Τιμή άδειας θήρας για τη κυνηγετική περίοδο 2024–2025

• Thread starter Thread starter Nikosddd
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μεμονωμένα τα 7€ ή τα 15€ τη χρονιά μετά τον Covid (έκτακτη εισφορά που μονιμοποιήθηκε) προφανώς δεν ρίχνουν έξω τον κυνηγετικό προϋπολογισμό μας. Το θέμα ειναι που πάνε αυτά τα λεφτά. Εγώ προσωπικά δεν έχω βρει κάπου δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της ΚΣΕ ή των 7 Ομοσπονδιών (δεν ξέρω αν είναι υπόχρεοι δημοσίευσης) αλλά αμφιβάλω ότι θα είναι διαθέσιμα στον καθένα μας. Το χειρότερο είναι ότι κάθε χρόνο χάνουμε και κάτι και έχουμε φτάσει στο σημείο να πανηγυρίζουμε που θα κυνηγήσουμε και φέτος το τρυγόνι, έστω και μειωμένο. Δλδ πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα και δεδομένα μέχρι σήμερα. Τη χρονιά που θα κοπεί οριστικά το τρυγόνι δε θα κάνουμε προφανώς τπτ μιας και θα έχει προηγηθεί το μασαζάκι χρόνων.
Τέλος, έχουμε μπροστά μας το τυρί και τη φάκα, τα βλέπουμε κ πάμε ολοταχώς να πέσουμε μέσα! Κοινώς Κένταυρος!!! Δηλώσεις, δε δηλώσεις τα θηράματα χαμένοι βγαίνουμε από αυτό καθώς είτε θα βαράς/ δηλώνεις πολλά, οπότε αναθεώρηση των ορίων κάρπωσης ή θα δηλώνεις λίγα άρα μείωση πληθυσμών. Φέτος θα επεκταθεί η καταγραφή κ σε άλλα είδη σε ένα παντελώς διαβλητό σύστημα/εφαρμογή ενώ σε βάθος χρόνου απαξιώνεις έμμεσα και τις επίσημες μελέτες που συντάσσονται κάθε χρόνο από επιστήμονες (είναι γνωστό ότι τις μελέτες και τα αποτελέσματα μπορεί ο καθένας να τα μεταφράσει όπως θέλει και να κρατήσει ό,τι τον συμφέρει).

Αυτό το σύστημα με τις άδειες είναι λίγο ξεπερασμένο, αναλογικό και αδιαφανές. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί οι άδειες δεν βγαίνουν ηλεκτρονικά ή και ηλεκτρονικά; Πρέπει να πάω στο σύλλογο να προπληρώσω, να αφήσω το βιβλιαράκι και μετά να ξαναπάω να την πάρω σε κάποιες μέρες, αφού πάρω τηλέφωνο. Ας γίνει και μέσω gov.gr. Αφού εκεί μέσα και να κλάσεις καταγράφεται. Θα πληρώνεις και ηλεκτρονικά και τέλος. Από τον καναπέ του σπιτιού σου.

Αυτό το σύστημα με τις άδειες είναι λίγο ξεπερασμένο, αναλογικό και αδιαφανές.
Έτσι είναι.

Ας χαρούμε το κυνήγι όπως το έχουμε γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα το έχουμε σε αυτήν την μορφή στο μέλλον.
Προσωπικά, αν έρθει η στιγμή που θα πρέπει να κυνηγήσω έχοντας κάποιον άγνωστο δίπλα μου να με επιβλέπει , θα σταματήσω.
Έχω μάθει να κυνηγώ μόνος, εγώ το σκυλί μου και η φύση, κάτι διαφορετικό δεν με ενδιαφέρει.

Αυτό το σύστημα με τις άδειες είναι λίγο ξεπερασμένο, αναλογικό και αδιαφανές. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί οι άδειες δεν βγαίνουν ηλεκτρονικά ή και ηλεκτρονικά; Πρέπει να πάω στο σύλλογο να προπληρώσω, να αφήσω το βιβλιαράκι και μετά να ξαναπάω να την πάρω σε κάποιες μέρες, αφού πάρω τηλέφωνο. Ας γίνει και μέσω gov.gr. Αφού εκεί μέσα και να κλάσεις καταγράφεται. Θα πληρώνεις και ηλεκτρονικά και τέλος. Από τον καναπέ του σπιτιού σου.
Κώστα αν γίνει ηλεκτρονικά, που εγώ συμφωνώ μαζί σου, σκέψου μετά πόσοι δεν θα χρειάζονται να υπάρχουν.....Δικαίως ίσως.....Θα αφανιστούν οι τοπικοί σύλλογοι....Ενώ έτσι έστω κρατιέται μια επαφή. Ανούσια ίσως πει κάποιος....Μεγάλο το θέμα εκεί που έχει φτάσει....

Κώστα αν γίνει ηλεκτρονικά, που εγώ συμφωνώ μαζί σου, σκέψου μετά πόσοι δεν θα χρειάζονται να υπάρχουν.....Δικαίως ίσως.....Θα αφανιστούν οι τοπικοί σύλλογοι....Ενώ έτσι έστω κρατιέται μια επαφή. Ανούσια ίσως πει κάποιος....Μεγάλο το θέμα εκεί που έχει φτάσει....
Σκέψου πόσοι θα χάσουν τα αξιώματα και τα προεδριλικια …

Έτσι είναι.

Ας χαρούμε το κυνήγι όπως το έχουμε γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα το έχουμε σε αυτήν την μορφή στο μέλλον.
Προσωπικά, αν έρθει η στιγμή που θα πρέπει να κυνηγήσω έχοντας κάποιον άγνωστο δίπλα μου να με επιβλέπει , θα σταματήσω.
Έχω μάθει να κυνηγώ μόνος, εγώ το σκυλί μου και η φύση, κάτι διαφορετικό δεν με ενδιαφέρει.
Τα ίδια και εγώ

Έτσι είναι.

Που γίνονται αυτά ; Ποιος είναι αυτός ο άγνωστος ;

Σκέψου πόσοι θα χάσουν τα αξιώματα και τα προεδριλικια …
Δεν είναι απαραίτητο να μην υπάρχουν αυτοί. Ας παίρνουν το μερτικό τους. Απλά ίσως να υπάρχει καλύτερη διαφάνεια που μάλλον δεν εξυπηρετεί. Εμένα πάντως ο σύλλογος δεν μου έχει προσφέρει κάτι. Όχι μην είμαι αχάριστος, μου έχουν δώσει κάτι καπελάκια και φανέλες του κώλου και μια φορά και μια πλαστική θήκη για τις άδειες που όμως δεν τις χώραγε.
Παρεμπιπτόντως υπάρχει κανένας χάρτης (εκτός του Κενταυρου) ηλεκτρονικός ή μη; Λεπτομερής όμως, όχι στο περίπου που το περίπου να έχει απόκλιση κανα χιλιόμετρο ή να αναφέρει όριο ολόκληρη οροσειρά.

Περι επαφής…. Πάω να ανανεώσω Αιγάλεω, 3 στα 3 γραφεία άδεια, μια συμπαθεστάτη κυρία στον γκισέ ,ένας λαγός στο ράφι ντυμένος κυνηγός ,μια μπεκάτσα σκοροφαγωμένη στον τοίχο να τα λέει με μια καλημάνα και αλλα πολλά λείψανα να κοιτάνε περίεργα. Γενικά μια εικόνα που δείχνει εγκατάλειψη και αδιαφορία.
Κάθε φορά που πάω λυπάμαι για την εικόνα τον συλλόγων μας και την απουσία των υπευθύνων τους

Back