στα 30 μετρα και μια στα 40. Στα 40 επισης βαζω και το τσοκ που ειχα μεχρι τοτε, ενα Carlson LM και αντικατασταθηκε απο το mid εδω και κοντα μια δεκαετια. Το οπλο ειναι η Μ2 μου... Στο δικο μου οπλο τα 40 μετρα τα εχει, αλλα επειδη εχω αρκετα σφιχτη τουφεκια γι αυτο λεω μεχρι 35 μετρα στον Αριστο...

Επισης σε μια απο τις μουρλιες μου με τις δοκιμες και τα τσοκ, ειχα κανει καποιες που δοκιμαζα στα 40 μετρα η στα 45 η στα 50 μετρα με διαφορα τσοκ που ειχα, οταν αποφασισα να ξεσκαρταρω μερικα. Στα 40 μετρα λοιπον ειχα δοκιμασει διαφορα φυσιγγια με το Mid που ειναι 3/10 στη μ2 και δυο ακομα γνωστα (οχι Kicks) που ηταν 5 και 6/10 συσφιξη. Μετραγα κυριως το συνολο των σκαγιων σε ολη την επιφανεια του πινακα...Η ουσια ειναι οτι το mid εχει ΑΚΡΙΒΩΣ τον ιδιο αριθμο σκαγιων στον πινακα σε σχεση με τα 2 πιο σφιχτα με διαφορα ωστοσο στην κατανομη. Τα δυο πιο σφιτχα ειχαν πιο εντονο κεντρο, το Mid δεν ειχε κεντρο σε αυτά τα μετρα αλλα ηταν οριακα αποδοτικο. Τουλαχιστον στο δικο μου οπλο...
Πολύ ωραίες κατανομές για 40μ ,απο περιέργειά και μόνο η ερώτηση είναι με lb6 το φυσίγγι?

Πολύ ωραίες κατανομές για 40μ ,απο περιέργειά και μόνο η ερώτηση είναι με lb6 το φυσίγγι?
Όχι... Δεν τον συμπαθώ ιδιαίτερα τον lb6...
Το φυσίγγι είναι μβ32 cx2000 1,8-33,5 drago20-57,2 v1 420
Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σε συγκέντρωση γι αυτό έβαλα αυτό κ όχι κάποιο άλλο που πηγαίνει πιο μπάλα για να είναι πιο αντιπροσωπευτικό το παράδειγμα...

Έτσι....να μιλάμε με αποδείξεις! 😍

Γιάννη και evri15metri, οι τουφεκιές είναι με benella, φανταστείτε πως θα πάνε με την berettara!:cool:

Χελά απολογούμαι,με πήρε η φάση που λες κ εσύ... 🫢

Γιάννη και evri15metri, οι τουφεκιές είναι με benella, φανταστείτε πως θα πάνε με την berettara!:cool:

E,,,, Berettaρα, κάπου στη μέση βρίσκεται τούτη.... 🫣

Οι ντουφέκιες είναι με benelli ο ΑΡΗΣ κατά πλειοψηφία κυνηγά με τη browning και τα φυσίγγια είναι ιδιογομωση ,αν καταλαβαίνω καλά .Δεν αμφισβητώ τη benella ιδίως όταν είσαι ψαγμένος στο τι βιδώνεις στη κάνη και έχεις χτίσει αυτό που βάζεις στη θαλάμη όπως κάνει ο ΑΡΗΣ.Αλλα αν πάρεις 5 φυσίγγια εμπορίου και βρεθείς κάποιο πρωί με 90. +++ Υγρασία χωρίς να βρέχει και 5/6 βαθμους κελσίου θα καταλάβεις πόλλα για το τι κάνει η κάθε κάνη εταιρίας αν σκοτώνει και μέχρι πόσο,Γιατί έχω κάνει τέτοια πειράματα στη κωπαιδα εδώ και χρόνια και όχι μια φορά όταν πήγαινα με την μπαγαζιέρα και είχα μέσα στο πάτο ξάπλα τη λαμαρίνα και την οχρα με το πινέλο για να δοκιμάσω φυσίγγια που γέμιζα και όχι μόνο .Άλλο να δοκιμάζεις στο σκοπευτήριο με 60/70% υγρασία και 15 βαθμούς και άλλο στο κυνηγότοπο με τις πραγματικές συνθήκες στα ζόρικα.

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με το ανακοντα mid και long.......
Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε μονοβολα οπως το gualandi και το brenekke με αυτα????
Εγώ δεν το ξέρω καθόλου αυτό ρε φίλε, δεν το έχω ψάξει κ ποτέ... Καλύτερά στείλε ένα μειλ στην εταιρία για να είσαι σίγουρος, εγώ αυτό θα έκανα...

Back