Φιλε συμφωνω με τα συμπερασματα διαφωνω ομως οσον αναφορα το ευρος των αυλων ειναι ενας μπουσουλας για κανονικους αυλους οχι για κατω απο 18.4 και πανω 18.6 αυτη την αποψη εχω γιατι εκει ηδη εχουμε θεματα που τα διορθωνουν τα βυσματα μονο και μονο λογο της κατασκευης τους γιαυτο και οι στενοι και οι διευρυμενοι εχουν μεγαλυτερες αποκλισεις σταθεροτητας απο εναν 18.5 η 18.6 σε μεγαλη γκαμα φυσιγγιων. Ο πολυ στενος αυλος θελει μακρυ κωνο γιατι η υπεροχη του σε ταχ δε συναδει καθολου με τις κατανομες του κατι που πετυχαινει ο διερυμενος αλλα για να σου δωσει ιδιες ταχυτητες πρεπει να ταιριαζει η ταπα με τον αυλο κατ ουσιαν ο κωνος δημιουργει καλυτερα αποτελεσματα δειτε μπερετα και ρεμι v3' και το κανει σε κανονικους αυλους επομενως σε στενοτερους ακομη καλυτερα .Αποψη μου πάντα.Λοιπόν σοβαρά τώρα για τους κώνους.
Τα πρώτα είναι τα καινούργια, αλλά τα μάζεψα όλα μαζί.
1. Γενικά, αν ο κώνος γίνει σωστά δεν μειώνει την συγκέντρωση.
2. Ο κώνος πάντα μειώνει την αρχική ταχύτητα, το πόσο, εξαρτάται από την ποσότητα μετάλλου που θα αφαιρεθεί. Αύξηση όγκου χώρου καύσης. Άρα λόγω της μείωσης των αρχικών ταχυτήτων ίσως αυξάνει λίγο ακόμα την συγκέντρωση.
3. Η μείωση των αρχικών ταχυτήτων (έστω και λίγο) μειώνει (έστω και λίγο) την ανάκρουση. Μειώνεται όμως και το βάρους του όπλου άρα αυξάνεται η ανάκρουση. Θεωρώ όμως το πρώτο σημαντικότερο άρα πραγματικά (έστω και λίγο) μειώνεται η ανάκρουση.
4. Αν ο υπάρχον εργοστασιακός κώνος είναι προβληματικός η συγκέντρωση αυξάνεται ανάλογα με το πρόβλημα που έχει ο αρχικός κώνος.
5. Όσο πιο χοντρά και σκληρά σκάγια χρησιμοποιείς τόσο μικρότερη η διαφορά στην συγκέντρωση. Σχεδόν μηδενική. Χάνεις όμως πάντα λίγο ταχύτητα.
6. Σε ψιλά και μαλακά σκάγια ο κώνος αυξάνει την συγκέντρωση.
7. Αν ο αρχικός κοντός κώνος δεν είναι προβληματικός και τον μακρύνεις με τσαπατσοδουλειά η συγκέντρωση θα μειωθεί.
8. Αν ο αρχικός κοντός κώνος δεν είναι προβληματικός και τον μακρύνεις με σωστή δουλειά η συγκέντρωση δεν πρόκειται να αυξηθεί κατά μέσο όρο σε ψιλά και σκληρά σκάγια πάνω από 3-5% max. Σε χοντρά και σκληρά σχεδόν μηδενική αύξηση συγκέντρωσης.
Αν τώρα δοκιμάσεις πριν και μετά με ψιλά και μαλακά σκάγια η συγκέντρωση μπορεί να αυξηθεί και περισσότερο. Υπόψη ότι όλες οι δημοσιοποιημένες δοκιμές οι οποίες βρίσκουν σχεδόν μηδενικές διαφορές έχουν γίνει με ψιλά και σκληρά σκάγια >#5-6. Οι κάνες όμως των δοκιμών δεν είναι τυχαίες, ούτε και τα σκάγια.
9. Κακές βυσματώσεις μπορεί να παρουσιάσουν διαφυγή αερίων σε μεγαλύτερη απόσταση άρα ακόμα μειωμένες πιέσεις, ταχύτητες, ανακρούσεις και ίσως αυξημένες συγκεντρώσεις.
10. Ο κώνος ακυρώνει αμέσως την εγγύηση του όπλου
11. Ο κώνος ακυρώνει αμέσως τις σφραγίδες δοκιμής της κάνης
12. Ο κώνος αφαιρεί μέταλλο από το σημείο που πρέπει να ανταπεξέλθει σε πολύ μεγάλες πιέσεις και από το σημείο που φθείρεται περισσότερο σε μια κάνη. Άρα δυνητικά είναι επικίνδυνο. Δεν είναι μια ακίνδυνη μετατροπή. Γι' αυτό πάντα λέω να απευθύνεστε σε σωστούς επαγγελματίες.
13. Δεν σου δίνει κανένας εγγύηση για την αύξηση των βλητικών επιδόσεων.
14. Αυτοί που ίσως δίνουν εγγύηση βάζουν χέρι και στα τσοκ !
15. Το να λέγεται ότι η οποιαδήποτε μετατροπή σε μη προβληματική κάνη και τσοκ βελτιώνει πάντα την βλητική απόδοση (συγκέντρωση, διάτρηση), με οποιοδήποτε φυσίγγι, ανεξαρτήτως πυρίτιδας, βυσμάτωσης, ποιότητας, μεγέθους και ποσότητας σκαγιών και μάλιστα σε τεράστιο βαθμό είναι τουλάχιστον παιδαριώδες.
Αν υπήρχε αυτή η μετατροπή όλες οι εταιρίες θα την εφάρμοζαν σε όλα τα όπλα.
Αυτά είναι τα συμπεράσματα που έχω βγάλει για τους κώνους ... διαβάζοντας εκατοντάδες αλληλοσυγκρουόμενα σχόλια σε πολλά διεθνή sites και στο hunterslife.
Γιάννη δεν έχω κατασταλάξει ακόμα με τους διευρυμένους ... έχω διαβάσει πολύ και αν θες ένα γενικό (όχι απαραίτητα σωστό) συμπέρασμα είναι ότι σε νορμάλ γομώσεις, με καλό φυσίγγι και με πολύ καλές κάνες ο διευρυμένος δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό τουλάχιστον στην συγκέντρωση. Δες παρακάτω.Φιλε συμφωνω με τα συμπερασματα διαφωνω ομως οσον αναφορα το ευρος των αυλων ειναι ενας μπουσουλας για κανονικους αυλους οχι για κατω απο 18.4 και πανω 18.6 αυτη την αποψη εχω γιατι εκει ηδη εχουμε θεματα που τα διορθωνουν τα βυσματα μονο και μονο λογο της κατασκευης τους γιαυτο και οι στενοι και οι διευρυμενοι εχουν μεγαλυτερες αποκλισεις σταθεροτητας απο εναν 18.5 η 18.6 σε μεγαλη γκαμα φυσιγγιων. Ο πολυ στενος αυλος θελει μακρυ κωνο γιατι η υπεροχη του σε ταχ δε συναδει καθολου με τις κατανομες του κατι που πετυχαινει ο διερυμενος αλλα για να σου δωσει ιδιες ταχυτητες πρεπει να ταιριαζει η ταπα με τον αυλο κατ ουσιαν ο κωνος δημιουργει καλυτερα αποτελεσματα δειτε μπερετα και ρεμι v3' και το κανει σε κανονικους αυλους επομενως σε στενοτερους ακομη καλυτερα .Αποψη μου πάντα.
Νικόλα εσύ παίζεις αλλού μπάλα για τα εμπορικά ψαχνω τη βελτίωση αυστηρα σε 32 γρ 9αρια εγω συγκεκριμενα
Κύριε Γιάννη αυτό το οποίο ζητάτε είναι λίγο ουτοπικό! Βελτίωση για 32γρ νο9, μιλάμε για ένα τσιχλοφυσίγγιο ή και τρυγόνι. Όπως σας ανέφερε και ο κ Ν.Π. αυτήν την βελτίωση θα την βρήτε μόνο σε εμπορικά φυσίγγια. Αφού μιλάμε για αποστάσης τουφεκιάς μέχρι τα 45 μέτρα, δοκιμάστε λίγο πιο στενό τσοκάρισμα. Ο κώνος δεν είναι για τέτοια πράγματα εκτός και αν το τουφέκι σας είναι τελείως άκυρο βλιτικά.Νικόλα εσύ παίζεις αλλού μπάλα για τα εμπορικά ψαχνω τη βελτίωση αυστηρα σε 32 γρ 9αρια εγω συγκεκριμενα
Η δική σου κάνη έχει πρόβλημα φίλε. Πρέπει να χαλάσεις τον κώνο για να ανοίξουν λίγο οι τουφεκιέςΔεν ξερω ποσο επι τοις 100 μπορει να βελτιωθει μια καννη ''φτιαχνοντας'' τον κωνο της.....
Αυτο που ξερω και ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ.....ενα οπλο ....το οποιοδηποτε οπλο....και η οποιαδηποτε καννη...
μπορει με ενα ΣΩΣΤΟ φυσιγγιο να βελτιωσει την βλητικη αποδοση της κατα 10-15% απο αυτο που
πιστευει οτι εχει ο κατοχος του οπλου.
Και δεν ειναι πρωταπριλιατικο ψεμα.....Καλο μηνα σε ολους!!!!
Αχρωμιωτη κανη τέλεια γυαλισμενη κ πάντα καθαρή , 76 εκ, 18.5 αυλός, 6 εκ γυαλισμενος τέλεια κώνος, θαλαμη 76 χιλ, porting παπατσαρουχα, Muller U3 τσοκΝικόλα εσύ παίζεις αλλού μπάλα για τα εμπορικά ψαχνω τη βελτίωση αυστηρα σε 32 γρ 9αρια εγω συγκεκριμενα
Μερικα απο αυτα τα εχει και το δικο μου οπλοΑχρωμιωτη κανη, 76 εκ, 18.5 αυλός, 6 εκ γυαλισμενος τέλεια κώνος, θαλαμη 76 χιλ, porting παπατσαρουχα, Muller U3 τσοκ
90 % συγκεντρωση στα 30 μετρα, θελει και καλα χερια να το υποστηριζουν. Μεγαλη πλειοψηφια απο μας, σκοτωνουμε με τα περιφερειακα σκαγια, οποτε μια τοσο αυστηρη τουφεκια δεν με εξυπηρετει. Οποτε ανοιγω τσοκ, ψαχνω κατι λιγοτερο αυστηρο σε συγκεντρωση, ωστε να μου δινει θηραματα
Θαυμαζω οσους μπορουν να υποστηριξουν τετοιες κατανομες και να ειναι επιτυχεις οι βολες τους, αλλα επειδη δεν εγω δεν μπορω, τετοιες κατανομες δεν τις θελω
Και μολις τη βρεις θα σταματισουν να βγαινουν τελεικα αχαχαχΝικόλα εσύ παίζεις αλλού μπάλα για τα εμπορικά ψαχνω τη βελτίωση αυστηρα σε 32 γρ 9αρια εγω συγκεκριμενα