Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Τα ραγίσματα συμβαίνουν.Έχει συμβεί και σε εμένα στο MX12 και έχω στο πρόγραμμα να του κάνω νέο σετ ξύλα.Σίγουρα μπορεί να φτιαχτεί.Το πόσο θα αντέξει θα δείξει στη πορεία.Εδώ ραγίζουν τα νέα ξύλα από διάφορους παράγοντες…Ρώτα το μέλος του φόρουμ με το όνομα ΓΙΑΝΝΗΣ που έχει φωτό στο προφίλ ένα Λαμπραντόρ.

Καλησπέρα σε όλους!
Θα χρειαστώ την βοήθειά σας.
Τώρα το απόγευμα που πήγα να καθαρίσω το όπλο είδα ότι έχει ένα σπάσιμο στο κοντάκι, ακριβώς πίσω από την φλάντζα. Το όπλο δεν έπεσε, οπότε υποψιάζομαι ότι έγινε από κάποιο από τα φυσίγγια που έριξα σήμερα.
Πραγματικά είμαι να σκάσω!
Θεωρείται ότι επισκευάζεται και αν ναι, έχετε κάποιον υπ’ όψη σας ή πάω για νέο κοντάκι;
Καλημέρα το όπλο είναι η Rafaello crio σωστά?Αν ναι,η crio δεν φόραγε διπλή φλάντζα για το cast,αν την έβαλες εσύ έπρεπε να λιμαρεις και την πίσω μεταλλική φλάντζα και ίσως και το κοντάκι από την αριστερή μεριά εσωτερικά για να πατήσει σωστά.Νομιζω ότι αυτό οφείλεται ότι δεν πάτησαν οι φλάντζες ακριβώς και για αυτό στο ράγισε.

Καλημέρα το όπλο είναι η Rafaello crio σωστά?Αν ναι,η crio δεν φόραγε διπλή φλάντζα για το cast,αν την έβαλες εσύ έπρεπε να λιμαρεις και την πίσω μεταλλική φλάντζα και ίσως και το κοντάκι από την αριστερή μεριά εσωτερικά για να πατήσει σωστά.Νομιζω ότι αυτό οφείλεται ότι δεν πάτησαν οι φλάντζες ακριβώς και για αυτό στο ράγισε.
Καλημέρα!
Το όπλο είναι όντως η crio.
Όμως δεν έχει πειραχτεί τίποτα από όταν το αγόρασα, καινούργιο.
Έτσι ήταν από το εργοστάσιο.

Σε ότι αφορά την αντοχή του ξύλου σε ραγισματα παίζει βασικό ρόλο η φορά των "νερών" του σε σχέση με τον άξονα του όπλου.
Θέλουμε όσο το δυνατόν παραλληλισμό.
Αν είναι υπό γωνία,είναι και πιο επιρρεπές στο ράγισμα.
Όσο σπανίζει το ξύλο που χρησιμοποιηται για την κατασκευή κοντακιων,τόσο θα παραβλέπεται ο κανόνας για την φορα των "νερών"
Μπορεί να μην συμβεί από την αρχή...
Οι συστολες-διαστολες λόγω θερμοκρασίας η το βρέξιμο -στεγνωμα,επιδεινώνουν την κατασταση.
Καλό είναι το σημείο επαφής ξύλου μετάλλου να είναι μονωμένο για να μην απορροφά υγρασία το ξύλο.
Ακόμη παίζει ρόλο αν υπάρχει εσοχή στην βάση όπου ταιριάζει με ανάλογο "αρσενικό"του ξύλου.
Η βλέπουμε κυρτές επιφάνειες έτσι που να υπάρχει μηχανική αντοχή.
Η Μπενελα στο σημείο αυτό έχει flat επιφάνειες.
Όπως κι έχει μεταλλικό δαχτυλίδι γύρω από την τρύπα της τζαβετα,για ενίσχυση.
Οι παλιές franchi είχαν μεταλλική πλάκα με μύτες που έμπαιναν μέσα στο ξύλο σε κυκλική διάταξη.
Στην προκειμένη,το κοντάκι έχει ραγίσει έξω από την περίμετρο του δαχτυλιδιού.

Στην περίπτωση του συναδέλφου,δείχνει επισκευάσιμο.

Καλησπέρα σε όλους!
Θα χρειαστώ την βοήθειά σας.
Τώρα το απόγευμα που πήγα να καθαρίσω το όπλο είδα ότι έχει ένα σπάσιμο στο κοντάκι, ακριβώς πίσω από την φλάντζα. Το όπλο δεν έπεσε, οπότε υποψιάζομαι ότι έγινε από κάποιο από τα φυσίγγια που έριξα σήμερα.
Πραγματικά είμαι να σκάσω!
Θεωρείται ότι επισκευάζεται και αν ναι, έχετε κάποιον υπ’ όψη σας ή πάω για νέο κοντάκι;
αν και δεν έχω ιδέα από κοντάκια αυτή η ζημιά προέρχεται από μη σωστό πάτημα των 2 μερών. είχε κάποιο κενό και η διατμητική τάση έκανε την δουλειά της.

Back