Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Τωρα για τους λάτρεις των δικάννων πλαγιόκαννων και αλληλεπίθετων καλό θα ήταν κατά την ταπεινή μου γνώμη να κυνηγήσουν τσιχλοκότσυφα με σκοπευτικά φυσίγγια για να δουν με τα δικά τους μάτια τις τουφεκιές που μπορούν να βγάλουν τα ποιοτικά ελαφρά αυτά φυσίγγια.

.love. (Mπα... Είναι πολύ λίγα τα γραμμάριά τους μωρέ... Και δεν έχουνε δύναμη να σκοτώσουνε... .yel.)

Βρε είναι ικανότατα λέμεεεεεε...!!!

Last edited:
+6 στο απογευματινό και μια χαμένη σύνολο 11 στο χέρι και 4 χαμένες .Όλα τα πουλιά με το 4αρη και μόνο σε μια έριξα και τη δεύτερη το 5αρη .Η το έπαιρνες καθαρά η έφευγε.Τα τσοκ τού Baikal είναι άψογα, αν παίρνεις όλα τα πουλιά μέχρι25- 30 μέτρα δεν θέλεις τίποτα άλλο .
Baikal:σταθερή αξία!Ή όπως το έγραψε ο Ν.Κυπρίδημος:''το Βaikal είναι ΒΑΣΙΛΙΑΣ στο φθηνό όπλο!!''.

Στο μέρος που πήγα σήμερα ( Σούλι Κορινθίας ) μέτρησα αρκετά αυτοκίνητα το πρωι , μέτρησα επίσης 4 μαύρες μία μετα και από 7.30 έως την ώρα που έφυγα γύρω στις 8.30 ούτε μία τουφεκιά σε όλη την περιοχή. Πρώτη μου φορά χαίρομαι που τελειώνει το κυνήγι. .hair.

Ωραια ήταν σήμερα! Οι μαύρες το πρωί δεν μου έδωσαν ελπίδες καθώς πέρασαν λίγες αλλά στο περπατητο είχε πουλια. Η συννεφιά και το αεράκι τις έκαναν να μην προγκανε από τα 100 μέτρα και έγινε δουλίτσα για τις 2 ώρες που περπάτησα. μετά πλάκωσε κόσμος και την έκανα. μέχρι και παρέα με 5 αυτοκίνητα και 12 άτομα ήρθε και ξεκίνησαν περπατητο οοοοολοι μαζί!!!

Ωραια ήταν σήμερα! Οι μαύρες το πρωί δεν μου έδωσαν ελπίδες καθώς πέρασαν λίγες αλλά στο περπατητο είχε πουλια. Η συννεφιά και το αεράκι τις έκαναν να μην προγκανε από τα 100 μέτρα και έγινε δουλίτσα για τις 2 ώρες που περπάτησα. μετά πλάκωσε κόσμος και την έκανα. μέχρι και παρέα με 5 αυτοκίνητα και 12 άτομα ήρθε και ξεκίνησαν περπατητο οοοοολοι μαζί!!!
Γιατι παραπονιεσαι και σου φαινετε παραξενο.

Εχθές σε αρκετά σημεία στην Ριτσωνα κοντά στα πευκοδάση είχε μαζευτεί μπόλικο τσιχλαριο.Ειδια σε ένα σημείο με μελίσσια ήταν μαζεμένες μπόλικες αλλά το έσκασα γιατί ήταν επιθετικά αυτά τα έντομα.
Δεν το περίμενα.Δυσκολα μέρη μεγάλα
δάση και κυνηγοί ελάχιστοι.
Γερακοτσιχλες είδα μακριά καθισμένες
σε κάτι ξερά δέντρα.
Το NSI light 30 σε κάποιες φάσεις έκανε
"νερά" αλλά μόλις πας να βρίσεις κατεβάζει τσίχλα εξωπραγματικά.
Αλλά είναι και Νοτιαδες και δεν είμαι
αυστηρός με τα φυσίγγια .
Εντάξει ωραία ήταν .
Να είστε όλοι καλά.

Γιατι παραπονιεσαι και σου φαινετε παραξενο.
παράξενο τι? οτι είχε πουλια η ότι έκαναν 12 άτομα περπατητο μαζί. τίποτα από τα δύο. από πουλιά λίγα η πολλά είχαμε σε σύγκριση με άλλες περιοχές. όσο για τα 12 άτομα δεν είναι τίποτα. έχει τύχει να έρχεται πούλμαν. μια φορά στο Προκοπι και άλλη μια Καθενους και μια Ανδρονιανους.

παράξενο τι? οτι είχε πουλια η ότι έκαναν 12 άτομα περπατητο μαζί. τίποτα από τα δύο. από πουλιά λίγα η πολλά είχαμε σε σύγκριση με άλλες περιοχές. όσο για τα 12 άτομα δεν είναι τίποτα. έχει τύχει να έρχεται πούλμαν. μια φορά στο Προκοπι και άλλη μια Καθενους και μια Ανδρονιανους.
Πιάσε και εσύ ένα απόμερο καρτερακι να περπατάνε να τα ανεμίζουν :D .
Για τους καρτεριτζιδες πολλές φορές είναι ευλογία να υπάρχουν παρέες που περπατάνε.

Πιάσε και εσύ ένα απόμερο καρτερακι να περπατάνε να τα ανεμίζουν :D .
Για τους καρτεριτζιδες πολλές φορές είναι ευλογία να υπάρχουν παρέες που περπατάνε.
συνήθως εγώ και η παρέα μου είμαστε αυτοί που κάνουν τους άλλους μαναρακια!!! καλό και άγιο το καρτέρι αλλά όσο βαστανε τα ποδάρια περπατητο και πάλι περπατητο. Μας αρέσει περισσότερο!

συνήθως εγώ και η παρέα μου είμαστε αυτοί που κάνουν τους άλλους μαναρακια!!! καλό και άγιο το καρτέρι αλλά όσο βαστανε τα ποδάρια περπατητο και πάλι περπατητο. Μας αρέσει περισσότερο!
Εγώ είμαι του καρτεριου να σου πω την αλήθεια, ειδικά αν έχει ωραίο παιχνίδι. Έχει άλλη χάρη να τις βλέπεις να έρχονται και να κατεβαίνουν από ψηλά.
Κάθε τρόπος έχει την ομορφιά του. Το περπατητο πολλές φορές κρύβει και εκπλήξεις.

Τελευταία εξόρμηση στην Τανάγρα για φέτος και ίσως να ήταν και η καλύτερη
αφού επιτέλους χόρτασε το μάτι τσίχλες
Αερας και Κυνηγοί αρκετοί όπως και οι τουφεκιές που έπεσαν
Απολογισμός IMG_20230226_110113.jpg
Άντε και του χρόνου να είμαστε γεροί να κάνουμε το μεράκι μας

καλό και άγιο το καρτέρι αλλά όσο βαστανε τα ποδάρια περπατητο και πάλι περπατητο. Μας αρέσει περισσότερο!

Eγώ απ' την άλλη, θα υπερθεματίσω το πρώτο μέρος της ως άνω αράδας: ''...καλό κι άγιο το καρτέρι...!!!''
Απεχθάνομαι το περπατητό! Είμαι γνήσιος λάτρης τού κλασικού, στατικού ''τίρου''...!!!
Κι απ' την στιγμή κιόλας που δεν μ' αφήνει καθόλου παραπονεμένο, αλλά απεναντίας, με ανταμοίβει διαρκώς, τότε διά τί να το εγκαταλείψω το καρτερίσιο...?
Καρτέρια, λοιπόν, και διά πάντα καρτέρια για εμένανε...!!! Έως ότου να ''βγει ο ήλιος απ' τη δύση''..!!!

Last edited:
Τελευταία εξόρμηση στην Τανάγρα για φέτος και ίσως να ήταν και η καλύτερη
αφού επιτέλους χόρτασε το μάτι τσίχλες
Αερας και Κυνηγοί αρκετοί όπως και οι τουφεκιές που έπεσαν
Απολογισμός View attachment 67580
Άντε και του χρόνου να είμαστε γεροί να κάνουμε το μεράκι μας

Μπράβο αγαπητέ!! Σου βάσταγε το καλύτερο τσιχλοκυνήγι διά το τέλος...!!

Θύμισέ μου σε παρακαλώ το όμορφο πλαγιοδικαννάκι σου... Δεν σου κρύβω ότι μ' αρέθει!! (Ειδικά η αποστρογγυλεμένη του μπάσκουλα και η επίσης αποστρογγυλεμένη του παπιούλα...!!)

Να 'σαι γερός, να το χαρείς υπέρ το δέον και του χρόνου...!!! :cool:

Status
Not open for further replies.
Back