Μόνο οι κόφτες ήρθαν??
Μόνο οι κόφτες ήρθαν??
Αν κατάλαβα καλά το κοντάκι περνιέται στην ντίζα από την τρύπα της τζαβετας και σφίγκεται με τις πεταλούδες; Και αν είναι έτσι τι γινεται με τα κοντάκια που δεν έχουν τρύπα από τζαβετα; Το ρωτάω επειδή η σταθεροποίηση του κοντακιού σε διάφορες θέσεις είναι πολύ σημαντική για τις ψάθες. Δεν φτάνει μια μόρσα μόνο αν είναι σταθερή (που θα είναι). Πρέπει να μπορεί να περιστρέφεται και να σταθεροποιείται όχι μόνο οριζόντια αλλά και πάνω κάτω. Ο Ηρακλής που έχει τόση εμπειρία θα μπορούσε να μας πει. Πάντως εγώ που έχω μια μέγγενη σταθερή στον πάγκο ταλαιπωρούμαι πολύ . Κάτι σαν αυτές που έχει το Lidle που στηρίζονται από κάτω σε σφαιρική άρθρωση, αλλά σε πιο μεγάλη και σταθερή έκδοση. Αυτές οι μικρές που έχει είναι ασταθείς.
Είναι πολύ ενδιαφέρον, δεν είναι κακό να πειραματίζεται κάνεις. Μπορεί όντως αυτός ο τρόπος που κρατάει κανείς το όπλο να είναι καλύτερος στο να το επομίζεις σωστά (να σου βγαίνει φυσικά η κίνηση) . Είναι δική του πατέντα και από ότι είδα στο site του http://gripplus.com/ έχει διάφορα είναι και ακριβά.
Οσο και βολικό και ΑΝ είναι..είναι πολυ αντιαισθητικο.(σαν ξυλο στην ακτη που εχει θαλλασσοδαρθει χρόνια).Είναι πολύ ενδιαφέρον, δεν είναι κακό να πειραματίζεται κάνεις. Μπορεί όντως αυτός ο τρόπος που κρατάει κανείς το όπλο να είναι καλύτερος στο να το επομίζεις σωστά (να σου βγαίνει φυσικά η κίνηση) . Είναι δική του πατέντα και από ότι είδα στο site του http://gripplus.com/ έχει διάφορα είναι και ακριβά.
Άποψη μου πάντα, είναι κάτι το διαφορετικό πάντως.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Οσο και βολικό και ΑΝ είναι..είναι πολυ αντιαισθητικο.(σαν ξυλο στην ακτη που εχει θαλλασσοδαρθει χρόνια).
Αλαζει πολλες θεσεις και γωνιες Γιωργο....δεν δουλευω σε αυτην την θεση σχεδον καθολου....για να βγαλω την φωτο το εβαλα ετσι..........και σιγουρα ολα κρινωνται δια του αποτελεσματος αλλα αποτελεσμα σε κοντακι χωρις τρυπα δεν μπορεις να εχεις με την βαση που ποσταρισες.....αλλο μια ερασιτεχνικη κατασκευη για καποια κοντακια και αλλο μια επαγγελματικη για ολους τους τυπους κοντακιων.Όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα .
Ηρακλή, στον κάθετο άξονα πώς κόβεις με την βάση ξάπλα;
Γιώργο είσαι όντως σε καλό δρόμο. Μία από τις κύριες δυσκολίες είναι να μπορείς να σταματάς την γραμμή που κάνεις χωρίς να ξεφεύγεις από την οριακή γραμμή και παραπάνω βλέπω οτι αυτό δεν το ελέγχεις καλά , ενώ στην πάπια που ανέβασες παλαιότερα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα. Επίσης, όπως λέει και ο Ηρακλής, τα νερά του ξύλου, η πυκνότητά του - που δεν είναι η ίδια σε όλη την μάζα του - και μερικές φορές η επιφάνεια χάραξης που δεν είναι πάντα επίπεδη αλλά παρουσιάζει και καμπύλες ( πχ ψάθα σε λαβή με palm ) μπορεί να σε οδηγήσουν σε στραβή χάραξη και εκεί θέλει πείρα. Ε που θα πάει θα την αποκτήσεις .
Ε εγώ κάνω το περίγραμμα και μετά το γεμίζω ξεκινώντας από τις master lines . Και έτσι είδα οτι κάνουν και διάφοροι ψαθοκαλλιτέχνες σε κάποια βιντεάκια πχ.Δεν υπάρχει περίγραμμα στην φωτογραφία. Το σχέδιο δεν είναι περίγραμμα. Το περίγραμμα γίνεται στο τέλος με ειδικό ψαθολόγο περιγραμματος....
Η πάπια ήταν τελειωμένη.
Γι'αυτό είπα ότι θέλει λίγη δουλίτσα ακόμα. Μου κάνει εντύπωση που λες ότι ασχολείσαι και δεν το είδες
Αν έχεις palm σε λαβή, ξεκίνα την Master line στο κέντρο του palm και κόψε δεξιά αριστερά .
Μπορεί να περαστεί αλλά όχι χωρίς να τριφτεί. Το tru oil όπως όλα τα βερνικόλαδα καλό είναι να περνιούνται σε τριμμένη και όχι γυαλισμένη επιφάνεια για να επιτυγχάνεται καλύτερη προσαρμογή και να αποφύγουμε ξεφλουδισματα στο μέλλον. Το tru θα "δέσει" καλύτερα πάνω στις μικροσκοπικές χαρακιές που δημιουργεί ένα γυαλόχαρτο.Το TRU-OIL GUN STOCK FINISH μπορεί να εφαρμοστεί απ' ευθείας πάνω σε κοντάκι ήδη περαμένο με λάδι (όχι λούστρο) χωρίς πρώτα να τριφτεί; Το κοντάκι είναι σε άριστη κατάσταση χωρίς χτυπήματα. Απλά για να "ζωντανέψει".
Το TRU-OIL GUN STOCK FINISH έντονη γυαλάδα σαν λούστρο; Δηλαδή αν δεν θέλουμε να είναι τόσο γυαλιστερό, μετά είναι απαραίτητη η εφαρμογή με STOCK SHEEN & CONDITIONER ή θα το κάνει πιο γυαλιστερό;
Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.Μπορεί να περαστεί αλλά όχι χωρίς να τριφτεί. Το tru oil όπως όλα τα βερνικόλαδα καλό είναι να περνιούνται σε τριμμένη και όχι γυαλισμένη επιφάνεια για να επιτυγχάνεται καλύτερη προσαρμογή και να αποφύγουμε ξεφλουδισματα στο μέλλον. Το tru θα "δέσει" καλύτερα πάνω στις μικροσκοπικές χαρακιές που δημιουργεί ένα γυαλόχαρτο.
Αν το tru περαστεί σε λαδερή επιφάνεια το πιο σύνηθες σύμπτωμα είναι να δυσκολεύεται να στεγνώσει. Ο χρήστης θα πρέπει να αδιαφορήσει για την κολλώδη υφή που θα βλέπει στα πρώτα ένα δύο χέρια και θα πρέπει να συνεχίζει να περνάει εφαρμογές μέχρι να στεγνώσει τελείως. Θα στεγνώσει!
Κατά την γνώμη μου είναι κρίμα να περαστεί ένα λαδερο ξύλο με tru. Χωρίς να θέλω να αποθαρρύνω κάποιον, θα πρέπει να ξέρει ότι το tru δεν είναι εύκολο υλικό. Για ένα ωραίο αποτέλεσμα θέλει μεταχείριση από κάποιον που ξέρει πως γυαλιζουμε βερνίκια και πως τα εξομαλύνουμε.
Η καλύτερη λύση για ένα λαδερο κοντάκι αν δεν έχει χτυπήματα είναι να γυαλιστεί με υφασμάτινο τροχό και super fine ροσετο γυαλίσματος, να περαστεί μερικά χέρια λινελαιο και τέλος να γυαλιστεί με γούνα και κερί!
Το sheener είναι ακριβώς ότι είναι και το overlay, πρόκειται για ένα γαλάκτωμα καθαρισμού και συντήρησης. Ο κατασκευαστής λέει ότι μπορεί με τρίψιμο να σπάσει την γυαλάδα. Αυτό με το χέρι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Θέλει αλοιφαδορο και πάλι παίζεται. Πιο γυαλιστερό πάντως δεν το κάνει.