Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο λίγο άσχετο με το συγκεκριμένο θέμα που αναπτύσσεται.... τα πτερύγια στον συγκεντρωτηρα για ποιο λόγο τα σπάνε αρκετοί;;; έχουν πολλούς φανατικούς όπως και επίσης πολλούς αντίθετους στην χρήση αυτή..

εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο λίγο άσχετο με το συγκεκριμένο θέμα που αναπτύσσεται.... τα πτερύγια στον συγκεντρωτηρα για ποιο λόγο τα σπάνε αρκετοί;;; έχουν πολλούς φανατικούς όπως και επίσης πολλούς αντίθετους στην χρήση αυτή..
Για ομοιόμορφη κατανομή ‼️

Για ομοιόμορφη κατανομή ‼️
Συνήθως ν'ανοίγει μονόπλευρα κυάθιο συμβαίνει στους Ζ2Μ .
Όμως καί πάλιν δέν επηρεάζεται η ντουφεκιά όσο παράξενο κι'αν ακούγεται .
Το πιατάκι έγινε σκόνη και βοηθούντος του κόντρα ανέμου και της εργονομίας λόγω μονόπλευρου
ανοίγματος δούλεψε σαν μπούμεραγκ .....
Έπεσε μπροστά μου στο 1 μέτρο .Το πήρα και πράγματι τα 2 φτερά ήσαν ενωμένα .

Εγω όταν γέμιζα πάντως επειδή είχα δοκιμάσει και να τα προκοψω μπορεί με τα προκομενα να έχεις μια σταθερότητα αλλά μεγαλύτερες συγκεντρώσεις είχα πάντα με τα ακόπα γι'αυτό σταμάτησα και δεν τα έκοβα όπως δεν έκοβα και τους κάλυκες και παράπονα με τα φυσίγγια μου δεν είχα βέβαια αν τα προκόψει τα πτερύγια και έχεις και σταθερό ύψος κάλυκα έχεις σταθερότερο φυσίγγι.Αλλα επιμένω ότι και να αρχίσω πάλι το γέμισμα πτερύγια δεν νομίζω να κόβω γιατί θεωρώ ότι με αυτό το τρόπο απελευθερώνει τα σκάγια τα περιμετρικά πιο γρήγορα από ότι προορίζεται να κάνει ο συγκεντρωτηρας δηλ δεν έχεις διαφορά με τη μισοταπα πουθενά παρά μόνο στην περιφερειακή προστασία λόγο τριβών .Και μη μου πείτε για το τσοκ φρένου γιατί αυτό σταματάει όλο το συγκεντρωτηρα .

Εγω όταν γέμιζα πάντως επειδή είχα δοκιμάσει και να τα προκοψω μπορεί με τα προκομενα να έχεις μια σταθερότητα αλλά μεγαλύτερες συγκεντρώσεις είχα πάντα με τα ακόπα γι'αυτό σταμάτησα και δεν τα έκοβα όπως δεν έκοβα και τους κάλυκες και παράπονα με τα φυσίγγια μου δεν είχα βέβαια αν τα προκόψει τα πτερύγια και έχεις και σταθερό ύψος κάλυκα έχεις σταθερότερο φυσίγγι.Αλλα επιμένω ότι και να αρχίσω πάλι το γέμισμα πτερύγια δεν νομίζω να κόβω γιατί θεωρώ ότι με αυτό το τρόπο απελευθερώνει τα σκάγια τα περιμετρικά πιο γρήγορα από ότι προορίζεται να κάνει ο συγκεντρωτηρας δηλ δεν έχεις διαφορά με τη μισοταπα πουθενά παρά μόνο στην περιφερειακή προστασία λόγο τριβών .Και μη μου πείτε για το τσοκ φρένου γιατί αυτό σταματάει όλο το συγκεντρωτηρα .
Κ γιατί να μην δουλέψεις steel συγκεντρωτηρες τότε❓όλα τα σκάγια μέσα στο βύσμα‼️

Κ γιατί να μην δουλέψεις steel συγκεντρωτηρες τότε❓όλα τα σκάγια μέσα στο βύσμα‼️
Έχω δουλέψει tude δεν έχει σχέση γιατί το άλλο θα ανοίξει ποιος λέει ότι δεν ανοίγει απλά δεν ανοίγει ομοιόμορφα παντα ενώ αυτοί που αναφέρουμε τώρα είναι απλά ποτήρια για υπερσυγκεντρωσεις που αν δε στήσεις σωστά τα σετ απ' ούτε αυτό κάνουν

Ο σκοπος του συγκεντρωτηρα, ειναι να φρεναρει στον αερα κ να ελευθερωνει τα σκαγια ΧΩΡΙΣ να τα εμβολίζει το ιδιο το βυσμα εφοσον δεν εχουν ανοιξει τα πεταλα κατα την πορεια τους στο στοχο....

Υ.Γ. Λειτουργεία αλεξίπτοτου με λιγα λογια..;)

Κώστα ακριβώς αυτό που λες θα πρέπει να κάνει ο συγκεντρωτηρας, και εδώ αρχίζει το θέμα να περιπλέκεται. Το ιδανικό είναι ο συγκεντρωτηρας να βγαίνει από την κάνη ακέραιος και να ανοίγει ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΊΔΙΑ απόσταση από το στόμιο. Αλλά ούτε αυτό είναι αρκετό,,πρέπει να ανοίγουν ταυτόχρονα όλα τα πτερύγια ,να μην βγαίνει από την κάνη με την φούστα μετατοπισμενη στο πλάι ως προς το ποτηράκι και για να μην εμβολισει τα σκάγια, τα πτερύγια να φρεναρουν αποτελεσματικά ( ακαριαία) το βύσμα. Για το φρενάρισμα του βύσματος οι σχεδιαστές ακολουθούν διάφορες λογικές, α) πτερύγια μισοκομμενα στον πατο του ποτηριου ( πχ καρδαρα), που ανοίγουν γρήγορα και εύκολα αλλά διπλώνουν αμέσως πίσω και εμβολιζουν σε ένα βαθμό την στήλη, β) πτερύγια που είναι προκομμενα μόνο στα πλάγια όχι στην βάση, (πχ τασκωφ), που φρεναρουν πιο πολύ αλλά μπορεί να τσαλακωνονται κάποιες φορές ασύμμετρα, γ) πτερύγια προκομμενα και στην βάση αλλά με ενισχυτικά νεύρα που λειτουργούν κάπως σαν μεντεσέδες πόρτας, ( gualandi sg magnum).Υπάρχουν και παραλλαγές πάνω σε αυτές τις βασικές κατασκευές, όπως τα flight control της federal, οι steel όπου κόβεις όσα πτερύγια θες και όσο πιο βαθιά επιθυμείς κλπ. Μόνο με δοκιμές μπορούμε να βρούμε ποιος συγκεντρωτηρας ταιριάζει για το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Τζωννη...οι steel....θελουν προσοχη....Ανεβαζουν bar για πλακα.....Πρεπει να ξερεις τι κάνεις...αλλιως
το φυσιγγιο γινεται επικινδυνο φιλε !!!

1,85 με 34 + 1,5 αλεύρι με μαληνη και 686
Ταχύτητα περίπου 435 μου έβγαλε με καλή συγκέντρωση

Κατ'αρχην σε ευχαριστω Τεο !!!! Σε ρελι ειναι αυτο η σε αστερι ??
Και αν θελεις γραψε τελικο υψος ρελιασματος...
Τα θελω ολα ετοιμα.... :D

Back