Σακη οσο περησσοτερο μενουν τα σκαγια μεσα στο οποιοδηποτε κυαθειο τοσο μεγαλητερη ατρακτο κανουν......☺☺
Υποθέτοντας ότι η βολη έχει μια αρχική ταχύτητα της τάξης των 400 m/sec ή 40.000 cm/sec η στήλη διανύει 1 εκατοστό σε 1/40.000=0,000025 sec. Τα 3 cm θα χρειαστούν 75 μsec για να διασχίσουν το στόμιο της κανης.Βρε παιδιά, τι είναι αυτά που λέτε; Στο συγκεκριμένο πείραμα, τι σχέση έχει αν είναι ατσάλινα ή μολύβδινα; Και στις δύο περιπτώσεις την στιγμή που βγαίνει η γομωση από την κάννη έχει μήκος περίπου....3 πόντους. Τι σημασία έχει το υλικό των σκαγιών την στιγμή που βγαίνουν από την κάννη; Για πόση ώρα νομίζετε ότι βγαίνουν αυτοι οι 3 πόντοι από την κάννη; Μην μπερδεύεστε με το σημείο που φτάνουν τα σκάγια, η οριζόντια διασπορά αν ήταν να συμβεί θα συνέβαινε το χρονικό σημείο που βγαίνει το πρώτο σκαγι με το χρονικό σημείο που βγαίνει το τελευταίο. Επειδή δεν μπορώ να επισυναψω τα σχόλια του you tube, διαβάστε την απάντηση κάποιου από κάτω που εξηγεί πόση ταχύτητα χρειάζεται η κάννη για να συμβεί αυτό. Εξωπραγματική ταχύτητα.
Σε ένα swing 90 μοιρων το στόμιο της κανης ενός όπλου συνολικου μήκους 130cm διανύει λίγο πάνω από 2 μετρα. Σκέφτηκα ότι σε μια γρήγορη επωμιση το κάνουμε σε λιγότερο από ένα δεύτερο και το στρογγυλεψα λίγο για τα νούμερα......πέντε μέτρα το δευτερόλεπτο; Άνθρωπος θα το κάνει αυτό το swing;
μεταλλικος ειναι φιλεγια το 692 τουφεκιά και μάρμαρο τα πουλιά,μην ακούτε που λένε θα τα κυνηγάς με τόσο μεγάλο κώνο αηδίες και δεν λέω μαλακίες,,,,αν στην νέα Α400 Plus έχουν αλλάξει σιδηρόδρομο σε μεταλλικό τότε 100% θα είναι το επόμενο όπλο μου αν όχι θα κάνω έναν συμβιβασμό με επιφύλαξη
Παύλο συμφωνώ μαζί σου ότι σε καλύπτει παντού το 692 και δεν έχω λογο να μην σε πιστέψω όπως και τον κάθε κυνηγό με το τουφέκι του.
Συμφωνώ όμως και με τον επαγγελματία Κύπριο σκοπευτή που παραπονέθηκε για την βλητική απόδοση του όπλου του στο κυνήγι και καλός έπραξε να ρωτήσει στο ιταλικό φορουμ και στην beretta και να λάβει την απάντηση και απο τους δυο ότι κάποια σκοπευτικα όπλα δεν έχουν την βλητικη απόδοση των κυνηγετικών γιατί δεν τα φτιάχτηκαν για το κυνήγι.
Το ίδιο συνέβη με δυο Ιταλούς κυνηγούς με την αγορά δυο dt10, τι ψεγάδι να βρεις σε αυτά ; Πουλήθηκαν γιατί δεν έκαναν τα χατήρια των κυνηγών.
Συνάδελφοι την απόδοση του όπλου μας την ορίζει η βλητική δεν ορίζεται από το συναίσθημα μας ούτε απο την χρηματική του αξία.
Σας παραθέτω το παρακάτω γνωστού Έλληνα πρωταθλητή.
Μιλάω για το σκοπευτήριο όπου η βλητική απόδοση έρχεται σε δεύτερη μοίρα, μας ενδιαφέρει η εργονομία και η δυναμική του όπλου.
μιλάμε για μια κάννη ( του DT 10/11 ) με άλλους 12 πόντους μακρύτερο κώνο,οπότε διαφορετική από του 692,,,μάλλον οι κύριοι δεν έχουν άδικο όπως και εσύ !
στους 36 πόντους πάντως όλα δουλεύουν καλά σε αποστάσεις 50-55 μέτρων σε θήραμα οπότε δοκιμασμένη η συνταγή για την Α400 Plus
Σε ακριβώς ίδια κάνη και σύσφιξη δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά μετρήσιμηΜια κάννη με 3 άστρα σταθερό τσοκάρισμα και άλλη μια ίδια (παρόμοια) με 3 άστρα εναλλασσόμενο τσοκάρισμο έχουν μετρήσιμη διαφορά κατά τη γνώμη σας και αν ναι υπό ποιες συνθήκες.
Αρά αυτό που έχω ακούσει πολλές φορές ότι μια κάννη με σταθερό τσοκ είναι καλύτερη, είναι υπερβολή;Σε ακριβώς ίδια κάνη και σύσφιξη δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά μετρήσιμη
Ποια θα θεωρούσαμε μετρήσιμη,πος επι τις εκατό διαφορά σε συγκέντρωση ή διάτρηση;Σε ακριβώς ίδια κάνη και σύσφιξη δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά μετρήσιμη
το εναλλασσόμενο τσοκ θα είναι ένα απλό εσωτερικό, θα είναι φρένου, θα έχει κάποια άλλη ιδιαίτερη γεωμετρία;Αρά αυτό που έχω ακούσει πολλές φορές ότι μια κάννη με σταθερό τσοκ είναι καλύτερη, είναι υπερβολή;
αν στο κάθε κουτάκι εμπορικού φυσιγγίου, υπάρχουν διαφορές 2-3 ίσως και 5% μεταξύ τους στην απόδοση, που εμείς δεν την καταλαβαίνουμε στην πράξη στον κυνηγότοπο, μετρήσιμη θα είναι μια διαφορά πιστεύω 10%+.Ποια θα θεωρούσαμε μετρήσιμη,πος επι τις εκατό διαφορά σε συγκέντρωση ή διάτρηση;
Κ ναι κ οχι , σε δεσμευει η σταθερη κανη , απο την αλλη δεν μπορει να συγκριθει οποιοδηποτε σταθερο τσοκ , με ολοιδιο σε συσφιξη , ποιοτικο εμποριου εσω εξω σε ποσοστα συγκεντρωσης η κατανομης .Μπορουμε να ρυθμισουμε οτι θελουμε οπως θελουμε με τα εσω εξω τσοκ , σε διατρηση εφοσον το στομιο ειναι ιδιο δεν αλλαζει τιποταΑρά αυτό που έχω ακούσει πολλές φορές ότι μια κάννη με σταθερό τσοκ είναι καλύτερη, είναι υπερβολή;