Τουρκικά όπλα

Ούτε εγώ θέλω να το πιστέψω αλλά δε παίρνω όρκο .Το Νοέμβρη που ήμουν για ελιές κάπου το ξαναγραψα μιλάω με γνωστό ο οποίος ασχολείται με οπλοδιορθωσεις στην επαρχία έχει κάνει και τα ταξίδια του σε εργοστάσια κατασκευής της Ευρώπης το ξανααναφερω στη μπενελι το κουμάντο δε ξέρω πως λέγεται στα αγγλικά του είχε αναφέρει γιατί συζητούσαν περί βλητικής ότι οι κανες τους στοιχίζουν καμία 20αρια€ η καθε μια .Έφριξα όταν το άκουσα .Ο άνθρωπος δεν έχει κάνα συμφέρον μου είπε ότι του είπαν μου λέει είχα λίγο σαστισει σα μαλακας με αυτό που άκουσα .Και μετά μου λες εσύ Βασίλη ποιος τις φτιάχνει αν κοστίζουν τόσο οποίος και να τα φτιάχνει τα όπλα στα παπαριά μου εμένα πληρώνω τη σαγιονάρα του γαιδουροπαζαρου στο σχιστο για adidas .Δεν το γράφω για τη μπενελι το γράφω για να δούμε τι γινεται

είσαι οκ δηλ αν αυτά δεν είναι φτιαγμένα τουρκία και είναι όλα τα υπόλοιπα ;
Εσύ ειδικά, όπλο από εμένα δεν παίρνεις που να χτυπιέσαι.

ps
Τι έμεινε δηλαδή βρε Παύλο ;;; Τα ελατήρια το πλαστικό κοντάκι και η πλαστική πάπια ;;;
Ή τα πιράκια ;;;

.sarcastic.
.love. .love.

Last edited:
Κώστα άλλες εποχές τώρα δεν είναι έτσι τα πράγματα! Το βλέπεις και στην ποιότητα τον όπλων έχω και μια prestige όπως είχα και μια 302 όπως εσυ. Τότε οι εταιρίες έβγαζαν όπλα για να κρατήσουν χρόνια και αν είχαν ανταλλακτικά πολλοί δεν θα τα αποχωρίζονταν ακόμη.
έτσι είναι Παναγιώτη σωστά τα λες; Για αυτό μένω με τη γριούλα μου, αν και έχω κι άλλο οπλο δεν ξέρω το χέρι πάει πάντα εκεί,κι αν έχω χτυπήσει θηράματα με αυτή

θέλω το καλύτερο τούρκικο σου ! .sarcastic.
Θα σου δώσω ένα φρέσκο τούρκικο σουτζούκ λουκούμ ;)
Θα σε βρω Ψαχνά εσένα :)
Δεν την γλυτώνεις ....
===========
Προς όλους
Παιδιά, αν κάποιος πειράζεται να μου πείτε να σταματήσω.
Αισθάνομαι πολύ άσχημα που σας χαλάω την φαντασίωση.
.sarcastic.

Περί Benelli made in Turkey.

Πήρα τηλέφωνο τον φίλο μου οπλοπώλη.
Έβαλε τα γέλια !!!
Είδε 4-5 τιμολόγια παλιά και νέα.
Χώρα κατασκευής Ιταλία.
Ποτέ δεν θυμάται λέξη Τουρκία σε τιμολόγιο.

Ούτε μια στο δισεκατομμύριο μου είπε.
Μύθος.
Μιλάμε για ΟΠΛΑ παίδες, όχι για αγγουράκια, πατατάκια και τσαντάκια.
Μούφες, π@παριές ...
Δεν ξέρω τι έχετε δει, τι έχετε ακούσει και τι αυθαίρετα συμπεράσματα έχετε βγάλει αλλά δεν ισχύουν.

Μπορεί περιφερειακά εξαρτήματα να κατασκευάζονται, κάνη, σώμα, κλείστρα και τα συναφή απλά ξεχάστε τα.

Αν υπήρχε τέτοιο πράγμα θα είχε γίνει βούκινο και θα είχαν κοπεί κώλοι.

Μην αναπαράγετε Τούρκικες προπαγάνδες.
Το έχει ακούσει και αυτός αλλά όλα στο μιλητό, όπως τώρα καλή ώρα, στοιχεία δεν του έχει παρουσιάσει κανένας ;)

Καλημέρα ...
Ναι έτσι είναι, έχεις δίκιο Βασίλη,και εγώ μαλακίες έγραφα χτες, απλά αν δεν δουλέψεις σε κουζίνα, ποτέ δεν ξέρεις πως βάζουν το φαγητό στο πιάτο, καλημέρα και καλή συνέχεια

Ποιός είπε Γιάννη ότι δεν μπορούν ;;;
Τα πάντα αντιγράφονται ...
Το θέμα είναι αν διατίθενται στην αγορά με νόμιμα παραστατικά και ειδικά ΟΠΛΙΣΜΟΣ.

Προς όλους ...
Για να μην μακρηγορούμε ...
Εγώ βάζω στοίχημα το όπλο μου αν κάποιος αποδείξει ότι η κάνη, η βάση ή το κλείστρο κατασκευάστηκε Τουρκία.

Όποιος εχει στοιχεία τα παρουσιάζει σε pm.
Αλλιώς πιστέψτε ότι νομίζετε.
μπουρι μπουμ μπουμ τουρκαλά τσιφτε
μπασκουλ καπακ τουρκαλά μαιστορ
φουσεκ τσιμπουκ μαραφετ τουρκ τσογλαν μερεμετ

χαιντε Βασιλ αγα, χαλαλιζ' Μ2 αδρανί-μπουγάτς
μπουγιουκ κελεπουρ
αι Βασίλ - εφέντ τσοκ κουβαρντα μπρε

ΑΦΕΡΙΜ

Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη
View attachment 41435

και τα πουλιά drones παρακολούθησης

View attachment 41434

Στην χώρα κατασκευής όπλων θα κολλήσουμε αχαχαχα
Δηλαδή δεν είναι; Είσαι σίγουρος ;

Η κάνη και η βάση δεν κατασκευάζεται στην Τουρκία τα υπόλοιπα μέρη όμως που δεν αναγράφουν τίποτα επάνω δεν ξέρεις που κατασκευάζονται!
Για τα πλαστικα γινετε ο ντορος μγ σου πω ειναι και καλυτερα τα προτα κομφορτ ξεφτυζανε τα τωρα τουρκικα δε μασανε μια αχαχαχα

Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη
View attachment 41435

και τα πουλιά drones παρακολούθησης

View attachment 41434

Στην χώρα κατασκευής όπλων θα κολλήσουμε αχαχαχα
Εχω παει καμποσα στο γειτονα δε μου παραπονεθηκε ποτε αχαχαχαχα

Σέβομαι, εκτιμώ και αντιλαμβάνομαι τις απόψεις όλων. Όμως νομίζω ότι το θέμα μας έχει ξεφύγει. Και, κατά την άποψή μου, αυτό είναι τα τούρκικα όπλα θεωρούμενα ως μηχανολογική κατασκευή και κατ΄επέκταση πόσο μας καλύπτουν κυνηγετικά.
Η άλλη διάσταση είναι η καταγωγή τους. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς τουρκόφιλος μεταξύ μας, όμως παρατηρείται να διακωμωδείται η επιλογή των όπλων αυτών. Δεν το βρίσκω κομψό.
Προσωπικά έχω δηλώσει ότι 1000 φορές θα ήθελα να ήταν κινέζικα, πολωνέζικα ή αφρικάνικα. Όμως δεν είναι. Και αυτό δεν μπορεί να τα καταδικάζει προκαταβολικά, τουλάχιστον τα "νέας κοπής" κάνοντας αναφορά σε άθλιους "προγόνους" τους.
Και επί πλέον ας σεβαστούμε ότι δεν είναι ίδιες οι οικονομικές δυνατότητες όλων. Δεν είναι μεμπτό αυτό.
Και αν ψάξεις να βρεις ένα μτχ "ευρωπαϊκό" με 4-5 κατοστάρικα, το πιθανότατο είναι να πέσεις σε χρέπι.
Νομίζω λοιπόν, ότι σε αυτή τη ενότητα πρέπει να καταθέτουμε απόψεις που ενημερώνουν και βοηθούν τους συναδέλφους στις επιλογές τους, χωρίς να επεκτεινόμαστε σε άλλα για τα οποία, ούτως ή άλλως, σχεδόν συμφωνούμε όλοι.
Υπάρχει χώρος να τις εκφράσουμε.

Και, κατά την άποψή μου, αυτό είναι τα τούρκικα όπλα θεωρούμενα ως μηχανολογική κατασκευή και κατ΄επέκταση πόσο μας καλύπτουν κυνηγετικά.
Η άλλη διάσταση είναι η καταγωγή τους. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς τουρκόφιλος μεταξύ μας, όμως παρατηρείται να διακωμωδείται η επιλογή των όπλων αυτών. Δεν το βρίσκω κομψό.
Η μηχανολογική κατασκευή των κανών είναι γνωστή. Δεν έχει μυστικά. Στην τελική βαδίζεις με trial and error και βελτιώνεσαι (βλέπε πρώτα τούρκικα όπλα).
Ή αγοράζεις ένα όπλο που θες να αντιγράψεις και το κάνεις βίδες.
Υπάρχουν μηχανήματα που μετρούν με εξαιρετική ακρίβεια τις διαστάσεις.
Υπάρχουν μηχανήματα που κάνουν εξαιρετικά ακριβείς αναλύσεις μετάλλων.
Δεν υπάρχουν "μαγικά" κράματα ούτε άγνωστα.
Υπάρχουν ακριβά και φθηνά.
Το πρόγραμμα του cnc πληρώνεις και το φτιάχνει καποιος ειδικός.
Άρα μένει μόνο το φινίρισμα και οι εφαρμογές (όσες τουλάχιστον χρειάζονται).
Άρα η μηχανολογική κατασκευή είναι απλή.

Η κυνηγετική κάλυψη είναι δεδομένη αφού κάνουν μπαμ.

Μας καλύπτουν αυτά;
Φυσικά για ενα όπλο των 500€.
Τι περιμέναμε άλλο να κάνει ;
Το ίδιο κάνουν και τα πιο ακριβά.
Γι αυτό πουλάνε, αλλιώς δεν θα πουλούσαν.

Η επιλογή των όπλων από συναδέλφους δεν διακωμωδείται.
Ούτε όμως είναι σωστό να οδηγηθούμε στην ισοπέδωση των πάντων ή ακόμα χειρότερα στην παραπλάνηση.
Η παραπλάνηση όχι μόνο δεν είναι κομψή, αλλά είναι και ύποπτη.

Αφού όμως δεν είμαστε τουρκόφιλοι θα σας κάνω 2 ερωτήσεις.
1. Γιατί τα όπλα αυτά είναι φθηνά ;
2. Γιατί βοηθάμε με συνάλλαγμα μια παραπαίουσα οικονομία η οποία ζητά το μισό Αιγαίο ;

Μόνο αυτά ...

Σέβομαι, εκτιμώ και αντιλαμβάνομαι τις απόψεις όλων. Όμως νομίζω ότι το θέμα μας έχει ξεφύγει. Και, κατά την άποψή μου, αυτό είναι τα τούρκικα όπλα θεωρούμενα ως μηχανολογική κατασκευή και κατ΄επέκταση πόσο μας καλύπτουν κυνηγετικά.
Προσωπικά έχω δηλώσει ότι 1000 φορές θα ήθελα να ήταν κινέζικα, πολωνέζικα ή αφρικάνικα. Όμως δεν είναι. Και αυτό δεν μπορεί να τα καταδικάζει προκαταβολικά, τουλάχιστον τα "νέας κοπής" κάνοντας αναφορά σε άθλιους "προγόνους" τους.
Και επί πλέον ας σεβαστούμε ότι δεν είναι ίδιες οι οικονομικές δυνατότητες όλων. Δεν είναι μεμπτό αυτό.
Και αν ψάξεις να βρεις ένα μτχ "ευρωπαϊκό" με 4-5 κατοστάρικα, το πιθανότατο είναι να πέσεις σε χρέπι.
Νομίζω λοιπόν, ότι σε αυτή τη ενότητα πρέπει να καταθέτουμε απόψεις που ενημερώνουν και βοηθούν τους συναδέλφους στις επιλογές τους, χωρίς να επεκτεινόμαστε σε άλλα για τα οποία, ούτως ή άλλως, σχεδόν συμφωνούμε όλοι.
Υπάρχει χώρος να τις εκφράσουμε.
Επιτέλους....Έχω βαρεθεί να τα λέω.

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Και μόνο το πόσα σχόλια έχει αυτό το θέμα λέει πολλά.
Αν δεν ήταν τα τουρκικά οπλα αξία λόγου δεν θα υπήρχαν σχόλια.

Πότε αναφέρθηκε εδώ κάποιο πρόβλημα από τα όπλα αυτα;

Όσο καιρό παρακολουθώ εγώ κανένα.

Το μόνο που έχει γίνει....Είναι παιδιά που κατέχουν τουρκικά οπλα να απέχουν απ το φόρουμ.

Δηλαδή κάποιοι με τα αστειάκια τους φιμώνουν άτομα που μπορούν να προσφέρουν στο θέμα με τα τουρκικά οπλα.

Και το κάνουν ακριβώς γι αυτό.
Διότι δεν θέλουν να ακουστεί θετική γνώμη για τον τούρκο.

Αυτός είναι γνήσιος ρατσισμός για το προϊόν αυτό.

Και ο ρατσισμός δεν μπορεί ποτέ να είναι καλός.

Όταν κρίνουμε ένα προϊόν ή ακόμη και ένα άνθρωπο δεν πρέπει να παίζει ρόλο το από που κατάγεται.

Ας είμαστε αντικειμενικοί.

Αν κάτι είναι κακό θα είναι ας είναι ιταλικό κι αν κάτι είναι καλό θα είναι ας είναι και τουρκικό.

Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους.
Είναι προτιμότερο να κάνω παρέα με έναν καλό τούρκο πάρα με έναν κακό Έλληνα.

Όποιος καταλαβαίνει έχει καλώς.
Όποιος δεν καταλαβαίνει θα καταλάβει με το λέγε λέγε.

Back