Λοιπόν Μάριε, θα μιλήσω πεζά και με οργή. Ο κύριος αυτόςτη δεκαετία του '80 ήταν ο εκφραστής, αντιγραφέας και μεταφραστής της ιδεολογίας της Οργανωμένης Αυτονομίας όπως αυτή εκφράσθηκε στα μολυβένια χρόνια της Ιταλίας από τον καθηγητή Νέγκρι.Ένα ένοπλο κίνημα που στοίχισε δεκάδες θύματα και από τις δύο πλευρές, χιλιάδες φυλακίσεις και ένα σωρό ζωές κατεστραμμένες! Για την ποιότητα του καθηγητή που θαύμαζε ο Καραμπελιάς αρκεί να πω ότι όταν τους μπουζουριάσανε αποποιήθηκε κάθε ευθύνη προβάλοντας την ιδιότητα του διανοούμενου δικαιώνοντας την πεποίθηση που υπήρχε ότι ο Κούρτσο (Ε.Τ.) πήγαινε, ενώ ο Νέγκρι έστελνε! Ο Σαββόπουλος δεν τους έβαλα τυχαία μαζί πριν πολλά χρόνια και πριν ακόμα χάσει κάθε τσίπα όταν η αστυνομία συνέλαβε μια δράκα αναρχικών δήλωσε ότι νοιώθει υπεύθυνος γιατί τα παιδιά αυτά άκουγαν τα τραγούδια του και γαλουχήθηκαν με τις ιδέες του. Ναι τίποτα δε μένει ίδιο και οφείλουμε να επανεξετάζουμε τις θέσεις μας , να κάνουμε αυτοκριτική και να εξελισσόμαστε. Για τους παραπάνω όμως δε μιλάμε για εξέλιξη αλλά για Οβιδιακές μεταμορφώσεις που αποδεικνύουν τον καιροσκοπισμό τους! Τέλος αν πρέπει να πω κάτι για τις θέσεις του λέω ότι δεν έχουν καμία πρωτοτυπία και έχουν υποστηριχθεί όχι μόνο από την αριστερά, αλλά και την άκρα δεξιά!
ξεφεύγουμε από το θέμα μας, αλλά δεν πειράζει....
δεν έχω την διάθεση να κάνω τον δικηγόρο κανενός, ούτε του Καραμπελιά ούτε κανενός άλλου....
ούτε όμως έχω την διάθεση να καταδικάσω κάποιον για το τι πρέσβευε πριν 40 χρόνια
Επίσης απορρίπτω μανιχαιστικές λογικές τύπου λευκό - μαύρο
δεν ζουμε σε έναν κόσμο άσπρο - μαύρο αλλά σε έναν ασπρόμαυρο, δεν υπάρχει απόλυτο λευκό ούτε απόλυτο μαύρο, υπάρχουν όλες οι αποχρώσεις του γκρίζου... το ζήτημα είναι να επιλέξουμε τις φωτεινότερες αποχρώσεις του γκρίζου....
ούτε πιστεύω ότι η ιδεολογία είναι άβατον, ιερό δόγμα που άπαξ και το ασπαστείς, δεν έχεις δικαίωμα να το εγκαταλείψεις....
αυτή η πίστη στην παράταξη με ξεπερνάει, λες και είσαι οπαδός μιας ομάδας και όχι μέλος ενός συνόλου με παρεμφερείς ιδέες και θέσεις οι οποίες εάν στην πορεία αποδειχθούν προβληματικές δεν μπορούν να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν...
Κάποτε μια γιαγιά μου είχε πει:
"εγώ γεννήθηκα (ας πούμε) "ΚΟΔΗΣΟ" (άλλο κόμμα μεγάλο ήτανε),
μα της λέω το "κοδησο" δεν είχε ιδρυθεί όταν γεννήθηκες!!! δεν με νοιάζει "εγώ γεννήθηκα "ΚΟΔΗΣΟ" τελεία και πάυλα._
Αυτό που λες οβιδιακές μεταμορφώσεις άλλοι μπορεί να το πουν "μεταστροφή" και κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα μεταστροφής, εδώ ο εγκληματίας Πάσσαρης μετεστράφη.....
Όσον αφορά τον καιροσκοπισμό.... ουδέποτε ο συγκεκριμένος υπήρξε εντός του συστήματος ίσα - ίσα...... οι καιροσκόποι καταφέρνουν να είναι πάντα "μέσα στα πράγματα"......
να δεχθώ χάριν της συζήτησης ότι οι θέσεις του δεν έχουν πρωτοτυπία, δικαιώθηκαν όμως;;; ναι ή όχι;
και θα σε ξαναρωτήσω:
"Σπύρο, άντε να δεχτώ ότι είναι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου... στο συγκεκριμένο άρθρο όμως, ποιες είναι οι αντιρρήσεις σου;"
το θέμα είναι το "μεγαλείο του Ελληνισμού"
σας το ξανάπα, το θέμα έπρεπε να είναι "η κατάντια του νεοελληνισμού και πως θα ξεφύγουμε από αυτή"
Ας μιλήσουμε για θέσεις και όχι για πρόσωπα