Τώρα έχω χρόνο ...
Τι ερώτηση είναι αυτή ? όχι φυσικά ... εσύ θεωρείς όμως ότι ένα ρούχο που το ράβει ο καλύτερος χειριστής ραπτομηχανής στον κόσμο σαν το καλύτερο ρούχο του κόσμου ?
Το θέμα έχει ξεφύγει ... πιάσαμε αυτοκίνητα, ρούχα, όπλα, εργατικό δυναμικό κτλ
Περί όπλων τώρα μόνο.
Το θέμα είναι ότι το όπλο πρέπει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να ευχαριστεί τον πελάτη και να αντέχει στον χρόνο
άρα στα φυσίγγια.
Αν θεωρείς ότι τα τούρκικα όπλα ευχαριστούν τον πελάτη και αντέχουν στον χρόνο τότε είναι τέλεια για τον πελάτη αυτόν.
Εγώ δεν το πιστεύω ...
Και άλλοι (τουρκόφιλοι γαρ) δεν το νομίζουν
https://www.chuckhawks.com/bad_turkish_shotguns.htm
https://www.shootinguk.co.uk/guns/buy-gun-guide/turkish-shotguns-600-35631
κτλ κτλ
Θα μου πεις πιστεύεις ότι διαβάζεις ? Χμμμ στον Randy έχω κάποια αδυναμία
... αλλά πολλές φορές έχω πει, ρωτήστε οπλουργούς.
Έχετε φαγωθεί με το εργατικό δυναμικό ... τα cnc δεν χρειάζονται εργατικό δυναμικό, είδατε πολλούς να γυρνάνε κομμάτια σε τόρνους στα σύγχρονα εργοστάσια ?
Ακόμα και η μεταφορά αυτόματα γίνεται με ρομπότ.
Μήπως ξεχνάμε ότι τα τούρκικα επιδοτούνται από το κράτος ?
Μήπως ξεχνάμε ότι δεν φέρουν σφραγίδες δοκιμής ?
Μήπως ξεχνάμε το χάλια φινίρισμα (σε μερικά) ?
Για να δω ένα τούρκικο πραγματικά εφάμιλλο με άλλα (χωρίς τα παραπάνω) να δούμε πόσο κοστίζει ...
Θα συγκρίνω τιμή επειδή μοιάζουν σε φωτογραφίες ή εξωτερικά ?
Για ποιο εργατικό κόστος θα μιλάμε τότε και πόσο είναι αυτό ?
Η τουρκική λίρα καταποντίζεται και τα τούρκικα όπλα ακριβαίνουν ... πως γίνεται αυτό ρε γαμώτο ???
Δεν είναι δυνατόν αν το εργατικό είναι σημαντικό ...
Φυσικά και μπορούν οι Τούρκοι να φτιάξουν όπλα διαμάντια ... αλλά θα κόστιζαν περισσότερο απ όσο κοστίζουν τώρα.
Αν φτάσουν να κοστίζουν όσο ένα Beretta ή Browning γιατί να πάρω τούρκικο ?
Για την φήμη του ή γιατί το διαφημίζει ο σαλιάρης στην Αγγλία ? αχαχααχ
Θα μου πεις όλα τα πχ Ιταλικά ή Αμερικάνικα ή Ιαπωνικά είναι αστέρια ?
Φυσικά και όχι ... οποιαδήποτε μηχανολογική κατασκευή μπορεί να χαλάσει για τον οποιοδήποτε λόγο.
Επίσης οποιαδήποτε μηχανολογική κατασκευή μπορεί να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί έτσι που να μην επιτρέπεται να χαλάει ποτέ (βλέπε μαχητικά ή εμπορικά αεροσκάφη ... τα περισσότερα ατυχήματα οφείλονται σε ανθρώπινο σφάλμα).
Στην δεύτερη περίπτωση το κόστος θα ήταν εξωφρενικό.
Άρα πάντα παίζουμε με πιθανότητες ...
Αν χαλάνε 100 ιταλικά στα 1.000.000 και 10 αμερικάνικα στα 1.000.000 στον πρώτο χρόνο, τα αμερικάνικα είναι πιο αξιόπιστα.
Πως θα το κάνουμε ?
Ο καθένας ότι θέλει αγοράζει ... καλό όμως είναι να μην φαντασιωνόμαστε ή να μην δημιουργούμε την εντύπωση ότι τα περισσότερα τούρκικα (αυτή την στιγμή) είναι οπλάρες ή τέρατα αξιοπιστίας.
Γιατί, δια της πλαγίας οδού, με το "όλα ίδια είναι", με τα "πιστά αντίγραφα", με το "μουκ μουκ" κτλ αυτό το συμπέρασμα προσπαθούν μερικοί να περάσουν.
Δεν είναι έτσι.
ps
Οι εταιρίες δεν είναι Οσίες Μαρίες, αλλά
δεν κοιτάζουν μόνο το κέρδος.
Περισσότερη σημασία για μια (σοβαρή) εταιρία έχει το όνομα που έχει κτίσει παρά το κέρδος αυτό καθαυτό.
Γιατί το όνομα φέρνει τελικά το κέρδος.
Φανταστείτε μια εταιρία να μεταφέρει τον πυρήνα της παραγωγής της (όχι βιδάκια και πιράκια) σε χώρα ή άλλη εταιρία με αμφισβητούμενη αξιοπιστία ... για μεγιστοποίηση του κέρδους λόγω φθηνού εργατικού δυναμικού ...
Τι λέτε, θα το μεγιστοποιούσε ή θα έπαιρνε εξαρχής αυτό το ρίσκο ?
Τα πράγματα είναι απλά ... ανταγωνιστές υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα.
Όταν γίνονται μεγάλοι και τρώνε πολύ από την πίτα ή τους αγοράζεις και τους κλείνεις ή τους αγοράζεις και πουλάς αντί αυτών με διαφορετικό brand name
(υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις αλλά νύσταξα ...)