Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

Όχι καμία σχεση....απλά επειδή έχω κάνα δυο κιλά απόθεμα είπα να κάψω λίγη στο σκοπευτήριο.
Δημήτρη είναι κρίμα να σπαταλήσεις την CSB3 στο σκοπευτήριο και να ρίχνεις την CSB5 στην τσίχλα .
Κάνε οπωσδήποτε τουλάχιστον το 1.60-62 με 30 γρ σε νο.91/2 που γεμίζεις και σ'αρέσει και δεν θα τ'αλλάζεις
ειδικά το πρωί .Ηλεκτροσόκ φυσίγγι ......

Εχω ακουσει πολλα ωραια για τις Ισπανικες, αλλα ποτε δεν καταφερε το χερι μου να παει και να παρω καποια. Ακομα και 1-2 μικροποσοτητες που επεσαν στα χερια μου, μετα απο μερικες δοκιμες τις χαρισα. Ειδικα την παλια PSB1 δεν καταφερα να την καψω ωραια με κανενα τροπο. Οποτε μαλλον ειμαι λιγο προκατηλλειμενος σ'αυτον τον τομεα

Εχω ακουσει πολλα ωραια για τις Ισπανικες, αλλα ποτε δεν καταφερε το χερι μου να παει και να παρω καποια. Ακομα και 1-2 μικροποσοτητες που επεσαν στα χερια μου, μετα απο μερικες δοκιμες τις χαρισα. Ειδικα την παλια PSB1 δεν καταφερα να την καψω ωραια με κανενα τροπο. Οποτε μαλλον ειμαι λιγο προκατηλλειμενος σ'αυτον τον τομεα
Εκαψα εγώ μερικές φάσσες με αυτήν!:cool:

Δημήτρη είναι κρίμα να σπαταλήσεις την CSB3 στο σκοπευτήριο και να ρίχνεις την CSB5 στην τσίχλα .
Κάνε οπωσδήποτε τουλάχιστον το 1.60-62 με 30 γρ σε νο.91/2 που γεμίζεις και σ'αρέσει και δεν θα τ'αλλάζεις
ειδικά το πρωί .Ηλεκτροσόκ φυσίγγι ......
Νομίζω πως έχεις δικιο Λάμπη...λες να είναι όντως της μόδας τα 28αρια?
Όντως τα μισά νούμερα με ιντριγκαρουν...

Παιδια θελω να κάνω μια ερώτηση μιας και λέμε με το παρεάκι να αρχίσουμε να φτιάχνουμε κανένα φυσιγγακι μόνοι μας.
Χρειάζεται κάποια άδεια για να μπορείς να αγοράσεις υλικά όπως μπαρούτι και αν ναι πόσο στοιχίζει;

Η αλήθεια είναι πως είμαστε και οι 4 τελείως ανίδεοι και θα πρέπει να πέσει τρελό διάβασμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Παιδια θελω να κάνω μια ερώτηση μιας και λέμε με το παρεάκι να αρχίσουμε να φτιάχνουμε κανένα φυσιγγακι μόνοι μας.
Χρειάζεται κάποια άδεια για να μπορείς να αγοράσεις υλικά όπως μπαρούτι και αν ναι πόσο στοιχίζει;

Η αλήθεια είναι πως είμαστε και οι 4 τελείως ανίδεοι και θα πρέπει να πέσει τρελό διάβασμα.

Άδεια κυνηγίου και ταυτότητα χρειάζεσαι για να αγοράσεις πυρίτιδα. Τα πας εκεί η τα στέλνεις με ένα μέιλ . Μετά αγοράζεις η σου στέλνουν ότι θες. Αν έχετε κάποιον γνωστό ιδιογομωτη κοντά σας να σας δείξει τα πρώτα βήματα αλλιώς ρωτήστε και διαβάστε εδώ μέσα.

Φίλε μου με το καλό να μπλέξεις σε αυτή την ωραία απασχόληση.
Η παρημία λέει: 10 φορές μέτρα και 1 φορά κόψε...έτσι κι εσείς αρχικά διαβάστε κάποια πράγματα κ κανόνες για την ιδιογόμωση σε αυτό εδώ το forum κ μετά βήμα βήμα ξεκινάτε...υπάρχουν άτομα γνώστες του θέματος με χρόνια εμπειρία, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.......όπως σου είπε κ ο Στράτος, πρέπει πρώτα να κατέχεις Άδεια κυνηγίου κ ταυτότητα για να πάρεις πυρίτιδα...αλλά πριν την πυρίτιδα θα πρέπει να οργανωθείς με μηχανή φυσιγγίων είτε ηλεκτρική είτε ρελιάστρα χειρός...καλό θα ήταν μια ρελιάστρα για αρχή...κάλυκες,βύσματα κτλ έρχονται στην πορεία...ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ εισπράξεις κάποιες γνώσεις....και για να εισπράξεις τις απαραίτητες αρχικές γνώσεις θα πρέπει ΝΑ ΡΩΤΑΣ χωρίς ντροπή ΌΤΙ ΑΠΟΡΙΑ έχεις και εμείς όλοι μας θα στην εξηγούμε για να μπαίνεις στο νόημα.... ;)

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο σας παιδιά για τις απαντήσεις. Σκεφτόμασταν για την MEC JR 600 που ακολουθείς μια σταθερή πορεία και φαίνεται και εύκολη στη χρήση της.
Σίγουρα πάντως έχει να πέσει πολύ μελέτη και δεν θα γλιτώσετε και το "πρήξιμο" για τις όποιες απορίες...
Ευχαριστώ και πάλι...

Καλησπέρα στην παρέα.

Κυριακή σμρ χωρίς υποχρεώσεις και αφού τσιχλιτσες δεν είδαμε και δεν τουφεκισμαμε, αποφάσισα να ξαναγινω μαθητής και έλιωσα στο διάβασμα για να προσπαθήσω να καταλάβω 2-3 βασικά πράγματα.
Τελικά αποφασίσαμε να παρθεί η Lee Load All για 2 βασικούς λόγους.
1. Οικονομικός μιας και μπορεί να απογοητευτουμε οπότε να μην πανε πολλά λεφτά χαμένα αλλά και για 1η μηχανή την θεωρούμε τίμια.
2. Σχετικά με την mec απ ότι διάβασα τα ογκομετρικα είναι λίγο καλύτερα αλλά και πιο εύκολα να τροποποιηθούν για να συνάδουν με τις δικές μας πυριτιδες.

Τώρα όμως ξεκινούν οι απορίες.
Αλλά επειδή είναι πολλές και εχω σκοπό να διαβάσω αρκετά ακόμα θα σας κουράσω αργότερα...

Οτιδήποτε έχετε να προτείνετε ευπρόσδεκτο...

Καλησπέρα στην παρέα.

Κυριακή σμρ χωρίς υποχρεώσεις και αφού τσιχλιτσες δεν είδαμε και δεν τουφεκισμαμε, αποφάσισα να ξαναγινω μαθητής και έλιωσα στο διάβασμα για να προσπαθήσω να καταλάβω 2-3 βασικά πράγματα.
Τελικά αποφασίσαμε να παρθεί η Lee Load All για 2 βασικούς λόγους.
1. Οικονομικός μιας και μπορεί να απογοητευτουμε οπότε να μην πανε πολλά λεφτά χαμένα αλλά και για 1η μηχανή την θεωρούμε τίμια.
2. Σχετικά με την mec απ ότι διάβασα τα ογκομετρικα είναι λίγο καλύτερα αλλά και πιο εύκολα να τροποποιηθούν για να συνάδουν με τις δικές μας πυριτιδες.

Τώρα όμως ξεκινούν οι απορίες.
Αλλά επειδή είναι πολλές και εχω σκοπό να διαβάσω αρκετά ακόμα θα σας κουράσω αργότερα...

Οτιδήποτε έχετε να προτείνετε ευπρόσδεκτο...
Το καλυτερο ειναι μια ζυγαρια ακριβείας , τα ογκομετρικα που εχουν και οι δυο μηχανες δεν ειναι σταθερα οποτε θα θελεις παντα προσθαφαιρέσεις τοσο στην πυριτιδα οσο και στα σκάγια και παντα θα ελενχεις τις δοσολογιες με αυτη. Και οι δυο μηχανες ειναι καλες η μεκ ποιο στιβαρή σαν κατασκευή.

Back