Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Κυνηγάω με διοφθαλμη σκόπευση και η το σκόπευτρο της καραμπίνας φαίνεται διπλό όταν όμως κλείνω το αριστερό μάτι φαίνεται μόνο και έτσι καταλαβαίνω ότι το το αριστερό σκόπευτρο είναι το καλό. Παρόλα αυτά έχω σπάσει 5/5 πατάκια με διοφθαλμη σκόπευση. Είναι σωστό που φαίνονται δύο σκόπευτρα ; γίνεται και σε εσάς ;
Πρέπει να συνηθίσεις να επικεντρώνεσαι στο κυρίαρχο μάτι, αυτό της σκοπευτικής γραμμής
Εγώ ενώ κάνω διοφθαλμική σκόπευση και βλέπω όλο τον ορίζοντα σαν γενική εικόνα, το δεξί μάτι βλέπει μόνο σκόπευτρο. Είναι θέμα συνήθεια και εξάσκησης

Κυνηγάω με διοφθαλμη σκόπευση και η το σκόπευτρο της καραμπίνας φαίνεται διπλό όταν όμως κλείνω το αριστερό μάτι φαίνεται μόνο και έτσι καταλαβαίνω ότι το το αριστερό σκόπευτρο είναι το καλό. Παρόλα αυτά έχω σπάσει 5/5 πατάκια με διοφθαλμη σκόπευση. Είναι σωστό που φαίνονται δύο σκόπευτρα ; γίνεται και σε εσάς ;
Πότε φαίνεται διπλό, όταν επωμιζεις στο σπίτι και σε σταθερό στόχο ή όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο και ο στόχος είναι σε κίνηση...βασικά νομίζω είναι θέμα συνήθειας, δεν εστιάζουμε στην κάννη του οπλου, αλλά στον στοχο

Πρέπει να συνηθίσεις να επικεντρώνεσαι στο κυρίαρχο μάτι, αυτό της σκοπευτικής γραμμής
Εγώ ενώ κάνω διοφθαλμική σκόπευση και βλέπω όλο τον ορίζοντα σαν γενική εικόνα, το δεξί μάτι βλέπει μόνο σκόπευτρο. Είναι θέμα συνήθεια και εξάσκησης
Ευχαριστώ φίλε μου . Εσύ το βλέπεις δύο φορές το σκόπευτρο ;

Κάποια στιγμή θα τουφεκάς με τέτοια μηχανική κίνηση, που δε θα ξέρεις αν κλείνεις το μάτι ή όχι. Εμένα αν με ρωτήσεις θα σου πώ μόνο οτι εστιάζω στο στόχο και βλέπω με περιφερειακή όραση την κάννη, μάλλον εχω και τα 2 μάτια άνοιχτά. Όμως όταν το κάνω σπίτι αυτό και βάζω π.χ ένα στόχο βλέπω 2 κάννες!!! Τελος πάντων αφου είμαι ικανοποιημένος περισσότερο δεν το ψάχνω. Αν πήγαινα για πρωταθλητής πήλινου στόχου θα το έψαχνα!

Κάποια στιγμή θα τουφεκάς με τέτοια μηχανική κίνηση, που δε θα ξέρεις αν κλείνεις το μάτι ή όχι. Εμένα αν με ρωτήσεις θα σου πώ μόνο οτι εστιάζω στο στόχο και βλέπω με περιφερειακή όραση την κάννη, μάλλον εχω και τα 2 μάτια άνοιχτά. Όμως όταν το κάνω σπίτι αυτό και βάζω π.χ ένα στόχο βλέπω 2 κάννες!!! Τελος πάντων αφου είμαι ικανοποιημένος περισσότερο δεν το ψάχνω. Αν πήγαινα για πρωταθλητής πήλινου στόχου θα το έψαχνα!
Κεγω φίλε όταν σκοπεύω με διοφθαλμη στο σπίτι καραμπίνα σε στόχο βλέπω δύο φορές την κάννη και δύο το σκόπευτρο!!!

Ευχαριστώ φίλε μου . Εσύ το βλέπεις δύο φορές το σκόπευτρο ;
Όχι, το δεξί μου μάτι βλέπει μόνο τον στόχο το σκόπευτρο και ότι το περιβάλει. Αυτό μπορείς να το εξασκήσεις στο σπίτι, βάλε έναν στόχο, ένα μικρό σημείο του σπιτιού σου και δοκίμαζε επωμήσεις μέχρι να μάθεις να εστιάζεις στο κυρίαρχο μάτι. Βέβαια όλο αυτό γίνεται ώστε να βρεις την σωστή επώμιση ,γιατί στο κυνήγι απλά βάζεις το όπλο στον ώμο και κοιτώντας μόνο το θήραμα ,πατάς την σκανδάλη.

Ετσι όπως τα λές είναι θεμα κυριαρχίας.
Δοκίμασε να επωμίσεις από αριστερα κ διόφθαλμα και θα δείς τι παίζει.
Κάνε κ το τεστ κυριαρχίας.

έχω τρελαθεί, έχω έρθει σε δουλειά σε περιοχη που έρχομαι συχνά και πρώτη φορά βλέπω πολλά χοντρά κοτσύφια που πετάνε σε απόσταση βολής χαλαρά. Τι έγινε? Βγαίνουν και σε οικόσιτα τώρα?
Μήπως είναι άπλυτες δεκαοχτουρες?

Ετσι όπως τα λές είναι θεμα κυριαρχίας.
Δοκίμασε να επωμίσεις από αριστερα κ διόφθαλμα και θα δείς τι παίζει.
Κάνε κ το τεστ κυριαρχίας.
Όχι φίλε μου μάλλον είναι θέμα συγκέντρωσης στο κυρίαρχο μάτι . Θέλω καλύτερη επωμιση μάλλον

Όχι φίλε μου μάλλον είναι θέμα συγκέντρωσης στο κυρίαρχο μάτι . Θέλω καλύτερη επωμιση μάλλον
Από τα 2 μάλλον που μου απάντησες πιστεύω ότι είναι λιγότερος κόπος να δοκιμάσεις ΑΝ θέλεις αυτό που σου είπα..
Και ίσως τα σβήσεις απ το μυαλό σου τα 'μάλλον'.
Αν δεν κάνω λάθος, βοήθεια ζήτησες.

Το θεμα να βρεις την κυριαρχια ματιου ειναι απλο. Φιαχνεις με τα δαχτυλα του χεριου σου 1 κυκλακι, σκοπευεις με αυτο ενα σταθερο σημειο, με τα 2 ματια ανοιχτα. Κλεινεις το ενα ματι. Αν το σημειο που σκοπευεις βγει εκτος στοχου, τοτε το κυριαρχο ματι ειναι αυτο που εκλεισες. Αν το σημειο που σκοπευεις, παραμεινει στο κυκλακι, τοτε το ματι που αφησες ανοιχτο, ειναι το κυριαρχο.

Το θεμα να βρεις την κυριαρχια ματιου ειναι απλο. Φιαχνεις με τα δαχτυλα του χεριου σου 1 κυκλακι, σκοπευεις με αυτο ενα σταθερο σημειο, με τα 2 ματια ανοιχτα. Κλεινεις το ενα ματι. Αν το σημειο που σκοπευεις βγει εκτος στοχου, τοτε το κυριαρχο ματι ειναι αυτο που εκλεισες. Αν το σημειο που σκοπευεις, παραμεινει στο κυκλακι, τοτε το ματι που αφησες ανοιχτο, ειναι το κυριαρχο.
Το έκανα και βγήκε κυρίαρχο το δεξί

Ειναι πολυ σωστα και ευλογα αυτα που σου λεει ο Αρης με βαση της διπλης εικονας που εχεις
Εμενα μου φαινεται σαν να προσπαθει το ενα ματι να κυριαρχησει στο αλλο

Κανε το τεστ κυριαρχιας
Περνει 30 δευτερα
Δες στο λινκ και ακολουθα οτι λεει για να μην γραφω πολλα

Ακομη και με διοφθαλμη δεν θα επρεπε να βλεπεις διπλο το σκοπευτρο
Θολο το βλεπουμε οχι διπλο
Και εαν εχουμε το αλλο ματι κυριαρχο παλι μονο το βλεπουμε αλλα οχι ευθυγραμμισμενο με τον στοχο

https://glnoptics.gr/kyriarxo-mati/

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back