Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Ειλικρινά σας λέω ότι δεν θα σας βοηθήσει.
Αν αφιερώσεις λίγες ώρες στο διαδύκτιο θα μάθεις πολλά περισσότερα ποιο χρήσιμα και δωρεάν και μετά χρήματα του βιβλιου θα παρεις ένα καλό στροφειο. Τα λέω γιατί τα έχω πάθει.

Ειλικρινά σας λέω ότι δεν θα σας βοηθήσει.
Αν αφιερώσεις λίγες ώρες στο διαδύκτιο θα μάθεις πολλά περισσότερα ποιο χρήσιμα και δωρεάν και μετά χρήματα του βιβλιου θα παρεις ένα καλό στροφειο. Τα λέω γιατί τα έχω πάθει.
Φίλε Andros hunter το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η παραγγελία έγινε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κατανοώ το σκεπτικό σου. Έχεις να μου προτείνεις κάποια διεύθυνση στο διαδίκτυο? Εκτός της ''ιδιογόμωσης'' που έχω διαβάσει.

Σε Ελλάδα δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι καλυτερο αυτό για κάποιον που θέλει να μπει τώρα στην ιδιογομωση Νομίζω ότι είναι αρκετ ξεκάθαρο χωρίς μισόλογα και έχει αρκετές λεπτομέρειες για σετ απ και για πυριτιδες. Μετά θα πρέπει να ψαχτείς σε foroum του εξωτερικού όπου μπορείς να παρεις ιδέες να κανείς συγκρίσεις. Και να δεις τι είναι αυτό που τεριαζει σε εσένα στο οπλο σου και στον τρόπο που τουφεκας.
Πρωσοπικα εγώ περιπλανήθηκα παρά πολύ χάλασα πολλά χρήματα και ακόμα χαλάω, αλλά μέσα από αυτήν την περιπλανήση κατάλαβα πολλά πράγματα ξεχώρισα πράγματα μπόρεσα να βλέπω τι είναι καλό για εμενα και για τον τρόπο που κυνηγάω. Και για αυτό κατέληξα να κάνω τα κυνήγια μου με cal 20 τα τελευταία τέσσερα χρόνια .

Άγγελε σαν μια πρώτη γενικη εικόνα δεν θα μας βοηθήσει πιστεύεις; Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά από τότε αλλά σαν έναν μπούσουλα για αρχή;
Βασίλη θα συμφωνήσω με τον @Andros hunter ,θα δεις ενα βιβλίο με άπειρα Setup όντως αλλά δεν σου λέει το γιατί το πώς τι θα κάνω σε μια άλλη περίπτωση,,,,Μου θυμίζει το λυτάριο στα μαθηματικά που σου έδινε μια λύση χωρίς να ξέρεις το πως έφτανες εκεί....
Αν και μιλώ με την πολύ μικρή πε'ιρα που έχω, 1.5 χρόνο που ασχολούμαι με ιδιογόμωση 3 -4 setup που δοκιμασα με συμβουλές του @george k K @skyfall εχω βρει την υγειά μου...Όπως και τα setup του @aris_kalamata με mb32 που εχει στην πρωτη σελίδα στις συμουλές ιδιογόμωσης...

Last edited:
Βασίλη θα συμφωνήσω με τον @Andros hunter ,θα δεις ενα βιβλίο με άπειρα Setup όντως αλλά δεν σου λέει το γιατί το πώς τι θα κάνω σε μια άλλη περίπτωση,,,,Μου θυμίζει το λυτάριο στα μαθηματικά που σου έδινε μια λύση χωρίς να ξέρεις το πως έφτανες εκεί....
Αν και μιλώ με την πολύ μικρή πε'ιρα που έχω, 1.5 χρόνο που ασχολούμαι με ιδιογόμωση 3 -4 setup που δοκιμασα με συμβουλές του @george k K @skyfall εχω βρει την υγειά μου...
O Νίκος καλά τα λέει γιατί ξέρει πολλά. Προσωπικά θεωρώ το πιο εύκολο πράγμα να ζητήσω μια συνταγή, να δω μερικά βίντεο στο youtube και μετά να γεμίσω μόνος μου. Το κάνω χρόνια τώρα. Το θέμα είναι ότι δεν μου μένει η γνώση έτσι γιατί νιώθω σαν να διαβάζω ένα βιβλίο με τυχαίο τρόπο, πρώτα τη σελίδα 10 μετά την 34 μετά 2 κλπ.

Αν και μιλώ με την πολύ μικρή πε'ιρα που έχω, 1.5 χρόνο που ασχολούμαι με ιδιογόμωση 3 -4 setup που δοκιμασα με συμβουλές του @george k K @skyfall εχω βρει την υγειά μου...Όπως και τα setup του @aris_kalamata με mb32 που εχει στην πρωτη σελίδα στις συμουλές ιδιογόμωσης...
Από κάπου πρέπει να ξεκινήσω. Μακάρι να ήμουν κοντά με κάποιο από τα παιδιά που ξέρουν να με έβαζαν στο νόημα. Όπως και να'χει θα γίνουν προσπάθειες.

Από κάπου πρέπει να ξεκινήσω. Μακάρι να ήμουν κοντά με κάποιο από τα παιδιά που ξέρουν να με έβαζαν στο νόημα. Όπως και να'χει θα γίνουν προσπάθειες.
Κι εγώ ξεκίνησα πριν κάποια χρόνια Βασίλη, με το πρώτο βιβλίο του Χατζιώτη !!Εκτός από τις συνταγές που σίγουρα μερικές είναι κλασικές και παίζουν και σήμερα,'εχει γύρω στις 62 σελίδες στην εισαγωγή που σε πληροφορεί και σε καθοδηγεί στο τι και πως θα πράξεις ,με χαρακτηριστικά από πυρίτιδες, πως θα διαβάζεις τα σετ απ,και ιστορικά θέματα που σου δίνουν μια γενικότερη εικόνα ,ώστε να ξεκινήσεις με ασφάλεια και σιγά σιγά να δίνεις τα δικά σου χαρακτηριστικά στα φυσίγγια σου,που είναι και το μαγικό της όλης ιστορίας!Σετ απ μπορεί να βρεις από το βιβλίο και από φίλους άπειρα,την πινελιά θα τη δώσεις εσύ που θα είναι και το επιθυμητό σου,για το όπλο σου και τον τρόπο-θήραμα που κυνηγάς!!Έχεις αρκετό χρόνο μέχρι την έναρξη, για να διαβάσεις να κατανοήσεις κάποια βασικά στοιχεία και να στήσεις το μικρό εργαστήρι σου με απλά εργαλεία να πάρεις τα πρώτα σου υλικά, κάλυκες ,πυρίτιδα ,βύσματα,σκάγια ,που αν έχεις διαβάσει 10 πράγματα θα μπορείς επιλέξεις με τι θα ξεκινήσεις ,να στήσεις μερικά κλασικά σετ απ, να τα δοκιμάσεις με ασφάλεια και όχι βιασύνη και θα δεις ότι τελικά θα χώνεις φράγκα για να παίρνεις πάντα κάτι καινούργιο που θα πιστεύεις ότι θα σου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα!!Μερικά από αυτά θα καταλάβεις στο μέλλον ότι είναι περιττή αγορά, αλλά έτσι είναι φίλε μου,το δικό σου δρόμο θα τον χαράξεις μόνος σου ,κάνοντας και λάθη [εύχομαι όχι σοβαρά] για να βλέπεις τη διαφορά του σωστού κι όχι επειδή στο υπέδειξα εγώ η κάποιος συνάδελφος!!Βοήθεια θα έχεις σίγουρα από όλους μας εδώ μέσα και εύχομαι καλό δρόμο!!!

Κι εγώ ξεκίνησα πριν κάποια χρόνια Βασίλη, με το πρώτο βιβλίο του Χατζιώτη !!Εκτός από τις συνταγές που σίγουρα μερικές είναι κλασικές και παίζουν και σήμερα,'εχει γύρω στις 62 σελίδες στην εισαγωγή που σε πληροφορεί και σε καθοδηγεί στο τι και πως θα πράξεις ,με χαρακτηριστικά από πυρίτιδες, πως θα διαβάζεις τα σετ απ,και ιστορικά θέματα που σου δίνουν μια γενικότερη εικόνα ,ώστε να ξεκινήσεις με ασφάλεια και σιγά σιγά να δίνεις τα δικά σου χαρακτηριστικά στα φυσίγγια σου,που είναι και το μαγικό της όλης ιστορίας!Σετ απ μπορεί να βρεις από το βιβλίο και από φίλους άπειρα,την πινελιά θα τη δώσεις εσύ που θα είναι και το επιθυμητό σου,για το όπλο σου και τον τρόπο-θήραμα που κυνηγάς!!Έχεις αρκετό χρόνο μέχρι την έναρξη, για να διαβάσεις να κατανοήσεις κάποια βασικά στοιχεία και να στήσεις το μικρό εργαστήρι σου με απλά εργαλεία να πάρεις τα πρώτα σου υλικά, κάλυκες ,πυρίτιδα ,βύσματα,σκάγια ,που αν έχεις διαβάσει 10 πράγματα θα μπορείς επιλέξεις με τι θα ξεκινήσεις ,να στήσεις μερικά κλασικά σετ απ, να τα δοκιμάσεις με ασφάλεια και όχι βιασύνη και θα δεις ότι τελικά θα χώνεις φράγκα για να παίρνεις πάντα κάτι καινούργιο που θα πιστεύεις ότι θα σου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα!!Μερικά από αυτά θα καταλάβεις στο μέλλον ότι είναι περιττή αγορά, αλλά έτσι είναι φίλε μου,το δικό σου δρόμο θα τον χαράξεις μόνος σου ,κάνοντας και λάθη [εύχομαι όχι σοβαρά] για να βλέπεις τη διαφορά του σωστού κι όχι επειδή στο υπέδειξα εγώ η κάποιος συνάδελφος!!Βοήθεια θα έχεις σίγουρα από όλους μας εδώ μέσα και εύχομαι καλό δρόμο!!!
Γι' αυτές τις 62 σελίδες το παρήγγειλα φίλε BERKET. Συνταγές είμαι σίγουρος θα βρω. Τώρα, όσον αφορά τα πεταμένα χρήματα, αν τα υπολογίσω άστα να πάνε. Δεν με νοιάζει και πολύ όμως, τα ξεχνάω αμέσως.

14 mmείναι τα 5 στάδια?
Όχι απαραίτητα 14 χιλ για τα 5 στάδια .Τα 5 στάδια μπορείς να τα δουλέψεις απο τα 11 χιλ και άνω .Όπως μπορείς επίσης να κάνεις και με 3 στάδια (χαραγμα -3ο - στροφείο).Εργοστασιακή VASSINI δουλεύει μόνο με 3 .
Την διαφορά δεν την βλέπεις σε καινούριο κλεισμένο φυσίγγι !!
Την βλέπεις μετά στον άδειο χρησιμοποιημένο κάλυκα .
Ξεχωρίζουν αμέσως αυτά των 3 και 5 σταδίων

Πως θα ξέρω με ποσα χιλιοστα κενό κλεινει η δικη μου μηχανη,π.χ.; Τι πρεπει να δοκιμάσω; Να κατεβει το τριτο σταδιο οσο χαμηλοτερα γινεται χωρις να τσαλακωσει ο καλυκας και να ρελιάσω στις σωστες διαστασεις ρελιου του στροφειου μου; Να βρω ποσα χιλιοστά κενο χρειάζεται για να φτασει ο κάλυκας στα 58.3 και μετα να ρελιάσω στα 58;

Πως θα ξέρω με ποσα χιλιοστα κενό κλεινει η δικη μου μηχανη,π.χ.; Τι πρεπει να δοκιμάσω; Να κατεβει το τριτο σταδιο οσο χαμηλοτερα γινεται χωρις να τσαλακωσει ο καλυκας και να ρελιάσω στις σωστες διαστασεις ρελιου του στροφειου μου; Να βρω ποσα χιλιοστά κενο χρειάζεται για να φτασει ο κάλυκας στα 58.3 και μετα να ρελιάσω στα 58;
Aπο 11χιλ μέχρι 13 χιλ κενό εσύ καθορίζεις στην μηχανή που θέλεις εσύ να σταματήσει .Είναι μια συνάρτηση ιδιοτήτων της πυρίτιδας σου ,του βύσματος σου κλπ κλπ .Για τελικό πάτημα 58 .00 (είναι ψηλά )θα τόκανα μόνο σε χαμηλά γρ .24-28 γρ
Με στενό ρέλι και δυνατό 688 ή UEE καψύλι

Last edited:
Γενικά πάντως απότι καταλαβαίνω χρειάζεται ΠΟΛΥ πείρα εκτός αν καταλήξεις σε 5-10 setup που να σε έχει ξεστραβώσει κανένας παλιός και μένεις σε αυτά ή και γύρω από αυτά, ήρεμα πάντα.
Το καλό είναι ότι δεν θα έχεις αμφιβολία ότι τα φυσίγγια σου θα είναι ίδια αν τα γεμίζεις και ζυγίζεις ένα ένα.
Ωραία πράγματα!Αλλη ψυχολογία και ωραία βραδυνή ασχολία από το π.χ.να καίγεσαι σε μια οθόνη μπροστα.

Back