Τουρκικά όπλα

Δεν έχει διαφορά στην αντοχή μια μπενελι των 2000 από μια των 1000 είναι ολόιδιες το φινίρισμα και τα καλουδια αλλάζουν και αυξάνουν τη τιμή η βάση κλείστρο σκανδαλοθηκες είναι ίδια σε αντοχές με εξαίρεση τις πλαστικές πλέον σκανδαλοθηκες σε σχέση με τις παλιές αλουμινίου ίσως εκεί με υπερβολική χρήση υπάρχει κάποιο σπάσιμο
Δεν είναι έτσι ακριβός τα ποιο ακριβά Benelli έχουν άλλη ποιότητα ακόμη και στην κάνη αν δεις στο εργοστάσιο σε βίντεο ο τύπος που κοιτάει της κάνες εσωτερικά και με βοήθεια υπολογιστή της βλέπει εσωτερικά και μετά έχει πίσω 3 σταντ και της ξεχωρίζει αυτός ειναι ο ποιοτικός έλεγχος. Καταλαβαίνω ότι αυτά με τα σκαλίσματα είναι ποιο ακριβό αλλά και αλλά που δεν έχουν σκαλίσματα είναι ποιο ακριβά από αλλά και με αρκετή διαφορά. Δες μια Μ2 κομφορτ από μια black eagle έχουν 800€+ διαφορά χωρίς να έχει καμία σκάλισμα. Γενικά δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβός τι γίνεται στης εταιρίες αλλά σίγουρα για να υπάρχει τέτοια διαφορετική τιμολόγηση κάτι παραπάνω έχουν.

Δεν είναι έτσι ακριβός τα ποιο ακριβά Benelli έχουν άλλη ποιότητα ακόμη και στην κάνη αν δεις στο εργοστάσιο σε βίντεο ο τύπος που κοιτάει της κάνες εσωτερικά και με βοήθεια υπολογιστή της βλέπει εσωτερικά και μετά έχει πίσω 3 σταντ και της ξεχωρίζει αυτός ειναι ο ποιοτικός έλεγχος. Καταλαβαίνω ότι αυτά με τα σκαλίσματα είναι ποιο ακριβό αλλά και αλλά που δεν έχουν σκαλίσματα είναι ποιο ακριβά από αλλά και με αρκετή διαφορά. Δες μια Μ2 κομφορτ από μια black eagle έχουν 800€+ διαφορά χωρίς να έχει καμία σκάλισμα. Γενικά δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβός τι γίνεται στης εταιρίες αλλά σίγουρα για να υπάρχει τέτοια διαφορετική τιμολόγηση κάτι παραπάνω έχουν.
έχεις δίκιο σε αυτό που λες. οι κάνες παράγονται μαζικά με τον ίδιο τρόπο, αλλά ποτε δεν είναι τελικά ίδιες. Ο έλεγχος απόλυτης κυλινδρικότητας της κατατάσσει σε Α, Β, Γ κλπ. ποιότητες. Και τοποθετούνται ανάλογα στα μοντέλα , ή πωλούνται σε εταιρίες που φτιάχνουν χαμηλού κόστους όπλα .

Κοίταξε η μόνη διαφορά σε κανη πριν την power bore που ήταν ψαγμενη ήταν η ssport η οποία είχε ακριβώς 18.35 αυλό και κάποια άλλα καλουδια οπως τελικά η power bore μετέπειτα με τις επισημάνσεις της benelli ότι αυτός ο αυλός είναι ο καλύτερος για την καραμπίνα της ενώ το 828 για δίκανο έχει 18.5 έβαλαν λίγο μυαλό εδώ.Γιαυτο και η ssport ακόμη όπλο του 2007/2008 είναι ακριβότερη από τις καινούριες.Τωρα αν η benelli επειδή οι κανες της πριν τις κρίο είχαν 10/20€ η μία τις ξεχωρίζει σε διαλογής και μη και βάζει της διαλογής στα φθηνότερα μοντέλα ας προσέχουν οι αγοραστές αυτής της εταιρίας τι πληρώνουν .Πάντως χαίρομαι με συναδέλφους που γράφουν πλέον όπως έχω χιλιογραψει από όταν άρχισα να γράφω στο φόρουμ ότι καμία κανη δεν είναι απολύτως ίδια με την άλλη και με είχαν αντικρούσει άλλοι που δυστυχώς βρίσκονται εκτός φόρουμ πλέον .που ελπίζω βλέποντας τις εξελίξεις και την αγαπημένη μπενελι να προχωράει σε 20 αρι σχεδόν αυλό να σταματήσουν να πιστεύουν ότι όλα είχαν λυθεί στη βλητική του λειοκανου που επέμεναν πριν 60 και 80 χρόνια αναμασώντας γραφόμενα και πειράματα όταν τότε πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη κάποιοι.Γιατι έλεγα όλα είναι εξελιξιμα και καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι καθώς μια τουφεκιά ποτέ δε μπορεί να αναλυθεί πλήρως κοιτώντας χαρτόνια .

Γιατί αμφιβαλετε ότι μπορεί να έχουν αντοχή τα τουρκικά ,ξεχνάτε ότι οι Τούρκοι είχαν συμφωνία να φτιάχνουν κομμάτια του f35 μαχητικού.Εχει σκεφτεί κανείς τι σημαίνει αυτό,Σημαίνει πως γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν .Όπως γνωρίζουν καλά και να αντιγράψουν .Μένει το πέρασμα του χρόνου ή η βαριά χρήση με πολλές χιλιάδες πραγματικά φυσίγγια από κάποιον συνάδελφο κάτοχο για να αποδειχθεί ή όχι αν τελικά αξίζουν 500 η είναι ισάξια των 1500 και απλά πληρώνουνε τόσα χρόνια τη μόστρα των Ευρωπαίων το φάβα για χαβιάρι.

... αν τελικά αξίζουν 500 η είναι ισάξια των 1500 και απλά πληρώνουνε τόσα χρόνια τη μόστρα των Ευρωπαίων το φάβα για χαβιάρι.
Ναι Γιαννη, εγω πιστευω οτι τους εχουμε πιασει κοροιδο και τους παιρνουμε με 500 ε οπλα που αξιζουν 2000 ε.
Τελος παντων...το φθηνο κρεας το τρωνε οι σκυλοι ελεγαν καποιοι χαζοι παλαιοτερα.

Ναι Γιαννη, εγω πιστευω οτι τους εχουμε πιασει κοροιδο και τους παιρνουμε με 500 ε οπλα που αξιζουν 2000 ε.
Τελος παντων...το φθηνο κρεας το τρωνε οι σκυλοι ελεγαν καποιοι χαζοι παλαιοτερα.
Δε ξέρω ποιος πιάνει κορόιδο ποιον πλέον φίλε και προσωπικά παρακολουθώ πολλά δεδομένα για να βγάλω συμπέρασμα για όπλο,εξάλλου προσωπικά η τουρκική αγορά δε με ενδιαφέρει.Κοιταξτε μόνο γιατί έτσι λέγαν και για τα κορεατικά Hyundai, Kia αυτοκίνητα και κορόιδευαν πολλοί όταν βγήκαν και είναι καλύτερα από τα περισσότερα ευρωπαϊκά και από πολύ ακριβότερα,και ήταν έτσι από την πρώτη μέρα .Έχει ένας στο χωριό μια stoeger από τις πρώτες που είχαν βγει χρόνια πίσω μιλάμε έχει κάει στο φυσίγγι και ακόμη μια χαρά είναι.Δε ξέρω τι κάνουν τα νέα τους όπλα και δε προδικαζω τίποτε και ούτε κάνω το πονηρό με το αν με πιάνει η πιάνω κότσο κάποιον,αλλά σίγουρα κάποιοι που συνεχίζουν να χρυσοπληρωνουν κάποια ιταλικά κότσοι πιάνονται σίγουρα σε σχέση με το τι αποδίδουν στο τόπο του εγκλήματος κοινώς πραγματικό τερέν .Προσωπικά θέλω όπλο να σκοτώνει όπως πρέπει όχι να το έχω μια ζωή και να μη κάνει ποτέ εμπλοκή ,καθώς το όπλο δεν αποτέλεσε ποτέ προέκταση του πρεστίζ και της οικονομικής μου επιφάνειας.Ο κάθε ένας όπως το βλέπει αν συναντήσω ντουφέκι των 100€ και σκοτώνει όπως θέλω με αυτό θα κυνηγάω.Αμα θέλω να μη ξεβαψει πότε θα του κάνω cerakot,αν θέλω χρυσαφικά τα φοράω ο ίδιος όχι το ντουφέκι και αν θέλω ξύλο grede5 βάζω μια τραπεζαρία στο σπίτι μου των 3000€ ξύλινη όχι στο κοντάκι του εργαλείου γιατί το όπλο είναι απλά εργαλείο για μένα που θέλω να μου προσφέρει ακριβώς αυτό για το οποίο προορίζεται να σκοτώνει σωστά,άσε όμορφος και με καλά ρούχα και παπούτσια να είμαι εγώ και αυτό γιατί εγώ θα νιώθω καλά όχι γιατί θα με κοιτούν οι άλλοι Ζαμάν φου η γνώμη τους .Γι'αυτό χαρειτε ο κάθε ένας ότι γουστάρει και ότι μπορεί με βάση τα θέλω του με μια βασική σκέψη όλα κάνουν μπαμ αλλά τα ακριβά δε σημαίνει ότι σκοτώνουν καλύτερα ειδικά στα αυτογεμη.Οσο για την ελληνική πονηραδα γιατί δεν είναι όλες οι πονηραδες και σωστές σκέψου αν μπορείς να το ισχυριστεί κάποιος αυτό για ρωσικό όπλο,μόνο αν είναι ηλίθιος.

Γίνεται να τα έχουν όλα αυτά και να κάνουν 500€ ??? Αποκλείεται!!!
Μία λογική έχει. Όταν το 60% του κόστους παραγωγής είναι η εργασία (με τις κάθε είδους επιβαρύνσεις της εργοδοσίας), είναι άλλο πράγμα το (για την επιχείρηση) μεροκάματο 80+ € και άλλο το 10-12€.
Να θυμηθούμε την Κίνα, την Ταιβάν και εσχάτως την Ινδία. Υπάρχει σύγκριση εργασιακού κόστους Ευρώπης με αυτούς;
Η Τουρκία τώρα (που η Κίνα "πονήρεψε") έγινε η νέα Κίνα. Όλες οι ευρωπαϊκές (και κάποιες κινέζικες!!!) επενδύσεις εκεί πήγαν. Κάτι ξέρουν....
Εμείς τι κάνουμε;;;; Ούτε Ασία είμαστε, ούτε Ευρώπη. Μία κατηγορία μόνοι μας. Αυτό να μέμφουμε, όχι την "προκοπή" του κακού μας γείτονα.
Όπως πολύ εύστοχα σε άλλη ενότητα σχολίασε ο "kollias" : Όσοι είμαστε κάποιας ηλικίας το έχουμε αντιληφθεί. Οι νεότεροι όμως όχι και το θεωρούν φυσιολογικό. Αρκεί να υπάρχει 5G, φιλέτο κοτόπουλο και να κυκλοφορούν οι μουσάτοι με γόβες και φούστα μπλούζα.

Μία λογική έχει. Όταν το 60% του κόστους παραγωγής είναι η εργασία (με τις κάθε είδους επιβαρύνσεις της εργοδοσίας), είναι άλλο πράγμα το (για την επιχείρηση) μεροκάματο 80+ € και άλλο το 10-12€.
Να θυμηθούμε την Κίνα, την Ταιβάν και εσχάτως την Ινδία. Υπάρχει σύγκριση εργασιακού κόστους Ευρώπης με αυτούς;
Η Τουρκία τώρα (που η Κίνα "πονήρεψε") έγινε η νέα Κίνα. Όλες οι ευρωπαϊκές (και κάποιες κινέζικες!!!) επενδύσεις εκεί πήγαν. Κάτι ξέρουν....
Εμείς τι κάνουμε;;;; Ούτε Ασία είμαστε, ούτε Ευρώπη. Μία κατηγορία μόνοι μας. Αυτό να μέμφουμε, όχι την "προκοπή" του κακού μας γείτονα.
Όπως πολύ εύστοχα σε άλλη ενότητα σχολίασε ο "kollias" : Όσοι είμαστε κάποιας ηλικίας το έχουμε αντιληφθεί. Οι νεότεροι όμως όχι και το θεωρούν φυσιολογικό. Αρκεί να υπάρχει 5G, φιλέτο κοτόπουλο και να κυκλοφορούν οι μουσάτοι με γόβες και φούστα μπλούζα.
Δίκιο έχεις...δεν μέμφομαι την προκοπή τους....απλά δεν πιστεύω ότι σ' αυτή τη κατηγορία χρημάτων είναι όλα τέλεια όπως τα παρουσιάζουν! ΥΓνμακαρι να κάνει και εμείς τα μισά που κάνουν αυτοί.

Δίκιο έχεις...δεν μέμφομαι την προκοπή τους....απλά δεν πιστεύω ότι σ' αυτή τη κατηγορία χρημάτων είναι όλα τέλεια όπως τα παρουσιάζουν! ΥΓνμακαρι να κάνει και εμείς τα μισά που κάνουν αυτοί.
Έχω στο σπίτι μου αρκετά τούρκικα προϊόντα, άλλα τα ήξερα και άλλα (πλυντήριο, ψυγείο) τα ανακάλυψα εκ των υστέρων.
Αν και 10ετίας + λειτουργούν άψογα. Το πλυντήριο δε ειδικά είναι Bosch, πλημμύρισε με τις καταιγίδες, επισκευάστηκε (περιέλιξη) και λειτουργεί υποδειγματικά.
Τέλειο δεν είναι τίποτα, αλλά έχουμε δεκάδες παραδείγματα αγορών χαμηλής αξίας που στο χρόνο την υπερκάλυψαν και άλλες τόσες υψηλών αξιών που ποτέ δεν δικαιολόγησαν την διαφορά τιμής τους . Χωρίς να ισοπεδώνω τα πάντα (μηχανικός είμαι), πάντα κρατάω μικρό καλάθι και επιφυλάξεις και για τα δύο.

Το δηλώνει η benelli ότι τις διαλογής κάννες τις βάζει στα φθηνά μοντέλα; Στη τύχη βγαίνουν οι (καλές) , υπάρχουν στοιχεία;πως βιδωνει το τσοκ σε μη κυλινδρική κάννη;
Αυτό δεν πρόκριτε να το πει ποτέ καμία εταιρία γιατί δεν θα παίρνει κανείς αυτά τα μοντέλα όλα γίνονται μέσα στην εταιρία. Για παράδειγμα βλέπεις η browning στην maxus είχε 6cm κώνο στην maxus one 3,5cm στην maxus 2 1,5 με διαφορετικές μοίρες στην γωνία και αυτά τα μαθαίνουμε από κυνηγούς που τα ψάχνουν πουθενα δεν ανέφερε η browning αυτές της αλλαγές.

Δε ξέρω ποιος πιάνει κορόιδο ποιον πλέον φίλε και προσωπικά παρακολουθώ πολλά δεδομένα για να βγάλω συμπέρασμα για όπλο,εξάλλου προσωπικά η τουρκική αγορά δε με ενδιαφέρει.Κοιταξτε μόνο γιατί έτσι λέγαν και για τα κορεατικά Hyundai, Kia αυτοκίνητα και κορόιδευαν πολλοί όταν βγήκαν και είναι καλύτερα από τα περισσότερα ευρωπαϊκά και από πολύ ακριβότερα,και ήταν έτσι από την πρώτη μέρα .Έχει ένας στο χωριό μια stoeger από τις πρώτες που είχαν βγει χρόνια πίσω μιλάμε έχει κάει στο φυσίγγι και ακόμη μια χαρά είναι.Δε ξέρω τι κάνουν τα νέα τους όπλα και δε προδικαζω τίποτε και ούτε κάνω το πονηρό με το αν με πιάνει η πιάνω κότσο κάποιον,αλλά σίγουρα κάποιοι που συνεχίζουν να χρυσοπληρωνουν κάποια ιταλικά κότσοι πιάνονται σίγουρα σε σχέση με το τι αποδίδουν στο τόπο του εγκλήματος κοινώς πραγματικό τερέν .Προσωπικά θέλω όπλο να σκοτώνει όπως πρέπει όχι να το έχω μια ζωή και να μη κάνει ποτέ εμπλοκή ,καθώς το όπλο δεν αποτέλεσε ποτέ προέκταση του πρεστίζ και της οικονομικής μου επιφάνειας.Ο κάθε ένας όπως το βλέπει αν συναντήσω ντουφέκι των 100€ και σκοτώνει όπως θέλω με αυτό θα κυνηγάω.Αμα θέλω να μη ξεβαψει πότε θα του κάνω cerakot,αν θέλω χρυσαφικά τα φοράω ο ίδιος όχι το ντουφέκι και αν θέλω ξύλο grede5 βάζω μια τραπεζαρία στο σπίτι μου των 3000€ ξύλινη όχι στο κοντάκι του εργαλείου γιατί το όπλο είναι απλά εργαλείο για μένα που θέλω να μου προσφέρει ακριβώς αυτό για το οποίο προορίζεται να σκοτώνει σωστά,άσε όμορφος και με καλά ρούχα και παπούτσια να είμαι εγώ και αυτό γιατί εγώ θα νιώθω καλά όχι γιατί θα με κοιτούν οι άλλοι Ζαμάν φου η γνώμη τους .Γι'αυτό χαρειτε ο κάθε ένας ότι γουστάρει και ότι μπορεί με βάση τα θέλω του με μια βασική σκέψη όλα κάνουν μπαμ αλλά τα ακριβά δε σημαίνει ότι σκοτώνουν καλύτερα ειδικά στα αυτογεμη.Οσο για την ελληνική πονηραδα γιατί δεν είναι όλες οι πονηραδες και σωστές σκέψου αν μπορείς να το ισχυριστεί κάποιος αυτό για ρωσικό όπλο,μόνο αν είναι ηλίθιος.
Καλά αυτό με τα Hyundai άστο το αυτοκίνητο δεν είναι μια μηχανή σε όλα ήταν αλουμινόχαρτο που έβαζες μέσα την οικογένεια σου δεν έπαιρνε ούτε ένα αστέρι στα crash test!!! Διαλυόταν ακόμη και σε σύγκρουση με μηχανάκι τα σημερινά είναι διαφορετικά αλλά έχουν και τριπλάσια τιμή δεν μπορείς να έχεις ποιότητα αν δεν ανεβάσεις τιμή τα υλικά και η τεχνολογίες κοστίζουν. Και στα όπλα ο κάθε ένας παίρνεις αυτό που του αρέσει άλλος γουστάρει να βλέπει τα σκαλίσματα άλλος όχι εγώ θέλω να δουλεύει απροβλημάτιστα το όπλο και όχι όποτε θέλει αυτό!!!

Αυτό δεν πρόκριτε να το πει ποτέ καμία εταιρία γιατί δεν θα παίρνει κανείς αυτά τα μοντέλα όλα γίνονται μέσα στην εταιρία. Για παράδειγμα βλέπεις η browning στην maxus είχε 6cm κώνο στην maxus one 3,5cm στην maxus 2 1,5 με διαφορετικές μοίρες στην γωνία και αυτά τα μαθαίνουμε από κυνηγούς που τα ψάχνουν πουθενα δεν ανέφερε η browning αυτές της αλλαγές.
Και που το έμαθαν αυτοί οι κυνηγοί ότι τις διαλογής κάννες τις βάζουν στα φθηνά μοντέλα ;Αυτό το κανουν και οι άλλες εταιρείες πχ Beretta fabarm η μόνο στη benelli είναι οι απατεώνες;

εγώ θέλω να δουλεύει απροβλημάτιστα το όπλο και όχι όποτε θέλει αυτό!!!
Γούστα είναι αυτά μακάρι να ήθελαν όλοι και για το αυτοκίνητό τους να δουλεύει έτσι να δεις μετά τι θα πουλούσαν οι Γερμανοί φυστίκια ίσως αμάξια μάλλον όχι που έχουν κατακλύσει την αγορά..Το σκίσαμε το θέμα.Εαν δεν είχα τη σφυριά να μη γουστάρω Τούρκο που έχω αλλά δεν είχα δώσει βάση τότε (bernadeli vincet,αντίγραφο Ρεμ 1196 ,που μου έσπασε το δακτυλίδι της κάνης αυτό μόνο έχει πάθει μόνο και το έχω κάψει το όπλο )θα αγόραζα μια Τουρκάλα αδράνειας με 18.7 αυλό.Βεβαια τη θεωρώ σοβαρή ζημιά αλλά έχει σπάσει και σε Ρεμινγκτον και όχι σε μια επομένως στο συγκεκριμένο όπλο που έχει και πολύ καλη βλητικα κανη συνεργασία bernadeli , Remington με κατασκευή Τουρκία δεν έχω δει τίποτε κατώτερο από μια ρεμινγκτον που είχε τη διπλή τιμή.

Και που το έμαθαν αυτοί οι κυνηγοί ότι τις διαλογής κάννες τις βάζουν στα φθηνά μοντέλα ;Αυτό το κανουν και οι άλλες εταιρείες πχ Beretta fabarm η μόνο στη benelli είναι οι απατεώνες;
Γίνεται παντού απλά εγώ ανέφερα την Benelli

Back